Opstellingen Ajax – Legia Warschau

Vorige week werd de eindstand in Polen 0-0 en de beelden laten duidelijk zien dat Ajax een doelpunt ontnomen is. Vanavond om 19:00 uur wil Davy Klaassen, in een uitverkocht Amsterdam Arena, zoete wraak en zal minimaal één keer willen scoren. Hij is één van de spelers waar veel dreiging vanuit gaat maar Justin Kluivert, waar ook veel dreiging vanuit gaat, zal niet aanwezig zijn. Hij en Matthijs de Ligt  hebben dinsdag met Ajax O19 meegedaan en hebben hun rust nodig. Ook zullen Kenny Tete en Daley Sinkgraven niet mee doen omdat Kenny geschorst en Daley geblesseerd is. Wil je het begin van de wedstrijd meemaken en je hebt een plaats op Noord dan is het wijs om op tijd aanwezig te zijn omdat er ook 2500 Legia supporters het uitvak in willen. 

Opstelling Ajax: André Onana, Joël Veltman, Davinson Sánchez, Jairo Riedewald, Nick Viergever, Davy Klaassen, Lasse Schöne, Hakim Ziyech, Bertrand Traoré, Kasper Dolberg, Amin Younes

Opstelling Legia Warschau: Malarz; Broz, Pazdan, Dabrowski, Hlousek; Jodlowiec, Kopszýnski; Qazaishvili, Odjidja, Guilherme; Lucharczyk

Related posts

131 Comments

      1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

        Je staat bijna bovenaan hoor en al twee duimpjes. Op iemand reageren zonder op hem te reageren. Jouw avond is al geslaagd.

  1. -buitenkantje rechts-

    De vertrouwde elf..
    Hoop wel dat Neres.. Nouri en/of vd Beek nog binnen de lijnen komen.

    1. BobbyHaarms

      Dat hoop ik ook BR, ben zeer nieuwsgierig naar Neres. Wat zou het mooi zijn dat als de wedstrijd op slot zit hij met een paar geweldige acties de wedstrijd openbreekt!

  2. Charka53

    De elf die starten moet het kunnen ik heb er wel vertrouwen in maar als onze vleugelspitsen niet thuis geven direct wisselen.

  3. Mooi

    Het moet nu toch wel een keer een ingespeeld elftal zijn .Ze moeten er nu wel echt klaar voor om alles goed af te sluiten Ajax maak er wat moois van .

  4. EugAjax

    Succes mannen. Logische opstelling. Laat eindelijk een hele wedstrijd zien dat Bosz zijn loyaliteit tov jullie terecht is!

  5. Forever nr14

    Pfff en Boszje houd maar vol met zijn vriendje op rechts, en die prutstert op links ongelooflijk! Mar das logisch???

  6. Iceman

    Succes Boys laat zien dat jullie Ajax waardig zijn en het een eer vinden om dat prachtigge shirt te dragen kom op.

  7. Erwin1995

    Haal in hemelsnaam die Veltman er uit. Wat een waanzinnig trieste verschijning is hij in deze beginfase….

    1. BobbyHaarms

      Tsja, en dat terwijl we nota bene Tete hebben. Met die Veltman zit je zelden op je gemak te kijken. Gewoon niet goed genoeg, helaas..

  8. Forever nr14

    Tis toch werkelijk niet te geloven,! Weet je die Veltman en helaas meerdere weten gewoon niet, dat ze vanaf minuut 1, 200% moeten gaan, die instelling is gruwelijk irritant, of gebrek aan beter natuurlijk

  9. bs

    Van Younes gaat tenminste nog enige dreiging uit, maar van Traore begin ik toch langzamerhand te denken dat hij te licht is voor Ajax…

  10. EugAjax

    Ajax idd beter maar verdedigend staat het behalve Onana en Sanchez niet goed. Balverlies kan dodelijk zijn vanavond

  11. Forever nr14

    Zeker heerlijk, maar wat zegt dat als Sanchez en Onana het goed doen!?? Dat we weer onder druk staan tegen zo’n tegenstander??

      1. XXX

        Widi heeft gewoon gelijk. Bij elke andere trainer zou Dolberg al op de bank zijn beland maar bij Bosz hebben bepaalde spelers blijkbaar onbeperkt krediet.

        1. Ajaxslied

          Als je 50 loop acties maak in een wedstrijd en je krijgt de bal nooit van je buitenspelers omdat ze altijd voor eigen succes gaan dan kan je elke spits wel wisselen. Daarnaast laat bosz hem vooral als aanspeelpunt spelen. Inplaats van dat hij heel de tijd diep gestuurd word moet hij in de bal komen. Zet younes lekker op rechts en traore op links en anders oprotten.

      2. Widi

        Ajaxlied, ik schreef dit tijdens de eerste helft. Nu, ruim na afloop van de wedstrijd sta ik nog achter hetgeen ik schreef. Dolberg was erg ongelukkig in zijn acties. Niets lukte. En hij oogt gewoon niet scherp. Hij moet echt eens even op de bank. Door hem steeds weer op te stellen zeg je ook tegen Cassierra dat die niet goed genoeg is. Je opmerking dat ik geen verstand van voetbal heb, laat ik voor jouw rekening.

    1. Erwin1995

      Dolberg gewoon laten staan. Die 2 buitenspelers van ons geven 0 bruikbare voorzetten en trekken alleen maar naar binnen. Traoré en Younes zijn om te janken.

  12. KBouter

    Zucht….onze voorhoede brengt wederom veel te weinig.

    Tot wanneer krijgen ze het vertrouwen!!

  13. EugAjax

    We missen Sinky in verdediging. Heeft meteen als consequentie dat ons vertrouwde centrum niet samenspeelt. Je merkt dat verdedigende organisatie niet goed staat. Verder Traore, Veltman en Dolberg spelen een mindere wedstrijd tot nu

  14. Geenemotie

    Matige vertoning. Geen druk, geen uitgespeelde kansen. Legia hoeft er maar 1 te maken en we zijn de sjaak. Pffff.

  15. Bert62

    Wordt tijd dat de arrogantie er eens uit gaat, van dat gaan we wel winnen vanavond, doe normaal en begin eens echt te voetballen

  16. Forever nr14

    Helemaal mee eens Ajaclied! Drrrrr uit met die Duitser en die holmaat van Boszje! Man man wat een pfff sorry…. echt zo Ajax onwaardig, let maar “helemaal niets in Amsterdam” dit jaar

  17. EugAjax

    He he eindelijk na ruim drie helften de terechte 1-0 mooie bal van Klaassen mooi snel schot Younes en goede reactie Viergever! Kom op mannen doortrekken nu

  18. BobbyHaarms

    Nu wel snel die 2e maken graag anders heb je 40 minuten de zenuwen dat die gasten scoren!

  19. bs

    Als we 2-0 willen maken moet Neres er in. Ik denk dat Dolberg dan ook ineens vleugeltje krijgt, want het is toch om moedeloos van te worden, die Traore en … in mindere mate toch ook Younes.

  20. -buitenkantje rechts-

    Wat een kutscheids!! Godver!! Sanchez geel.. Zit volgende wedstrijd ernaast..???

  21. BobbyHaarms

    Die 2e moet erin mannen! Echt een kutstand met nog een kwartier te spelen. 1 goal en we liggen er alsnog uit..

  22. Jari_94-95

    ik zeik niet vaak op de scheidsrechter maar die we nu voorgeschoteld krijgen is toch echt wel een debiel zeg.

  23. Erwin1995

    Wat is die scheids trouwens een ongelofelijke debiel. Dat hij europees mag fluiten. Dit soort maakt normaal wasknijpers..

  24. Pazuzzu

    Als Ziyech en Nouri slecht zijn zijn ze ook waardeloos en gevaarlijk voor je eigen club. Dolberg Schóne Ziyech en Klaassen: DRAMA. Weer je keeper en centrale verdedigers het beste, bij een club als Ajax. Nog ff 4 minuten vloeken en tieren.

  25. Forever nr14

    Tjonge jonge! Zeg waarom moet dat altijd met hartslag 300 gespeeld worden tegen zo’n tegenstandertje

  26. Erwin1995

    Traore er uit, Younes er uit en Neres en Kluivert er in komende zondag. En vijf tegen één en niet scoren…wat een fucking losers.

  27. Bert62

    Met 5 man op 1 en dan nog geen goal kunnen maken. Ik zeg proficiat Feijenoord met jullie kampioenschap

  28. RobbyZ

    Pfffff m’n hart en m’n reetspieren,man man man wat slecht weer van de bekende namen maar die kakkerlak doet er niks aan! ?

  29. jojo123

    Gelukkig dat Onana niet naar Afrika is gegaan. Anders stond Krul in het doel en dan was het over en uit …

  30. dioajax

    slecht wedstrijd maar goed dat we wonnen…spelers waren heel moe je kon het zien. ..geen energie maar moet ik wel zeggen dat we binnen 10 Dagen 4 wedstrijden gespeeld 3 gewonnen en 1 gelijkspel en in 3 Dagen hopelijk weer 3 punten…niet de beste wedstrijden maar wel winnen….en nog steeds in race voor titel en nu door naar de 16 van Europa. ..slim gedaan jongens…..

    1. EugAjax

      Eens dioajax ik vind jouw wekelijkse optimisme aanstekelijk. We gaan voor die beker met dit geluk ?

      1. dioajax

        dank je EugAjax…altijd optimish…ik denk dat ajax in een duik nu zit net als psv een paar maanden eerder maar we komen snel weer terug naar onze vorm…

  31. EugAjax

    Voor de poorten van de hel. Maar door en dat is het belangrijkst voor nu. Maar hoe is het mogelijk 5 tegen 1 en dan niet scoren???? Ach dat laatste zei alles over de tweede helft. Spel word met wedstrijd minder. Resultaten goed. Het is dat we achterin blijkbaar geen goal tegen mogen krijgen want lijkt me niet helemaal de verdienste van elftal. Bosz word zo langzamerhand net zo saai als De Boer. Dat baart grote zorgen. Dat spel steeds minder en minder word! Rest van de avond maar weer bijkomen………
    O ja toch gefeliciteerd mannen. 1 ding kunnen we jullie niet ontzeggen, jullie knokken voor elke meter. Helaas voor dat voetbal kan je beter supporter worden van Atletico dus moet echt weer stijgende lijn krijgen anders Bosz exit na dit seizoen denk ik. En met ons geluk komen we in finale EL dat dan weer wel ??

      1. EugAjax

        Ik denk dat als deze trend zich doorzet dat Ajax afscheid gaat nemen van Bosz in de zomer. Ik had zelf de verwachting dat Ajax tijd nodig had om ingespeeld te raken en volgens de aanvallende ideeen van Bosz in de tweede helft seizoen steeds beter zou gaan voetballen. Ajax publiek moest weer vermaakt worden, dat is de opdracht. Na winterstop zie ik het ipv beter alleen maar slechter worden. We hebben wel paar zeer goede spelers waardoor bevliegingen voorlopig genoeg is voor juiste resultaat. Maar het beloofde Ajax voetbal is er nog niet en we lijken er steeds verder van af te drijven. Komt bij dat Overmars zaterdag in Telegraaf de druk echt opvoerde in mijn optiek. We zullen zien, misschien heb ik het fout

  32. BobbyHaarms

    We zijn door! Maar wederom moeten constateren dat Ajax met zo’n krappe stand echt steeds dramatischer gaat spelen zodra de tijd tegen het einde loopt. En waarom??? Zo slecht voor je hart elke keer..

  33. Forever nr14

    Word toch tijd dat Boszje (kakkerlak) eens gaat denken, dat hij het niet beter krijgt, het word met de week dramatischer, tjonge zeg wat zijn we zwak en met alle geluk winnen.
    Feyenoord kampioen das duidelijk. Met deze trainer die maar vasthoud aan de zwakste schakels in dit team, moet gewoon wieberen.
    Het enige wat ie als tegenbod kan zeggen “we winnen wel” ja idd maar verre van Ajax waardig

    1. Widi

      Ja Jimmy! Ik hoor de forumleden niet meer die steeds maar riepen dat Krul erin moest. Of dat het onbegrijpelijk was dat Boer en niet Krul tweede keeper was. Elke week moest ik het weer lezen hier. Van mensen die waarschijnlijk nooit een training zien.

      1. Jimmy1971

        Klopt Krul kiept echt als een drol !
        Ik denk dat hij zelfs bij AZ zo ook weer op de bank komt !

Comments are closed.