Overmars: ‘Wellicht kan mijn naam ‘Marc Netto’ worden aangepast’

Er is de laatste maanden bij Ajax veel gebeurd wat transfers betreft en uit een optelsom blijkt dat de totale investeringen voor dit seizoen op ongeveer 33 miljoen euro uitkomen. Naast het vertrek van Bazoer, El Ghazi en Gudelj sloeg Ajax toe en haalde het  David Neres op bij het Braziliaanse Sao Paulo voor een bedrag van maximaal vijftien miljoen euro. Marc Overmars laat tegenover VI weten dat Ajax deze stap moest maken.

‘Je haalt niet zomaar een speler van Sao Paulo, het Ajax van Brazilië. De prijzen die men daar vraagt voor spelers lopen al snel op tot boven de tien miljoen. Echter zijn wij nu in de positie om dit soort investeringen te doen, dat was vier jaar geleden wel anders. We volgen Neres al meer dan een jaar en na het vertrek van El Ghazi was hij onze nummer één om de selectie te versterken. Natuurlijk blijft het inpassen van eigen jeugd echter ook een belangrijke manier om de selectie te versterken maar na het vertrek van El Ghazi moest het gat in de selectie direct worden ingevuld. We hebben vastgehouden aan onze nummer één en dat was David Neres, misschien moeten jullie mijn bijnaam van ‘Marc Netto’ maar aanpassen’, voegt hij er met een knipoog aan toe.

Bron: VI

Related posts

72 Comments

  1. Geroldkohlen

    Hoezo veranderen! omdat hij nu ineens een enorm bedrag betaald voor speler? zo makkelijk komt hij er niet van af hoor! als we cl willen halen ,moet de portemonnee deze zomer ook weer open!

  2. -buitenkantje rechts-

    Het inpassen van jeugd heeft na de dubbele wissel van Kluivert bij mij een wrange smaak gekregen..

    1. Charka53

      Inderdaad br dit vindt ik een waardeloze streek van Bosz , Justin heeft niet even de kans gekregen om wat te laten zien hij had toch gewoon Younes kunnen wisselen die was toch aan het einde van zijn Latijn , ik hoop dat Justin hier geen last van heeft.

    2. FrankiC

      De vraag om het waarom heeft ie niet beantwoord voor de camera! ‘Dat houden we intern’. Ik hoopte op een plausibele verklaring van PB omdat ik er even geen heb.

    3. KBouter

      Kan wel wat bedenken waarom hij Justin eraf haalde, ik had het waarschijnlijk ook gedaan.

      Even het roze jeugdspeler brilletje afzetten en je zag al vlak voor die rode kaart dat Justin een paar keer zijn man liet lopen, waardoor het gevaar van die kant kwam. Daarbij wil Justin zich aanvallend laten zien, en zal minder met zijn man meelopen, nu we met een man minder speelde. Denk dat bij Bosz de achterliggende gedachte was.

      1. Bakkie

        Precies, KBouter. Daarnaast is Kluivert gewoon nog wat grilliger, legt meer risico’s in zijn acties en lijdt daarom ook meer balverlies. Best logisch die wissel dus.

    4. Remco425

      Br, dat was 1-malig. Een verdediger voor een aanvaller na een rode kaart van een verdediger. Dat doet nagenoeg iedere coach. Kluivert krijgt iedere wedstrijd speeltijd, dat is al heel wat voor een 17-jarige. Nu niet alles gaan baseren op dat ene moment.

      1. -buitenkantje rechts-

        Hij had tig andere mogelijkheden.. Dit is zo een domme wissel dat hij het zelf niet eens kon verklaren.

  3. Jeroen68

    Hij moet eerst dit jaar gaan investeren in een hele goede linksback en rechtsback, dan gaan we weer eens praten Marc.

    1. HURBIE

      Als je die foto ziet heeft hij wel lang bij zijn moeder aan de borst gelegen met zijn tuitlippen

  4. EugAjax

    Ik ben bemieuwd naar Neres. Ik vind wel dat er teveel nadruk op prijskaart word gelegd. Je kan mee eens zijn of niet maar ze konden nu het geld uitgeven na een jaar lang scouten. Geeft toch vertrouwen. Maar een aankoop blijft afwachten. Mbt eigen jeugd daar lijken we een trainer te hebben die er minder oog voor heeft dan De Boer! Ik zat laatst te denken. Bergkamp zei laatst paar keer Ajax moet weer in situatie komen dat jeugd de kwaliteit heeft om sneller stap naar eerste te maken en Bosz zegt vaak als je 19 bent hoef je nog niet de stap gemaakt te hebben kijk maar naar buitenland……daar zit grote mismatch in. Dus krijgt jeugd wel genoeg kans onder Bosz of moet je naar een andere trainer? Voorlopig is gelijk aan Bosz maar brgint allemaal wel beetje wankel te worden

    1. Widi

      Ik denk dat Bosz heus wel jeugdspelers wil en zal brengen. Ik ben veel benieuwder hoe hij staat tegenover het feit dat in de toplanden veel meer, harder en intensiever wordt getraind. Naar mijn mening zit daar ook een stuk van de achterstand die Nederlandse clubs nu hebben opgelopen. Hoe goed is hij op de hoogte van hoe bijvoorbeeld een Klopp traint? Is er een plan om bij Ajax ook intensiever te gaan trainen, zonder dat het specifieke van Ajax verloren gaat? Daar zou ik de directie en de staf eens over willen horen.

      1. Remco425

        Ik denk dat Bosz ook harder wilt trainen. Het soort van mislukken van de 5 seconden regel zit hem daarin. Dat wil hij er al vanaf het graag in hebben, maar de spelers konden het niet aan. Maar ook hierin gaat het om de balans. FdB weet vaak verweten in de voorbereiding en winterstop te hard te trainen, dat ze al moe waren voordat de echte wedstrijden weer begonnen en dat de blessuregolven daaraan te wijten waren.

        1. Widi

          Ik heb ook lang gedacht dat hard trainen niet zaligmakend was. Periodisering leek wel zinvol. Maar het lijkt nu anders te liggen. Er moet goed naar gekeken worden. De clubs uit de PL en Een stuk of 10 andere clubs zullen we niet inhalen door het vele geld. Maar de rest moeten we onder ons kunnen krijgen. Ook al die ploegen waar we de laatste jaren in de EL door werden uitgeschakeld.

          1. afcadeluxe

            klopt,ik kijk zelf veel naar buitenlands voetbal,en het valt mij telkens op dat het 1stukje sneller en precieser is dan bij ons,en dat kun je trainen,en niet alleen bij de hele grote clubs

          2. KBouter

            Eerlijk gezegd denkwijzen dat Ajax nu tegen die clubs waardoor ze uitgeschakeld werden meer kans maakt en ik denk dat ze wel winnen ervan. Molde of Basel of Red Bull móet geen problemen zijn denk ik.

            Harder trainen zal denk ik niet de doorslag geven, wel meer gericht op techniek en eigen vaardigheden en trainen op goed positiespel zal het team helpen. Proberen om de individuele kwaliteiten van spelers omhoog te halen ect.

            Ik neem aan dat ze niet harder of veel zachter trainen dan in de 70 en in de jaren 90 doen, ze zullen wel anders trainen denk ik.

            Wat achterstand betreft heeft ook te maken dat elke nationale topper naar het buitenland gaat, en dat daar de buitenlandse jongeren zich op gaan trekken aan hun idolen die daar in dat land speelt. Zit nog al een verschil in tussen een ventje van 10 uit Italië die met partijtjes graag bv een Diego Simone wil zijn of een ventje uit Nederland die graag Viergever wil zijn.

            Daarbij denk ik dat de achterstand over 10 jaar nog groter is omdat Nederland graag de wijsneus wil zijn met kunstvelden, waar ze dat in Italië of Spanje totaal niet hebben. De Italiaanse en Spaanse( jeugd ) verdedigers zullen over 10 jaar nog steeds feilloos een sliding kunnen maken, waar ze in Nederland tegen die tijd alleen slidings kennen uit geschiedenisboeken.

      2. EugAjax

        Widi mooi punt wat je aanhaalt. Intensiever trainen ben ik ook voor. Het ligt wel gecompliceerd. Jij haalt voorbeeld Klopp aan, maar die ligt nu juist onder vuur omdat hij teveel en te hard traint waardoor zijn elftal op het ogenblik door het ijs zakt. Maar ik denk wel dat er intensiever getraind moet worden dan de periodisering. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik voor een echte discussie ik hier te weinig verstand van hebt! Ik moet het dus doen met wat ik lees en input van anderen om me heen

        1. Widi

          Ik ben ook geen kenner. Maar stel dat alle clubs waarvan Ajax tot een aantal jaren geleden gewoon won in de EL nu gewoon beter en harder trainen, hebben we een verklaring. Naast het feit dat Ajax teams altijd wat jong waren. Het kan ook deels verklaren waarom alle Nederlandse clubs het slechter doen, want ik denkt dat nergens in NL veel harder of beter getraind wordt dan bij ons.

      3. -buitenkantje rechts-

        Volgens mij heeft Bergkamp zich daar al eens heel duidelijk over uitgedproken.

    2. Remco425

      Iedereen schreeuwde hier om aankopen en het mocht best wat kosten want we hebben toch zat geld en het geld moest op het veld staan. Nu geven ze inderdaad eens wat uit en is het weer teveel geld. Met andere woorden, ze kunnen het nooit goed doen en 70% van de mensen hier roept maar wat, zolang het maar tegen de directie is.

      1. AFCA my World

        Degenen die tegen de directie zijn geen echte supporters,die schreeuwen om het schreeuwen,zolang ze goede aankopen doen hoor je ze niet,en als Neres een echte topper word gaan ze schreeuwen dat ze het altijd wel gezien hadden in hem,laat ze roepen ze weten niet beter !

  5. Widi

    Mijn respect had hij al voordat Neres werd gekocht. Ik ben er zeker van er later heel positief over Marc gesproken zal worden. Over de man die Ajax financieel solide heeft gemaakt.

      1. Widi

        Dan zijn er al twee! Of er veel meer zijn, betwijfel ik. Veel supporters zijn volkomen onterecht zeer negatief over hem. Vervelende opmerkingen over bonussen. In het verleden zaten op zijn plek vaak mensen die daar wilden zijn voor de roem/bekendheid of het geld. Marc was al bekend. Over het algemeen zijn ex-topspelers niet heel dol op veel publiciteit. Marc had ook al geld zat voor hij begon. Marc had dus een andere drijfveer dan zijn voorgangers. Hij wil succesvol zijn. Als voetballer en later in zaken heeft hij bewezen dat hij dat kan zijn. Ook nu heeft hij weer succes. Ajax heeft daar veel voordeel van. Zijn voorgangers brachten Ajax aan de rand van de afgrond. Het zou dus helemaal niet raar zijn als bijna alle suporters nu blij zouden zijn met onze ex-speler. Maar ja…..

        1. EugAjax

          Klopt Widi geld is absoluut niet zijn drijfveer . Dat heb ik trouwens met heel TH. Die jongens willen Ajax terug naar top sturen, of je eens bent met beleid of sommige punten uit beleid dat kan altijd maar deze gasten hebben beste voor met Ajax.

          1. Toppertje

            Als supporters reageren we natuurlijk oppurtunitisch omdat we gelijk resultaten op het veld willen zien. Marc moet ook naar de lange termijn kijken en de samenhang met de jeugd. In die zin verdient hij credits. Aan de andere kant moeten we niet vergeten dat bv de transfer van Ziyech alleen door druk van buiten tot stand is gekomen. Verder moeten we reeel zijn en vaststellen dat er nog steeds een aantal spelers in het elftal rondlopen die eigenlijk niet in het eerste thuishoren. Van mij hoeft Marc zeker niet weg maar om hem te bejubeleb vind ik het nog te vroeg.

          2. Remco425

            Dat met Ziyech weet je niet hoe het achter de schermen is gegaan. Iedereen roept dit wel, maar ik ben er niet zo zeker van. Net zoals twente zei dat ze hem niet hoefden te verkopen om de prijs hoog te houden, want ze hadden het geld weldegelijk hard nodig, zei Ajax dat ze hem niet nodig hadden. Het prijskaartje ligt bij clubs in nood aan het einde van de transferperiode altijd een paar miljoen lager dan aan het begin.

          3. Widi

            Precies Remco! Veel forumleden nemen van alles maar aan, zonder te weten hoe het echt zit. Het is een feit dat Marc een uitstekende onderhandelaar is.

          4. Toppertje

            @Remco, Natuurlijk weten we niet hoe achter de schermen is gegaan en gaat. Maar als we daarom geen mening kunnen geven dan kunnen we wel stoppen met een forum. Feit is dat bij Ziyech men, en met name Peter Bosz, aangaf hem niet nodig te hebben. Natuurlijk kunnen we ook dat weer als een stukje onderhandelingstactiek zien maar dat is dan wel een heel risicovolle en kostbare geweest gezien het puntverlies in het begin en de uitschakeling in de CL. Als het dus echt met het prijskaartje te maken heeft gehad hou ik het dus toch maar op Marc Netto. Maar van mij mag hij blijven hoor.

          5. Indojood

            Vrij domme tactiek zou het zijn, qua geloofwaardigheid. Eerst roepen dat je hem niet nodig hebt want eigen jeugd gaat voor, een week later hem kopen.

          6. EugAjax

            Indojood wie zegt dat je in onderhandeling geloofwaardig moet zijn? Dan is het doel prijs kwaliteit verhouding zo goed mogelijk voor elkaar krijgen. Geloofwaardigheid naar je achterban is wel een vereiste, maar soms moet je als supporter ook ergens ‘doorheen’ kunnen kijken als de mannen info taktisch naar buiten brengen. Als het al taktisch was natuurlijk. Blijft dus voor ons gewoon gissen. En Ziyech transfer heeft so wie so veel afwegingen gehad want feit dat Nouri nu niet aan spelen toekomt is hier ook een gevolg van en dat is wel door TH en Overmars als reden aangevoerd om hem niet te halen in eerste instantie. Dat was wel geloofwaardigheid. Want dat komt nu ook uit. Twijfel om Ziyech te halen bedoel ik dan. Dat is ten koste gegaan van ontwikkeling Nouri

          7. Indojood

            Het is dom en ongeloofwaardig om je beleid binnen een week 180° om te gooien om daarmee een bepaalde prijs af te dwingen.

            Dit zei Overmars op 19 augustus 2016 over Ziyech:

            ‘Hij is een fantastische speler, maar wij zullen hem niet halen’, begint Overmars. ‘Als je zo een jongen haalt, leg je hem voor vier jaar vast. Dan weet je zeker dat je een of twee jongens kunt afschrijven. Dan kies je voor beleid, ja.’

          8. EugAjax

            Precies ik weet wat hij gezegd heb. Hij heeft ook nog Nouri als voorbeeld genoemd. De vraag is was dit om prijs te drukken? Of hebben ze na Rostov echt in paniek gehandeld? Daar weet niemand het antwoord op. In eerste geval heb ik met gellofwaardigheid niet zo een probleem in tweede geval ja dan is het op zijn zachtst gezegd niet consequent en niet geloofwaardig. Dom dat dan weer niet want Ziyech is een versterking gebleken! Paar weken ervoor moest hij bij Twente min 15mln kosten en op einde transfertermijn rond de 14. Al met al een ingewikkeld onderwerp vind ik zelf om goed op papier te verwoorden?

          9. Widi

            Overigens jammer dat jij en anderen niet reageren op mijn post over de trainingsintensiteit. Ben benieuwd naar meningen.

          10. AFCA my World

            Daar ben ik het wel met je eens,ze worden teveel in de watten gelegd en vertroetelt, het mag best wat steviger,zwaarder en langer, het zou ze zeker geen kwaad doen !

          11. AFCA my World

            Bovendien denk ik dat er veel meer mensen fan zijn van Marc,alleen laten ze dat niet horen omdat ze dan voor verrader uitgemaakt worden ! Schoppen tegen alles is toch veel leuker ?

          12. Jimmy1971

            Ik heb van de week ook op een artikel (Klaassen over de wedstrijd van zondag naar maandag) gereageerd dat de trainingsintensiteit in NL te laag is , waardoor we europees vaak de tweede helft problemen krijgen ( zelfs tegen Legia , wat geen top is ! ).
            De top 3 wint in de 2de helft van de rest in de eredivisie , en de NL top 3 verliest het vooral in de 2de helft in Europese wedstrijden ..
            Ook hoor je alle spelers die in het buitenland spelen over dat het vooral fysiek zwaarder is daar , en dat het daarom tijd kost om aan te haken en een basisplaats te veroveren !!
            Het is zo helder als wat ..

          13. EugAjax

            Vraag is wel hoe je training intensiever maakt. Ajax is volgens mij bezig om jongere spelers steeds meer mee te laten trainen met 1 of 2 elftallen hoger! Dat is ook al intensiever. Ik vind dat bijv zeker een goede ontwikkeling en ook in gedachte Cruijff trouwens maar dat terzijde.

        2. KBouter

          Heel simpel…onder economen zoals v Os en dergelijke..hadden we nooit zó n mooie boekhouding. Simpel!

  6. bs

    Ik ben al heel lang blij met MO. Hier wordr vaak geredeneerd vanuit de actuele waan van de dag en niet gedacht aan de lange termijn. Daarok is iedereen zo enthousiast over Neres nog voor dat ie nog maar 1 bal heeft geraakt. Doet me een beetje denken aam Traore….

  7. Indojood

    Nou, we hoeven nog niet de polonaise te lopen. Westermann is niet gescout en gehaald na een tip van VdV. Ziyech is wel degelijk onder druk gekocht. Gudelj is verkocht na een conflict en Overmars heeft geen € 33 M geëist voor Milik. Napoli kreeg een sloot geld binnen voor Higuain en besloot daarvan een derde aan Milik te besteden. Daar heeft Marc niets voor hoeven te doen.

    Ajax kan zich deze investering veroorloven en ik hoop echt Neres bij ons slaagt maar met plan Cruijff en een daarop gestoeld beleid heeft het allemaal niets te maken.

    1. Toppertje

      Helemaal eens Indojood. Dat er veel geld binnen is gekomen heeft ook met een factor geluk te maken. Van mij hoeft Marc niet weg maar er is in de afgelopen jaren teveel fout gegaan om nu de vlag uit te hangen.

  8. ruben464

    Ik weet het niet hoor.. marc heeft uitstekend werk afgeleverd. Dit zijn andere tijden toen die van met Rick van de boogaard.

  9. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Neres kan een leuke aankoop zijn maar de eigen jeugd wordt wederom steeds meer verwaarloosd. Deze zomer zal er een flinke uittocht zijn. Tete en Riedewald zijn niet op hun waarde ingezet. Nouri, vdBeek en ook al de Jong zijn veel te weinig ingezet. Als ze al werden ingezet was het soms voor minder dan 10 minuten. Teveel wordt vastgehouden aan vaste basisspelers Traore krijgt veel te veel ruimte. Kortom mijn rapportcijfer voor Ajax en het beleid t.o.v. Eigen jeugd staat momenteel op onvoldoende. We raken mooie speleres kwijt straks. Spelers waarvoor je naar het voetbal gaat. Ceuijff heeft zelf gezegd, natuurlijk wil je een wedstrijd winnen maar mensen komen naar het stadion in de eerste plaats om vermaakt te worden. Dat worden we als we eigen spelers zien, geen veeemdelingen legioen. Afgelopen wedstrijd twee spelers uit de eigen opleiding/jeugd. Proficiat Ajax. Het trio BOS is hier debet aan.

    1. -buitenkantje rechts-

      Voor een groot deel met je eens imojep.. Ik vind wel namelijk dat altijd de beste spelers moeten spelen. Heb helemaal niks met teksten als: hij laat anderen beter spelen.. of.. hij is goed voor de balans in het elftal.. Dus als een aankoop beter is dan eigen jeugd moet de aankoop spelen.

  10. Forever nr14

    Helemaal mee eens Widi, jij snapt het eindelijk, helaas willen de meeste dit niet horen en lezen, en denke ze dat wij wel weer een keer de cl gaan winnen, nou mooi niet! En dit geldt voor het hele nederlands voetbal

Comments are closed.