There are no ads, please add some


Barcelona doet familie Cruijff drie voorstellen voor eerbetoon aan Johan

0402barcelona_johancruijff

FC Barcelona heeft de familie van Johan Cruijff drie voorstellen gedaan voor een eerbetoon. Hierbij is het goed mogelijk dat men Ajax voor is met het vernoemen van een stadion naar de legendarische nummer veertien, zo laten diverse Spaanse media weten.

Met de vernoeming van een stadion heeft de club het nieuw te bouwen onderkomen van Barcelona B, jeugdelftallen en vrouwenploeg op het oog. Momenteel werken die hun wedstrijden af in het Mini Estadi wat naast het Camp Nou ligt. Dit stadion zal vanaf het seizoen 2017/2018 vervangen worden en mogelijk het Estadio Johan Cruijff gaan heten. Tevens heeft Barcelona de familie voorgesteld dat zij ook mogen kiezen voor een erewand bij Camp Nou of een standbeeld van Johan Cruijff.

Bron: Voetbalzone

 


Gerelateerde posts

47 reacties

   1. De Ajacied

    En wanneer gebeurt er iets in Amsterdam??
    Kom op jongens blijf hier niet in achter, dit heeft hij zeker niet verdient
    Dus gas op die lollie
    ❌❌❌

   2. paulvos

    Waarom laten ze bij Ajax Barcelona voor gaan met het kiezen van zijn naam, hij was toch Amsterdammer en speelde toch het eerst bij Ajax, vooruit Ajax stappen ondernemen en wel snel!!!

   1. HURBIE

    Hele bestuur van AJAX en alle Bobo’s moeten hun ogen uit hun kop schamen dat er nog steeds niets is gebeurd met het eren van JOHAN CRUIJFF in wat voor vorm dan ook IN + IN TRIEST
    GA JULLIE SCHAMEN

    1. HURBIE

     Terwijl dat het hele zooitje hun baan heeft te danken omdat hij zijn nek heeft uigestoken voor al die mannetjes op die bestuursplekjes van AJAX

    2. BobbyHaarms

     Mee eens Hurbie. Barca onderneemt tenminste actie en laat er geen gras over groeien als het gaat om het eren van hun grootste speler ooit. Echt onbegrijpelijk dat Ajax het hierin lelijk laat afweten en hiermee de indruk wekt het minder serieus te nemen dan eerder werd gesuggereerd. Echt, op sommige momenten schaam ik echt de ogen uit m’n kop voor mijn club. De oorsprong van het succes van zowel Ajax als Cruijff ligt in Amsterdam, en niet in Barcelona dus zou het initiatief bij Ajax moeten liggen. Maar nee, nu gaat Barca er zometeen met de eer vandoor. Ze lachen zich rot in Spanje.

 1. Charka53

  Dat is een heel warm gebaar daar in Barcelona en ja dit zou zeker in Amsterdam hoog op de agenda moeten staan of denken ze daar we hebben de Johan Cruijff schaal en daar laten we het maar bij , maar wat is er niet mooier dan de Johan Cruijff schaal te winnen in de Johan Cruijff Arena , dus niet lullen maar poetsen .

 2. Remco425

  Hier hoor je alleen maar steeds dat ze respect hebben naar de familie toe voor het verwerken van het verlies. Daar doen ze het gewoon.

 3. ajacied078

  ik vind dat de knvb voor touw moet nemen. Amstel cup/dennenappel is allemaal leuk en aardig maar dat ding moet gewoon de Cruyf cup komen te heten ter ere van de grootste voetballer die ons land gehad heeft. en dat standbeeld is een goed idee van Barcelona dat kan in Amsterdam ook wel. sterker nog ik denk dat ze dat zelfs in Rotterdam nog zouden willen als dank voor die ene titel.

 4. -buitenkantje rechts-

  Misschien kan Arisz van der Sar influisteren ook eens met een voorstel te komen.. Heeft hij zijn eerste goede daad al gedaan.. Wat een geestelijke armoe bij Ajaxdirectie..

 5. Amsterdamse Hagenees

  Bij Ajax halen ze wat dingen door elkaar: Cruijff heeft gevraagd zijn naam niet meer aan het plan te verbinden. Hier denken ze dat hij daarmee alles, incl. Stadion heeft bedoeld. Ze zijn niet echt de slimste hier.

  1. Amsterdamse Hagenees

   Als de actie van Barcelona ze nog niet kan wakker schudden helpt echt niets hoor.

 6. Velibor

  Typisch hollands om het een ander weer op te laten knappen en als het even meezit ook nog achteraf commentaar leveren dat bepaalde dingen niet kunnen of kloppen ,bah amsterdam eer ook eens iemand die je naamsbekendheid heeft gegeven ipv het geld in kloteplannen te stoppen van zogenaamde artistieke opvreters ed.

 7. Forever nr14

  Halloooooo “WAKKER WORDEN DAAR IN AMSTERDAM!!!!!!” Jeetje zeg! Neem een voorbeeld aan Barcelona hallooooooo

 8. EugAjax

  Mooi eerbetoon aan Cruijff van voetbalclub Barcelona. Het is je gegund man en heeel verdiend. In Nederland word men al weer ongeduldig en is er zelfs al weer kritiek. In Nederland in algemeen en bij Ajax in bijzonder zijn ze met grotere iniatieven bezig dan een jeugdstadion naar Cruijff vernoemen, en dat heeft meer tijd nodig. Plus familie moet ook toestemming geven voor plannen. Nederland is land van regeltjes, zie lintjes, en daar houd men zich graag aan maakt niet uit voor wie. Dus in dit bureaucratische land gaat dit soort dingen helaas zeer traag. Wil niet zeggen dat er niks gebeurt. Tijd zal het leren

  1. Indojood

   Onzin. Sar heeft blijkbaar wel tijd voor een “groot initiatief” als Ajax Cape Town. Het heeft niet alleen met regeltjes te maken maar ook met afstandelijkheid en onverschilligheid. Als het om Johan gaat doen Barca en Catalonië gewoon meer moeite om hem te eren. In de laatste maanden voordat Johan stierf was er niemand van Ajax die contact onderhield, hij is godverdomme met pijn in het hart gestorven omdat hij verdrietig was over de breuk met Ajax.

   1. Amsterdamse Hagenees

    Volgens onze insider zijn ze met grotere initiatieven bezig en tegelijk zegt hij: Tijd zal het leren. Ajax staat simpelweg in de wereld weer voor schut wat dit betreft. Smoesje van wachten op familie is dus al lang achterhaald gezien acties van Barcelona. Als ik de fam. zou zijn zou ik zeggen: jammer maar helaas, nu te laat we gaan 100% voor Barcelona.

    1. EugAjax

     Heren AH en Indojood. Jullie zijn beide zeer intelligent, en dat meen ik ook nog. Maar wat jullie steeds niet snappen in mijn optiek is dat als er geen teksten komen uit bepaalde hoekeb dat betekent niet dat er niks gaande is. Dat was met Jonk zo, veel teksten naar buiten terwijl andere voetbaljongens dat niet deden dus heeft Jonk altijd gelijk, en nu weer met Barcelona. Ajax heeft ook opties besproken, alleen niet naar buitenwereld gecommuniceerd. En dank jullie voor compliment. Jullie vinden dat ik al goed op de hoogte ben en dus als insider word weggezet. EINDELIJK een compliment thanks mijn weekend is goed. Nu morgen nog winnen in Heerenveen

     1. Indojood

      AH vindt jou een insider, ik niet. Ik vind jou iemand die bewust feiten weglaat om zaken mooier voor te stellen. Dat is ook gebleken met jouw studie aan de universiteit wat in werkelijkheid een cursus van 10 maanden bleek te zijn.

     2. Amsterdamse Hagenees

      Even voor de duidelijkheid: insider was zwaar ironisch bedoeld 😉 Eug mag nog niet eens aan de slagboom komen.

     3. EugAjax

      Ik wil niet eens betrokken zijn bij Ajax. De specialisten die er nu zitten doen super werk. Ik wil alleen supporteren en vooruit jou en Indojood irriteren dan verdienen jullie met jullie gespeelde verongelijktheid hahaha. Het is zooo lachen elke keer als er iemand een mening heeft die niet de jouwe of die van jullie zijn krijgen mensen hier allemaal bijnamen hahaha ga zo door think outside the box mannen fijn weekend

     4. Indojood

      Nee EugAjax, want anders had je een paar weken geen huilverzoek richting mij uitgesproken om niet meer te reageren. Je kunt niets inbrengen tegen hetgeen wat Johan heeft gezegd. Ik herhaal het nog één keer: Wim Jonk was de enige die de essentie van het Plan Cruijff uitvoerde. Schaak en mat. Uitgeluld.

     5. Amsterdamse Hagenees

      Vanavond nog een paar Cruijff zaken zitten doorlezen. Het is zo duidelijk. Er was er op een gegeven moment maar een binnen Ajax die hij vertrouwde en waar hij zaken mee doornam en dat was onze “recalcitrante” en “onruststoker” Jonk. Jonk aanvallen staat in mijn ogen gelijk aan Cruijff aanvallen. Wie dat doet gaat simpelweg volledig in de fout bij mij en verliest een hoop zo niet alle respect van mijn kant. Dat laat ik dan ook op mijn manier weten 😉

     6. EugAjax

      Dat verzoek is geweest omdat je, wel in stuk mindere mate dan AH, iemand denkt te moeten beledigen als hij of zij een andere mening dan die van jou verkondigt. Als je voetbalinhoudelijk kan blijven discussieren geen probleem staat in hetzelfde verzoek. Ik sta niet schaakmat, want gaat niet om gelijk halen, voor ongeveer de 30e keer. Cruijff vind inderdaad dat Jonk de enige was die in essentie het plan uitvoerde, en de andere voetbaljongens vinden dat als dat inderdaad zo is dat het plan te ver doorschoot naar performance coaches en te ver van voetbal ging afdrijven. Dus hebben ze voorgrsteld paar wijzigingen in te brengen. Jonk wilde niet en wsl Cruijff ook niet. Dan komt Jonk jaar niet opdagen en hoe had jij dit nu opgelost dan? Alleen met Jonk en zijn team verder gaan en alle voetbalknowhow eruit gooien? Kan maar is niet logisch. Ik blijf van mening dat sinds Jonk weg is en de neuzen weer dezelfde kant opstaat en de kleine aanpassingen zijn doorgevoerd het vrij goed loopt bij Ajax. Stuk beter als laatste 2 jaar. Nogmaals commentaar op Jonk en vooral Jonk zijn vriendenteam!! NIET op Cruijff.

     7. Indojood

      Ik heb jou nergens beledigd en je moet niet zo piepen als je meedoet op een internet forum. AH en ik hebben kankerverwensingen naar ons hoofd geslingerd gekregen. Jij gaat huilen omdat ik je een keer Eug de demagoog noemt.

     8. EugAjax

      Degene die jullie die ziekte heeft toegewenst neem ik zeer zeker afstand van. Ik zou dat nooit doen, want ik weet wat die ziekte teweeg kan brengen. Beledigingen zijn op vele manieren mogelijk. En ja bij jou is het stukken minder als bij AH. maar ik laat me zeker niet vertellen door jou of iemand anders dat ik Cruijff te schande maak en of een schande ben als Ajax supporter. En zo zijn er meer van deze teksten geweest. Maar goed schaar het niet onder beledigingen. Vandaag gaat het gelukkig alleen over inhoud en dan kunnen we gerust knallen en discussieren

     9. EugAjax

      O ja en je noemde me een leugenaar mbt Cruijff cursus of hoe je het wilt noemen. Wil ik nog 1 ding over kwijt. Bagataliseer dat lekker, geen probleem voor mij want ik vond het alleen leuk, maar je denkt toch niet als het een flut cursus bij een universiteit die de naam Cruijff draagt, dat Cruijff zijn naam hier voor zou lenen? Die doet dat alleen maar voor kwaliteit Indojood. Dus wie beledigt Cruijff nu vaak hier? Jij en AH door inhoud cursus belachelijk te maken of doe ik dat.

     10. Indojood

      En ik had gelijk want het was geen universiteitsstudie zoals je eerder beweerde maar een cursus. Touché.

     11. EugAjax

      Maar Indojood je hebt toch altijd gelijk 😄😄😄. Kijk uit nog even en je word mijn favoriete forum chatter 😄😄

 9. Geroldkohlen

  erg triest! heb het gevoel dat wij als ajax zijnde het na laten Johan te eren, om het stadion naar hem te vernoemen!! echt om je kapot te schamen zucht 😖😤. neemt niet weg dat ik het geweldig vind ,dat barca er wel wat mee doet!!!

  1. Amsterdamse Hagenees

   Inderdaad belachelijk dat je iets hoort waar ze mogelijk mee bezig zijn. Die stilte geeft niet veel goeds aan.

 10. Forever nr14

  Maar waarom kunnen wij “echte ajacieden” er niks aan doen dan? Om die zogenaamde wijsneuzen daar eens wakker te schudden, en duidelijk te maken, dat Ajax van Johan is en Johan Ajax groot heeft gemaakt, verschrikkelijk bureaucratisch gedoe zeg bah, je schaamt je toch kapot

  1. Amsterdamse Hagenees

   Weet wat het erge is, dat het anti-kamp ook nog doodleuk durft te beweren dat ze pro Cruijff zijn. Helaas hier ook diverse mensen van op het forum.

Reageren is niet mogelijk.