There are no ads, please add some


Bosz gooit elftal om voor wedstrijd tegen Panathinaikos

0912ajax-panathinaikos_logo

Peter Bosz lijkt aankomende donderdag zijn elftal te wijzigen voor de thuiswedstrijd in de Europa League tegen Panathinaikos. Ajax is geplaatst voor de volgende ronde dus lijken een aantal spelers rust te krijgen. Hierdoor zullen waarschijnlijk  Donny van de Beek, Mateo Cassierra en Abdelhak Nouri in de basis verschijnen en deden zij uit voorzorg ook niet mee met Jong Ajax dat afgelopen maandag aantrad tegen Jong FC Utrecht. Ook Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Mitchell Dijks, het drietal dat al vroeg dit seizoen hun basisplaats verloor onder Bosz, mogen volgens De Telegraaf waarschijnlijk hun opwachting maken.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

62 reacties

   1. Litmanen

    Hier begrijp ik uit dat de toeschouwers voor half geld naar binnen mogen? Ik vind dit niet kunnen. Mensen sparen ok, maar een half tweede elftal neerzetten vind ik een belediging van de betalende bezoeker.

    En dat bedoel ik niet negatief naar de vervangers. Maar een elftal doormidden knippen komt de kwaliteit niet ten goede, daar hoef je niet voor doorgestudeerd te hebben.

    1. frenkynairo

     heb vaker twijfel bij keuzes van bosz. Maar tegen willem 2 in de beker stond er ook ineens een heel ander team en dat heeft ook goed uitgepakt. schone weer basis, ziyech op het middenveld, sinkgraven linksachter alhoewel die laatste tegen sterke tegenstanders gevaarlijk vind. plus als wij dit seizoen op alle fronten mee willen blijven doen moeten we veel kunnen rouleren. en tot afsluiting nouri erin. nou ik ga er ff lekker voor zitten.

   2. De Ajacied

    Ja ik zou gewoon niet te veel wijzigen, je wil toch als groepshoofd eindigen dan zou ik niet te veel veranderen hoor,
    Maar ik ben Bosz niet
    ❌❌❌

  1. jojocoolio

   Gvd we hebben betaald voor de kaartjes hoor… Speel gewoon met een goed team… SCHANDALIG TEGENOVER JE AANHANG….

     1. jojocoolio

      We zullen het zien… Ik heb rostov nog op me netvlies staan… Maar nog maals we zullen zien… Hij heeft toch schijt aan dat wij betalen voor de kaarten…

     2. jood84

      ik snap je, maar als je niet kan winnen van Panathinaikos dan kan je net zo goed niet meedoen. ik hoop voor jou dat je een mooie pot te zien krijgt en dat we winnen. ik gun je wel een mooie wedstrijd

     3. jojocoolio

      Bedankt.. Maar ik hoop voor iedereen dat we winnen en een mooie pot voetbal te zien krijgen want uiteindelijk willen we toch allemaal succes voor onze mooie club…

      Ps: voor het commentaar komt ik heb Nouri en van beek echt wel hoog zitten hoor alleen uit ons verleden is gebleken dat wij met veranderingen niet zo goed omgaan…

     4. De seijs

      Ik hoop dat de reserves het goed doen. Maar als het slecht gaat dan moet Bosz wel op de blaren zitten. Want het blijft wel een grote gok. En van dat gokken daar heb ik mijn zakken van vol. Frank de Boer deed niets anders. En dat koste ons toen het kampioenschap.

     5. HURBIE

      Je kan lullen wat je wil zo’n elftal is leuk voor die jongens ,hoop dan ook dat ze tot de bodem gaan
      Maar tegen over je publiek die een hoop geld betalen voor zo’n wedstrijd kan je het niet maken
      Vader betaald een hoop geld om met zijn zoontjes naar de vedetten te kijken
      Slechte zaak V D SARRRR

    1. KBouter

     En iedereen van jullie maar janken in de competitie dat bv een Tete en Dijks móeten spelen!!

    2. KBouter

     Koreanen zeikte ooit dat éne Zivkovic in de basis moest…nou….als je een elftal echt wil verzwakken móet je die opstellen!!

 1. AJAX 2001

  ik hoop niet op het B-team,
  maar op zich ook leuk om de talenten in Europa aan het werk te zien.

   1. JustinW

    idd dit team moet gewoon kunnen winnen ze worden vaak genoeg geprezen! toch vind ik het ook een rare zet tegenover de supporters …

 2. Charka53

  Verstandig van Bosz en fijn voor de andere die kunnen ook weer eens laten zien wat ze kunnen en zich in de kijker spelen zodat als weg willen ook weg kunnen.

 3. slm020

  Nu is het aan de jongens als Tete, Riedewald en Dijks belangrijk om ook echt te laten waarom hun vinden dat ze eigenlijk horen te spelen!! Snap alleen wederom niet dat Bazoer weer niet in de basis staat dan!!

 4. Iceman

  Pak je kanssen bankzitters met alle respect dus laat zien dat jullie ook in het eerste van Ajax horen vechten in het goede zin van het woord knallen met die hap.

 5. Dagrump

  Een mooie kans voor deze spelers om het peter bosz nog moeilijker te maken qua keuzes voor de wedstrijden erna !!

 6. Yarive

  We moeten gewoon groepshoofd zijn aan het eind van de poule! Supporters kopen kaartjes voor een goede pot en moeten het doen met tweederangs spelers.. Zorg dan dat je min. 3 punten uitloopt op de nummer 2 en gooi dan de boel eens om.

 7. Gympert

  Niet zo lopen janken dat Bosz het elftal omgooit!! Ik vind het een hele slimme beslissing. Je bent al geplaatst en zondag staat er een hele belangrijke wedstrijd op het programma. En ook een elftal met Nouri, vd Beek, Dijks, Riedewald etc moet van die grieken kunnen winnen.

 8. Amsterdamse Hagenees

  Wat een drama queens zitten er hier tussen zeg. Als Bosz Nouri en andere jongeren niet bij de selectie haalt is de wereld te klein. Nu geeft hij ze een kans, is het weer niet goed. Tweederangs spelers en B-keus zie ik voorbij komen. Volkomen belachelijk. Dit zijn de wedstrijden en mogelijkheden om die gasten bij Ajax te houden. De kans om voor veel publiek te spelen. Ook al gaat Ajax onderuit, die jongens verdienen een kans en zullen gewoon alles eraan doen voor een goed resultaat. Dit is gewoon zoals Ajax het hoort te doen. Met lef en branie de tegenstander tegemoet treden. Ik hoop op Tete, De Ligt, Riedewald, Dijks, Cerny, Nouri en v.d. Beek in de basis. Het begint met vertrouwen in al je selectiespelers.

   1. Amsterdamse Hagenees

    Litmanen, ik kijk de hele tijd al naar tweede keus op RB. Heb ik ook geen vergoeding voor gehad. 😂😂

  1. Remco425

   Ik ben het grotendeels met je eens. Alleen vind ik 7 andere spelers te veel. 3 of 4 is voldoende. Zeker de jonge talenten kunnen zich dan aan de ervaren spelers optrekken en van ze leren. Anders is het gewoon Jong Ajax maar tegen een sterkere tegenstander. Ik denk dat ze daar minder van leren. En als het goed gaat kan je er in de 2e helft nog 2 of 3 inzetten.

 9. Jimmy1971

  Je kan het ook minder resoluut doen door na 60 minuten wat andere spelers in te passen ..
  Maar als het goed uitpakt vinden we het allemaal weer briljant !

 10. Gert Ajax

  Zo krijgen andere spelers ook speeltijd
  Is alleen maar goed genoeg ajaxwaardige spelers in de selectie.

 11. -buitenkantje rechts-

  Zoals Bosz al zei.. ik heb niet 11 maar wel 20 basisspelers en misschien nog wel meer!
  Hele verstandige keus van Bosz!!
  Je moet de bankzitters ook de gelegenheid geven zich te bewijzen.. Ze moeten ook voelen dat ze belangrijk zijn dit seizoen. Kampioen worden.. UEFA en beker lukt niet met maar 11 spelers! Je moet spelers rust geven. Al helemaal als ze met kleine klachten en pijntjes lopen.
  @ Litmanen.. Je hoeft geen kaartje te kopen hoor.. je kan het ook gewoon thuis zien voor de buis als je het te duur vindt.
  Volkomen belachelijk argument trouwens.. Dijks, Riedewald, Tete zijn gewoon basisspelers! Sowieso aan het begin van dit seizoen.. En iedereen stond op de banken toen Nouri en vd Berg er in kwamen..
  Wat een gezeik!

  1. Velibor

   Inderdaad het is of niet goed of het deugt niet, moet toch een keer gebeuren,kozakken boys is al uitgeschakeld dus die man moet toch wat.

 12. ajacied078

  wat een gezeur met we worden zwakker. Tete had bij mij al lang basis gestaan ipv veltman en Riedewald ook op plek sinkgraven. dat nouri en Vd beek een kans krijgen is niet meer dan terecht. het kwaliteit verschil was te zien tegen Jong fc Utrecht.

 13. EugAjax

  Ik zie dit een beetje als het feit dat Bosz zijn selectie niet volledig onder controle heeft. Dus gaat hij deze wedstrijd gebruiken om spelers te vriend te houden. Nu zijn de belangen nog groter dan met de beker die PB niet serieus neemt. Ajax moet eerste worden om de CL ploegen, of eigenlijk de sterke CL ploegen te ontlopen en de andere nummers 1 uit de EL. Ik had het dus beter gevonden om hooguit 2-3 veranderingen te doen en pas echt spelers te vriend houden in uitwedstrijd tegen Luik bij goed resultaat morgen. Dan ben je en geplaatst als eerste, en tweede elftal speelt dan niet thuis. En een derby tegen Luik, dan heb je pas goede weerstand en ervaring. Maar goed Bosz houd van gokken en ik geef toe zijn gokbeleid pakt vrij goed uit, zie veranderingen na Willem Ii voor de beker.

  1. Amsterdamse Hagenees

   Bosz zijn selectie niet onder controle; neemt de beker niet serieus; wil spelers te vriend houden; jonge spelers niet voor eigen publiek laten spelen. Zo jongen toch, voor de rest gaat alles goed? Volgens mij ben jij Ajaxpers. In ieder geval ben je niet helemaal toppie joppie. Een stukje als vanouds, eerst slaan en aan het eind zeggen …… misschien had ik beter een hand kunnen geven. Dat Ajax jou hiervoor betaald is eigenlijk wel heel erg.

 14. EugAjax

  Je weet me elke keer weer te verbazen AH, nu moet ik wel even reageren, want Ajax betaald me? Waarvoor als ik vragen mag en hoeveel want dan ga ik morgen langs bij de salarisadminstratie. Voor de rest zeg ik niet heel veel verkeerd. Het elftal zoals nu vaak speelt wint geheid van Pana, dat moeten we nu nog maar afwachten. En winst verzekerd ons van groepswinst. Dat de jonge jongens dan uit moeten spelen kan ik niks aan doen want ik heb speelschema niet gemaakt. Mijn pleidooi is eerst voor groepswinst gaan dan rest van selectie te vriend houden. We spelen niet alleen voor groepswinst maar vertegenwoordigen ook Nederland. Daar moeten punten voor gehaald worden anders kunnen we met jaar of twee de kampioen niet eens rechtstreeks plaatsen voor CL. Maar goed dit is geen hogere wiskunde dus als Ajax me hier voor wilt betalen, ja dat zou geweldig zijn…..maar goed ik begrijp jij ziet liever Jong Ajax nu met grote kans op voortaan altijd voorrondes spelen. Dat is ook logisch

  1. Amsterdamse Hagenees

   Je weet best waar mijn commentaar over gaat. Bosz die niet goed omgaat met spelers, de beker niet seriues neemt etc. Maar je rageert precies zoals verwacht, niet op de essentie maar op een bijzaakje. Maar ik verbaas me niet over jou hoor, ik constateer. Dat ik jou kan verbazen is wel vreemd, ik ben in mening en uitlatingen toch echt nooit veranderd.

   1. EugAjax

    Je verbaast me dat ik je meld dat ik betaald word voor Ajax. Helaas houd Ajax liever zijn geld op de bank…….en in dit geval ook terecht. Voor de rest zijn onze meningen volledig uiteenlopend en gelukkig voor iedereen hebben we de echte specialisten wel in loondienst en dan bedoel ik Bosz, Sar, Overmars en Bergkamp met name

    1. Amsterdamse Hagenees

     Vergis je niet in mij. Jij kent mijn specialisme niet. Dus niet oordelen over zaken die je niet weet.

 15. EugAjax

  Zoals jezelf weleens zegt ” ik oordeel en geef mijn mening over van alles” helemaal als het je niet aanstaat vriend. Nu is het wel weer klaar met deze discussie gaat weer eens nergens over met jou !

 16. ajax62

  Prima keus, jonge spelers kunnen ervaring op doen en.tegen Heerenveen een scherpe eerste keus.

 17. Remco425

  Ik ben bang dat het teveel wisselingen zijn, maar we zullen zien. Ik hoop op een leuke overwinning 😊

Reageren is niet mogelijk.