There are no ads, please add some


Bosz: ‘Ben blij dat we de fans vermaken’

1029peterbosz

Peter Bosz was na afloop van de competitiewedstrijd tegen NEC (5-0 winst) een tevreden coach. ‘Ik heb van ons elftal in zijn totaliteit genoten. Ik vond dat we wel aardig speelden. We begonnen niet eens goed aan de wedstrijd, en op het einde ging het als een nachtkaars uit. Jammer dat je er niet nog eentje bijprikt aan het einde. Dan gaan ze toch met dat gevoel naar huis. Tussenin heb ik een goed Ajax gezien’, aldus Bosz voor de camera van FOXSports.

‘Voor de manier waarop we druk zetten als we de bal kwijt waren, beviel me erg goed. Doe je dat niet goed, kan het gevaarlijk worden tegen NEC. Toen we dat goed gingen doen konden ze bijna geen counter meer plaatsen.’ Het spel leverde Ajax lof op. ‘Als je de oehs en aahs in het stadion hoort in dit stadion word je daar blij van. Je speelt om te winnen, maar ook om het publiek te vermaken.’

In de slotfase zakte het allemaal wat weg, volgens Bosz logisch. ‘We moesten gedwongen drie keer wisselen, daardoor haalden we er misschien ook wat ritme uit. Dat heeft niets met de invallers te maken, die hebben het goed gedaan. Maar bij de rest ging toch het gas eraf. Wellicht zit het drukke programma toch in het achterhoofd. Bij 5-0 kan dat ook.’

Bosz gaf aan genoten te hebben van Kasper Dolberg. ‘Hij verbaast zelfs mij af en toe nog wel. Als je naar de eerste goal kijkt. Bij een stuiterbal hard door het midden gespeeld, haalt hij in een keer de stuit en de snelheid eruit. Dat vond ik misschien wel mooier als hoe hij hem afmaakte.’


Gerelateerde posts

28 reacties

  1. vak411

   Ik ben blij met de stijl die je brengt Peter.. op een enkele zeikert na veel, ja heel veel Ajacieden meer met mij! Ga zo door.

   1. Litmanen

    ach, de vlam was er uit. Dan kunnen vervangers daar geen eer meer aan behalen.
    Als Ajax elke week een uur zo speelt ben ik blij en worden we kampioen.

 1. KBouter

  En vasthouden dit niveau en stap voor stap gaan naar een nog hoger level. Dan kan haast het kampioenschap niet meer misgaan. Beetje bij beetje zien we onder Bosz het Ajax terug, wat we jarenlang kwijt zijn geweest.

 2. Indojood

  Met vallen en opstaan gaat het de goede kant op. Wat pleit voor Bosz is dat hij vanaf dag één vertrouwen heeft gehad in Dolberg, eerst als vervanger van Milik en later als eerste spits.

  1. KBouter

   Indo, helemaal mee eens wat vertrouwen betreft. Daarom is het ook voor de supporters belangrijk om vertrouwen in Bosz te houden ondanks zijn matige start. Het is voor geen enkele trainer makkelijk om na de periode FdB om te zorgen dat je ook kampioen gaat worden EN dat gaat doen met het ouderwetse Ajax voetbal wat we al jaren kwijt waren. Tot nu toe niets dan Hulde!

  2. Ajaxslied

   Dolberg heeft zichzelf in de basis gespeeld ten koste van traore bosz kon geen andere keuze maken.

 3. Charka53

  Wat hebben we met z’n alle getwijfeld aan Bosz , nu Ajax lekker gaat draaien zijn we dat al weer vergeten en laten we hopen dat hij aan het eind op de schouders gaat .

  1. AFCA my World

   We zijn het niet vergeten,maar bereid om te vergeven dat is iets heel anders,zijn er erg blij mee hoe het momenteel gaat ! Met mooi en attractief voetbal, Ajax waardig !

  2. Remco425

   Sorry hoor, maar spreek voor jezelf. Ik heb nooit getwijfeld aan Bosz. Als Johan Cruijff vertrouwen in hem had, heb ik dat ook.

 4. ajacied078

  hopen dat petertje ook zo blij is met ziyech als ik. deze blonde Marokaan is een architect en zet echt de lijnen uit op het veld. scorend is het nog niet zoals bij twente maar ik kan echt genieten van de pasjes tussendoor. en dolberg is natuurlijk echt te gek 19 en dan zo snel eerste spits van Ajax met wereld doelpunten. schone was ook zeer goed weer vandaag. sanchez 1 foutje maarja dat was ook de enige kans voor nec. ik zeg knallen en doorgaan talent zat. goede keeper. alle ingrediënten zijn er om een kampioens mix te maken. het is nog niet altijd top maar het moet toch kunnen.

 5. Amsterdamse Hagenees

  Wel opvallend dat iedereen het telkens meteen over twee zaken heeft: goed voetbal + kampioenschap. Persoonlijk zie ik eerst veel liever het goede en vooral mooie voetbal. Als dat er ingeslepen moet worden ten koste van een kampioenschap, so be it. Nu lijkt het erop dat Peter straks, ondanks mooi voetbal, weg moet wezen bij het niet halen van een kampioenschap. Laten we voor nu vertrouwen hebben dat het genieten weer langzaam terugkomt. Stap voor stap, een ding tegelijk.

Reageren is niet mogelijk.