There are no ads, please add some


Oranje speelt gelijk tegen België, Klaassen scoort vanaf elfmeter

0331klaassen-oranje

Het Nederlands Elftal heeft woensdagavond de oefeninterland tegen België met 1-1 gelijkgespeeld. In de Amsterdam Arena bracht Davy Klaassen de ploeg van bondscoach Danny Blind op voorsprong uit een penalty. Jan Vertonghen maakte vlak voor rust binnen de zestien een overtreding op Lens en het was Klaassen die dit buitenkansje wist te benutten. Oranje leek af te stevenen op een overwinning maar in de slotfase kwam België toch op gelijke hoogte. Een schot van Carrasco werd door Veltman van richting veranderd en plofte achter de verbouwereerde Stekelenburg. Aankomende zondag speelt Oranje opnieuw een interland en dan is Luxemburg de tegenstander in de WK-kwalificatiereeks.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

60 reacties

    1. Litmanen

     Hee blinde, die penalty kwam uit de enige fatsoenlijke dieptepass van de wedstrijd: indrrdaad van Veltman.
     En verder hebben die Belgen tegen deze verdediging op de laatste twaalf minuten na geen kans gehad ondanks hun balbezit.
     En dat kwam voornamelijk omdat Wesley gewisseld werd voor Vilhena, die werkelijk in die twaalf minuten niets goeds heeft gedaan. De Belgen konden vanaf dat moment dwars door het middenveld heen spelen.

     Compliment voor Blind om met zo’n elftal nog bijna te winnen van Belgie.

     1. De seijs

      Hij stuurde hem naar mij j84. Maar geeft niet man. Ik krijg wel meer rare verwensingen naar mijn naam. Ach ja diegene geven er maar weer een negatieve wending aan. Het is maar hoe je mijn berichten wil lezen. En kan stoken. Het zegt meer over die mensen dan over mij.👍

     2. jood84

      inderdaad De seijs. sommige weten niet beter, helaas betrap ik mezelf erop om weleens te reageren. terwijl ik erboven moet staan😇

     3. De seijs

      Wat ik bedoel te zeggen is. Elk bericht staat opzich zelf. En die kan je als je die persoon niet kunt er zelf een draai aangeven. En als je die persoon niet kan uitstaan dan geef je er maar een negatieve draai aan. En dan zijn er ook weer van die meelopers die doen maar wat graag mee.

     4. Indojood

      De seijs’ logica in optima forma. Een verwensing naar een niet-blanke staat op zichzelf en het zijn anderen die er een negatieve draai aan geven. Verreweg het domste forumlid hier.

     5. Amsterdamse Hagenees

      Zeg maar gerust een verwensing naar een niet Nederlandse blanke man met blobde haren en blauwe ogen. Elke afwijking hiervan is voor hem reden een “aparte” opmerking te maken. Deze laatste zin zal hij ook niet begrijpen vrees ik.

 1. -buitenkantje rechts-

  Klasseverschil was schrijnend.. Nederland volledig kansloos qua veldspel.. Konden het tempo niet bijbenen. Veltman vond ik slecht spelen.. vleugelspeler bijna volledige vrijheid. Klaassen redelijk onzichtbaar.. 1-4 was een redelijke uitslag geweest..

  1. Charka53

   Dat heb je goed gezien buitenkantje rechts , hoe kunnen we ooit nog potten breken met het Nederlandse elftal als dat stelletje zo blijft ronddolen in zo’n tempo .

  2. Geroldkohlen

   klopt BR lukaku 2 dikke 100% doelkansen ,ze mogen blij zijn met 1-1 !Nederland kwam niet eens meer van hun eigen helft af in de 2de helft! maar wat ik misschien wel belangrijker vind, is onze dolberg heel gebleven bij de Denen???

  3. Ajax belg

   inderdaad dit is het slechtste NED. elftal dat ik ooit gezien heb . waar dat leuk en vernieuwend voetbal waar Nederland altyd voor bekend staat .Het is duidelijk wachten op de nieuwe Ajax lichting .

  4. Remco425

   Vond het wel grappig om te zien. Het beste Belgie ooit kon niet winnen van een Oranje in diepe crisis. Een beetje als 010 in topvorm dat niet kon winnen van een dramatisch slecht Ajax haha

 2. Amsterdamse Hagenees

  Leuke tekst: Oranje leek af te stevenen op een overwinning. Als je de wedstrijd niet gezien hebt zou je denken dat ze de ovrhand hadden van het spel. Zijn er trouwens, op de pingel na, uberhaupt schoten tussen de palen geweest van Oranje? Ik kan ze me niet herinneren. Dat wordt zondag gewoon een hele lastige pot tegen Luxemburg.

 3. Indojood

  Zelden zo’n slecht Oranje gezien. Zelfs in de jaren 80 toen we een aantal eindronden misten waren we niet zo slecht. Geen enkele creativiteit. Bij balverlies wordt er meteen naar achteren bewogen. Het is wachten op onze talenten van Jong Ajax en A1.

  1. Remco425

   Klopt en hier kan Blind eigenlijk ook niets aan doen. Er is gewoon niet beter. Afgezien van een hele waslijst geblesseerden waar Blind vanaf z’n aanstelling mee te maken heeft.

 4. Indojood

  Klaassen houdt zich staande met de doelpunten, voor de rest zie je hem amper. Die gaat niet meer beter worden.

 5. Vakje129

  Go wat was die Veltmannetje weer Slecht😭😭 die moet echt een paar weken op de tribune plaatsnemen niet om aan te zien

  1. jood84

   ik denk dat Litmanen het niet met je eens is Vakje129. Maar het zoals de laatste jaren niet om aan te gluren wat die gozer doet.

 6. Slingertje.

  En mevrouw Veltman was weer te laf om in de baan van het schot te duiken waardoor de 1-1 viel. Hij draaide zich weer eens van de bal waardoor die bal er via hem inging. Als je dit in Engeland doet kan je meteen op de tribune gaan zitten want daar zitten ze niet te wachten op dit soort mietjes in de verdediging.

   1. Litmanen

    Precies, door iedereen hier gemist. Oranje heeft 1 goede dieptepass gegeven. 1. En die kwam van Veltman. En daar kwam het doelpunt uit.
    Echte Ajax supporters hier. Er deden twee Ajacieden mee, Klaassen was volledig onzichtbaar op de pingel na. Veltman heeft zijn verdedigende taak tegen wereldklasse spelers prima uitgevoerd.
    Net als Blind aan de andere kant.
    Op het laatste kwartier na zat het potdicht achterin, mede dankzij de hier zo gehate Veltman.

    Je zou eens na kunnen denken hoe het komt dat trainers als De Boer, Bosz en Blind het WEL in Veltman zien zitten. Wellicht hebben ZIJ wel vestand van verdedigen?

    1. Slingertje.

     Mensen zouden hier eens wat realistischer moeten zijn en niet alleen maar kijken of het een Ajaxspeler is.
     Veltman is gewoon een hele middelmatige verdediger die al bijna 3 jaar dezelfde fouten blijft maken.

     1. Indojood

      Nu vraag je het onmogelijke aan Litmanen. Al zijn oogappeltjes zijn van het niveau “op zijn Barca”.

    2. -buitenkantje rechts-

     @Litmanen.. misschien heeft hij weinig keus op rechts? Bij afwezigheid Karsdorp MOET hij wel spelen.. Blind heeft ook al gezegd liever Tete op te stellen, maar die krijgt geen speelminuten onder Bosz. Dus wordt niet geselecteerd. Veltman is dus een negatieve keus. Op links mag je wat mij betreft Haps wel neer zetten. Kan Daley een plekje opschuiven naar het middenveld.

     1. jood84

      zelfs als Tete niet een jaar geen wedstrijd speelt is die beter dan Veltman op RB. Maarja de bondscoach vind dat je moet spelen en kijkt niet naar kwaliteit blijkbaar

     2. AJAX 2001

      daar zijn onze meningen dan over verdeeld ,ik vind dat veltman prima passen geeft in opzichte van wat Tete doet.

     3. jood84

      Je bedoelt tikkie breed tikkie terug en zo nu en dan een goede pass naar voren. dat kan ik ook nog wel voor dat geld 😎😉

     4. jood84

      zelfs jij kan het beter denk ik. Maar ik heb al eens in de arena gevoetbald. dat was voldoende voor mij 😉

    3. jood84

     ik weet niet wat jij allemaal ziet Litmanen, maar ik heb me thuis met 9 mensen zitten irriteren aan Joël Veltman. En dan lees ik hier weer van jou dat die tegen wereldklasse zich goed heeft gehouden😂 ik heb behalve 1 goede pass niets goeds gezien van hem. helaas is Veltman gewoon middelmatig! als die zo top was, dan was die allang verkocht. En heb je trouwens ook gerealiseerd dat België een simpele off-day had? of was dat de klasse van oranje in jou ogen?

    4. Amsterdamse Hagenees

     Sorry Litmanen, ik knipperde net met mijn ogen toen Veltman zijn moment of glory had. Excuses.

    5. Geroldkohlen

     volgens litmanen speelt veltman iedere wedstrijd fantastisch, en nooit een fout maakt! terwijl iedereen gewoon weet dat veltman ,in de 5 jaar dat hij in ons eerste niet beter is geworden en gewoon nog steeds de dezelfde fouten maakt! maar litmanen zal nooit naar veltman of zijn andere lieverdjes objectief kunnen kijken. sterker nog ik denk dat hij iedere wedstrijd, met zijn hand in de broek op de bank zit kijken en zich loopt te trekken op zijn lieverdjes. en klaar komt van 1 dieptepas. maar wij branden spelers volgens hem , maar zelf in de spiegel kijken ho maar.

 7. Amsterdamse Hagenees

  Ben toch blij dat iedereen, hier en de pers en analisten, het allemaal fout zien. Veltman is een wereldspeler, hij had zelfs in 90 minuten een goede pass, echt waar. Niemand kan hem dat nadoen. Litmanen heeft echt groot gelijk en als we verstandig zijn mogen ww hem deze winter geen strobreed in de weg leggen om naar een topclub te gaan. Als er eentje dat verdiend is het Veltman. Ik vind zelfs dat Ajax hem vanaf nu betaald verlof, incl. Premies moet geven om zich hierop voor te bereiden. Ajax is geen knip voor de neus waard als zij heir niet aan mee werken. 🍺🍻

  1. jood84

   Proost maat 🍻 Prachtig verwoord en helemaal gelijk heb je. Veltman staat binnenkort in het wereldteam van het jaar 😂

Reageren is niet mogelijk.