There are no ads, please add some


‘Zaakwaarnemer Lerby onder vuur, verboden clausules in contracten Klaassen en El Ghazi’

1208standard-ajax-elghazi

Zaakwaarnemer Sören Lerby heeft bij toekomstige transfers van Ajacieden Davy Klaassen en Anwar El Ghazi recht op een deel van de transfersom. Dat meldt de Deense krant Politiken, op basis van documenten van Football Leaks. Dit blijkt echter in strijd te zijn met de regels die de FIFA sinds 2009 hanteert.

Lerby kan volgens de krant 6,25% van de transfersom van Klaassen tegemoet zien. Een dergelijke regeling is niet toegestaan. Een zaakwaarnemer mag in Europa geen (ook niet deels) eigenaar zijn van de transferrechten van een speler. Ook zou in het contract van Anwar El Ghazi een dergelijke constructie zijn opgenomen. Ajax laat in een reactie weten verbaasd te zijn over het gerucht. ‘We zijn er niet van op de hoogte dat er regels overtreden zijn. We sturen contracten altijd naar de KNVB en zij hebben deze zonder enige aanmerkingen geregistreerd’. Naast Ajax namen ook Psv en FC Twente de verboden clausule in de afgelopen vijf jaar tenminste vijf keer in contracten op. Daarvan geeft de krant echter geen voorbeelden.

Bron: NRC

 

Gerelateerde posts

32 reacties

  1. vak411

   Juist! Indojood… ze brengen het hoofd van spelers op hol. Je ziet het, hoe betrouwbaar Lerby ook lijkt. Zijn belang is niet Ajax of Klaasen.. zijn belang is om klaassen straks voor zoveel mogelijk geld weg te zetten zodat hij 6% mee pikt.. er gebeurt zoveel wat het voetbal kapot maakt!

   1. De seijs

    Een goede zaakwaarnemer is goed voor bijde partijen. Niet gelijk zo negatief zijn heren.

    1. -buitenkantje rechts-

     De goeden moet je zoeken met een vergrootglas Seys.. De meesten hebben hun eigen beurs op nr 1 staan. Daarbij gaan ze ver…
     Tot het onder druk zetten van directie en trainer toe.

   2. Indojood

    Zaakwaarnemers zouden gewoon een uur- of dagtarief moeten rekenen voor geleverde diensten, net zoals bij juristen, advocaten en andere vergelijkbare beroepen.

    1. Velibor

     Nou indo,als je het nou over gezwellen hebt dan moet je bij advocaten en juristen zijn haha,waarom niet gewoon afspraken tussen spelers en waarnemers respecteren als het in goed overleg is gebeurt.Als een speler 10 miljoen moet kisten en waarnemer pakt 6% mee sowhat,als dat in een getekend contract staat en speler vind het prima wie zijn wij of clubs dan om dat af te keuren. Volgens mij hebben wij daar geen zak mee te maken maar het zal wel weer in het kader van de betutteling prettig geregeld zijn door figuren die er werkelijk helemaal geen flikker mee te maken hebben.

     1. frenkynairo

      nou velibor, omdat je van die ratten als raiola hebt. die spelers zoals kishna naar lazio brengen terwijl de kans van slagen minder dan 50procent is. En des de meer geld ze kunnen pakken des de minder ze nadenken.

     2. Velibor

      Daar heb je wel gelijk in maar wat hebben wij daar mee te maken? Die Raiola is een rat maar als zon gastje nou weg wel of het niet eens is omdat zen egootje gekrenkt is dan pakt zon rat een paar procent mee en gaat zon snotneus binnenlopen bij Lazio weliswaar op de tribune maar wat hij met zitten verdient pakken wij waarschijnlijk in ons hele werkleven niet bij elkaar dus laat gaan ze komen er zelf wel achter en dat is niet aan ons of wat voor bond dan ook.

  2. FrankiC

   Je verwacht dan dat dit door de overkoepelende controle functionaris van de KNVB gefilterd wordt, maar die is even ingedut. Nog triester. Raar dat clubs doen alsof ze niet weten dat ze hiermee regels overtreden. Zullen toch geen huis-, tuin- en keuken jurist in huis hebben met die belangen.

   1. -buitenkantje rechts-

    KNVB controleert slecht op minimale vereisten waaraan een contract moet voldoen..

 1. Charka53

  Zo zie je maar in de voetbal wereld is dus niemand te vertrouwen net als in de grote mensen wereld iedereen is corrupt.

 2. Iceman

  En wat krijgt in dit geval de Club Ajax? Zeker weer een prikkie. Zoals wel vaaker het geval is.

 3. Mooi

  Het zijn vroeger top voetballers geweest .maar het zijn nu zakken vullers grajers en nog veel meer ,het is een gezwel voorhet voetbal

 4. Slingertje.

  De voetbalwereld is al jarenlang door en door verrot.
  We weten nog niet half wat er nog meer gebeurd.

 5. Jimmy1971

  Linksom of rechtsom verdienen ze er toch aan !!
  Als dit niet in hun contract staat dan onderhandelen ze dit wel uit bij interesse van een nieuwe club ( zie die pizzaknakker bij de transfer Pogba ) !
  Het enige voordeel van deze ‘ constructie ‘ is dat het percentage vast staat , dus iedereen weet waar hij aan begint ..
  De Uefa zou het inderdaad zo moeten regelen dat er een gelijk uurtarief komt voor zaakwaarnemers , want dit kost de clubs en dus uiteindelijk de supporters klauwen met geld !!

 6. EugAjax

  Er worden veel schimmige afspraken gemaakt in de voetbalwereld. Vaak gaat de slechte naam naar zaakwaarnemer, maar dat is ten dele waar. Contracten worden na tevredenheid van clubs, spelers en makelaars afgesloten. Dan KNVB of andere bonden horen deze afspraken te checken. En in deze beide gevallen zijn de contracten dus goedgekeurd door de bond volgens Ajax. Dus lijkt me storm in glas water. Dat zaakwaarnemers excessief verdienen voor werk wat ze doen. Ach dat gebeurt in veel beroepsgroepen.

  1. FrankiC

   Waar heb jij het over? Een betrekkelijk nette en waarheidsgetrouwe discussie. Diverse forumleden zijn wel eens harder uit de bocht gevlogen en dan ging het nog eens niet over witte boorden criminelen.

Reageren is niet mogelijk.