There are no ads, please add some


Onana door weigering mogelijk tot einde Afrika Cup geschorst voor duels met Ajax

0828goahead-ajax_onana

Dat Andre Onana heeft besloten om niet deel te nemen aan de Afrika Cup met zijn land Kameroen kan voor Ajax weleens nadelig uitpakken. Bondscoach Hugo Broos zit met zijn handen in het haar. Zeven Kameroense internationals willen niet naar de Afrika Cup. ‘We zullen het daar niet zomaar bij laten’, zegt bondscoach Broos, die over een maand met Kameroen aan de Afrika Cup begint.

‘Die jongens hebben me laten weten dat ze liever bij hun club blijven spelen’, zegt Broos tegenover Sporza. ‘Maar uit gesprekken met de spelers voel ik aan dat het onder druk is van hun teams dat die spelers niet naar de Afrika Cup willen. Wij zullen desnoods de reglementen toepassen en dan kan het zo zijn dat de spelers niet voor hun club mogen uitkomen totdat de Afrika Cup ten einde is. De clubs maken de spelers bang dat ze na de Afrika Cup hun basisplaats zullen kwijtspelen. Dus ik begrijp die jongens wel. Maar aan de andere kant, is het al jaren zo dat de Afrika Cup in januari valt. Clubs moeten daarmee maar rekening houden’. Als Onana gestraft wordt, kan hij tot begin februari niet voor Ajax spelen.

Bron: Sporza

Gerelateerde posts

40 reacties

 1. Casbraad

  Wat een gezeur, het is een blijft de keuze van de speler zelf. Hier heeft de bond niets mee te maken.

  1. jood84

   inderdaad grote onzin. Je mag zelf wel bepalen of je wel of niet voor je land wilt uitkomen. het is geen verplichting lijkt me

   1. Amoebe

    Jazeker wel….eigenlijk is het volgens mij zo dat als internationals stoppen met interlands ze nog steeds verplicht zijn te komen als de bond op zijn strepen gaat staan.
    Maar wie wil er nu een ongeinspireerde speler…..

    Tenminste….ikdenk dit bijna zeker te weten maar houd dus een kleine slag om de arm 😬

    1. De seijs

     Ik denk dit zeker te weten Amoebe? Dus je weet dit niet zeker. Dan heb ik niks aan jouw bericht. ik wil dit namelijk graag zeker weten. Maar ook dan als het zo is, kan ik er niks mee. Hoop dat als Onana bij ajax blijft gewoon kan spelen. Al gun ik Tim Krul Ook wel speelminuten.

     1. 11Younes11

      Heb het even uitgezocht…
      De bond (in dit geval de Kameroense) kan bij de FIFA een verzoek doen tot schorsing van de speler. Dus stel dat het om Jaap Stam gaat, dan zegt de FIFA: ja die is allang gestopt, dus die gaan we niet schorsen. Maar in dit geval zou het kunnen dat de FIFA zegt: Onana heeft geen legitieme reden om deze interlands af te zeggen, dus kan hij geschorst worden. Volgens mij wel maximaal voor twee wedstrijden, maar dat weet ik niet zeker. Oh sorry, Seijs, zit je weer in de onzekerheid 🙂

 2. Ronald96

  Die bondscoach snapt er duidelijk weinig van. Onana willen als 2e keeper, die heeft daar geen trek in en dan op je pik getrapt zijn en stappen willen ondernemen. Snap dat Onana daar geen heil in ziet als hij ook bij onze mooie club kan spelen.

 3. Rickie

  vind het eingenlijk wel een terechte beslissing stel je nou eens voor in hun situatie. stel hier in nederland doen de beste 3 van nederland niet mee omdat ze willen voetballen dan voel je wel genaaid nederland zou presies het zelfde hebben gedaan afstraffen die jongens. hier mee pakken ze het hele land niet alleen hun zelf.

  1. Remco425

   Als 7 spelers niet voor jou willen spelen terwijl andere landen daar geen last van hebben, wat zegt dat dan over jou?

 4. Nultwintig

  Zeer egoistische houding van Kameroen. Voor je land uitkomen is een eer maar nog steeds ligt de keuze bij de speler. Een slimme bondscoach heeft een brede selectie.

 5. ritchy

  misschien moet onana het maar over een andere boeg gooien en dan met de woorden van gudelj ik kan het niet opbrengen om op de bank te gaan zitten en dan naar de andere spelers kijken die wel spelen

 6. -buitenkantje rechts-

  Ik lees veel commentaar over deze regel.. Eigenlijk is deze regel opgesteld om de speler te beschermen. Veel clubs zetten hun spelers onder druk om niet mee te doen aan deze toernooien, omdat ze dan 6-8 weken de speler kwijt zijn..
  Door deze regel heeft dat niet veel zin.. De speler kan geschorst worden voor de duur van het toernooi..
  Los hiervan vind ik dat een speler altijd moet gaan als hij wordt geselecteerd door de bindscoach van zijn land.. Clubs moeten hier gewoon mee dealen. Is inherent aan het hebben van internationals binnen de club.

  1. Remco425

   Mee eens br, maar als een speler zélf niet wil… slavernij is lang geleden al afgeschaft. Als er 7 spelers niet voor hem willen spelen, terwijl andere landen daar niet of nauwelijks last van hebben. En waar de FIFA eens moet ingrijpen is het tijdstip. Elk land heeft zich te houden aan de internationale voetbalkalender, behalve in Afrika.

  2. Indojood

   Niemand zou hiertoe gedwongen moeten worden. Zoals Remco425 zegt, dit is een moderne vorm van slavernij. Volslagen bezopen dat spelers geschorst kunnen worden omdat ze niet voor hun land willen spelen.

   1. -buitenkantje rechts-

    Niemand zou ook gedwongen moeten worden om niet voor zijn land uit te komen..

  3. EugAjax

   Volledig eens met je BR. Ik moet zeggen in dit specifieke geval heeft Remko wel een punt. Zeven spelers die niet willen komen daar is meer aan de hand. Misschien is er dus een andere reden dan zijn carriere bij Ajax. Nationaal elftal gaat normaal gesproken boven club. Vnl idd om speler te beschermen tegen druk vanuit club.

 7. Dagrump

  Wat een onzin!! Iedereen heeft een eigen mening en mag Zelf bepalen wat ie wel en niet wil. Wat een domme regels

 8. jojo123

  Als je niet wilt spelen dan speel je toch niet. Er zijn genoeg spelers geweest die onder een bepaalde bondscoach zich niet beschikbaar stellen. Maar later wel weer spelen… Dus als ie niet wilt dan gaat ie niet spelen. Zou ie trouwens toch niet doen want de bank is voor hem gereserveerd. Zou hij gaan dan wellicht de bank bij Ajax, dus ja …. niet moeilijk..

 9. Kevke87

  ik kan me hier wel in vinden. in de zin dat clubs tegenover de spelers inderdaad dreigen met hun basisplaats ten opzichte van de Afrika cup. ik heb zelf ook hoog gespeeld en er gebeuren heel veel politieke spelletjes rondom de top. van machtsmisbruik tot dreigementen en financiële speeltjes van voorzitters.
  sluit niet uit dat dit het geval kan zijn. en de spelers worden hier op afgerekend.

  1. EugAjax

   Daarom is de regel precies bedoelt. Nu horen we het ook nog uit eerste hand van je hoe dat evt in de top gaat. Kortom dus goede regel in algemeenheid voor de spelers zelf ingesteld

Reageren is niet mogelijk.