There are no ads, please add some


Bosz: ‘Krul nog niet fit genoeg voor eerste elftal. Tot de winterstop zal het moeilijk worden’

0822TimKrul

Tim Krul werd afgelopen zomer als geblesseerde speler door Ajax gehuurd van Newcastle United. Zijn herstel duurde veel langer dan verwacht. Hij speelde al wel vier duels met Jong Ajax mee, maar gaat nog niet mee naar Standard Luik. ‘Het gaat steeds beter,’ aldus Peter Bosz op de officiële website. ‘Krul is heel gretig en wil graag sneller stappen zetten. Dat tekent zijn mentaliteit. Maar wij moeten hem na zijn zware blessure af en toe in bescherming nemen. Bij Jong Ajax hoef je qua fitheid nog niet 100% fit te zijn. Bij het eerste elftal moet je volledig wedstrijdfit zijn. Daarbij word je bij Jong Ajax als keeper regelmatig toch ook niet echt belast.’

‘Ik ga hem niet eerder opstellen dan dat ik vindt dat hij er helemaal klaar voor is. Daarvoor is André Onana te goed en dat is ook om hemzelf in bescherming te nemen. Ik wil niet te ver vooruitkijken, maar tot de winterstop zal het moeilijk worden.’

Gerelateerde posts

35 reacties

 1. marcussboss

  Waarom we hem hebben gehaald zal mij altijd een raadsel blijven! Gelukkig doet onana het uitstekend, want anders hadden we nu mooi met de gebakken peren gezeten denk ik! geluk bij een ongeluk denk ik zomaar

   1. marcussboss

    precies! ik zie krul onana niet uit de basis spelen denk ik zomaar! Als ajax hem volgend jaar kan overnemen dan zou ik hem wel af en toe speeltijd gunnen, maar anders lekker laten banken ja

   2. De Ajacied

    Onana is de onbetwiste nummer 1 onder de lat
    Krul kan na dit seizoen weer terug naar Engeland
    ❌❌❌

  1. vak411

   Ik denk dat als onana tegen was gevallen dat Bosz niet had geroepen dat Krul niet fit genoeg was. Dan had ie gespeeld. Maar prima, lekker onana laten staan. Misschien is krul een tikkie beter als je hem op de goal zet stopt de ontwikkeling van onana en loopt krul straks lachend terug naar engeland..

   1. Widi

    Precies Jimmy. En het verschil tussen het management van Ajax en sommige forumleden is dat het management vooraf beslissingen moet nemen, terwijl die forumleden achteraf praten.

 2. woody79

  en dan gaat ie onverrichter zaken terug naar de gezelligste stad van engeland. ik neem niet aan dat ze hem gaan vastleggen

 3. ritchy

  krul kopen van New castle dan heb je twee gelijkwaardige keepers en dat heb je wel nodig in het hedendaagse voetbal

 4. Iceman

  Ik vraag mij hard op af Wanneer Krul wel fit zal worden? En waarom is hij gehaald? Ja als noot oplossing want André doet het uitstekend dus ik denk dat Krul in de winterstop weer terug kan naar Engeland want wij hebben Boer ook nog op de bank dus.

 5. reinaldo9

  Misschien kan die jong ajax het kampioen brengen, en hopelijk de beker finale keepen 😉

 6. KBouter

  Wat zal Boer hier van vinden, Boer is ook zijn plek kwijt bij Jong Ajax, en Krul zal daar waarschijnlijk blijven keepen ook om fit te worden en wedstrijdritme te krijgen. Aan eind van seizoen is hij weer naar Engeland, en geeft Ajax Krul weer speelklaar gemaakt voor een andere club. Weggegooid seizoen voor Boer.

  1. Widi

   Ik weet niet hoe lang het contract van Boer nog loopt. Maar als het niet al afloopt zal het niet meer dan nog een jaar zijn. Boer is dus een eind klaar. Ajax zal komende zomer wel een keeper halen die echt de strijd met Onana aan kan. Ik schat in dat dit niet Krul zal zijn.

 7. KBouter

  Widi…heb het ff opgezocht. Boer heeft een aflopende contract, maar zijn wel zeer tevreden over hem, met name hoe hij zich manifesteert op de training. Maar ik kan me voorstellen dat Boer denkt..nog een paar seizoenen keepen en dan stoppen. Ik vermoed dus ook dat hij weg is.

 8. -buitenkantje rechts-

  Wat is het verschil in belasting bij jong Ajax en Ajax1 voor een keeper?
  Lijkt op verdekte bewoordingen vertellen dat je liever met Onana door gaat.

  1. Widi

   Ik zou nu heel flauw kunnen zijn door te zeggen dat de keeper van Jong Ajax veel minder te doen heeft omdat Veltman daar niet meespeelt…..maar ik doe het niet.

 9. De seijs

  Een goede beslissing van Bosz. En als je alles van te voren weet dan doe je het anders!

  1. Amsterdamse Hagenees

   Dat zei je moeder ook tegen je vader toen je geboren werd 😂😂😂😂 Inkoppertje.

    1. Amsterdamse Hagenees

     Bij een aantal doe ik in ieder geval mijn uiterste best om dat te voorkomen. Ik neem daarin geen enkel risico. 😆

 10. Gert Ajax

  Eventueel proberen te behouden als 2e keeper als dat financieel verantwoord is.
  Is beter dan boer maar onana heeft de toekomst.

Reageren is niet mogelijk.