There are no ads, please add some


‘Ajax zoekt buitenspeler, spits en vleugelverdediger. Huntelaar opnieuw gepolst’

Met een mogelijke verkoop van Gudelj en het eerdere vertrek van Riechedly Bazoer naar VfL Wolfsburg zou Peter Bosz verlost zijn van een aantal in zijn ogen overbodige middenvelders. Marc Overmars speurt met de (aanstaande) transfersommen van het tweetal in zijn zak de markt af naar een buitenspeler en eventueel een spits en een vleugelverdediger. Voor de spitspositie lijken de twijfels over Mateo Cassierra  bij de technische staf toe te nemen en Marc Overmars zou inmiddels opnieuw Klaas-Jan Huntelaar hebben gepolst. Peter Bosz liet al eerder weten gecharmeerd te zijn van The Hunter (zie bericht). Vorige maand liet Overmars nog weten: ‘Ik zeg niet dat we hem gaan halen, maar we houden zijn situatie in de gaten’.

Al twee seizoenen gonst het van de geruchten over een terugkeer van Huntelaar naar Ajax. Het kwam er niet van, want steeds besloot Huntelaar toch om Schalke 04 trouw te blijven. Inmiddels is de Nederlander geen basisspeler meer in Gelsenkirchen en door zijn hoge salaris is een nieuw contract geen reële optie. Tot op heden mocht hij in slechts 10 officiële duels dit seizoen speelminuten maken, veelal als invaller, waarin hij slechts drie keer wist te scoren.

Huntelaar gaat waarschijnlijk ook niet met Schalke mee op trainingskamp naar het Spaanse Benidorm, zo laat Technisch directeur Christian Heidel tegenover Kicker weten. Als reden wordt de knieblessure genoemd waar de aanvaller al enige tijd last van heeft. Huntelaar staat al sinds het einde van oktober buitenspel met de kwetsuur. Het revalidatieproces duurt langer dan aanvankelijk werd gedacht.

Of Schalke Huntelaar inderdaad tijdens de winterse transferperiode al laat vertrekken lijkt af te hangen van het herstel van een andere spits; Breel Embolo. Embolo brak half oktober zijn enkel en in Gelsenkirchen hoopt men dat hij begin februari weer inzetbaar zal zijn. Inmiddels speurt ook Schalke de markt af om alternatieven achter de hand te hebben voor het geblesseerde duo Huntelaar/Embolo.


Gerelateerde posts

39 reacties

 1. dickst14

  Lijkt me niet handig als hij geblesseerd is. Zie Tim Krul. Ook denk ik niet dat hij reserve wil staan achter Dolberg. Of hij moet zich daar in kunnen vinden, dan zou het mooi zijn als hij kwam.

  1. De seijs

   Gewoon halen is de beste die we er bij kunnen krijgen. Klaas Jan niet te lang wachten dat doen we al op jou!.

   1. De Ajacied

    Maar op een voorwaarde
    Het is héél graag of niet he Hunter, we willen jou heel graag maar alleen gemotiveerde en gedreven spelers die willen we,
    Als je dat bent, ben je meer dan welkom voor 120%
    ❌❌❌

    1. Litmanen

     Eens Ajacied, maar ook graag fit, want nig een Krulletje of Heitingaatje hebben we niet nodig.
     Een fitte Huntelaar is absoluut een versterking. Buiten dat, Dolberg kan veel van hem leren en een beetje uit de wind blijven ( en uit het zicht van alle topclubs).

  2. Geroldkohlen

   als Hunter komt ,laat hem maar gewoon de concurrentie aangaan met dolberg. want ook dat zal dolberg beter maken. ik vraag me nog af, of hij wel echt zo zwaar geblesseerd is!

  3. koote207

   Ik heb het al zo vaak gezegd…. halen als hij genoegen wilt nemen met een reserve/standin rol, is toch een topper achter dolberg…. gewoon wedstrijd premie betalen en zonder twijfel binnen hengelen👊

  1. Charka53

   Leuk toch KBouter , het is pas over als hij er is of als er officieel wordt mede gedeeld dat hij niet naar Ajax komt of mag komen , dus zet je maar schrap.

 2. paullus

  ben bebieuwd wat voor buitenspeler(s)ze op het oog hebben
  want als elghazi ook nog vertrekt word het weer minnetjes

 3. Escorpion

  Niet doen dit! Alle respect voor klaas zijn resultaten uit het verleden maar dit wordt een grote teleurstelling van beide kanten

 4. Hahaha

  Als buiten speler koop dan leon bailey hij was verkozen tot jeugdspeler van het jaar dan kost maar 20 miljoen dam heb je hem een jaar en daarna gaat dan naar united voot 40 miljoen dat is gewoon mooie winst of koop mbaye niang van ac milan die is supergoed like als je het er mee eens bent

   1. Johan Cruijff. Wereld voetballer met een voetbalvisie om nooit te vergeten. AH/AB

    Het wordt totaal niet gewaardeerd.

 5. EugAjax

  Geruchten geruchten heerlijk. Als alles door gaat hebben we vollledig andere selectie dan voor winterstop😃😃. En dat terwijl we redelijk goed draaien. Wie wel of niet uiteindelijk we zien het wel. Alleen 1 zekerheid is er in voetbal. Er zijn nauwelijks directe meerwaardes gecreerd op veld door winteraankopen. Vaak is het dan paniek aankopen en pakt meestal niet goed uit. Blij als het snel 30 jan is. Met dezel selectie moet je kampioen worden en halve finale EL halen

  1. Jimmy1971

   Zelfs een geblesseerde Huntelaar is beter dan Zivkovic en Azouzi bij elkaar , Ajaxpers !!
   Zijn de oliebollen verkeerd gevallen ?

   1. Litmanen

    Zivco blijft een optie en is eigendom van Ajax, maar laat hem dit seizoen lekker een keer een hele periode eens genieten van al die westrijden op niveau en met weerstand. Hij kan daar alleen maar beter worden.

  2. Widi

   Wat maakt het uit met zo’n waardeloze trainer. Onder hem scoort de beste spits nog niet

 6. Brokamp

  Ik zou de Hunt wel halen. Dolberg is nog steeds een talent en zeker nog geen gearriveerde speler. Heeft zijn rustmomenten nodig. Klaasjan zou de ideale buddy voor hem zijn in zijn ontwikkeling. Wedje dat Klaasjan zich bij Ajax weer in het Nederlands elftal speelt. Nou Marc aan het werk.

 7. Velibor

  Die gaat naar china,als die Gudelje daar een ton pw cast dan pakt hij er ook nog wel 2 a 3 !

 8. Iamsterdam2015

  Lijkt mij sterk dat ze een geblesseerde speler gaan kopen. En cassierra heeft wat aanpassingsproblemen. Ok ok hij miste zeker wat opgelegde kansen tegen psv maar om hem nu al af te schrijven??? Huntelaar sowieso niet halen, geblesseerd dus wat heb je er aan????

 9. -buitenkantje rechts-

  Spits vind ik onzin.. We hebben twee spitsen..eugenlijk drie.. Dolberg, Cassierra en Traoré. Bovendien hebben we Zivco nog lopen bij Utrecht. Over de buitenspelers maak ik me meer zorgen. Vooral rechtsbuiten nu El Ghazi waarschijnlijk verkocht wordt. Achter Traoré zou je dan alleen Kluivert hebben.. ook linksachter en rechtsachter is het behelpen.. Ajax straks vleugellam?

 10. KBouter

  Elke keer weer geruchten en elke keer hetzelfde stijve plassertje voor sommigen.

  Straks gaan ze ook nog echt geloven dat Ajax Driesje Mertens gaat kopen voor de linker vleugel!!

 11. Johan Cruijff. Wereld voetballer met een voetbalvisie om nooit te vergeten. AH/AB

  Nog niet zo lang geleden was Bosz nog redelijk positief over de ontwikkeling van Cassierra. Apart.

 12. Johan Cruijff. Wereld voetballer met een voetbalvisie om nooit te vergeten. AH/AB

  Het handelen van de directie in ogenschouw genomen vrees ik dat ze ook nog een serieuze poging gaan doen ook m.b.t. Huntelaar. Wordt dan een combi gevalletje Krul/Heitinga.

 13. VanDattem

  Een fitte huntelaar kan denk ik nog bekangrijker zijn dan de huidige jonge talentvolle Dolberg. Dolberg is echt een wereldspits, maar we moeten nog maar zien hoe constant hij blijft presteren op dit moment. Huntelaar in de eredivisie is gewoon een garantie voor veel goals. Ik zou hem altijd halen.

  1. Johan Cruijff. Wereld voetballer met een voetbalvisie om nooit te vergeten. AH/AB

   Garantie heb je nooit. Een fitte Huntelaar wil niet op het tweede plan spelen en dat moet hij anders doe je Dolberg tekort. Een niet fitte Huntelaar moet je niet kopen. Dus ……. niet doen.

   1. VanDattem

    Ik denk dat we dolberg nog niet zoveel druk op moeten leggen. Hij kan nog veel van KjH leren, komt vers uit de A-jeugd. Laat het ze maar uitvechten. Wordt Dolberg nog sterker van.

 14. BobbyHaarms

  Mag van mij komen KJ, verdere uitleg overbodig want dat is hierboven al meermaals gegeven. Pikt echt altijd zijn (belangrijke) goals mee en kan je heel goed gebruiken met je Europese wedstrijden in het vooruitzicht.

Reageren is niet mogelijk.