There are no ads, please add some


Trainer Legia Warschau waarschuwt Ajax: ‘Wij hebben nu meer ervaring’

legia_warschau

Ajax werd gisteren tijdens de loting voor de Europa League gekoppeld aan Legia Warschau. De Poolse kampioen is geen vreemde voor Ajax. Vorig seizoen was Ajax in het zelfde toernooi tot twee keer toe te sterk voor Legia: 1-0 en 3-0. Trainer Jacek Magiera heeft echter vertrouwen in het tweeluik: “Ajax is een prachtige club en ik ben blij dat we weer tegen hen mogen spelen. Ajax is de favoriet, de ploeg is al jaren succesvol op de Europese velden. Maar ik geloof in mijn team. Wij hebben meer ervaring dan vorig jaar en ook veel geleerd in de Champions League. Ik denk dat dit een loting is die de fans tevreden zal stellen en ik hoop dat het stadion vol zal zitten en de sfeer geweldig zal zijn”

Legia eindigde in een Champions League-poule met Real Madrid, Borussia Dortmund en Sporting Portugal op een knappe derde plek en mag het daardoor na de winterstop dus in de Europa League proberen. “We zullen in eigen huis alles moeten geven, zoals we ook tegen Sporting hebben gedaan”, aldus Magiera.

Matheusz Klich, tienvoudig Pools international, weet wat het is om van Ajax te winnen. Afgelopen zondag tekende hij in de 92e minuut voor de winnende treffer namens FC Twente. De middenvelder heeft de nodige tips. “Ajax zal het spel maken”, kondigt Klich aan in gesprek met Interia Sport. “Want het is aanvallend gezien een ontzettend gevaarlijke ploeg. In Amsterdam is er blijdschap, want er waren sterkere tegenstanders mogelijk. Maar Legia zal revanche willen nemen voor de uitschakeling in 2015. Het worden interessante wedstrijden en ik ga zeker kijken in Amsterdam, als de agenda dat toelaat. Ajax is een erg jong team. Tegen ons zat Justin Kluivert zelfs op de bank. Ajax speelt vol op de aanval, dus je moet vertrouwen op de counter. Dat zal voor Legia al moeilijk genoeg zijn.”

De heenwedstrijd tussen Legia en Ajax vindt plaats op donderdag 16 februari in Warschau. Een week later kan Ajax het karwei in eigen huis afmaken.

Gerelateerde posts

23 reacties

   1. marcussboss

    hopen dat wij ze ook op die manier de mond kunnen snoeren! we spelen erg sterk Europees dit seizoen, dus ik zal nergens meer van staan te kijken❌❌❌

    1. Rickie

     we moeten ze zeker weten oprollen kom op Wij zijn Ajax amsterdam. komt wel goed vermoed ik. wil zo graag de europa league winnen 😀

 1. marcussboss

  meer ervaring misschien, maar ervaring is niet alles! ik hoop dat we ze oprollen en dat we onze goede Europese lijn kunnen doortrekken!!

 2. FrankiC

  Daar hebben De Ligt, Nouri, Van de Beek, Cerny, Dolberg en Kluivert schijt aan. Zij zitten ook al best wel lang op voetbal!

   1. FrankiC

    Daar kun je wel eens gelijk in hebben. Maar om het idee kracht bij te zetten was ik even op zoek naar wat tieners. Mocht De Ligt trouwens een paar wedstrijden spelen, dan zijn we Viergever (schorsing) vergeten, verwacht ik. Dus die geef ik t.z.t. een kansje.

 3. -buitenkantje rechts-

  Warschau vertrouwt op de counter.. Betekent dat we creatieve spelers moeten opstellen die om kunnen gaan met kleine ruimtes.. Dus Nouri en/of vd Beek in de basis.

 4. KBouter

  Méér ervaring telt ook voor ons. Daarbij hebben we een nieuwe trainer die wil voetballen en hebben we meer creativiteit in het elftal.

  En natuurlijk hebben we Sanches, Tete en Sinkgraven😁

  1. FrankiC

   Eens KBouter. Een jaar geleden zou je de lachers nog op je hand gehad hebben als je als afschrikargument ‘maar wij hebben Sinkgraven in de verdediging’, naar voren gebracht zou hebben. Nu lijkt het toch een prima vondst geweest te zijn.

 5. Dagrump

  Als we maar winnen !! Al is het met lelijk voetbal. En die bus helemaal aan gort schieten !!

 6. EugAjax

  Bedankt voor de waarschuwing. Ik schat 5-1 on aggregate zoals Engelsen zo mooi kunnen zeggen

Reageren is niet mogelijk.