Dolberg wil wel een penalty nemen: ‘Ben er redelijk goed in’

Kasper Dolberg heeft al een tijdje het net niet weten te vinden. De Deen had een vliegende start in het eerste elftal van Ajax maar staat momenteel al 541 minuten droog. De Deen laat weten dat het wel weer goed gaat komen en dient zich zelfs aan om maar eens een penalty op te eisen.

Lasse Schöne miste er dit seizoen al twee en ook Hakim Ziyech faalde een keer van elf meter. ‘Ik weet niet of ik ze nu maar moet nemen maar in de jeugd bij Silkeborg nam ik ze wel eens. Ik ben er redelijk goed in dus het kan een optie zijn. Echter komt het scoren van doelpunten ook wel weer terug. Vorig jaar bij Ajax onder 19 had ik ook een periode dat ik niet scoorde maar ik moet gewoon de focus houden, hard werken en kalm blijven. Ik voel me vrij hoor, niet beperkt omdat ik een paar weken niet heb gescoord’.

Bron: AD

Related posts

33 Comments

    1. Jimmy1971

      Maar het is raar , wanneer je een echte specialist bent dat als je een keer mist je van het lijstje af bent , dit gebeurt alleen in NL !
      Ik zou zeggen maak het goed bij de volgende pingel !!

      1. Remco425

        Schöne mocht hem nu ook al weer nemen na zn misser eerder dit seizoen, terwijl Klaassen ook in het veld stond en een goede penaltynemer is. Maar dit was zn 2e misser. Dan ben je niet echt een specialist. Zeker als je hem alleen maar steeds in hetzelfde hoekje kunt schieten. Ik vind Klaassen geschikter.

        1. -buitenkantje rechts-

          Eens Remco.. Klaassen is de beste penalty nemer..
          Snap niet waarom hij ze niet meer neemt.

    2. FrankiC

      Als Dolberg zichzelf aandient dan is hij vrij zeker van zijn zaak en heeft ie het al in de training laten zien. Bosz gaat hierin mee. Ook goed voor een spits die even droog staat.

      1. -buitenkantje rechts-

        Dan moet hij m niet missen FrankiC.. Dat geeft dan het omgekeerde effect.

    3. BobbyHaarms

      Dat denk ik ook Jimmy. Klaassen, Schöne en Ziyech moeten voorlopig maar even uitvechten wie de penalty gaat nemen. Het beste lijkt mij overigens dat de speler die echt lekker in zijn vel zit hem neemt. En ja, mis je er 1 dan sta je weer onderaan het lijstje. Eigenlijk van de zotte want Lasse mag wat mij betreft de volgende gewoon weer nemen.

  1. FrankiC

    Koele kikker, lijkt me. Niet in eerste instantie aan een jonkie gedacht, maar we hebben al weer een paar missers achter de rug, dus waarom niet?

    1. Remco425

      Ik weet nog dat Klaassen hem ook een keer nam als redelijk jonkie. Volgens mij zelfs bij Oranje. Hij durfde als 1 van de weinigen de verantwoordelijkheid te nemen en schoot hem feilloos in. Ik denk dat Dolberg koel genoeg is om dat ook te doen.

  2. KBouter

    Er zijn afspraken wie hem neemt, overleg is altijd mogelijk, wanneer de stand toe laat neem ik aan. Dus Dolberg…grijp je kans wanneer je aan de beurt bent

  3. david1984

    leuk toch geweldig om te gaan doen en hij heeft echt de klasse om het gewoon te gaan doen kom op Kasper laat ze maar een poepie ruiken lk weet zeker dat je het gewoon gaat lukken zondag ben jij de eerste die het gewoon weer ga doen succes Kasper zet hem op

  4. Remco425

    Voor mij is Klaassen de nr.1, maar zeker als de stand het toelaat, laat Dolberg daar dan ook maar eens aan proeven.

    1. BobbyHaarms

      Precies, maar dan idd wel als de stand het toelaat. Maar dan moet Dolberg het wel netjes durven te vragen aan bv Schöne, iets wat Kluivert (nog) niet durft ?

          1. BobbyHaarms

            Dat klopt. Maar ik vind ze al met al sterker dan de afgelopen jaren. De kutwedstrijden winnen ze nu wel..

  5. ajaxpers

    Schone lekker laten staan en het vertrouwen geven. Dat doet wonderen. Hij heeft de rust, de techniek en de uitstraling.

  6. JohnDoe77

    Lijkt mij echt een relaxte gozer die zich niet van de wijs laat brengen. Gelukkig pakken andere spelers de doelpunten even van hem op waardoor we er nog niet veel last van hebben. Straks tikt hij er nog 10 binnen in de resterende potjes en zijn we de kakkies voorbij! Go Dolberg go!!

  7. -buitenkantje rechts-

    Ik snap niet waarom Klaassen de penalties niet neemt.
    Hij heeft een vaste trap. Zekerheidje…

  8. -buitenkantje rechts-

    Vaak wordt de volgorde van penalty nemers bepaald op trainingen. Alleen op trainingen kan je de wedstrijdspanning en fluitend publiek niet nabootsen. En juist dat bepaalt vaak of een strafschop er in gaat..

  9. Dagrump

    Dolberg laat zich niet snel gek maken. Lees ik uit zijn reactie. Als ie inderdaad blijft focussen en hard werken dan komen de goals wel weer. De volgende goal is voor jou. Ik hoop dat ik gelijk krijg?

  10. Ajax belg

    een topspits neemt gewoon een penalty. dat is de spirit Kasper. al hebben we toch ook Davy en Ziyech en Lasse. gewoon vertrouwen en alles komt goed

  11. Slingertje.

    Misschien moet Johan Neeskens even laten zien hoe je een penalty neemt aan de boys.

  12. EugAjax

    Volgens mij staat het genuanceerder in AD dan opeisen. Hij maakt er een mooie kwinkslag van op suggestie journalist. Hij kan het wel trouwens. Echter als ik lijstje moet maken:
    1) klaassen
    2) schone
    3) ziyech
    4) dolberg
    Gratis advies aan Bosz??

Comments are closed.