There are no ads, please add some


Amsterdam Arena gaat Johan Cruijff Stadion heten

0324cruijff1947-2016

Er is een akkoord op weg tussen de familie van Johan Cruijff en de leiding van de Amsterdam Arena om de naam van de grootmeester voor het stadion te gebruiken. Na een rouwperiode van maanden is de familie met de verschillende andere betrokkenen in gesprek gegaan. De gemeente Amsterdam en Ajax waren al direct na de dood bereid om de Arena de naam van Cruijff te geven.

Er is toch nog wel een hindernis die genomen moet worden want de familie van Cruijff ziet liever niet dat in de toekomst het stadion naast de naam van Johan Cruijff óók die van een grote sponsor draagt. Het is begrijpelijk dat zij zijn naam en nagedachtenis niet met een willekeurige onderneming in verband willen laten brengen. Het gebeurt steeds vaker dat een stadion de naam van een hoofdsponsor krijgt. Atlético Madrid is zo’n voorbeeld want omdat de Chinese sponsor die club voor 20% in handen heeft gaat het Wanda Metropolitano heten.

De aandeelhouders van de Arena willen niet op voorhand de kans op een gesponsord stadion en daarmee een forse bron aan inkomsten volledig blokkeren. Behalve de gemeente, dat voor 48% eigenaar van de Arena is, en Ajax (13%) zijn er privé-investeerders die in 1996 de bouw bekostigden aandeelhouders van het stadion. Er wordt al enkele jaren gesproken van de mogelijkheid dat Ajax zelf een meerderheidsbelang in de Arena neemt.

Bron: AD

Gerelateerde posts

83 reacties

  1. vak411

   Eindelijk… in dat stadion loop je ie toch altijd het snot voor de ogen en sta je bij binnenkomst al met 1-0 voor… alleen vanwege die naam!! Super

   1. marcussboss

    erg mooi gebaar voor de grootste voetballer die Nederland ooit gehad heeft!! hopen dat ze nu ook half zo goed als Cruyff gaan voetballen!

    1. Litmanen

     Goed nieuws, maar vergis je niet, als de aandeelhouders om commerciele redenen dwars gaan liggen, dan gebeurt er niets. De familie heeft namelijk als eis gesteld dat het stadion nooit ook aan een sponsor gekoppeld mag worden.

     1. vak411

      Litmanen, je hebt gelijk.. dat lees ik tussen de regels door ook.. hopelijk kunnen bestuurders en aandeelhouders eens over hun ego heenstappen en gaan ze letterlijk en figuurlijk niet over lijken.. één ajax, één Stadion! Prachtig die naam!

    2. paulvos

     Geweldig eindelijk ’n stap verder, nu de laatste nog, aandeelhouders niet zeuren en je fiat geven. Wat staat dat mooi ” JOHAN CRUIJFF STADION” 👍👌👍👌👍👌

     1. Amoebe

      Ik hoop dat iedereen nu eens een beetje vertrouwen krijgt in Ajax….constant werd het bestuur en de gemeente uitgemaakt voor alles wat lelijk is en dat alles in barcelona beter was.

      Ajax heeft dus gewoon netjes bii de familie aangeklopt en heeft de familie de tijd gegeven.

      Ze hebben hiermee niet lopen pochen maar wel gehandeld naar behoren.

      Ik hoop dat iedereen vanaf dus enig vertrouwen heeft….dit geldt ook met de aankoop van spelers.

      De mannen zitten echt niet stil.

      En zoals ik het nu lees willen ze in barcelona het stadion niet naar johan vernoemen vanwege economische redenen!!! Wie is hier nu de lutser?

     2. EugAjax

      Amoebe ik had het niet beter kunnen verwoorden. Respect voor Ajax en nabestaanden Cruijff om dit allemaal mogelijk te maken!!!!

     3. HURBIE

      Familie Cruijff bedankt dat jullie de naam van U Echtgenoot en vader beschikbaar willeen stellen

     4. HURBIE

      Dus als de SUPPORTERS nu rottigheid uithalen in het stadion dan gaat de naam Johan Cruijff ook door het slijk
      Laten we daar goed rekening mee houden
      Rottigheid word dan ook met zijn naam verbonden
      EER JOHAN CRUIJFF

    1. Amoebe

     Jezus….heb je azijn gezopen of zo?

     De familie had blijkbaar andere zorgen als een stadionsnaam.

 1. Sonsee

  Dit is nou eens mooi nieuws, deze man heeft Ajax zoveel gegeven dat het een grote eer is om dit voor onze Johan Cruijff terug te doen. Een mooie en verstandige beslissing. Petje af Ajax om dit geregeld te hebben.

 2. EugAjax

  Schitterend Ajax gaat spelen in JOHAN CRUIJFF STADION. Zoals ik net in ander topic schreef op melding van amoebe. Was Ajax en partners hier toch mee bezig. Klasse Ajax en sommige forum leden, neem aan dat de complimenten nu binnenstromen. En terecht. Dit is beste nieuws in tijden en komt Johan na! SUPER

  1. Indojood

   Hehe, het werd tijd ook. Ik zie graag alles met de naam Arena voorgoed verdwijnen. Dus Arena Boulevard, station Bijlmer/Arena, Arena Park etc. meteen meenemen in het hernoemen.

    1. 11Younes11

     Haha gewoon Station Bijlmer en voor de rest Johan Cruijff Park, Johan Cruijff Boulevard etc

   1. PvL020

    Geld geld geld he ….. amsterdam wil ook een sponser vebonden houden aan het stadion…. en dat wil de familie niet wat ik goed snap…

 3. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

  Barcelona heeft de mensen bij Ajax eindelijk wakker gemaakt. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen maar had het graag veel eerder gezien. In het Spaans is de familie misschien eerder “bereikbaar” geweest. Complimenten voor iets dat logisch is, zijn hier niet nodig.

 4. Kevke87

  yeaaahhhh yeaaahhhh. goeiemorgen boys. vrouwtje maakt me wakker om voor deze nieuws. dat is pas eens lekker wakker worden. ik ben echt blij. wat een grote eer voor Johan. op naar Johan Cruijff luchthaven

 5. Kevke87

  als ajax inderdaad de meerderheid vd Johan Cruijff stadion overneemt, hoeft men in principe niet bang te zijn dat et een sponsor naam krijgt.

 6. KBouter

  Prachtig eerbetoon, werd tijd ook.

  Hoop echter wel dat met concerten ivm dat klote geluid, niét de naam JC gaat heten maar gewoon Amsterdam Arena-)

  1. HURBIE

   Slaar nergens op KB WORD HET JC STADION EN DAn
   MOET HET WEER ARENA GENOEMD WORDEN
   Hoe verzin je het

  2. f-side64

   het moet een voetbal stadion blijven geen muziek gebouw gebruik daar die lelijke wastobbe maar voor in 010 zuid.

  1. HURBIE

   Vind Jonk goed maar die heeft nog geen 1 % gepresteerd en bereikt van wat Cruijff heeft betekend

 7. BobbyHaarms

  Het werd tijd! Nu nog het plan Cruijff volledig uitvoeren en de Arena Boulevard omdopen in Johan Cruijff Boulevard en het wordt nog eens wat.

  1. Indojood

   Ik hoop dat deze naamswijziging het startschot wordt van een nieuwe Cruijff-revolutie. Alle anti-Cruijff elementen moeten uit onze club verwijderd worden en onterecht weggestuurde Cruijffianen moeten in ere worden hersteld.

   1. BobbyHaarms

    Alleen als dat gebeurt Indojood krijgt het Johan Cruijff Stadion pas een symbolische gouden rand. Het is prachtig dat dit nu wordt verwezenlijkt, maar er zitten bij Ajax nog steeds rotte appels tussen die maar wat blij zijn dat de persoonlijke invloed van Johan weg is. Pas als die hun functie opgeven wordt de waarde hiervan nog groter.

   2. BobbyHaarms

    Misschien kunnen ze wel doorstromen naar de KNVB, daar is het toch al een grote puinhoop sinds die van Breukelen er zit 😁

    1. HURBIE

     Prachtige plek voor ze BH vallen ze ook niet op hoe gek ze zijn
     Gezellig tafelvoetballen met zijn allen

 8. Forever nr14

  Het beste nieuws in tijden,!
  Dank je wel fam Cruijff
  Een eer voor de grootste aller tijden.

 9. -buitenkantje rechts-

  Mooi dit!! Bij iedere thuiswedstrijd worden we voortaan herinnerd aan de de beste voetballer en aan zijn plan.

 10. Forever nr14

  Helemaal mee eens Bobby👍
  Wim Jonk ook maar meteen terug halen. En zo plan Cruijff weer oppakken, zodat Ajax weer Ajax word en geen bedrijf met de belangrijkste mensen in het bestuur, nee de belangrijkste mensen behoren op het veld te staan!!!

 11. Pascal tebberman

  Fantastisch nieuws voor ons als suporters en afc ajax nou nog kampioen worden houd het spannend komt er ook een nummer 14 aan de zijkanten, zet hem op vanavond tegen cambuur ciao 😎⚓️🇮🇹🍀🐍👍🏼⚽️.

 12. afcadeluxe

  eindelijk,werd ook tijd dat ze de beste voetballer van nederland eren,j.c stadion klingt naar voetbal en niet naar multitheaterpoppenkast arena

 13. Remco425

  Beste nieuws van de week! En wel graag ‘Stadion’ en geen ‘Arena’. Johan is nostalgie en daar past Arena totaal niet bij. Daarbij, Stadion wordt ook internationaal wel begrepen hoor, net als Stadium, Stade of Estadi…

 14. Cootje Adriaanse

  Johan Cruijff Stadion zou de best denkbare naam zijn!

  Geen “Arena” meer, maar gewoon weer ouderwets “stadion”. Met de naam van Ajax’ grootste voetballer aller tijden. Prachtig!

 15. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

  De familie heeft n.a.w. Ajax extra lang laten wachten gezien hun opstelling richting Johan en ook richting Wim. Even lekker laten zweten en de kritiek van de supporters laten voelen. Zo zie ik het. Is het anders dan is Ajax ax gewoon wakker geschud door Barcelona. Het is toch raar dat ze wel met Barcelona praten over naamsvermelding (of dat nou doorgaat of niet) en niet mat Ajax. Voor mij gewoon even een flinke speldenprik van de fam. richting Ajax.

  1. EugAjax

   Flauwekul man. Nooit in je opgekomen waarom Barcelona het jeugd stadion naar Johan gaat vernoemen. Omdat er veel overleg is geweest waar JC stadion moest komen te staan. In Barcelona of Amsterdam. Verder zou jij als topconsultant moeten weten dat in Nederland niks makkelijk gaat en stakeholder management lange tijd in beslag neemt. Vergeet ik nog het belangrijkste. Wat denk je van het rouwproces van de familie. Die heeft toch eerste 6 mnd op zijn minst toch helemaal geen zin om hierover na te denken. Ik zou willen verzoeken om je nicknaam weer te veranderen ik denk niet dat zowel Johan, Jordi en Wim blij zijn dat jij hun naam als nick gebruikt en dan het koppelt aam je gedrag en teksten. Dus sssst fam Cruijff heeft behoefte aan rust. Niet aan onruststokers!!!!!!!

   1. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

    Wil jij gewoon je bek houden en niet tegen mij zeggen wat ik wel en niet doe, idiote hypocriet dat je bent. Huidige bestuur van Ajax heeft Johan belazerd en geflikt en dat is iets wat de familie vergeet achterlijk. Dat zaken in Nederland misschien minder makkelijk gaan staat hier volledig buiten. Dus flikker op met je debiele gelul. Zo, misschien nu helder voor je. Oh ja, pas dubbel op met oversteken, hoorde dar sommige zebrapaden niet goed verlicht zijn.

    1. EugAjax

     Weet je ik ga inderdaad mijn bek houden tegen je. Maar niet voordat ik nog 1 keer mijn ongenoegen heb uitgesproken tegen je. Hoe kan je de naam aannemen van de man en zoon van een familie die de meest grote normen en waarden vertegenwoordigen. Echt een schande hoe jij tekeer gaat op dit forum ondanks verzoeken zelfs van je vrienden. En dat onder de naam van de allergrootsten op aarde. Ga je schamen man! Vooruit doe mij een lol en bedreig me nog 1 keer….onvoorstelbaar !!

     1. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

      Jij leest slecht he. Ik heb hier geen vrienden. Vrienden zie je in het echt, ken je de echte naam van, daar ga je voor door het vuur. Vriendelijke groet van de drie echte J’s.

    2. De seijs

     ah (imojc ) whahahaha jij bent weer boos. Whahahaha wat een lulletje ben jij joh. Jij moet echt wel een heeel klein miezerig mannetje zijn. Whahahaha ga maar weer dreigen want alleen daar ben je de beste in. En oja in liegen en bedriegen en opruien. Jezus man wat ben jij zielig. Er zijn eigenlijk geen worden voor jou. Ja eenling.

     1. Ajax Barcelona JC for ever

      Hoi de Seijs, alles goed? Puur voor jou informatie: nee ik ben geen klein miezerig mannetje 😉. Boos ben ik trouwens ook niet hoor en een eenling ook niet. Ik heb hele leuke familie en vrienden dus maak je maar niet druk om mij. Oh ja ….. lulletje klopt ook niet heb ik van de vrouwelijke kant begrepen 😂😂

 16. Gert Ajax

  Denk dat de familie gewoon heel weloverwogen nagedacht heeft over deze beslissing.
  Dat het langer heeft geduurd zal waarschijnlijk met een verwerkingsproces te maken hebben.

 17. ajacied078

  Johan cruijf schaal in het cruijf stadion kan niet wachten… tijd om die titel op te eisen jongens en die schaal met De naam gever van ons stadion ook op te halen. met z’n allen de familie cruijf trots maken svp! wzawzdb!

 18. Ajax Barcelona JC for ever

  Laat ik zeggen: ik heb het nog niet gemerkt 😉 maar wat heeft dit met het topic te maken?

Reageren is niet mogelijk.