There are no ads, please add some


‘Bondscoach Marokko wil Ziyech thuislaten’

1219ajax-psv-hakim-ziyech

Het is nog maar zeer de vraag of Ajax aan het begin van de tweede seizoenshelft Hakim Ziyech moet missen vanwege deelname aan de Afrika Cup. Bondscoach Hervé Renard van Marokko is namelijk voornemens om Ziyech niet te selecteren, iets wat overigens voor veel opschudding heeft gezorgd binnen de Marokkaanse voetbalbond.

Terwijl andere deelnemende landen hun selectie al naar buiten hebben gebracht, blijft die van Marokko nog uit en dat is met reden. De keuze van Renard zou binnen de bond tot zoveel woede hebben geleid dat voorzitter Faouzi Lekjaa zijn veto over de hele selectie heeft uitgesproken. De Afrikaanse ploeg vertrekt op 28 december naar Dubai om zich voor te bereiden op de Afrika Cup en er zal snel duidelijkheid komen of dat met of zonder Ziyech zal zijn.

Bron: Le Matin

Gerelateerde posts

65 reacties

    1. Litmanen

     Die aardige bondscoach had al eerder aangegeven geen fan te zijn van Ziyech. Ik gaf toen al aan dat hij misschien wel thuis zou blijven.
     Hij kreeg tot nog toe nog maar heel weinig speelminuten daar.
     Hopelijk ontslaan ze die vent niet…..

  1. koote207

   Heel goed nieuws maar die gaan ze echt nog wel oproepen…! Ik hoop van niet maar vrees van wel….

   1. BobbyHaarms

    En dan nog. Zoiets weet je als je spelers in je selectie hebt uit Afrika, dus dan moet je voorlopig even roeien met de riemen die je hebt. Ziyech is heel belangrijk voor ons, maar de selectie is sterk genoeg om dit op te vangen. En als de wedstrijd het toelaat kan je altijd Nouri nog minuten laten maken 🙂

     1. BobbyHaarms

      Zeker niet Rickert, ik weet hoe belangrijk Ziyech voor ons is. Alleen je weet zoiets van tevoren als club zijnde als je een speler uit Afrika haalt, en in principe is onze selectie sterk genoeg om dit op te vangen lijkt mij. Andere clubs hebben dit probleem namelijk ook..

     2. rickert

      Onze directe concurrenten hebben volgens mij geen Afrikaanse toppers rondlopen. Tuurlijk weet je het, tuurlijk hebben we ook andere goede spelers, maar geen spelers zo goed als Ziyech.

     3. BobbyHaarms

      Die middenvelder van die kakkerlakken is volgens mij erg belangrijk in 010 😁 En idd rickert, er loopt geen betere speler rond dan Ziyech. Laten we maar gewoon hopen dat hij niet opgenomen wordt door Marokko en hij bij Ajax blijft.

     4. Litmanen

      Nou, hij overschat Nouri. In de a ploeg tot nog toe niet zo bepalend als in Jong. Verre van zelfs.

     5. BobbyHaarms

      Dat klopt Litmanen. Maar toch denk ik dat Nouri er uiteindelijk wel komt. Heerlijke speler waarvoor je naar het stadion gaat in de toekomst. Nu alleen nog even OP de Toekomst 😁

     6. Indojood

      Appie en ook Donny spelen al nauwelijks meer voor Jonk Ajax. Ze zitten er gewoon dicht tegen aan.

     7. BobbyHaarms

      Precies. Dit gaat gepaard met vallen en opstaan maar het talent druipt van die jongens af. Heb echt alle vertrouwen in deze jongens dat ze het eerste gaan halen.

     8. Indojood

      Ach, het is Litmanen (Gordon) die het zegt. Spelers van wereldklasse zoals Zivco en Sinkie mogen jaren aanmodderen maar aan Nouri wordt na één wedstrijd in Ajax 1 al getwijfeld. Nouri kreeg de opdracht om dienend te spelen tegen Standard uit en heeft dit prima gedaan.

     9. Litmanen

      Nouri is een speler die de aandacgt opeist door zijn spel en uitspraken. Hij gaf zelf aan dat hij rijp voor het eerste is. Nou, dat bestrijd ik. Gezien zijn leeftijd moet hij nu echt stappen gaan maken. Op die leeftijd waren vdVaart en Schneijder stukken verder.
      Dus indioot, gewoon de cijfers en feiten bekijken en wat minder onderbuikgevoelens.

     10. Indojood

      Nee Gordon, ik heb er vertrouwen in dat Nouri het gaat redden. Begonnen in Jonk Ajax en nu tegen het eerste aan. Ik heb hem nergens horen zeggen dat hij rijp is voor het eerste, niet in deze bewoordingen. Heb hem wel gezonde ambitie zien uitspreken richting het eerste. Elke voetballer wil in het eerste spelen.

     11. Litmanen

      Ondanks je homoseksuele gevoelens kan ik verder niet aan je wensen voldoen, maar je hebt hier genoeg vriendjes die Geer en Goor met je willen spelen Indioot. Probeer je eens aan de feiten te houden ipv allerlei onzin uit te braken, enkel en alleen om anderen hier af te zeiken.
      Nouri heeft gezegd dat hij klaar is voor het eerste.
      Dat is hij niet, zeker niet als leider van het middenveld.

      Kijk naar zijn optredens in het eerste en zelfs in wedstrijden die nergensover gingen was hij er niet, in tegenstelling tot Frenkie de Jong en VdBeek.

      En blaas nu je Ken pop maar weer op.

     12. Indojood

      Zwak hoor, mijn uitspraken gebruiken richting mij. Gebrek aan creativieit. Ik keek net in een Engels idioomboek bij de uitspraak “butthurt”, zag ik een foto van jou erbij staan.

  1. HURBIE

   Die Afrika Cup moeten ze in die periode gewoon verplicht afschaffen in een periode dat de Europese competitie weer begint

 1. dickst14

  Zou mooi zijn voor Ajax dat deze bondscoach er niet veel van snapt. Zelf hebben wij helaas ook zo’n bondscoach.

 2. Ajax Barcelona JC for ever

  Ik zou Ziyech ook thuis laten, waardeloze speler. Instelling van niets. Wil niet lopen. Gewoon tribuneklant. 😂😂😂😂😂

 3. Ajax Barcelona JC for ever

  Ik denk dat Marokko de Afrika cup niet serieus neemt als ze Ziyech thuislaten. Wat nemen ze wel mee: Jong Marokko? 😂😂

  1. Remco425

   Als de koning zich met het selectieveleid bemoeit, kunnen ze geschorst worden door de FIFA.

 4. KBouter

  Voor Ajax natuurlijk goed nieuws, alhoewel je natuurlijk nooit weet hoe groot de teleurstelling voor Ziyech is.

  Ik neem aan dat deze Franse trainer teruggefloten gast worden, zoniet ontslagen gaat worden. Dan kan Mark Wotte het roer overnemen en die zal alsnog graag Ziyech erbij halen.

  Daarbij, net wat Indojood zegt…iedereen kan daar schreeuwen wat ie wilt, maar uiteindelijk telt daar maar 1 stem!!

 5. Dagrump

  Ik zou het niet erg vinden als hij niet gaat en ik denk de rest van de fans ook niet!! Maar wel balen voor Ziyech!!

 6. Jimmy1971

  Ziyech is heel principieel , misschien wil hij nu zelf al niet meer gaan zolang die man bondscoach is ..

 7. -buitenkantje rechts-

  Renard schijnt een selectie te hebben samengesteld waar de hele bond van Marokko van overhoop ligt.. De voorzitter van de Marokkaanse bond zou zijn veto hebben uitgesproken.. Dat zou de reden zijn dat de selectie van Renard nog steeds niet officieel is.

 8. EugAjax

  Ja zo zie je maar weer. Vrij ironisch allemaal. Omdat Blind hem niet belde was Ziyech beledigt en koos hij “met zijn hart” voor Marokko. Zo hoort dat ook, maar iets in me zegt dat hij dat uit rancune koos destijds. En liever voor NL elftal uitkomt. Nu gepasseerd, blijkbaar zijn er betere voetballers dan hij in Marokko. Weet ik niet. En hij had op zeker nu bij NL elftal gezeten, ach ironie. ziyech je had dus meer geduld moeten hebben. Maar goed laat je dan maar extra zien bij Ajax !!!

   1. EugAjax

    Klopt Widi, dat is vaak zo met ironie. Ik gun het hem niet trouwens. Want ik vind beslissingen met je hart vaak het beste. Uitleg van bondscoach is dat hij twee aanvallende middenvelders heeft die beter zijn dan hem. Middenvelder van Nice (koploper Frankrijk en zeer goed) en Boussoufa, die bij Anderlecht heeft gespeeld. Zijn geen slechte spelers. En hij gaf aan laatste drie wedstrijden heeft hij bij Ajax niet alles gespeeld. Laatste is waarschijnlijk een drog reden, zo niet heeft selectie beleid Bosz nog meer consequenties dan we al dachten….

    1. Widi

     Je hoeft mij niet te vertellen wat die bondscoach heeft gezegd. Je weet dat ik alles lees. Ik gaf alleen aan dat het erg makkelijk is om achteraf te praten. En dat deed ik eerlijk gezegd omdat je weer een beetje bijdehand overkwam. Maar trek het je niet aan.

     1. EugAjax

      Ok je bent inderdaad goed op de hoogte van alles vaak. Ik las het en vond het opvallende uitspraken. Vooral laatste dus ik denk kijk even wat widi ervan vind. Laat maar. Was niet de bedoeling bijdehand over te komen, in eerste zin.

     2. Ajax Barcelona JC for ever

      Je bent een en al bijdehand eneug. Dat is je nu al diverse keren verteld, misschien tijd om het eens aan te nemen?

     3. EugAjax

      Luister AH, eindelijk zijn we het eens…ik ben inderdaad bijdehand. Vind ik compliment. Echter ik wil niet zoveel eer van velen keren verteld, want dat is vnl door jou, Indojood en heel soms Widi. Dat zijn er drie…dus drie keer, ik ga alle herhalingen van jullie niet optellen sorry. Dus zoveel eer heb ik nog niet.

     4. Ajax Barcelona JC for ever

      Beste eneug. Bijdehand zijn is niet altijd positief. Beetje zonde dat dat uitgelegd moet worden. Bijdehand kan ook zeer irritant zijn en ……. yep daar val jij onder. Wel prettig dat je weet dat het je al vaker is verteld. Ik heb daarin geen aantallen of namen genoemd gewoon dat het je vaker is verteld. Jij gaat het vervolgens invullen met namen.

  1. Indojood

   Ik heb ajaxpers niet meer gezien sinds FdB ons heeft opgeroepen Peter Bosz en zijn team te steunen. Nog steeds onder zijn bed aan het schuilen, vermoed ik.

   1. Widi

    Die zit waarschijnlijk intern sinds die dag. Met een beetje geluk mag hij na de Kerst bezoek ontvangen

    1. Indojood

     Dan zouden we een kaart moeten sturen met een foto van Peter Bosz verkleed als de Kerstman….

Reageren is niet mogelijk.