Kluivert tevreden na basisdebuut: ‘Goede wedstrijd gespeeld’ (Incl video)

Justin Kluivert begon zondagmiddag voor het eerst in de basis in de hoofdmacht van Ajax in de Eredivisie. Tegen ADO Den Haag (3-0 winst) maakte de 17-jarige rechtsbuiten een uitstekende indruk. Het talent kijkt tegenover AT5 met een goed gevoel terug op de wedstrijd, waarin hij onbevangen, met flair speelde en veel goede dingen liet zien.

Related posts

55 Comments

  1. Ajaxslied

    Wat kan ik genieten van zo’n ventje. Wat mij betreft blijft hij de rest van het seizoen staan en dan interesseert het me niet als hij een keer een slechte wedstrijd speelt wat een genot.

  2. Widi

    Ik schreef hier (omdat iemand het vroeg) dat hij er klaar voor was en ook al goed genoeg. Hij is beter dan ik toen al dacht.

  3. Widi

    Off topic: bij Studio Voetbal zit die Arno Vermeulen weer een persoonlijkheid te acteren…….ben ik de enige die hem echt een engnek vindt?

    1. -buitenkantje rechts-

      Nee.. hij is een engnek.. acteert een autoriteit te zijn. Wie neemt hem serieus? Onvoorstelbaar dat hij bijna wekelijks daar mag aanschuiven.

      1. FrankiC

        De rest houdt ook niet over bij deze zelfbenoemde voetbaliconen. Ook onvoorstelbaar dat ze Hans Kraaij bij Voetbal Inside bijna elke week vragen om hem vervolgen niet serieus te nemen en zichzelf laat uitlachen. Heel apart, deze stoorzender.

        1. -buitenkantje rechts-

          Je hebt een pispaal nodig.. Daar laat Hans Kraay zich voor een ruime vergoeding voor gebruiken.

    2. KBouter

      Vind ik ook, is ook anti-Cruijff en geilt op die andere engnek v Gaal.Samen met Peter r De Vries staatsgevaarlijk.

      1. FrankiC

        Iemand zonder invloed en zonder geloofwaardigheid kan moeilijk als staatsgevaarlijk worden gekwalificeerd. Gewoon niet kijken. Analisten met ondermaats niveau (Waterreus, Gullit en Van Hooijdonk) allemaal nietszeggend. Alleen Sjoerd Mossou heeft een bijdrage aan discussies.

  4. Charka53

    Justin we zijn allemaal tevreden over jou optreden , gewoon zo blijven doen dan kan jij en wij nog vaak tevreden zijn

  5. KBouter

    Justin heeft boven verwachting gespeeld, dat ventje is verder dan wat ik al verwacht had.

    Volgende werk gewoon weer vanaf het begin laten spelen, Ajax heeft eindelijk weer een branie en bluf gozertje in de selectie.

  6. EugAjax

    Kluivert is top en hopelijk verstomt het geluid dat we a la minuut nieuwe vleugelspeler nodig hebben! Ik wil nu al heel veel van hem genieten. En als Traore deze zomer terug moet dan kunnen we eens rustig kijken wie hem opvolgt!

    1. Widi

      Ongelofelijk dat je zo stellig bent. Juist jij vroeg een maand geleden aan mij of Justin het wel zou aankunnen.

      1. EugAjax

        Widi je wilde niet reageren op me. Ik snap even niet wat je nu weer wilt. Ik vroeg idd aan jou input omdat jij zoveel afweet van jeugdvoetbal bij Ajax. Toen heb jij uitleg gegeven. En alles wat je destijds beweerde komt uit. Ik heb hem nu paar keer gezien en ben het volledig met je eens. Dus wat is nu het probleem Widi? Wil je nu gewoon weer alleen tegen me ingaan? Mag hoor maar ik geef je analyse van maand geleden een zeer positieve wending dat je het al helemaal goed hebt gezien. Maar goed ik kan bij jou niks meer goed doen. Geeft niets. Ik denk reageer nu toch even 1 keer. Omdat je me erop aanspreekt.

          1. EugAjax

            Ok fair enough. Ik kon hem niet want ik volg jeugdvoetbal niet zo goed als jij. Dus vraag je een kenner en je hebt gelijk ik geniet van hem wekelijks na de winterstop ! Goed gezien dus van jou

          2. Widi

            Wees er dan ook op voorbereid dat hij dit nog geen 20 wedstrijden achter elkaar kan. Dus als er een goede buitenspeler voor een verantwoorde prijs kan worden gevonden, moet die worden aangetrokken.

          3. EugAjax

            Hoewel je in eerste zin gelijk heb ben ik het niet met je eens dat het zo zwart wit is om dan maar iemand te kopen. Omdat je dan vaak een speler haalt voor meerdere jaren en dan zou je ontwikkeling Kluivert wel in de weg kunnen zitten. Wat ik wel ok zou vinden. Als Ajax al weet dat ze niet met Traore door willen of kunnen gaan na dit jaar is het wel een optie om nu al te kopen. Dan kan je iemand inpassen voor langere termijn. Persoonlijk vind ik bezetting vleugels voldoende nu. Meeste bewijs voor mij is dat Ghazi niet tot nauwelijks speelde. Ipv hem hebben we nu Kluivert. En idd niet voor de volledige 20 wedstrijden maar Traore is met ruim een week weer terug

          4. EugAjax

            Column van Driessen in Telegraaf vond ik vanochtend wel goede analyse. Wat doe je met dit dilemma

          5. Widi

            Traoré gaat weg. En Younes is niet goed genoeg. Ik vind de bezetting dus niet goed genoeg. Ik redeneer altijd van Ajax. Vanuit de club. Niet vanuit spelers. Die komen en gaan. Gisteren had het 8-0 moeten worden. Het moet echt beter. Anders zou Ajax zelfs nog derde kunnen worden.

          6. Skills

            Younes speelt idd al het hele seizoen zwak. Mist te veel kansen en is voor een linksbuiten te beperkt (zeer slecht linker been, mist al zijn kansen, te vaak zelf een actie proberen te maken). Ik snap sowieso niet waarom mensen hem nog verdedigen.

          7. FrankiC

            Ik ben nog fan van Younes en Traoré. Ik vrees dat Cerny het vereiste niveau niet gaat halen, net zo als El Ghazidat niet haalde.

  7. Jimmy1971

    Eens , de aanval scoorde gisteren voor het eerst na de winterstop , maar dit was wel maar ADO , met veel geblesseerde spelers !
    Tot nu toe komt bijna alles van het middenveld , er moet dus directe kwaliteit bij voorin !!

    1. FrankiC

      Nee is onzin. Voor hetzelfde geld scoort Dolberg 3x en Younes 2x. Drukte om niks, gewoon pech. Ben blij met een scorend middenveld.

      1. Jimmy1971

        Als je steeds kansen blijft missen ( 20 competitie wedstrijden ) is het geen pech meer , ben ik bang ..

  8. KBouter

    Nou Franci…ik heb Younes vaak verdedigd, maar er komt echt een keer de tijd dat hij beter kan gaan banken, want met een betere linksbuiten word Dolberg vaker aangevoerd.

    Tot nu toe wat we zien van Younes is ver….maar dan ook ver onder Ajax niveau.

  9. EugAjax

    Ik ben het eens met FrankiC. Ik besef er is veel kritiek op met name Younes. Maar ik wil toch een lans voor hem breken. Hij is een speler waarvoor je naar het stadion gaat. Hij verliest heel weinig de bal. Heeft mooi solos, en ja bijna alleen binnendoor vnl dit seizoen. Hij onderneemt veel doelpogingen alleen helaas tot dusver geen echt succes. Maar vaak scheelt het weinig of heeft keeper mooie redding. Karakteristiek voor een buitenspeler vind ik dat als hij aan de bal komt ga je op puntje van je stoel zitten omdat er van alles kan gebeuren. En ja je ergert je ook vaak aan zo een speler. Grootste nadeel nu is zijn effectiviteit. Een kwestie van tijd voor hij explodeert en als dat zo is dan kan ik nog weinig nadelen van Younes op noemen.

    1. EugAjax

      Mocht je nog niet overtuigd zijn kijk dan nog even naar gelijkmaker tegen Feyenoord in Februari vorig jaar. Daar zat alles in wat hem tot zo een goede voetballer maakt. 1-2 met Klaassen en dan solo vanaf achterlijn en diagonaal schot wat binnenvalt bij tweede paal! Voor de critici. Dit is slechts een voorbeeld en heeft vaker plaatsgevonden afgelopen jaar

      1. FrankiC

        Da’s geen reclame dat je een fragment van een jaar geleden aanbeveelt! Maar ik geniet nog van hem. Daarbij heeft Ajax geen betere op zijn positie met de bezetting van gisteren. Maar Larsson is dus geen overbodige luxe. Nog 1,5 dag.

        1. EugAjax

          FrankiC het is geen reclame of aanbeveling alleen een fragment waar alles in zat. Ik kan er veel meer opnoemen. Ik zie ook dat hij tot vervelens toe midden opzoekt en dat hij medespelers regelmatig over hoofd ziet. Maar dat komt denk ik door zijn gebrek aan scoren. Dit fragment laat juist zien dat hij in basis wel een teamspeler is. Een teamspeler die nu teveel wanhopig naar eigen eer zoekt omdat hij in competitie niet scoort. Dat moet eruit. Overigens ben ik voor concurrentie en Larsson is een geduchte als hij zou komen. Ik schat in dat je nog 6 maanden geduld moet hebben ??

  10. Widi

    Wat jij en anderen kennelijk niet zien is dat hij voortdurend verkeerde keuzes maakt. Dat heeft niets te maken met pech. Dat is de oorzaak van het uitblijven van succes. Hij mist het inzicht. Dat is ook een gebrek aan kwaliteit. En dat zeg ik niet omdat jij het bent.

    1. FrankiC

      Zit iets in. Speelt zelden direct en wil nog wel eens de drukte in dribbelen zoals hij dat gisteren in de tweede helft deed. Acties die gedoemd waren te mislukken.
      Weet je wie er een meester was in het maken van verkeerde keuzes: Gudelj, altijd weer terug de drukte in. Mede daarom (en veel andere redenen dus) is Schöne zo’n opluchting.

    2. EugAjax

      Widi de laatste zin weet ik omdat ik je mening over Younes vaak lees hier en we verschillen van mening hier. No problemo voor mij

  11. jonk supporter

    Als Younes simpelweg meer oog heeft voor een medespeler als hij naar binben loopt i.p.v. 99 van de 100 keer zelf te schieten, kan hij de koning van de assist worden. Hij is nooit een groot doelpuntenmaker geweest en moet dat niet willen. Blijft hij kiezen voor eigen succes dan mag hij van mij nog voor 1 februari vertrekken. Mede door zijn eigenzinnige acties gisteren bleef de score laag.

      1. jonk supporter

        Dus ….. niet Ajax waardig. Met een enkele goede actie in zoveel wedstrijden ga je het niet redden.

  12. jonk supporter

    Eerlijk is eerlijk, Tete en Riedwald solliciteren niet bepaald naar een plaats in het eerste van Ajax vanavond.

  13. PvL020

    Wat een verademing na El Floppie op de rechterkant! Bijvoorbeeld gewoon in de ruimte lopen en de bal mee krijgen ….. acties en gaan voor elke bal! Hoop dat hij dit blijft doen

Comments are closed.