There are no ads, please add some


Ziyech slaat terug naar FC Twente: ‘Ben liever eerlijk en gehaat, dan geliefd en achterbaks’

0924ajax-pec_ziyech

Hakim Ziyech besloot afgelopen zomer een transfer naar Ajax te maken nadat hij zich bij FC Twente onmogelijk had gemaakt door kritiek te hebben op onder anderen de clubleiding van de Tukkers. ‘Ik had gewoon gelijk met mijn kritiek’, zo laat Ziyech weten tegenover Voetbal International.

‘Bij FC Twente heb ik geleerd dat er veel mensen bestaan die achterbaks zijn en zichzelf niet recht in de spiegel aan kunnen kijken. Ik had gelijk met mijn kritiek  en dat is me later door Ted van Leeuwen ook bevestigd. Voor straf pakten ze mijn aanvoerdersband af, ze moesten een voorbeeld stellen. Dat was geen straf, die band wilde ik toch al inleveren. Van het mooie verhaal dat ze me hadden voorgespiegeld is nooit wat uitgekomen. Er is daar ongelooflijk veel gebeurd, dat is gewoon niet te bevatten.  Ik heb veel voor mijn kiezen gekregen en ik heb het allemaal kunnen handelen. Aan mijn spel heb je helemaal niets kunnen zien. Daar ben ik trots op. Het ging met vallen en opstaan, maar het is me wél gelukt. Ik ben liever eerlijk en gehaat, dan geliefd en achterbaks’.

Bron: VI

 

Gerelateerde posts

48 reacties

   1. Litmanen

    Als er eentje is die Twente gered heeft is dat Ziyech wel. Soms leek het wel alsof hij de enige fatsoenlijke voetballer was daar.

    1. De Ajacied

     Idd is dit wel balen voor Hakim, zolang hij zelf weet dat hij alles eerlijk en oprecht heeft gedaan is het toch prima
     Klote tukkers
     ❌❌❌

  1. FrankiC

   Daar staat daar geloof ik bijna de doostraf op om Tukkers Achterhoekers te noemen en andersom. Voor ons, Woody, één pot nat.

   1. HURBIE

    Oude wonden helen nooit

    Ze mogen alleen maar blij zijn dat ze jou hadden
    Je word altijd door een strontkar overreden en nooit door de gouden koets

    1. woody79

     nou nou niet gelijk zo. staat velibor voor agressie?. het zat m meer in het grapje maar zal het nooit meer vergeten dat achterhoekers niet uut twênte komen

     1. Velibor

      Nee hoor helemaal niet haha,maar men 2e clubje ging eruit omdat twente erin moest blijven

 1. Iceman

  Hakim laat het zien in het veld en laat die Tukkerse beerput voor wat het is en speel gewoon je wedstrijden voor je land en voor Ajax. Derest is bijzaak en blijf eerlijk en je zelf.

 2. -buitenkantje rechts-

  Ok.. dan hebben beide partijen achteraf hun zegje kunnen doen…
  En nu doorrrr…

  1. Remco425

   Hij zei het al toen hij nog bij Twente zat. Daarom raakte hij zn aanvoerdersband kwijt. Ze vergeten daar alleen dat zonder hem Twente failliet was gegaan.

 3. Kevke87

  heel goed. ik vind okk dat het zo hoort. of het nou bij ajax is of twente vvv, maakt niet uit. sws zou je niet achterbaks moeten zijn. nu is het eruit en kunnen we hopelijk door..

 4. FrankiC

  Ik heb het idee dat hij bij Ajax zoveel meer meters aflegt dat dat zich op beslissende momenten (doelpogingen, maar ook in de paasing) soms opbreekt.

  1. -buitenkantje rechts-

   Klopt FrankiC.. moet nu veel corrigerend werk doen dat veel kracht kost.. Het middenveld zou meer ondersteuning moeten krijgen van inschuivende centrale verdediger.. Dat is ook de reden dat ik liever Riedewald op CV heb dan Viergever. Riedewald kan inschuiven en functioneren als extra muddenvelder en met zijn snelheid beter corrigerend optreden. Viergever doet zijn verdedigende week goed, maar opbouwend heb je weinig aan hem..
   Als je Ziyech wilt laten renderen moet hij meer ondersteuning krijgen.

   1. FrankiC

    Heb je gelijk in, man meer situatie creeren. Ik vind Riedewald erg flets (geworden). Hoe ontwikkelt St. Juste zich volgens jou? En ik ben fan van De Ligt. Ook iemand die snapt wanneer die moet doordekken en inschuiven. (Alhoewel het achteruit lopen van de PSV verdediging geroemd werd afgelopen weekend; schijterig en niet mijn stijl in de Nederlandse comp.)

    1. Litmanen

     Als Bosz na de winterstop niet voor Riedewald kiest is hij volgend jaar weg. Dat zou doodzonde zijn.

     1. KBouter

      Doodzonde of niet…laten gaan. Kan me niet voorstellen wat zoals jij zegt…ALS je niet voor mij kiest, ga ik weg, dat Bosz daar gevoelig voor is. De beste speelt, en op dit moment moet Riedewald alle zeilen bijzetten om Viergever eruit te spelen, dat gast hem nog niet 123 gebeuren. Op het middenveld is er al helemaal geen plaats voor hem, ook gezien zijn achteruit spelende gedachte.

    2. -buitenkantje rechts-

     St Juste zeker een talent.. Maar niet beter dan bv de Ligt of Riedewald.. maar zeker ern speler om in de gaten te houden.. Dat vind ik trwns ook van Larsson.. Erg talentvol.. maar ben benieuwd hoe hij zou functioneren als Bosz van hem vraagt de hele linker vleugel te bestrijken.. Fysiek te nog te licht..

   2. Indojood

    Helemaal eens, BR. Veel lopen wordt door veel mensen gezien als iets geweldigs maar is vaak gewoon krachtsverspilling.

    1. FrankiC

     “Maar hij werkt wel hard”, dan moet ik altijd aan Van Vossen, Kuijt en Scholten denken en dat is niet positief. Die komen vaak overal net te laat.

   3. Geroldkohlen

    dat is helemaal waar BR. er moet iemand zijn die het vuile werk voor Ziyech gaat doen, dan ga je een nog hogere rendement van deze jongen zien!

 5. Slingertje.

  Ik denk dat 99% in de voetbalwereld hypocriet en achterbaks is en dat geldt voor alle gelederen in de clubs.

 6. EugAjax

  Miaschien kan je eens eerlijk en geliefd proberen…….het 1 sluit het ander niet uit nameljjk!

Reageren is niet mogelijk.