There are no ads, please add some


Cruijff krijgt postuum gouden medaille Barcelona

0324cruijff1947-2016

Johan Cruijff is in Barcelona opnieuw geëerd en daarbij hebben zijn weduwe Danny en zoon Jordy een medaille in ontvangst mogen nemen van de burgemeester van Barcelona, Ada Colau. Cruijff werd beloond met de gouden medaille van Barcelona voor zijn bewezen sportieve diensten voor de voetbalploeg van de stad. Naast Danny en Jordi waren ook kleinkinderen van Johan Cruijff aanwezig. Ook FC Barcelona had een flinke afvaardiging gestuurd naar het officiële moment van de overhandiging.

‘Hij was een groot ambassadeur van Barcelona. Daar zijn we trots op en hem nog steeds heel dankbaar voor. Hij was een grote vriend van onze stad’, aldus burgemeester Colau. Ook oud-voorzitter Joan Laporta had opnieuw lovende woorden voor Cruijff. ‘Johan was charismatisch, moedig, vastbesloten en bovendien een familieman. Johan is altijd rebels en een dromerig kind gebleven. Door zijn manier van denken en doen veranderde hij dit land van zwart-wit naar kleur’.

Bron: Mundo Deportivo


Gerelateerde posts

81 reacties

   1. jood84

    Hij was zelfs de meest invloedrijke Nederlander en Johan verdient een gouden standbeeld. zijn inzet voor voetbal maar ook maatschappelijke zaken worden gemist!

   2. dickst14

    Sorry dat ik je corrigeer, maar hij was niet alleen “onze grootste voetballer ooit”, maar hij IS DE GROOTSTE VOETBALLER OOIT.

   1. Charka53

    Dat is een heel mooi gebaar De Seijs en zo blijven de herinneringen aan Johan levendig , dat verdiend hij ook .

  1. Geroldkohlen

   idd jood84 Johan blijft onze held. ik vind het alleen zo jammer, dat na zijn dood er steeds minder aangedacht besteedt word aan onze grootheid. we horen niks van de gemeente Amsterdam en niks vanuit de KNVB! Johan zijn naam zou verlicht moet shinen in onze stad, en op het ajax stadion! krijg het gevoel dat onze Johan ergens onder op de stapel terrecht komt, en dat mag niet gebeuren! jopie is het beste wat ons cluppie, en ons land voortgebracht heeft! dit mag niet verloren gaan! ook ajax mag veel meer van zich laten horen!

   1. BobbyHaarms

    Precies, ik vind het werkelijk schandalig dat Ajax, nota bene de club die alles aan Johan te danken heeft, nagenoeg niks geen aandacht schenkt aan onze grootste voetballer ooit! Echt, ik schaam me kapot voor mijn eigen club in dat opzicht. 😔

    1. HURBIE

     Dat hij leefde werd hij ook al geëerd en gewaardeerd en door andere op handen gedragen J84
     Maar voor de rest is het triest dat je nu helemaal niets meer hoort in Amsterdam over de man die AJAX Nederland en Amsterdam op de wereldkaart heeft gezet
     Typisch Nederlanders

     1. jood84

      ik ken helaas genoeg mensen die JC niet konden waarderen toen die leefde. Maar dat zegt meer over die idioten 😉

     2. BobbyHaarms

      Nee, Ton Harmsen en zijn vriendjes. Dé reden dat Johan overstapte naar de grootste concurrent van dat moment, en ze gelijk de dubbel bezorgde. Jaren later kreeg hij met nog engere mensen te maken, tot in de rechtzaal aan toe. Van Gaal is er daar 1 van.

     3. HURBIE

      Johan heeft dat zooitje mooi voor schut gezet en laten zien met woord en daat wat hij in zijn mars had En vGaal wil ik niets meer over horen Kwal

     4. jood84

      helaas het ik een broer die Kakkie is en een vader die een Lampje is. Gelukkig heb ik nog een verstandige lieve moeder die wel verstand heeft van voetbal en voor Ajax is. ik heb ervan geleerd dat je de juiste vrouw moet uitzoeken met verstand van voetbal 😇

 1. KBouter

  Mooie eerbetoon van een groot sportman van de stad Barcelona.

  Respect en waardering spreken voor zich. Nu Amsterdam nog.

  Hulde Barcelona!!

 2. dickst14

  in amsterdam en nederland blijven we weer achter
  wanneer verandert de arena eindelijk in het Johan Cruijjf Stadion

  1. jood84

   Hij heeft ook meer betekend voor de Catalanen dan voor ons als Nederlanders. Maar daar kwam het ook door de dictator Franco

   1. Indojood

    Hij heeft voor ons net zo veel betekend, alleen wij waarderen het niet. Je ziet het ook bij Ajax, en haar supporters, de herinnering ebt snel weg. Niemand die tijdens minuut 14 zijn naam scandeert of applaudisseert.

 3. Indojood

  Daar weten ze wel hoe het moet. Hier mag de familie lintjes terugsturen, tenzij ze ervoor betalen. Over het hernoemen van de ArenA, daarover heeft de familie zich al positief uitgelaten, toch horen we er niets over. Ook de stad Amsterdam laat niets van zich horen.

  1. Amsterdamse Hagenees

   Niet weer die lintjes ajb. Dat is uitgelegd en logisch. Handel in lintjes moet voorkomen worden anders kan je ze afschaffen. Erg zwak om dat zo kort door de bocht weer te plaatsen. Ik heb jou hoger zitten.

   1. Indojood

    Ik weet dat het is uitgelegd en in het geval van Johan vind ik het niet logisch. Hoe hoog of laag iemand me op deze site heeft zitten interesseert me niets. Het is heel simpel, soms ben je het gewoon oneens met elkaar.

    1. Velibor

     Het zal wel komen Indo omdat ie een gewone amsterdamse hollandse jongen is gebleven met vooral een eigen mening die de gevestigde orde nog wel eens wou zeggen waar het op stond en dat werd niet bepaald altijd gewaardeerd. Komt bij dat hij al vroeg voor die tijd als boerelul financieel onafhankelijk was dus niemand kon hem wat maken dus in bepaalde kringen …….nou je weet wel haha,geweldig toen met die kontenkruiper van een van gelder die na zijn vertrek bij studiosport het bijna nooit meer over Johan had. Respect voor de stad Barcelona, kan Amsterdam een puntje aan zuigen !

     1. jood84

      ik heb zo’n hekel aan die van Gelder.. word gewoon misselijk van die kerel als die zijn muil opentrekt

  2. Toppertje

   De stad Amsterdam heeft het veel te druk met de roetveegpieten. Vinden ze veel belangrijker.

 4. AJAX 2001

  Dit verdiend Johan natuurlijk!
  maar wat is 2016 toch een *** jaar.
  Johan Cruijff overleden, 8 mei en Trump…..

 5. Jimmy1971

  Wanneer komt Cruijff zijn beeld bij de Arena , dat is toch het minste wat er moet gebeuren ?!

    1. BobbyHaarms

     Haha ja maar Marc (lees:Ajax) kennende zal hij daar geen stuiver aan spenderen. Wij mogen het wel weer betalen, maar dit doe ik met liefde…graag zelfs 🙂

 6. ajaxniek

  Waar blijft dat mega groot standbeeld??we hebben zoveel aan deze man te danken!zal wel weer typisch hollands zijn dat dit zolang moet duren..(

 7. -buitenkantje rechts-

  Mooie woorden: Hij veranderde dit land van zwart-wit naar kleur.. Johan bracht overal kleur.. was vernieuwend.. onafhankelijk denker..
  Door JC zag ik hoe mooi voetbal kon zijn.. Eerst hij, daarna v Basten.. De stijl van voetballen.. de houding in het veld.. Sturend, dribbelend, scorend met sublieme techniek.. balbehandeling.. Daaraan kan toch een Ronaldo of Messi niet tippen..
  Jammer vind ik altijd dat de waardering postuum komt.

 8. fjonkman

  Mooi gebaar voor Johan en zijn familie.. wanneer gaat er bij ons Ajax eindelijk eens iets gebeuren? Tijd voor de Johan Cruijff ArenA!

  1. BobbyHaarms

   We hebben een spandoek in de nok hangen van Johan. Ook al zoiets schijnheiligs van deze beleidsbepalers.

 9. Amsterdamse Hagenees

  Als de harde kern nu eens elke thuiswedstrijd een spandoek van Johan uitrolt in de 14e minuut, dan weet ik zeker dat vrijwel het hele stadion elke keer opstaat en applaudiseert. De herinnering moet telkens zichtbaar gemaakt worden.

   1. jood84

    BobbyHaarms je moet niet zoveel berichten sturen man. Ik moet nu elke keer weer nieuwe Likes aan je geven🙈

    1. BobbyHaarms

     Sorry. Een like van mij en ik zal me stil houden. Moet toch de deur uit 😁

     Hopelijk alles goed verder met jou en je familie Jood? Goed teken dat je hier bent.

    2. Indojood

     Zonder anderen tekort te willen doen is BobbyHaarms mijn favoriet hier. We zijn het vrijwel altijd eens.

     1. jood84

      ik heb een paar die favoriet zijn. Maar die weten het wel als ze op hun telefoon kijken Qua likes

  1. De seijs

   Waarom de harde kern??? Iedereen die vol lof over Johan Cruijff heeft, en in het stadion zit moet dat uit zijn eigen doen!!!!! Het is wel weer lekker makkelijk om iemand anders aan te wijzen, en zelf met de handen over elkaar gaan zitten afwachten. En hier te gaan zitten blazen en druk gaan lopen doen. Wat een flapdrol ben jij dan. Maar ja dat zijn we wel hier gewend van jou . Altijd een ander terecht wijzen en zelf niets doen.

   1. Amsterdamse Hagenees

    Slechte dag gehad zeker Ds? Zeg het ook even tegen BH, die vindt het nl. Een goed idee. Voorlopig zit jij niet eens in het stadion dus van jou is er in ieder geval niets te verwachten. Daarnaast wil de harde kern de sfeer graag bepalen dus is het idee nog niet zo gek. Maar om dat te kunnen inzien moet je wel over enige slimheid beschikken dus het is beter dat je je even niet in dit gespreksonderwerp mengt.

    1. De seijs

     ah.Je kan je hier niet uit lullen slap excuus wat je hier brengt. En als je wat wil veranderen begin je bij je zelf! (maar daar moet je wel ballen voor hebben) En ik heb dan wel geen seizoenskaart maar ik ben wel regelmatig bij de wedstrijden van ajax. Maar jij heb wel een seizoenskaart? En waar zit je dan? En los je problemen zelf eens op! En probeer eens niemand anders bij onze discussie te halen ook zoon slechte eigenschap van jou. En ook als je iemand niet persoonlijk kan, veroordelen. Daar heb jij ook een handje van! Met andere woorden wees eens een kerel!

     1. Amsterdamse Hagenees

      Vandaag ook al een slechte dag dus Ds. ach, het is hier al door velen geconstateerd dat jij het domste jongetje van het forum bent. Gegroet.

     2. De seijs

      Weer andere er bij betrekken hè. Ja want je kan het weer niet alleen. En weer geen uitleg. Zegt weer genoeg over jou. Eerdaags weer een andere naam? ah!

     3. Amsterdamse Hagenees

      Wat zit je toch doorcte zeiken over een andere naam oetlul. Ben jij nu echt zo ongelooflijk dom? Je toont het in ieder geval keer op keer, het is ook een gave. V.w.b. uitleg: ik blijf domme mensen niet constant zaken uitleggen, waste of time. Verder verwijs ik gewoon naar wat andrn van jou vinden, dat is heel iets anders dan iemand erbij halen. Maar ja, je bent dom dus je snapt het niet. Logisch he. Maar goed, genoeg vervuiling van het forum van jou kant.

     4. De seijs

      Weer geen antwoord op mijn vragen ah!! En wie neem jij nou eigenlijk in de maling????? Met je, geen andere naam!!!!!!

     5. Amsterdamse Hagenees

      oh dat, ja ik heb een seizoenskaart, al heel erg lang. waar ik zit gaat je geen flikkeren aan en is ook niet van belang. Jij mag verder alles vinden van mijn naam, boeit me totaal niet. Verder ben ik niemand hier iets verschuldigd, komt dat een beetje door in die eencellige hersenpan van je? en nu naar bed jij.

     6. De seijs

      Je kan mij niet,dus kan jij mij niet vertellen dat ik nu naar bed moet. Jij moet gewoon eens bij jou eigen blijven! En niet een ander terecht wijzen. Dat is zo fout. En nogmaals eencellige in mijn hersenpan! Je kent mijn niet dus niet zo over mijn praten. En wees eens een kerel en zeg hier gewoon dat je hier al heel wat Namen hebt versleten. (dat weet iedereen hier). En als het te heet onder je voeten wordt , dat je dan maar weer gauw een andere naam toeijgent.

     7. Amsterdamse Hagenees

      Ik praat over iedereen zoals ik wil dombo en als ik mensen terecht wil wijzen dan doe ik dat. Fijn om te weten trouwens dat je pas een jaar of 8-9 bent. Trouwens het is “jij kent mij niet” en niet ” je kan mij niet”. Vraag maar aan de meester maandag. De rst zal ik niet verbetern want dan blijf ik bezig. Toch ben jij best leuk. Je bent een geinig tijdverdrijf voor me, anderen balen er misschien van maar ook dat maakt mij geen moer uit. Kan jij trouwens aangeven welke namen ik allemaal heb gehad, dan ga ik eens wat bijdragen teruglezen van me. Oh ja en als jij zelf zegt dat ik niet andern erbij moet halen etc waarom schrijf je dan zelf “dat weet iedereen”. Hiermee betrek je duidelijk ongevraagd anderen bij de discussie. Ik hoop dat het allemaal niet te veel info is voor dat broze bolletje van je. Voor straks alvast welterusten sufferdje.

     8. De seijs

      ah Je moest jij eigen weer veel verbeteren. En dat jij met niemand rekening houd is ook al langer bekend hier. En dat ik volgens jou 8 of 9 bent , is ook weer fout van jou. En tijd verdrijft voor jou betekent dat jij verder niks hebt In jou leven. (60jaar) En zeker ook zo jammer dat je weer aan het vloeken bent. En over jou +/- 6/7 Namen hier op het forum ga ik daar verder niet op in. Dat weet iedereen (en jij zelf) wel. Hoop dat jij eens verstandig wordt. En niet Iedere keer hier de boel loopt op te stoken. En respecteer een ander. En reageer eens posetief op berichten Dan pas laat ik jou in je waarden. En zal normaal reageren. Mvg De Seijs

     9. Amsterdamse Hagenees

      Jij gaf destijds aan imojc constant dezelfde afsluiting maandenlang nl jankert bal gehak (net even opgezocht). Dus krijg je nu van mij telkens domme lul. Als jij dat zielig vindt dan is een ding zeker …… jij bent in ieder geval heel erg zielig. Domme lul.

     10. De seijs

      Hahahaha typisch imojc. Maare ik ga nu afsluiten want ik ga de gezelligheid opzoeken. Nou veel plezier weer in je eentje , enne straks handen boven de lakens! Mvg De Seijs

 10. Forever nr14

  Ze denken gewoon dat “het wel weer overwaait” maar zolang “wij” supporters niets doen, doen zij ook niets!
  Tis toch om je kapot te schamen, dat er niets met een woord meer over onze aller grootste ooit gerept word? Echt in en in slecht vind ik dit.
  Het word echt tijd dat er iets van gedegd word en of aan gedaan word.
  Om je kapot te schamen gewoon. 😩

Reageren is niet mogelijk.