Ajax droogt N.E.C. af; Hattrick Kasper Dolberg

1103ajax-celta_dolberg_scho

Kasper Dolberg is als Man of the Match uitgeroepen na zijn zuivere Hattrick in de wedstrijd tegen N.E.C. Er werd weer eens als vanouds sprankelend op de Ajax-manier gespeeld en elk doelpunt was mooi. Nu nog even hopen dat PEC Zwolle vandaag een goede dag heeft!

Het dak was in verband met de weersgesteldheid gesloten maar Ajax zorgde zelf wel voor een onstuimig klimaat op de grasmat. Het begin was nog wat afwachtend maar na twintig minuten schoot Hakim Ziyech op de doelman van N.E.C die knap redde. Nog geen minuut later gaf Lasse Schöne een bekeken boogbal op Kasper Dolberg die hem op de borst aannam,met de bovenbenen controleerde en tussen drie verdedigers door de bal loeihard het doel binnen schoot (1-0). Vijf minuten later kreeg, na een snelle uitbraak van Ajax, Davy Klaassen de bal en hield overzicht. Hij legde de bal terug op Kasper Dolberg en die schoof de bal weer in de touwen (2-0).

Tien minuten voor rust nam Daley Sinkgraven een prima vrije trap die Kasper Dolberg zo ongeveer met zijn achterhoofd binnenkopte waarmee hij zijn zuivere hattrick vervolmaakte en zich in het hattrick-lijstje met onder andere Johan Cruijff plaatst (3-0).

In de 55ste minuut deed Bertrand Traoré eindelijk waarvoor hij  besteld was. Davinson Sánchez gaf een mooie pass op Traoré en deze schoof de bal mooi in de verre hoek (4-0). Alsof het niet op kon met mooie doelpunten besloot Lasse Schöne twee minuten later vanaf 25 meter te schieten en met een verraderlijke boog vloog de bal langs de doelman Delle het net in (5-0). In de laatste minuten geloofde Ajax het wel en nam wat gas terug waardoor N.E.C. zowaar nog een kans kreeg maar ook André Onana speelde fantastisch en hield de bal tegen.

Ajax – N.E.C. 5-0 (3-0)

’19 Dolberg 1-0
’21 Dolberg 2-0
’38 Dolberg 3-0
’55 Traoré 4-0
’57 Schöne 5-0

Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Toeschouwers: 49,521
Gele kaarten: Von Haacke, Golla, Dyrestam (Allen NEC)

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Davinson Sánchez, Nick Viergever,  Daley Sinkgraven(/79 Mitchell Dijks); Davy Klaassen, Lasse Schöne(/66 Jairo Riedewald), Hakim Ziyech,, Bertrand Traoré, Kasper Dolberg, Václav Cerný (/66 Pelle Clement)

Opstelling NEC: Joris Delle; Mikael Dyrestam, Dario Dumic, Wojciech Golla, Andre Fomitschow; Julian von Haacke (/46 Ofosu), Janio Bikel(/87 Heinloth), Gregor Breinburg, Ferdi Kadioglu(/63 Buwalda); Mohamed Rayhi, Kévin Mayi

Lijkt het maken van verslagen/nieuwtjes over Ajax jou wel iets? Klink dan op deze link!

 

Related posts

79 Comments

   1. AJAX 2001

    voor mijn gevoel is het niet alleen de middag show, maar een seizoen show.
    geloof me Kasper is geen eendagsvlieg?

     1. De seijs

      Nee helaas maar laten ze nog maar even zweten, daar op de eerste plaats. Wij gaan ze opjagen. Geloof me ze worden langzaam steeds nerveuzer. Wij worden kampioen.

     2. HURBIE

      Voor dit soort voetbal ga je naar het stadion
      Jonge Jonge wat moeten we hier ver voor terug in de tijd qua VOETBAL

     3. Litmanen

      Gelijk Hurbie, lang geleden dat we zo gesmuld hebben. Als ze zo blijven spelen dan zie ik ze zekfs in Europa nog ver komen!

 1. KBouter

  Wedstrijd kwam langzaam op gang, maar eenmaal op gang zat de stoom er ook goed op bij Ajax. Vooral genoten van Dolberg en de tweede helft.

   1. Charka53

    Mooi verwoord HURBIE , als dit het begin is voor de rest van het seizoen gaan we gewoon die schaal ophalen.

 2. dickst14

  Mooie aanvallen gezien vandaag. Vraag me alleen af wanneer onze aanvoerder ook eens de bal naar de juiste kleur gaat spelen en niet constant onnodig balverlies lijdt. Bazour en vd Beek zouden een optie kunnen zijn. Dolberg geen woorden, maar Veltman eindelijk ook sterk.

  1. De seijs

   Mee eens dick 14. Maar veltman kwam ook niet onder druk te staan vandaag, tegen laagvlieger NEC. Daar kon je bv Jan Boskamp vandaag nog neerzetten. (op rechtsback).

  2. SarAjaxxx

   Ehm weet niet of je gekeken hebt maar klaassen gaf een prima assist hij speelt beter dan vorig seizoen alleen een beetje in de schaduw

   1. dickst14

    In schaduw of niet, ik heb hem 4 keer een vrije bal onnodig in zien leveren. Hij speelt gewoon heel eg slordig en niet alleen vandaag.

    1. HURBIE

     Klaassen loopt als een alleskunner te spelen in diest van iedereen in het veld,en dan kan er wel eens iets verkeerd gaan

 3. Fvanr

  Het was niet alleen Dolberg
  Het team heeft geknokt om elke bal. Schone en Ziech waren de meester op het middenveld. Perfect potje voetbal.

  1. HURBIE

   Dit is het AJAX wat iedereen wil zien
   Fel snel overheersend brutaal doortastend scorend onvermoeibaar geweldig spelend top lust voor het oog compleet
   enz enz TOP WEDSTRIJD

 4. Iceman

  Oke hele goeie pot maar niet te snel juichen we moeten nog winnen van Herenveen uit en PSV thuis en FC Twente uit dus zo door gaan en Dolberg top gozen o en Ajax Geef Schöne een nieuwe contract kom op anders loopt hij zo maar weg en hij is heel heel erg belangrijk voor dit Ajax.

 5. jood84

  prachtige wedstrijd gespeeld jongens. En wat een mooie goals zaten er tussen! ik neem er nog een ? op

 6. Amsterdamse Hagenees

  Was weer eens genieten. 5-0 heerlijk. Ook een kritische noot. NEC was onthutsend zwak en Traore ……… echt banken. VoorcSinkgraven een heerlijke pot om te groeien op zijn nieuwe plek. Zelfs Veltman had het naar zijn zin en was lekker bezig. Klaassen heel erg in dienst van het elftal, eigenlijk onzichtbaar. Eerste 10 en laatste 20 minuten het minst. Kortom een uur lang heerlijk voetbal. De sfeer was ondanks de uitslag wel heel erg mat.

  1. afcadeluxe

   met je eens vond zoals bijna elk weekend traore de minste bij ons,en daar verandert zijn goal ook niet veel aan

    1. De seijs

     Ja helemaal waar. Geen moeite mee. En voor jou was dat vast in de vorige eeuw. ah (imojc ) 🙂

  1. Amsterdamse Hagenees

   Ds heeft nooit gelijk hooguit een keer een mazzeltje. Een DL kan per definitie geen gelijk hebben.

 7. fjonkman

  Wat een heerlijke wedstrijd vandaag! Eindelijk liep het vloeiend. Mooie combinaties, direct spel en hoog druk zetten. Enige smetje op de wedstrijd waren de veel te veel lege plekken in het stadion.. waar was iedereen? Misschien dat men de volgende keer wel weer op komt draven, ook al is het tegen Nec…

 8. Forever nr14

  Lasse was echt sterk, En Klaassen moet toch echt eens een keertje op de bank, ik vind hem echt de minste al weken, gewoon Bazoer neerzetten. Heb het lef gewoon Bosz!

   1. SarAjaxxx

    Met ziyech en schöne heb je veel voetbal hij compenseert dat met de rol die hij nu heeft

 9. Ajaxslied

  Wat een geweldenaar die Dolberg.
  Zonder hem was dit seizoen al verloren geweest. ik vond het heerlijk dat younes er een keer niet instond zeg met dat eindeloze gedribbel en balverlies.

 10. Indojood

  Was zowaar gezellig in de ArenA, lekker relaxed kijken. Schöne was weer groots en over Dolberg raken we niet uitgesproken. Ziyech voor zijn doen een mindere dag en ongelukkig, toch nog steeds voldoende. Niemand speelde slecht, het afjagen was vandaag prima. NEC was zwak maar werden ook goed over de kling gejaagd. Al met al een leuke wedstrijd. Er was een bericht dat door de storm sommige wegen niet toegankelijk waren maar ik heb niets gemerkt vanaf P12.

   1. Indojood

    Het is het hele seizoen al niet vol. Op mijn vak 429 is het best gezellig. Ik heb altijd op Zuid gezeten dus over andere zijden kan ik niks zeggen.

 11. Geroldkohlen

  dolberg is gewoon nu al een gigant in mijn ogen! heb de samenvatting gezien, en daar was het Al op te zien laat staan live! maar wat was nec, slecht zeg .enige kritiek wat je zou kunnen geven is dat ajax het nagelaten heeft ,om met een grotere uitslag te winnen!

 12. -buitenkantje rechts-

  Meeste is al gezegd..
  maar heb echt een heerlijke wedstrijd gezien.. Ook Veltman en Sinkie heb ik nu eens goed zien spelen!!
  Na natuurlijk Dolberg vond uk Lasse ècht KLASSE! Pirlo in het kwadraad.. Maar vooral ook de spelopvatting! NEC heeft geen moment gedacht dat er maar iets te halen viel.. Super scherp.. constant de tegenstander onder druk..fris spel.. Complimenten aan Bosz! Er ging een orkaan door de Arena en NEC kon niks anders doen dan achteraf de schade vaststellen. Op naar donderdag..

 13. Amsterdamse Hagenees

  Dat passje van Schone op Dolberg bij de eerste goal. Superieur!!!! Daarna die aanname van dat gastje. Pure afdruipende klasse !!!!!

 14. EugAjax

  Super Ajax en bevestiging dat Ajax al een tijdlang goed bezig is. Patronen worden steeds duidelijker en er zijn heel veel mooie momenten om van te genieten. We kunnen steeds meer trots zijn op ons aller Ajax. Uitblinkers de Deense connectie, en dat is absoluut des Ajax’!!!!!!! Ik hoor al weer geluiden dat Ajax van zijn identiteit afwijkt. Totale onzin. Er is genoeg jeugd in selectie, we hebben als vanouds super Denen, en we hebben twee kanonnen gekocht die er meteen staan (Sanchez en Ziyech). En dan komt er uit A1 en Jong Ajax ook nog veel aan. Een kanttekening. Ajax moet dit ook 90 minuten kunnen en ik wil dit nu ook zien tegen een goede tegenstander. Zeg Heerenveen uit is een mooie test case. Want de echte topwedstrijden zijn nog beetje tegen gevallen dit seizoen. Buiten Celta thuis, de eerste 80 minuten

  1. Amsterdamse Hagenees

   Zo Ajax ook weer tevreden en jij kan je wekelijkse cheque weer ophalen. Mooi stukje pro alles. ???

Comments are closed.