Viergever: ‘Geen plan B? Wij geloven in onze manier’

1211twente-ajax_dolberg

Ajax bleef zondag toen het er niet in slaagde om FC Twente te ontmantelen dezelfde speelwijze hanteren. Daar waar bijvoorbeeld concurrent Feyenoord enkele malen dreigend puntenverlies wist te repareren door opportunistisch te gaan spelen, bleef Ajax vasthouden aan dezelfde speelwijze en wisselde Peter Bosz alleen een spits (Dolberg) voor een spits (Cassierra) in plaats van bijvoorbeeld Cassierra als extra spits te brengen of een middenvelder (Van de Beek) te brengen voor een verdediger (Dijks/Viergever).

Zowel Joël Veltman als Nick Viergever wil niet ingaan op de graav of Bosz niet had moeten kiezen voor een extra aanvaller in de slotfase. “Over het algemeen hebben zij in de slotfase iets meer geluk gehad. Maar ze hebben met bijvoorbeeld Michiel Kramer ook iets meer een speler om wat te forceren. Dat hebben wij niet. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld Mike van der Hoorn die nog wel eens mee naar voren ging”, aldus Joel Veltman tegenover NU.nl. Veltman ziet het ontbreken van een stormram in de selectie desondanks niet als een tekortkoming bij Ajax. “We moeten het meer van ons voetballend vermogen hebben en het gewoon eerder beslissen.”

“Bij Feyenoord is de verandering van speelwijze goed uitgepakt,” zo stelt Nick Viergever in het Algemeen Dagblad. “Wij blijven combineren en voetballen. Daar hebben wij ook het type spelers voor. Geen Plan B? Wij geloven in onze manier.’

Related posts

25 Comments

      1. marcussboss

        valt wel mee hoor! Ze kunnen hem voor 1,5 miljoen overnemen en qua salaris zou het ook wel meevallen denk ik

          1. stylo1984

            Idd als je vrije ruimte creeerd voor dolberg of iig zorgt dat die bal beter aangespeeld word hem je huntelaar echt niey nodih

  1. -buitenkantje rechts-

    Van de Hoorn scoorde welgeteld 1x vorig seizoen.. We hebben nu Sanchez die mee naar voren kan en al meer gescoord heeft..
    Als je weet dat je directe concurrenten gewonnen hebben moet je iets forceren.. Achterin 1 op 1 en bv Nouri inbrengen.

  2. paulvos

    Wat is dat allemaal voor gelul, plan b, plan A moet al voldoende zijn om van zo’n tegenstander te winnen, het zit ook wel tussen je oren weet je.

  3. 11Younes11

    Een “stormram” past ook niet bij Ajax, die moeten niet op goed geluk spelen. Dan zie ik liever dat Bosz de buitenspelers vervangt en ze instructies geeft om constant acties te maken. Dat is veel moeilijker te verdedigen en daar hebben we ook de spelers voor (Younes, El Ghazi, Traore, Cerny, Kluivert, Nouri zou het ook kunnen).
    Daarom was ik ook teleurgesteld dat Bosz niet gewoon Kluivert voor de leeuwen gooide voor Younes of El Ghazi…

  4. ajaxpers

    Deze trainer komt op alle gebieden tekort en maakt de ene blunder na de ander alleen sommigen geilen blijkbaar op het fenomeen “aantrekkelijk voetbal” maar snappen niet dat het gaat om het resultaat en het enige wat voor Ajax telt is de titel maar met deze man is dat een utopie.

    1. 11Younes11

      Het gaat om het resultaat? Oke, kijk even mee…
      In alle vier de seizoenen dat FdB kampioen werd was het puntengemiddelde lager dan tot nu toe dit seizoen (2.25 punten per wedstrijd)
      Wil je ook nog even naar de Europa League kijken? Groepswinnaar met 14 punten uit 6 wedstrijden. Verder nog iets? KNVB-beker zitten we ook nog, terwijl we met alleen maar reserves hebben gespeeld.

  5. Forever nr14

    Als die Bosz nu eens in gaat zien, dat het verre van goed is, wat nu “basis” heeft!! Kom op man, Klaassen is toch al maanden waardeloos, Traoré, Veltmannetje, Younes! Als ie nog steeds niet in wil zien, dat Donny en Matthijs zo ie zo al een basisplaats verdienen, en dan met Nouri en Cerny erbij?? Neeeeheee volhouden aan Younes en zijn kindje Traoré pfffff 0-2 as zondag en de kakkies lopen weer uit.

  6. Gert Ajax

    Een stormram past niet bij ajax en huntelaar is daar niet geschikt.
    Ik geloof ook in deze manier.

  7. De seijs

    Ajax heeft gewoon voor elke week te presteren geen goede aanvallers. Het is gewoon matig. En er zit er geen een tussen die elke week een 7 of een 8 scoort. Af en toe een schrale voldoende meer is het niet.

  8. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

    Lees ik nou dat Dolberg af en toe een schrale voldoende haalt?? Tandjes, heeft iemand zijn hersencel in de magnetron gestopt en op max gezet??

Comments are closed.