There are no ads, please add some


Onana gaat niet in op uitnodiging Kameroen voor deelname Afrika Cup

0828goahead-ajax_onana

Andre Onana heeft enkele weken geleden besloten om niet deel te nemen aan de Arfika Cup met zijn land Kameroen. Onana wil bij Ajax blijven en heeft dus de uitnodiging afgeslagen. Volgens de voetbalbond van Kameroen kan dit nog wel gevolgen hebben voor Onana en nog zes andere spelers, die ook weigeren om deel te nemen aan de Afrika Cup. 

Joël Matip (Liverpool), Guy Roland Ndy Assembe (AS Nancy), Allan Nyom (West Bromwich Albion), Maxime Poundje (Bordeaux), Andre Zambo Anguissa (Olympique Marseille) en Ibrahim Amadou (Lille OSC) hebben net als Onana bedankt om uit te komen voor de nationale ploeg en willen het liefst bij hun club blijven. De voetbalbond van Kameroen kan de spelers volgens de regels van de FIFA echter verplichten om deel te nemen aan de Afrika Cup maar het is de vraag of men dat gaat doen. Bondscoach Hugo Broos heeft namelijk laten weten dat hij de supporters een elftal wil laten zien die alles geven voor Kameroen.

Bron: Twitter

Gerelateerde posts

35 reacties

  1. jojocoolio

   Ik ben bang dat hij er spijt van gaat krijgen… maar wel blij dat hij voor ajax kiest….

  2. marcussboss

   btw erg fijn dat hij ajax boven zijn land verkiest! Nu maar hopen dat ziyech ook deze keuze maakt en onana zijn goede optredens voort kan zetten!

   1. frenkynairo

    @marcussboss ik vraag me af of die Ajax echt boven ze land verkiest. zouden wij natuurlijk allemaal prachtig vinden. maar de realiteit is dat hij eerste keeper is op zijn club. En bij zijn land zou die 2de keeper zijn. hij wil ze plekje gewoon niet kwijtraken.

  3. vak411

   Ja die krul denkt… waar ben ik aan begonnen.. prima.. lekker onana laten staan. Ervaring opdoen.. erg onrustig maar wat een reflexen heeft die jongen zeg…

   1. Litmanen

    Hoezo? Volgens Bosz is Krul nog steeds niet fit. Snap dus het verhaal niet. Ik denk eerder dat ze Krul eerder moeten terugsturen.
    Misschien hetzelfde toestel nemen als Traore?

 1. -buitenkantje rechts-

  Traoré te geblesseerd aan bovenbeen.. Onana zegt af.. Nu ziyech nog😜 Had die niet last van zweetvoeten?..

 2. EugAjax

  Voor Ajax goed maar ik vind het een slechte beslissing van hem. Tevens een gemiste kans om ervaring op te doen op een eindtoernooi. Dat was op langere termijn dus beter voor hem en Ajax geweest. Wat wel opvalt. 6 spelers die niet willen? Dat is erger dan bij Ajax de opstand van spelers…..😃😃

  1. Ajax Barcelona JC for ever

   Die jongen is og jong, zijn kansen komen nog wel bij de nationale ploeg. Deze bondscoach blijft niet eeuwig. In dit geval, met adem van ervaren Krul in zijn nek, heel verstandig. Nu hopen dat hij niet uitvalt door blessure.

   1. EugAjax

    Angst is een slechte raadgever. Onana moet vertrouwen hebben in zijn eigen kwaliteiten. En niet bang zijn voor Krul. Ergo als Bosz Onana zou passeren bij terugkeer zou het zwaar onterecht zijn, want Onana presteert goed! Concurrentie bij je club mag geen reden voor afzeggen zijn! Ik denk als een NL elftal speler dat zou doen hem iedereen zo een speler een landverrader zou vinden

 3. Ajax Barcelona JC for ever

  Een speler moet altijd zelf de beslissing mogen nemen of hij wel of niet wil uitkomen voor een nationaal elftal. Club en supporters hebben hier geen enkele stem in.

  1. EugAjax

   Natuurlijk heb ik geen stem hier in logisxh, maar ach ik denk laat ik mijn mening eens geven.

    1. EugAjax

     Ik trek het niet persoonlijk. Ik val onder supporters categorie vandaar ik ben het daar met je eens dat alleen hij dat bepaalt, alleen ik vind slechte keuze maar er is wsl meer aan de hand bij de bond wat ik niet weet

  2. Remco425

   Vind ik ook. En de bond ook niet. Ik snap de regel wel, die is om te voorkomen dat clubs spelers tegenhouden. Maar als een speler zelf niet wil, kan een bond hem niet verplichten. De slavernij is al lang geleden afgeschaft.

  3. EugAjax

   Overigens AH, ik vergeet er nog bij te vermelden dat het niet uitmaakt of hij gaat of niet. Hij is verplicht. En indien hij niet komt kan Kameroen een schrsing aanvragen voor hem gedurende het toernooi. Speelt hij alsnog niet bij Ajax. Dus uiteindelijk kan hij gewoon beter gaan. Dan houd hij wedstrijd ritme en hoeft hij niet vanaf de bank toekijken hoe Ajax het doet zonder hem

   1. Ajax Barcelona JC for ever

    Belachelijk als een speler verplicht is te gaan. Zou ik op zeker niet gaan en elke consequentie aanvaarden. Je bent baas over jezelf en niemand anders.

    1. EugAjax

     Nee hoor dat is niet belachelijk. Dat is ingesteld om juist de clubs hun macht over de speler in te perken. Helaas voor Onana werkt de regel nu tegen hem.

 4. Kevke87

  ze moeten die toernooien ook gewoon niet midden in het seizoen organiseren. net als ek en wk en copa america lekker in de zomerstop, op momenten dat de competities stilleggen. zou dit niet veranderd worden ofzoiets??

 5. Slingertje.

  Dappere beslissing van hem en nu maar hopen dat ze daar niet zijn familie gaan lastigvallen want dat weet je maar nooit in dat soort landen.
  Mooi dat hij voor Ajax kiest.

Reageren is niet mogelijk.