There are no ads, please add some


Heitinga bedankt door KNVB

1110heitinga-oranje

Voorafgaand aan de vriendschappelijke interland tussen Nederland en België nam de KNVB afscheid van John Heitinga en Joris Mathijsen. Beide spelers kregen voor hun bewezen diensten een zilveren schaal uitgereikt waarin het aantal interlands staan gegraveerd.

Heitinga speelde in totaal 87 interlands waarbij de WK-finale van 2010 zijn hoogte maar tevens dieptepunt was. Heitinga moest na tweemaal geel van het veld, waarna Andrés Iniesta de winnende binnen wist te schieten voor Spanje. Technisch directeur Hans van Breukelen sprak tevens nog enkele lovende woorden. ‘Twee iconen van het Nederlandse voetbal, we willen jullie als Oranjesupporters ontzettend bedanken voor wat jullie voor ons hebben betekend. Heitinga 87 interlands, Mathijsen 84 interlands, samen vormden jullie 58 keer een sterk centrum in Oranje’.

Bron: KNVB


Gerelateerde posts

48 reacties

 1. jood84

  Bedankt Johnny voor alles!! jammer dat je geen waardig afscheidsjaar heb mogen voetballen voor onze mooie club. dat had je zeker verdient!!

    1. Charka53

     Maar wat levert het op , een uit gevoetbalde voetballer in ieder geval niet in het eerste .

    2. ritchy

     Heitinga was en is een echte Ajacied dat kan je niet zeggen van de generatie met wie hij samen speelde bij Ajax de meeste maakte allemaal valse beloftens om terug te komen maar die kozen allemaal voor het geld in plaats van de club die hun groot maakte

     1. Litmanen

      Net zoals jij dat had gedaan trouwens….. Voor Heitinga was er geen club meer. Hij kon naar Ajax of stoppen. Dat stoppen was voor beide partijen beter geweest.
      Nu heeft het Ajax nog een klein miljoen aan salaris gekost. Jeetje, wat een Ajaxhart…..

     2. jood84

      we hebben toch een aardig zakje geld lijkt me. en om dan voor 1miljoen een verloren zoon te halen is dan heel normaal. tuurlijk is het jammer dat die weinig speeltijd kreeg. Maar toch heeft die jongen wel een echt Ajax hart.

Reageren is niet mogelijk.