There are no ads, please add some


Bosz: ‘Sinkgraven zit binnen een jaar bij Oranje, dat kan niet anders’

0807sparta-ajax_sinkgraven

Daley Sinkgraven staat vanmiddag in de topper tegen psv vermoedelijk in de basis bij Ajax. Hij is ‘binnen een jaar’ ook de linksback bij het Nederlands elftal, dat verwacht althans Peter Bosz. De keuze van de coach om de middenvelder op de linsbackpositie te posteren kwam hem op veel kritiek te staan van analytici, maar daar heeft Bosz maling aan. “Ik hoor ze weleens praten, analisten als Pierre van Hooijdonk of Ruud Gullit, over ‘nieuw realisme’ in het Nederlandse voetbal”, aldus Bosz. “Dan moet het Nederlands elftal de ballen voor de pot pompen tegen Luxemburg, als het anders niet lukt. Dan denk ik: Pierre, kom op man. Wij zijn Nederland, we spelen tegen Luxemburg. Dan kun je toch niet opportunistisch spelen. Ja, het veld is slecht, maar wij moeten ze toch gewoon kapot spelen, ook met de huidige generatie.”

Sinkgraven speelde Dijks uit de basis als linksachter en doet dat volgens Bosz uitstekend. “Die staat binnen een jaar in het Nederlands elftal”, zegt Bosz in de Volkskrant. “Dat kan niet anders. Vleugelverdedigers zijn in het huidige voetbal vaak wat centrale verdedigers vroeger waren. Zij verzorgen de opbouw. Zij moeten goede voetballers zijn.”

 

Gerelateerde posts

44 reacties

 1. marcussboss

  laten we hopen dat dit zo’n gevalletje reiziger wordt! doet het steeds beter en zou mooi zijn als hij uitgroeit tot het niveau wat oranje hoort na te streven!

  1. vak411

   Pffft.. de lobby van PB blijft doorgaan.. is hij te trots om zijn fout toe te geven of staan wij over een jaar te juichen als sinkgraven in oranje staat.. voorlopig blijf ik hem als een tegenstander met echte buitenspelers speelt bijzonder kwetsbaar…

   1. marcussboss

    Een blok als Dijks zal meer indruk maken ja. ik vind alleen dat sinkgraven meer bravoure heeft en een goede pass in huis heeft. ik hoop dat dit experiment goed uitpakt en wij over een jaar echt staan te juichen voor die jongen!!

    1. Litmanen

     Voor mij heeft Bosz gelijk. Kijk naar de beste backs van de wereld en je ziet dat ze allemaal voorheen middenvelder of aanvaller waren.
     Ook die van Ajax uit het verleden.
     Bovendien kan Sinkgraven heerlijk voetballen.

  1. marcussboss

   voor iemand die nog nooit back had gespeeld doet hij het aardig goed! Hij maakt zn fouten door gebrek aan inzicht, maar ook dit groeit naarmate hij meer situaties in het veld beleeft

 2. Charka53

  Dream on Bosz , dat geloof je toch zelf niet hij doet het leuk maar als het om de internationale top gaat zakt hij door het ijs en ik denk dat er voor oranje wel betere in Nederland rond lopen.

 3. EugAjax

  Ik moet zeggen Bosz is inderdaad super eigengereid. Maar in geval Sinkgraven hou ik er wel van. Ik achrok me kapot toen hij Daley voor eerst daar neer zette. Maar persoonlijk vind ik dat Daley steeds beter word. Vandaag word hij goed getest, dus ik ben benieuwd. Ik vermoed dat hij overeind blijft en mooie dingen zal laten zien. 1 ding valt me wel op in zijn betoog. Dat de backs de nieuwe CV zijn in de opbouw. Helaas kan Johan niet meer reageren maar dit was wen van de dingen waar Johan zich volgens mij groen en geel aan heeft geergerd in huidige voetbal. Had wen mooie discussie kunnen opleveren tussen de zichzelf benoemde Cruijff adept Bosz en Johan zelf. Iig heel veel succes Daley en maak woorden Bosz waar

    1. EugAjax

     Ja het zal wsl gevoelig liggen maar oa Barca bewijst al jaren dat dit een trend in voetbal is

     1. Indojood

      Onzin, Barça speelt met Alba, Aleix Vidal, Digne en vroeger Dani Alves en Puyol. Deze spelers ondersteunen de aanval maar bouwen niet op, net zoals Marcelo, Carvajal, Alaba en Bernat bij Real resp. Bayern. Barça bewijst vooral dat je op het middenveld voetballend de baas moet zijn met klasbakken als Iniesta, Busquets en vroeger Xavi. Net zoals Kroos en Modric bij Real. Bosz moet nog maar eens Johan’s colums teruglezen.

    2. -buitenkantje rechts-

     Alsjeblieft Litmanen.. Bosz wint het van Cruijff?? Ga je mond spoelen en de komende week forumverbod hier..

     1. Litmanen

      Tuurlijk, Cruijff had altijd gelijk, ook als hij het niet had. Tjonge, doe die roze kleppen eens af.

     2. Geroldkohlen

      heb jij ze wel eens af ??want als je lieverdjes kut spelen horen we je niet en lezen we niks van je! hou liever je mond ,en geniet van de wedstrijd vanmiddag !!!!

    3. Geroldkohlen

     jij bent niet wijs litmanen, hoe durf je die worden in je mond te nemen. topic is al een lachertje! maar je ego is weer gestreeld, en dat piemeltje is weer hard geworden onder je deken! ben met BR eens forum verbod voor litmanen aub!!!!

     1. Litmanen

      Tuurlijk, maar als iedereen die het met jou oneens is hier afgemeld wordt, dan wordt het heel stil om je heen met Indojood, HA en Widi.
      Dus blijf maar schreeuwen dat Johan altijd gelijk had. Daar doe je vooral Johan tekort mee, want Johan was namelijk een mens, met heel veel kwaliteiten maar ook met zijn tekortkomingen.
      En jij gaat mij niet de mond snoeren, narcist.

     2. Widi

      Een narcist is natuurlijk ongeveer de laatste die zijn eigen tekortkomingen ziet/toegeeft….

     3. Indojood

      Mwoah, geen verbod. Laat hem lekker zijn onzin spuien. Zielig ventje die geen mogelijkheid onbenut laat om Cruijff te bashen. We hebben het vorig jaar toch allemaal hier kunnen lezen. Hij zei ook doodleuk dat de aanstelling van Michels in 1965 niet significant was. Zit echt een steekje los bij hem.

 4. De seijs

  Ik gun elke ajax speler die alles geeft voor de club het beste. Dus Sinkgraven jou ook maar ik heb mijn twijfels. Ik denk dat hij niet geschikt is voor de top als linksback.

 5. Joep

  Sinkgraven doet het tot nu toe redelijk op deze plek. Laat hem eerst maar eens zien dat hij dit een jaar volhoud.

 6. Dagrump

  Geef Sinkgraven de tijd om zich op zijn nieuwe plek te ontwikkelen. Ik heb er wel vertrouwen in. Hij maakt zeker af en toe foutjes. Maar daar is hij zich zelf ook bewust van en volgens mij is Sinkgraven behoorlijk leergierig.

  1. -buitenkantje rechts-

   Dat zeker.. Hij is gretig en wil graag spelen. Bij Sinkgraven zit er nog “rek” in.. Bij Dijks is die er wel uit.

   1. Ajax Barcelona JC for ever

    Sinkgraven moet het zelf ook 100% willen. Hij hoopt echter nog steeds op een plek als middnvelder, bij Ajax of elders en dat maakt dat hij er dus niet met volle overtuiging voor gaat. Daardoor gaat hij soms ook soms te ver naar voren spelen om dat hij wil laten zien wat hij kan als middenvelder. Hij moet zich nu eerst richten op verdedigen en daarna weer zijn extra kwaliteiten gebruiken.

    1. -buitenkantje rechts-

     Klopt.. Hij ziet zichzelf nog steeds als middenvelder. Hij zal de knop moeten omdraaien en vol voor zijn nieuwe rol gaan.

  1. Geroldkohlen

   idd als hij tegen over een echte rechtsbuiten staat. ondanks dat ik vind dat hij geen back is , hoop ik dat hij slaagt voor dit examen anders krijgen we een zware middag!

 7. ajaxpers

  ANP: Boz zit binnen een paar dagen bij een club uit het rechtertijtje, dat kan niet anders.

  1. Widi

   Je maakt ook nog in elke post minstens 1 fout he? Is dat de opwinding of je ongeletterdheid?

 8. afcadeluxe

  toch las ik net dat ajax een turkse linksback op het oog heeft,of zou dat vervanging van dijks worden?

 9. Antony

  Sorry ,hij doet het leuk tegen teams die met geen ,1 of 2 spitsen spelen ,tegen een met 3 spitsen spelend team is het over ,verliest hij alle persoonlijke duels op kracht en snelheid ! Hoop dat BOSZ gelijk krijgt ,alleen internationaal niveau nee daar is het geen jongen voor , dan zal hij 5 kilo spieren erbij moeten kweken

 10. reinaldo9

  We kunnen van alles zeggen, maar ik heb narsing de 1e 45min niet gezien. Tja bal afpakken van sinkgraven rechtsback

Reageren is niet mogelijk.