There are no ads, please add some


‘Als Sinkgraven groeit in zijn nieuwe rol, ligt de wereld voor hem open’

0807sparta-ajax_sinkgraven

Daley Sinkgraven is dit seizoen door Peter Bosz omgevormd van middenvelder/aanvaller naar linksback. Hij lijkt steeds meer in zijn nieuwe rol te groeien. Arthur Numan weet als geen ander wat de Ajacied doormaakt. Hij onderging bij psv eenzelfde hervorming onder Dick Advocaat. De oud-international ziet dan ook zeker gelijkenissen met de verdediger van Ajax. “Hij zit nu in de beginfase en dat gaat gepaard met wat onzekerheden en hier en daar een foutje. Maar die heb ik ook gemaakt, en flinke ook. De backpositie is uren maken. Je moet jezelf opeens anders positioneren en hebt elke week met een ander type tegenstander te maken”, zo vertelt Numan aan Voetbal International.

Wat ook nieuw is voor Sinkgraven, is dat een foutje meteen een grotere impact heeft. Op het middenveld staan er meestal nog een aantal spelers achter, maar achterin lijdt een slippertje al snel tot een kans. Numan ziet zeker potentie bij Sinkgraven in zijn nieuwe rol, die vooral voetballend en opbouwend van meerwaarde is: “Verdedigend ben ik vooral benieuwd hoe hij zich laat zien als de weerstand Europees groter wordt. Niemand weet het, omdat het voor hem compleet nieuw zal zijn. En mocht hij in zijn rol groeien, dan ligt de wereld voor hem open.”

Gerelateerde posts

61 reacties

 1. woody79

  he arthur. hoe is het met jou? ouwe linksback. alweer wijze woorden van niet ajaksiet

  1. jood84

   ik hoop ook dat die groeit op zijn nieuwe positie. En anders moeten we gewoon een betere Linksback kopen

   1. De seijs

    In ajax 1 kan en mag je niet weken lang proberen. Daar is het 2e voor (jong ajax) daar moet je je bewijzen. In ajax 1 moet je er gelijk staan! Zo was het altijd en zo hoort het volgens mij ook.

     1. Charka53

      Het zou mooi zijn als Veltman de snelheid en de techniek van Sinkgraven had en Sinkgraven de lengte en bouw van Veltman dan was iedereen tevreden.

     2. Remco425

      Veltman is maar 3 cm langer dan Sinkgraven. Dat is te verwaarlozen. En ook Veltman is niet al te stevig gebouwd haha.

    1. Remco425

     Juist in Ajax 1 hoef je er niet meteen te staan. Dit in tegenstelling tot de meeste andere clubs. Waarom denk je dat er zoveel jonkies een kans krijgen bij Ajax? Die staan er bijna nooit meteen. Die hoeven ook niet bang te zijn om een fout te maken, als ze er maar van leren. Zo was het altijd en zo hoort het ook volgens mij. Ik denk dat jij je hele leven naar een andere club heb zitten kijken. Dit is Ajax hè.

     1. De seijs

      Nog effe dan staat Onana in de spits! Want Bosz vindt dat Krul moet keepen want hij is gehaald Door de trainer. En ja op de training schiet Onana ze er wel erg makkelijk in dus laat hij Onana in de spits spelen. Je kan ook Doorslaan r425. Proberen om een speler op een andere positie op te stellen en te laten wennen doe je niet in het eerste! En Sinkgraven doet het verdedigend niet best. Maar als Bosz Veltman laat staan ja dan kan ik begrijpen dat hij Sinkgraven ook laat staan. Maar de beste verdedigers rechts en links zijn ze zeer zeker niet bij ajax.

     2. Amsterdamse Hagenees

      Goh seijs, dan is Cruijff dus een erg domme jongen. Dat terwijl jij hem toch gesproken hebt op een bruggetje. Daar was je zo trots op en nu maak je hem belachelijk met zulke opmerkingen. Zonde hoor.

     3. De seijs

      Dat zijn jou woorden ah (imojc ). En trots dat ik cruijff heb gesproken op een bruggetje? Ik heb verteld dat ik hem gesproken heb. Maar dat staat los hier van. Maar jij hebt het wel vaker mis. Komt zeker Door je zoveelste naam hier!

  2. Ajacied407

   Ik vind hem echt nog steeds 100% ongeschikt als linksback. Op verdedigend vlak komt die alles te kort.

   1. 11Younes11

    Ik vind wel dat hij wat sterker en breder moet worden, anders gaat hij het niet redden. Zit er wel altijd lekker fel op, vind ik

   1. vak411

    Ooo ik reageer nooit op schrijffouten maar ajaksiet… dat klinkt net zo slecht als sinkgraven linksback….

 2. KBouter

  Maar Arthur heeft wel gelijk…en Numan kan het weten als beperkte voetballer die het als omgeturfde linksback tot de wereldtop hoorde.

 3. Ajax belg

  Sinkgra en is goed bezig . groeit volop als linksback. vrees wel dat hij fisieke kracht te komt voor echte topwedstrijden. Maar geef hem alle krediet. ga ervoor.

  1. Litmanen

   Ik help je herinneren als hij over twee jaar oogehaald wordt door een Europese topclub.
   Sinkgraven is een hele goede voetballer met een heerlijke steekpass. Als hij nog beter gaat verdedigen dan wordt het een hele grote.

   1. Indojood

    Als, als, als. Altijd hetzelfde gelul. Ga jij nou maar uitrekenen of Standard wel of niet is uitgespeeld in de EL, keienkop.

    1. Litmanen

     Indioot, je leert het nooit he? Geloof me nou, Bosz heeft er meer verstand van dan jij. Ik snap niet waar jij de arrogantie vandaan haalt om alles beter te weten.
     Wordt het geen tijd dat je gaat solliciteren bij Schubbekutteveen 9? Gewoon om aan te tonen dat je er niks van snapt.
     En of Standard nou uitgevoetbald is of niet, lekker belangrijk. Wij zijn door.

     1. Indojood

      Het was je eigen (domme) opmerking in het Wesley Sonck artikel. Dat was je alweer vergeten natuurlijk met je Alzheimer of je gat in je geheugen. Dat is nou het leuke aan jou. Alle verwijten en terkortkomingen die je aan anderen hier toeschrijft, slaan op jezelf. Ik kijk uit naar je volgende uitglijder. 🤓

   2. Geroldkohlen

    litmanen serieus Europese topclub !! hahaha, ik hoop het voor hem maar ik denk het niet!😂😂. jij krijgt het voor mekaar om jezelf steeds ongeloofwaardiger te maken, met dit soort berichten!!😂😂of draai jij je tv op zijn kop, zodat het lijkt dat sinkgraven voorin speelt?🤓 of speel je met ajax op de playstation, waar sinkgraven een top transfer maakt! iemand met een helder verstand, kan dit toch niet bedenken allemaal! 😂😂

    1. Litmanen

     Daar heb je ze weer, de gekke vijf van deze app! Er steeds naast zitten met al hun beweringen, andere deelnemers afzeiken en als iemand dan eens een foutje maakt dan slachten! Want het gaat niet oms ons clubje of het onderwerp van de topic, maar het gaat om het afzeiken.

     Flinke jongens hoor. Vorige week nog zo overtuigd van een basisplaats van Ghazi, omdat jullie er zoveel verstand van hebben. Wekelijks zeiken over Veltman en Sinkgraven, ondanks dat de verdediging wekelijks een geweldige prestatie neerzet. Nee, jullie hebben er echt verstand van.
     Volgens jullie staat Sanchez in zijn eentje alles tegen te houden en kunnen de andere drie gewoon thuis op de bank blijven.
     Lees je zelf terug de afgelopen drie weken en ga je schamen. Nul verstand van voetbal en nog minder van Ajax.

     1. Geroldkohlen

      hahahaha litmanen!! er naast zitten!!!! volgens mij moet je in de spiegel kijken ,want jij bent degene met genante uitglijders en blunders! want niks van wat jij zegt over dit soort onderwerpen snijd hout, want objectief kan jij niet zijn! zodra iemand wat over je lieverdjes zegt wat je niet aanstaat, ga jij happen kleuter!!😂😂😂

 4. Jimmy1971

  Ik vind ook dat Ajax een betere linksback in de selectie hoort te hebben , maar die is er even niet , en als ze Sinkgraven laten staan komt hij er echt wel !
  Is namelijk gewoon een hele goede voetballer ..

  1. Litmanen

   Even op blijven letten he Indioot! Weer iemand die het niet met je eens is. Kan toch niet?

   Eens hoor Jimmy, gouden vondst van Bosz.

   1. Indojood

    Haha, met je stampvoetje opzichtig op zoek naar “medestanders”. 🤓🤓🤓🤓🤓

    1. Litmanen

     Nee hoor, de pot verwijt de ketel hier Indioot. Gewoon nog iemand die WEL verstand van het spelletje heeft.

     1. Widi

      Litmanen, zowel Sinkgraven als Veltman heeft hier een aantal voor- en tegenstanders. Het is nogal zielig om te claimen dat je altijd gelijk hebt en dat alle anderen geen verstand van voetbal hebben als ze het niet met je eens zijn. Zelf vind ik dat op dit moment Sinkgraven beter is dan Dijks en zou ik liever Tete zien spelen. Heb ik er dan half verstand van? Laten we eens beginnen met iedereen gewoon bij de eigen naam te noemen en niet bijvoorbeeld Indioot. Jij hebt voor jezelf een naam gekozen die jou verplicht je fatsoenlijk uit te drukken. Onze oud speler Litmanen is immers een keurige correcte en zeker niet ordinaire vent. Als jij zo ordinair tekeer gaat, kun je beter een andere naam kiezen.

     2. Indojood

      Haha, wat een zeikwijf ben je toch. Je begint altijd te huilen en te stampvoeten als jouw oogappeltjes kritiek krijgen of als mensen het oneens zijn. En maar blijven schreeuwen dat je gelijk hebt. Bang dat je niet gehoord wordt. Ondertussen maak je de ene na de andere domme opmerking omdat je het vermogen ontbeert om discussies in hun context te zien. Als ik zeg dat we 50 % restitutie willen vanwege Veltman, geloof je dat direct en reageer je als door een wesp gestoken. Iedereen met een beetje verstand weet dat ik jou bedoel n.a.v. jouw klacht over het hoge Jong Ajax gehalte tegen Panathinaikos en dat je geld terugwilde. Als ik zeg dat El Ghazi moet spelen dan spreek ik een voorkeur uit, ik ben niet aan het voorspellen wat Peter Bosz gaat doen, waarom zou ik? Van mij mag Sinkgraven de top halen als linksback. Ik zie het gewoon niet gebeuren, hij zal nooit opgewassen zijn tegen de top en subtop aanvallers in Europa. Dat is niet zijn schuld want het is een middenvelder. En op het middenveld hebben we betere spelers.

 5. ajacied078

  sinki in oranje! klasse beter als dijks en veltman en is nog maar net verdediger. deze gast komt er wel als hij geen gekke dingen in z’n hoofd haalt

 6. Johan065

  Ik vind hem steeds beter worden op die plaats. In ieder geval beter dan Dijks. Hij ziet het spel steeds beter.

 7. Gert Ajax

  Als hij zich door kan ontwikkelen dan komt goed.
  Even een paar borden spinazie en pap eten kan ook geen kwaad.

 8. RonJ64

  Een Beverwijker die Arthur, net als Raffie, dus toch wel stiekem AJACIED he 😂😂😂😎

 9. -buitenkantje rechts-

  Sinkgraven is een middenvelder.. Al zijn eigenschappen wijzen daar op.. Dat hij de concurrentieslag verloren heeft op het middenveld is jammer voor hem.. Eigenlijk een volledig overbodige aankoop destijds. Dure fout! Zou het best net als Bazoer op zoek kunnen gaan naar een andere club. Voor verdediger mist hij snelheid.. een tackle.. positiespel.. lengte.. kracht., kopjracht..uithoudingsvermogen..
  Hij rendeert als hij mag inschuiven op het middenveld waar hij zijn natuurlijke spel kan spelen gebaseerd op techniek .. In de eredivisie kom je daar nog mee weg.. Met fysiek sterke en snelle aanvallers komt hij gewoon tekort.

  1. Geroldkohlen

   jij snapt het BR, dit is de juiste analyse!! we hebben het idd hier al eerder over gehad! maar blijkbaar hebben sommige hier dat voetbal verstand niet!!!

 10. KBouter

  De tijd zal het leren, feit is wel dat Sinkgraven aanvallend beter is dan verdedigend. Maar wanneer de verdedigers tegen fysieke en sterke aanvallers komen te spelen zoals BR zegt, komen alle verdedigers van Ajax tekort, muv Sanches en Tete in goede doen, dus daar zal ik Sinkgraven nog niet op afvallen.

  Met het Ajax spel die wij spelen, 70% balbezit heb je natuurlijk aan Sinkgraven een uitstekende back, eigenlijk dan in balbezit speel je met een extra middenvelder. Voor het niveau waar Ajax acteert is Sinkgraven gewoon top..iedereen lulde hier ook dat Sinkgraven het lastig zal krijgen tegen Luik en tegen Celta de Vigo, maar hij bleef keurig overeind. Tegen topploegen zal hij komen te zwemmen, maar dan zwemt het hele elftal, met uitschieters daar aan toe, maar nogmaals..op het niveau waar Ajax op dit moment zit…is Sinkgraven gewoon de beste linksback die Ajax voor handen heeft.

  Daarbij heeft Sinkgraven een paar mooie voorbeelden van jongens die de internationale top hebben bereikt als voormalig aanvaller/middenvelder die omgeturfd werden tot verdediger/back. Numan-Bogarde-Reiziger-Antonio Valencia, dus is er nog hoop voor Sinkie!

 11. Amsterdamse Hagenees

  Persoonlijk had ik gehoopt dat hij inmiddels iets verder zou zijn. Hij dekt nog te vaak aan de verkeerde kant.

  1. KBouter

   Klopt, viel mij laatst ook op, weet niet meer welke wedstrijd, 1 van de laatste meen ik…en werd er nog uit gescoord ook als ik het goed heb.

   1. Amsterdamse Hagenees

    Volgens mij oa Heerenveen, toen geen doelpunt. Maar het is leuk een verdediger met middenvelders kwaliteiten te hebben maar het verdedigen moet wel het beste worden. PSV wordt de test (voor het hele team) want PSV profiteert meestal optimaal van de speelwijze van Ajax. Ze spelen schijtvoetbal wat dan resultaat kan opleveren.

 12. EugAjax

  Zo te lezen maakt Sinky veel los bij de supporters. Dat betekent in mijn ogen dat het een aansprekende speler is geworden. Als middenvelder had niemand over hem, als verdediger is iig discussie los gebarsten over zijn kwaliteiten. In mijn optiek heeft hij enorm veel kwaliteiten. Verdedigend logischerwijs nog geen top, maar potentie heeft hij zeker. Ik voorspel binnen nu en een jaar niet meer weg te denken uit Oranje en nog belangrijker heeft hij meerdere supporters overtuigd ook over zijn verdedigende leercurve. Daley ga door man!

  1. Amsterdamse Hagenees

   Ik denk dat hij kan uitgroeien tot een LB van rdelijke kwaliteit. Zeker geen Oranje niveau. Ajax heeft een betere LB nodig en heeft dan aan Sinkgraven een goede back-up voor diverse posities op links. Conclusie van aansprekende speler lijkt mij wat overdreven gesteld. Er zit een verschil tussen aansprekend en besprekend. Zoals Sanchez regelmatig Veltman te hulp moet schieten zie ik Viergever ook wel vaak een en ander dichtlopen. Zoals ik al eerdr zei: opbouwend leuk maar op die plek is goed verdedigen de eerste vereiste en daarin blijft hij achetr in zijn ontwikkeling.

Reageren is niet mogelijk.