Viergever schiet Ajax naar achtste finales Europa League

Ajax heeft donderdagavond de achtste finale van de Europa League bereikt door Legia Warschau met 1-0 te verslaan. Nick Viergever tekende uiteindelijk voor de bevrijdende 1-0 na het 0-0 gelijkspel van vorige week in Warschau. Overtuigend was het zeker niet wat Ajax liet zien en de ploeg van Peter Bosz kwam zelfs een paar keer goed weg maar over twee wedstrijden gezien mogen de Ajacieden de terechte winnaar worden genoemd.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Taylor was Ajax de bovenliggende partij maar werd het nauwelijks gevaarlijk. Hakim Ziyech was na twintig minuten dichtbij de openingstreffer maar zijn schot raakte de paal en in de rebound wisten Klaassen en Dolberg de kans niet te benutten. Legia speelde zoals verwacht op de counter en kwam er een paar keer gevaarlijk uit. De grootste kans kreeg Legia uit een voorzet die ternauwernood door Riedewald van richting werd veranderd anders had Legia zomaar de voorsprong kunnen pakken in de volle Arena.

Na rust was het eindelijk raak voor Ajax. Een slimme pass van Ziyech belande via Klaassen en Younes uiteindelijk bij Viergever die de bevrijdende 1-0 tegen de touwen schoot. Ajax ging daarna op jacht naar de 2-0 maar het was Legia dat zich steeds beter in de wedstrijd speelde. Andre Onana moest enkele keren redding brengen en Ajax verzuimde om Legia de genadeklap te geven. Enig minpuntje van de avond was dat Sanchez en Veltman opnieuw een gele kaart pakten in Europees verband en er dus in de eerste wedstrijd van de volgende ronde niet bij zijn door een schorsing.

Ajax – Legia 1-0 (0-0)

’49 Viergever 1-0

Scheidsrechter: Taylor (Eng)
Toeschouwers: 52.285
Gele kaarten: Sanchez, Traore, Veltman, Onana (Ajax)

Opstelling Ajax: André Onana, Joël Veltman, Davinson Sánchez, Jairo Riedewald, Nick Viergever, Davy Klaassen, Lasse Schöne, Hakim Ziyech, Bertrand Traoré, Kasper Dolberg, (/82 Abdelhak Nouri), Amin Younes

Opstelling Legia Warschau: Malarz; Broz, Pazdan, Dabrowski, Hlousek; Jodlowiec, (/57 Moulin), Kopszýnski; (/82 Chima), Qazaishvili, Odjidja, Guilherme; (/73 Necid), Lucharczyk

Related posts

45 Comments

  1. -buitenkantje rechts-

   Niks toppie aan wat mij betreft.. hoop dat dit sarcastisch bedoeld is. Door toeval voor z’n voeten om hem binnen te tikken. Onopvallende verdediger man van de wedstrijd tegen een erg matige tegenstander.. beschamend!

    1. -buitenkantje rechts-

     Dat zijn Sanchez en Onana wat mij betreft.. Beschamend dat een verder onopvallende verdediger man of the match wordt.. Echt beschamend! Dat jij dit goed praat kan ik niet begrijpen.. Zijn wij Ajax?? Ja toch!!

     1. KBouter

      Als je kijkt op een andere post…zeg ik al man man man…Viergever man of match, moet niet gekker worden.

      Dat zegt wat over de rest van het elftal, niets over Viergever die gewoon uitstekend speelt.

 1. KBouter

  Wederom bilkenknijpen, en achteraf gezien vind ik het niveau van Ajax bijzonder laag.

  Helaas weer geen wedstrijd waar het genieten was.

  1. Tommy827

   Nee was slecht word tijd dat sommige even hun basisplaats kwijt raken kunnen makkelijk neres kluivert nouri of van beek er in zetten

 2. Charka53

  Viergever klasse jongen wat een inzet en nog scoren ook en we mogen nog even mee zonder Sanchez helaas en wat een geblunder toch weer eerst die Younes in de negenste minuut een pracht kans om zeep helpen door voor zijn eigen te gaan en niet voor het team een balletje op zij en Viergever had de tweede er in gelegd en dan nog die blamage om met vijf man tegen de keeper niet te scoren dit is erg droevig hoor maar gelukkig we hebben gewonnen.

 3. EugAjax

  Ajax terecht door al was het alleen maar omdat vorige week na 8 min ons een doelpunt is onthouden. Verder tekst eigenlijk overbodig want wat was dit slecht en Ajax onwaardig spel! Toch een klein compliment. Mannen jullie hebben gevochten als leeuwen!! Helaas verwachten we wel wat meer van ons aller Ajax! Dus ruim onvoldoende toch bij loting morgen en op naar finale…ik blijf het zeggen hoor?

 4. BobbyHaarms

  Over 2 wedstrijden gezien de terechte winnaar…maar man man wat ging het allemaal weer moeizaam met Ajax!

 5. ajaxpers

  Deze trainer is ongeschikt. De kwaliteit van de selectie wordt niet benut. Er is geen tactische visie te zien. Gelukkig hebben we een aantal klasse spelers.

  1. dioajax

   ten eerste Bosz is goed voor ajax…het is niet de schuld van Bosz dat ajax spelers in 100% goal kans niet de goal kunnen maken…geen enkele speler in de wereld speeld een Hele volle jaar zonder dat hij zijn vorm kwijt raakt voor een paar weken daarom zijn ze ook mensen en geen robots…ten tweede dit ajax heb ik al jaren niet gezien in nederland en Europa. ..denk dat je de Boer weer terug wilt hebben…je hebt alvast vergeten toen we de laatste titel wedstrijd hadden verloren en ook in knock out phase van champions leangue waren door de maat gespeeld en in Hele Europa gelacht geworden…ik zie dat ze tog in 10 Dagen 4 moeilijke wedstrijden hebben gespeeld en 3 gewonnen en 1 gelijkspel….en in 3 Dagen nog 1 wedstrijd moeten spelen…spelers waren moe en je kon het zien…maar toch we zijn in de titel race en door naar de 16…als je Bosz niet leuk vindt ga dan een trainers diploma krijgen en daarna invullen voor ajax 1 trainer….how op met dit negativity en wees blij met de resultaten…dank je wel en een Hele fijne avond….

   1. De seijs

    ?vindt ik ook dioajax lekker kut voetbal elke keer maar wel de punten. Ik zou als ik Bosz ook niets veranderen! Het gaat heel goed zo!!?

 6. Geenemotie

  Dit is het nivo wat ajax heeft. Heeft niets met trainer te maken. Nivo van de spelers is wat het is. Goed gedaan. Ronde verder.

 7. Kingerwin

  We zijn verder……niet lopen zeiken. Intentie was wel goed, uitvoering helaas minder. Als bal van Zyech niet op paal gaat maar erin dan lopen we er overheen

  1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

   Je bent gvd een Ajax supporter hoor niet van Urk 33. Als, als, als. Het is elke wedstrijd als maar als telt niet. Als die gasten scherper waren geweest hadden we er uitgelegen als ik de verslagen lees.

   1. Kingerwin

    Je hebt nogal babbels voor iemand die de wedstrijd niet eens heeft gezien. En dan begin je zelf ook nog over als….

    1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

     Ach, als iemand domme babbels heeft reageer ik. Probleem mee?

     1. Kingerwin

      Helemaal niet, maar lijkt nogal kneuzig dat je mijn reactie dom noemt en dan zelf precies hetzelfde doet

     2. Kingerwin

      Als telt niet zeg je. Daarna zeg je: ” Als die gasten scherper waren”. Daarmee spreek je jezelf tegen. Ik snap heel goed dat dat niet heel erg snugger is

     3. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Ik ga het echt niet uitleggen. Bespaar je dus maar de moeite.

 8. -buitenkantje rechts-

  Knappe prestatie voor een ploeg dat geen voorhoede heeft.. Zowel Younes(wederom) als Traoré als Dolberg gaven geen enkel gevaar. Veltman ook weer dramatisch. Deze 4 zijn wat mij betreft Ajax onwaardig! Waarbij Dolberg nog enigszins het voordeel van de twijfel krijgt aangezien hij geen enkele, maar dan ook geen enkele bruikbare bal krijgt. Voorzetten moeten komen van de backs die dat niet kunnen Bosz! Zie je dat niet? Wat ben ik blij dat we Sanchez, Onana en Ziyech hebben.. Nogmaals, er moet véél meer voetbal in dit team.. Younes dat kan toch echt niet! Traoré die ieder inzicht en precisie mist.. Dolberg die constant verkeerd opgesteld staat en geen enkele expressie toont.. Godver!! Geef die kut buitenspelers eens op hun flikker! Tot overmaat van ramp een scheids die beter blokfluit kan gaan spelen dan een fluit hanteren voor een voetbalwedstrijd. Sanchez geel en mist de volgende wedstrijd.. Hoop dat sr mensen zijn om Bosz heen die hem goed advies kunnen geven.. Op 4..5 posities moet er doorgeselecteerd worden.. Dit is niet goed genoeg! Dit kan zo niet.. Dit wordt ook gewoon ongeloofwaardig en Ajax onwaardig.. Eerste helf van de eerste helft nog redelijk.. maar daarna billenknijpend naar het einde met een stuntelend Ajax. We spelen thuis verdomme.. heb samen met 50.000 anderen hier een kaartje voor gekocht en 3 uur in de auto gezeten. Niet dat dat nou zo belangrijk is, maar het zet je wel aan hetvdenken voor een volgende thuiswedstrijd.
  Kan de spelers stuk voor stuk bij langs lopen, maar doe ik niet dit keer.. Wil wel een boodschap aan Bosz geven.. Je keuzes zijn willekeurig.. veroorzaken onrust en wrijving bij de rest van de spelers. Je moet NU ingrijpen. We hebben nog een kampioenschap te winnen!

  1. Toppertje

   Waarom maakt Bosz nauwelijks gebruik van zijn wissels? Younes was zeker 25 minuten voor tijd al rijp voor een wissel. Vertrouwen geven is leuk maar Bosz gaat te ver daarin.

  2. Widi

   Ik had verwacht dat je Schöne ook had meegenomen in dit betoog. Die vind ik ook al weken minder spelen. Ook vanavond. Veel te weinig power.

  3. BobbyHaarms

   Veltman en Traore ben ik helemaal met je eens BR, die zijn niet Ajaxwaardig. Younes en Dolberg kunnen ook veel beter maar schrijf ik nog niet af! Het is wel schrijnend om te zien dat dit Ajax niet bij machte is om zo’n zwakke tegenstander van het veld te vegen. Op zo’n manier wordt elke komende tegenstander een onneembare hobbel. Zeker als je met 5 tegen 1 nog niet scoort ?

   1. Litmanen

    Als ik jullie zo lees dan deden er gisteren acht man mee die niet Ajaxwaardig zijn. Ik voeg namelijk Ziyech toe. Die laatste kans had ik met mijn … er nog ingedrukt, dan is de pot veilig.

    Al deze spelers zijn Ajaxwaardig, al is de vorm bij de een nu wat minder dan de ander. Normaal gesproken neem ik Dolberg altijd in bescherming maar gisteren deed hij bijna alles fout. Hij kreeg drie goede ballen bij de eerste paal en stond drie keer verkeerd. Zelfs Viergever was op een moment woedend op hem.
    Veltman wordt afgeschoten, maar ik heb Klaassen, Ziyech en vooral Traore meer ballen zijn inleveren.
    Ook de onaantastbare Sanchez moest een paar keer gered worden ( ja heren, ook door Veltman) omdat hij helemaal niet fit leek.
    Zou me niet verbazen als hij zondag niet speelt.
    Riedewald speelde foutloos, maar voegde helemaal niets toe. Viergever was met afstand de beste van de ploeg, nota bene de man die op dit forum constant afgedroogd wordt!

    Een iets mildere beoordeling van je eigen cluppie zou op zijn plaats zijn. Op het beker debacle na doen we het goed en zijn we als enige ploeg nog in de race voor het kampioenschap en doen we in Europa nog mee.

    Gebruik dus je verstand en kijk naar de cijfers! Wat een kut elftal, maar wel door en WEER de nul!!!!!!!!!!!

    1. EugAjax

     Volgens mij redelijke objectieve mening van de wedstrijd Litmanen. Ik maak me over 1 ding wel zorgen. Spel onder Bosz lijkt steeds klein stukje minder te worden. En wat mss erger is het elftal zit er vaak aan eind van wedstrijd zeg laatste 15-20 min doorheen. Ik vermoed dat daarom ook veel mis ging op eind zoals het heel slecht uitspelen van situaties. Laatste conclusie helemaal gelijk vooral de 0 is heel belangrijk en daarom zat ik integenstelling tot velen juist niet met teveel spanning op bankie.

     1. Litmanen

      Eug, eens over laatste kwartier. Ik krijg de indruk dat het hele team niet genoeg kracht heeft om op dit moment twee zware wedstrijden in 1 week te spelen. Aan de andere kant, als we zondag Herackes wegzetteb heeft het in deze heel belangrijke fase nog geen schade opgeleverd. De rest in Nederland heeft het een stuk makkelijker, zeker PSV, die overal uitligt. Feijenoord speelt al maanden niet meer Europees.
      Maar ik houd mijn hart vast, te beginnen met zondag.

    2. BobbyHaarms

     Weer die nul was met meer geluk dan wijsheid. En ja Litmanen, Ajax speelde in principe maar met een man of 8 omdat er meerdere hun normale vorm niet haalden, waaronder ook Sanchez ja. Maar die ga je in de volgende ronde 100x meer missen dan de door jou bewierookte Veltman. Af en toe een goede wedstrijd is gewoon niet genoeg, sterker nog: Veltman staat al een paar jaar stil in zijn ontwikkeling. Gelukkig voor jou ook een lievelingetje van PB want bij elke andere trainer had ie er echt allang naast gestaan.

 9. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

  De wedstrijd iet gezien, alleen nu war commentaren gelezen. Was niet best zo te lezen. Wat opvalt blijven die supprters die zeggen: goed gedaan, resultaat telt terwijl het toch echt heel slecht geweest moet zijn. Ik zag ook een invalbeurt van Nouri in de 82e minuut. Die jongen had dus ook lekker de tijd om in de wedstrijd te komen. Verder schijnt Younes niet zijn sterkste dag gehad te hebben maar wel 90 minuten. Ik ben dus heel blij dat ik andere bezigheden had en ga er nog even over nadenken of ik zondag wel zin heb om naar een 16.45 uur wedstrijd te gaan.
  Ik denk alleen als er een sterk vermoeden is dat Nouri en vd Beek in de basis starten en kom op …. Neres en Kluivert ook maar meteen. Anders wordt het lekker Boer zoekt hoer kijken.

 10. vak411

  Net terug uit amsterdam. Top sfeertje. Wedstrijd niet best maar vanaf minuut 1 geen probleem. Spitsen moeten echt beter maar verder geen moment in problemen gekomen. Weer de 0 gehouden. Op naar volgende ronde

 11. Heerdeajax

  Het is je gegund nick veelkritiek over je heen gehad maar wel altijd die drive sjappoo!!!!!

Comments are closed.