There are no ads, please add some


Onana mogelijk alsnog naar Afrika Cup

Andre Onana heeft onlangs laten weten dat hij weinig voelt om deel te nemen aan de Afrika Cup met zijn land Kameroen en weigerde dan ook de uitnodiging van bondscoach Hugo Broos. De doelman blijft liever bij Ajax en is afgelopen maandag dan ook afgereisd met de selectie naar Portugal. Toch bestaat de kans dat Onana alsnog moet afreizen naar de Afrika Cup. De FIFA-regels stellen immers dat een voetballer verplicht is in te gaan op een uitnodiging van de nationale ploeg. Het weigeren ervan kan een schorsing in clubverband tot gevolg hebben waardoor de kans bestaat dat Onana tot 5 februari niet speelgerechtigd is voor Ajax.

Bron: Het Parool


Gerelateerde posts

26 reacties

 1. Jimmy1971

  Zou wel sneu voor hem zijn !
  Hoop dat de Fifa begrijpt dat hij daar niet als tweede keeper heen wilt ..
  Bovendien kan Ajax deze baas heel goed gebruiken , met lappenmand Krul als stand in !

  1. -buitenkantje rechts-

   FIFA past gewoon de regels toe.. Het gaat hier niet om “begrijpen”.

   1. De seijs

    Als Onana echt niet naar de Afrika cup wil, dan moet hij gewoon bedanken voor de eer. En als reden dan bv dat dit privé is. Dan is hij overal van af. Dan kan hij gewoon blijven keepen bij zijn broodheer ajax.

    1. Litmanen

     Gelijk, maar dan kan hij nooit meer terug naar zijn land. Ze zijn daar niet zo vergevingsgezint.

     1. Charka53

      Ja dan kan hij de doodstraf krijgen of zo iets , het is toch niet normaal dat niet mag beslissen of je wel of niet met een nationaal speelt , maar ja we moeten niet ver zoeken er zijn nog meer landen die beslissen wat hun burgers wel of niet mogen of moeten doen .

     2. De seijs

      Dan moet je het bericht van litmanen effe lezen. Dacht dat je dat wel begreep! Zo moeilijk is dat toch niet . Of is jou neus niet zo lang?

     3. -buitenkantje rechts-

      Je bedoelt dat Onana zijn land niet meer in mag als hij weigert? Of dat van Charka dat hij de doodstraf krijgt? Dat is toch klinklare nonsens! Zal MISSCHIEN een schorsing krijgen van een aantal wedstrijden.. Geheel volgens de regels van de FIFA.. Dat men niet blij is dat spelers niet willen komen lijkt me logisch.. Maar de belangen zijn groot. Vooral in landen waar grote armoe heerst en spelers vaak de verantwoording hebben voor het welzijn van hun hele familie in het geboorteland.

  2. Geroldkohlen

   tja het is vervelend voor ons en onana, maar als de fifa deze regels niet gaat handhaven dan gaan meerdere spelers dit doen. dus de fifa gaat gewoon onana verplichten. hij kan dan net zo goed spelen met kameroen want aan een geschorste speler heb je ook niks. wat onana wel kan doen is naar de Afrika cup gaan, dan daar ruzie zoeken met de trainer. zodat hij weg gestuurd zal worden ,dan kan hij gewoon weer keepen bij ons ajax!😂

  3. koote207

   Tja daar is wel wat voor te zeggen, balen voor hem en voor ons, maar ja dat zijn de regels….

 2. woody79

  ik snap niet dat die africa cup in januari wordt gespeeld. ik zie het als competitievervalsing. een club moet daardoor zijn beste afrikanen afstaan.

 3. -buitenkantje rechts-

  Dit is inherent aan het zijn van een topclub.. ik vind dat je daar niet moeilijk over moet doen. We hebben Krul als goede stand-in.
  Competitievervalsing vind ik onzin. Er zijn meerdere clubs die een speler missen. Dit weet je van te voren.

 4. Indojood

  Zelfs als een speler heeft bedankt kan hij gedwongen worden te spelen voor zijn land, als de Kameroense bond daar op zou staan. In Frankrijk heeft Domenech dat een keer overwogen bij Makelele, die toen had bedankt.

  1. De seijs

   Absoluut niet waar!!! En Domenech heeft het overwogen maar niet doorgezet. Want het had geen nut. Makeleke had hier in gelijk en Domenech zou hier mee voor joker gestaan hebben. Dus werd dit afgeraden Door de Franse bond.

   1. -buitenkantje rechts-

    Absoluut niet waar! Domenech heeft destijds (2006) een speciale afspraak gemaakt met Makalélé.. Hij heeft toen wel de kwalificatiewedstrijden gespeeld, maar hoefde na plaatsing niet deel te nemen aan het EK.

 5. Widi

  Hij is erg jong om definitief te bedanken. Maar als hij dat zou doen, kan niemand hem verhinderen om voor Ajax te spelen.

  1. De seijs

   Wie zegt dat het dan definitief zou moeten zijn. Cruyff leek ook wel op Heintje Davids 🙂

 6. JohnDoe77

  Dat zou wel balen zijn! Voor mij is de discussie over de keeper van Ajax voorbij; Onana voldoet prima en zal nog verder groeien! Hopelijk kan hij blijven zonder schorsing.

 7. Vakje129

  Ook Fifa = mafia , leven we in een wereld met eigen mening of keuze , schijnbaar niet

 8. EugAjax

  Lijkt me geen nieuws. Hier is eerder over gesproken. Als Onana niet gaat kan bond hem of verplichten of schorsing bij FIFA aanvragen.

Reageren is niet mogelijk.