There are no ads, please add some


Bosz confronteerde Dolberg: ‘Laat het zien of anders stuur ik je weg’

1120ajax-nec_dolberg2

Kasper Dolberg is momenteel onomstoten de vaste spits van Ajax. Het leek er voorafgaand aan het seizoen niet op dat de jonge Deen zo’n indruk zou gaan maken. In gesprek met het Algemeen Dagblad verteld Peter Bosz zelfs dat hij hem bijna weggestuurd had tijdens de voorbereiding. “Toen ik begon zei de directie: ‘Dit is je selectie’. Daar zat ook ene Kasper Dolberg bij. ‘Kijk maar of je hem goed genoeg vindt’, was de strekking.” 

Na drie dagen trainingskamp in Oostenrijk riep Bosz de jonge aanvaller bij zich. “Bij alle metingen bungelde die jongen onderaan. Ik dacht: man, als je bij Ajax 1 de kans krijgt, moet je toch de plaggen uit het gras lopen? Hoe kan dit dan?” Bosz gaf aan dat hij een andere Kasper wilde zien en bij de volgende tests zat Dolberg continu bij de top drie. De coach geeft de aanvaller de credits voor hoe hij het heeft opgepakt. Want eigenlijk was de boodschap: laat het zien of anders stuur ik je weg.

 

Gerelateerde posts

49 reacties

 1. Alabe

  Begrijp niet waarom we het daar nu nóg overhebben? Zijn we al begonnen met terugblik 2016….

  1. marcussboss

   ze moeten toch iets aan nieuws brengen 😂😂 gelukkig kunnen wij dit nu als oud nieuws bestempelen en kunnen wij dolberg niet meer uit de basis11 denken!

   1. De Ajacied

    Ja Kasper, de laatste weken wil het niet zo he,
    Hopelijk gaat het vandaag wel lukken en trap je die boere terug op 6 punten
    Succes
    ❌❌❌

   1. HURBIE

    Nee alle Credits gaan naar de ouders van DOLBERG die hebben hem letterlijk en figuurlijk gemaakt

  2. Remco425

   Ik vind dit best een leuk weetje. Jij niet? Lees het dan niet en verveel ons er niet mee.

 2. marcussboss

  Hij heeft het in elk geval goed aangepakt! Wat een talent is dit zeg. Hoe hij soms die ballen erin jast is ongelooflijk!! hopelijk kan hij het vandaag ook tegen die lampies laten zien!!!

  1. -buitenkantje rechts-

   Kernwoord: soms.
   Hij wordt nu in de gaten gehouden, krijgt minder vrijheid. Ook het verwachtingspatroon naar hem toe zal stijgen. De echt groten weten daar goed mee om te gaan. Vanmiddag een sleutelwedstrijd.

 3. ajaxpers

  Ach wat ben jij toch fantastisch, bijna helderziend. Kom op man, je mag je voor het eerst in leven de trainer noemen van een selectie met zoveel goeie spelers dus doe nou niet alsof jij dit allemaal ondekt hebt. Blijf lekker dromen want binnenkort ga je weer op je eigen niveau verder trainen.

  1. De seijs

   Hahaha ajaxpers ik kan er niks aan doen maar miet altijd wel hartelijk lachen om jou berichten.😂👍

    1. Ajax1958

     @ KBouter, idd die twee hebben geen niveau. Zijn gewoon dom geboren en hebben in hun leven nooit wat geleerd.

 4. Charka53

  Als er één weggestuurd wordt ben jij het Bosz , als jij er nu eens voor zorgt dat Dolberg ballen aangespeeld krijgt een diepte Paas of een balletje van de zijkant dan schiet hij ze er wel in maar als jij de vleugels laat denken dat ze Robben zijn kunnen we dit wel vergeten.

 5. EugAjax

  Oud nieuws inderdaad en credits moeten gaan naar Overmars, die zag het talent in Dolberg. En heeft hem in Ajax 1 geplaatst samen met TH als je begin van artikel goed leest. Bosz heeft hem in de schoot geworpen gekregen, heeft op gegeven moment wel lef gehad hem op te stellen.

  1. marcussboss

   de credits moeten gaan naar John Steen Olsen! Wat een scout is dit zeg! elke keer weet hij toch die ruwe diamanten te vinden!

   1. EugAjax

    Marcussboss je het helemaal gelijk. Terechte opmerking. Wat een kanjer is deze man. Een van de belangrijkste pionnen rondom Ajax, en zeker op scouting gebied. Vele toppers al afgeleverd. Terecht dat je me even terecht wijst. Steen Olsen verdient alle credits. Overmars en directie hebben wel gedurfd om hem dit jaar al bij selectie te zetten. Maar John is de ontdekker van Dolberg!!!!

 6. stylo1984

  Hoop dat ie et vandaag ook weer laat zien… die kakkerlakken hebben gewonnen en 6 punten de winterstop in zou klote zijn en voor die kakkies alleen maar geruststellend

 7. KBouter

  En maar weer kotsen op Bosz, geweldig niveau hier weer jochies!
  Natuurlijk heeft Dolberg het allemaal zelf gedaan, maar ook de Technische staf heeft hier een steentje aan mee gedragen. Bij elke club, waar een 18 ( onbekende) jarige voor het instroomt, en bungelt steeds onderaan de testjes, word hij weggestuurd voor een jaar naar Jong. Hier zag de technisch staf toch wel zijn kwaliteiten en hebben dat er op één of andere manier eruit gekregen.

  1. Ajax Barcelona JC for ever

   Ze maken er gebruik van dat Bosz hier niet gaat reageren. Kunnen ze lekker hun gang gaan. Elke misstap, hoe klein ook, vergroten ze uit. Pakt het goed uit dan hoor je ze niet.

   1. stylo1984

    Elk(e) misstap(je) die bij ajax voorkomt… komt direct overal in (socail) media… puur in de hoop dat ze onrust kunnen zaaien waardoor et spel slecht word/is… elke andere club hoor je dit in veel mindere mate

  2. EugAjax

   Kbouter. Ik hoop niet dat je mij er onder beschouwt. Ik zie echt wel de goede visie en vaak ook nog wel zijn uitvoering binnen het elftal. Hij heeft geweldige beslissingen gemaakt waardoor elftal mooier voetbal laat spelen. Ik heb alleen wel mijn twijfels mbt twee dingen. Zijn eigenwijsheid is in principe een groot goed daar hou ik wel van, echter bij hem denk ik dat het zijn grootste valkuil gaat worden. Als je coach van Ajax bent moet je ook vaak in spiegel willen kijken. En je soms kwetsbaar opstellen. Mss doet hij dat wel maar door zijn teksten naar buiten toe likkt het van niet. Dat baart zorgen. Verder zet ik grote twijfels bij zijn crisis management. Hij neigt veelal de schuld bij spelers neer te leggen als het fout gaat. Bijv afgelopen donderdag had hij kunnen zeggen “het valt de jonge jongens niet kwalijk te nemen, want ik heb ze opgesteld dus het is mijn volledige verantwoordelijkheid dat we verloren hebbe” nu gaf hij aan dat velen door het ijs gezakt zijn en dus terecht op de bank zitten of lager. Het ironsiche is dan heeft hij het dus ook over de door ons gedachte grootste talenten als bijv Beek, De Jong, Nouri etc. dat vind ik dus onterecht. En door die twee punten betwijfel ik of hij jaren bij Ajax blijft. Maar mbt visie en hoe hij Ajax weer wilt laten voetballen wat mij betreft niks dan lof. Maar er komt meer kijken bij een coach van de grootste club van Nederland en een van de grootste van Europa.

   1. -buitenkantje rechts-

    Een coach is zo goed als zijn beschikbare materiaal.. Geef FdB deze spelers die er nu staan.

   2. KBouter

    Eug..afgelopen donderdag bij Foxsport in een interview legde hij de schuld volledig bij hemzelf. Dus weer een punt om méér vertrouwen in hem te hebben.

    Daarbij denk ik, en Bosz zal hetzelfde gedacht hebben…dat elftal móet normaal gesproken gewoon van de nummer 9 van de Toto divisie moeten kunnen winnen. Ook bij andere buitenlandse topclub gast wel eens wat mis. Achteraf is natuurlijk makkelijk lullen, misschien had hij moeten starten met Schone naast Nouri op het middenveld, maar nogmaals..dit elftal is normaal goed genoeg, maar ook de vorm van de dag van bepaalde spelers is juist in dit elftal heel belangrijk.

    1. -buitenkantje rechts-

     Vorm van de dag? Misplaatste arrogantie en overschatting van eigen kwaliteiten noem ik het. Typische Ajaxkwaal.

    2. EugAjax

     Kbputer ik moet eerlijk bekennen dat interview heb ik niet gezien, ik heb alles uit geschreven media. Geeft de burger weer moed. Voor de rest wel eens met BR. Het was pure onderschatting en voor begin wedstrijd gaf ik al aan dat dit verkeerd af kon gaan lopen. Friezen houden niet zo van als ze niet serieus genomen worden. Dit onderschatten is idd een echte Ajax kwaal. Onder De Boer gebeurde hetzelfde en toen heb ik hem ook vervloekt toen ik oa een 0-4 tegen Vitesse moest afkijken in de Arena😡.

 8. Jimmy1971

  Eens kbouter , er zitten wel een paar beroepszeikerts op dit forum , waarbij Bosz niets goed kan doen , onbegrijpelijk ..

 9. KBouter

  In plaats van die inktzwarte jaren onder FDB ( voetbalvermaak) te doen vergeten gaan ze een trainer die probeert de spelvreugde icm succes weer terug naar Amsterdam te halen. Iets wat een vorige trainer jarenlang heeft afgebroken krijg je er met een half seizoen niet in, dat duurt langer.

  Maar al deze zeer vreemde kostgangers van God waren, wanneer ze in Italië geboren waren allemaal fan van Inter Milan, het gaat ze niet om het mooie voetbal…nee alleen succes telt, hoe dan ook. Desnoods 80 minuten op eigen helft balletje rond tikken en wachten op die éne counter. Ajax supporter durven ze zich ook nog te noemen!!

   1. KBouter

    Ik heb Juust veel respect voor FDB als mens en trainer, hoe hij altijd voor zijn jongens stond, dus verwijt mij geen gebrek aan respect.

    Als je nog eens rustig gast lezen, lees je ineens ( voetbalvermaak) en dat ontbrak er de juiste haren aan. In mijn ogen en mijn visie hoe Ajax hoort te spelen, heeft Ajax onder FdB de laatste jaren alleen maar Ajax onwaardig spel laten zien. Dat is mijn mening, visie…heeft niets met respectloos te maken.

     1. -buitenkantje rechts-

      Je hebt het over inktzwarte jaren onder FdB.. Stond jij niet ook 4x te juichen aan het eind van het seizoen?

     2. KBouter

      Lees mij ff voor waar ik zeg dat het over 4 inktzwarte jaren gaat dan, want ik haal dat er nergens uit.

 10. -buitenkantje rechts-

  Van Basten, Kieft en Kluivert… Dolberg zou zo in dat rijtje thuis horen..Gelukkig staan we inmiddels weer met beide beentjes op de grond.. Dolberg moet nog veel leren.. Moet constanter worden in zijn prestaties en moet werken aan een topsportmentaliteit. Dat laatste mis ik wel meer bij jonge gasten.. Met een petje op en koptelefoon om de nek en met de duurste merkkleding aan op straat een voorbijbganger poorten.. Liefst met een camera er op, zodat een vlogger het op Youtube kan zetten.. Leuk allemaal.. Maar weet je wel wat het betekent om alles, maar dan ook alles voor je sport aan de kant te zetten? Vraag eens een gesprek aan bij iemand die ècht groot was in voetbal.. Van Basten.

  1. KBouter

   Inderdaad…als Dolberg doorpakken kan hij een hele grote worden. Ik schat hem hoger in dan Kieft, Dolberg gast bij een grote Europese club spelen als hij zo doorgaat.

   1. Ajax Barcelona JC for ever

    Kan het alleen maar eens zijn met zienswijze KBouter. Verwoord het netjes en realistisch.

 11. Remco072

  Een beetje achteraf praten…..oh zo makkelijk. En wie zegt dat het trouwens allemaal waar is wat er gezegd wordt? Het gaat erom wat wij als supporters nu zien en meemaken en als dat tevreden stemt gewoon zo doorgaan dan. Een ieder fijne feestdagen alvast gewenst.

  1. Remco425

   Is niet achteraf praten, Bosz zei het tijdens de voorbereiding. Als Bosz zit te liegen krijgt hij een probleem met Dolberg, want niemand pikt leugens.

 12. knudde32

  er zitten hier nu eenmaal genoeg idioten die Bosz niet moeten vanwege zijn 010 verleden belachelijk en kortzichtig zijn trouwens de zelfde idioten die op de banken stonden toen bazoer tegen de kakkies scoorde en dat is gewoon een psver meten met 2 maten

 13. knudde32

  geef Bosz gewoon de tijd zijn aanvallend voetbal spreek mij wel aan is weer eens wat anders sinds het Tokkie breed Tokkie terug van de boer

 14. Antony

  Nou mededeling voor BOSZ ,als jij niet zorgt dat de conditie beter wordt stuurt het bestuur jou weg , krijgen constant in de laatste minuten tegentreffers tegen en zie dan spelers die hun linker voet niet meer voor de rechter krijgen

Reageren is niet mogelijk.