There are no ads, please add some


Dolberg staat aan vooravond van debuut nationale team Denemarken

1106dolberg

Na slechts één duel voor Denemarken onder 21, waarin Kasper Dolberg ook nog eens wist te scoren, staat de jonge Ajax spits nu voor zijn debuut in het nationale elftal. De Deense bondscoach Åge Hareide bevestigde maandag dat de Ajacied zijn eerste speelminuten zal krijgen komende week.’Ja, hij krijgt speeltijd. Anders zou hij wel bij de Onder 21 zijn gebleven. Dan hadden we Sisto meegenomen. Hij zal niet starten, maar komt wel aan speeltijd toe. Het is zelden dat je een specialist treft in het afronden. Hij krijgt niet eens zoveel kansen. Tegen Feyenoord heb ik hem live aan het werk gezien. Hij kreeg slechts één mogelijkheid en deed dat briljant. Het is het teken van een klassieke doelpuntenmaker. Hij pakt de kans die hij krijgt’, aldus Hareide tegenover het Deense Tipsbladet.

‘Maar we moeten niet vergeten dat hij nog jong is. Jonge spelers kunnen wisselvallig zijn. Statistisch gezien zijn spelers pas stabiel als ze 25, 26 jaar zijn. Iedereen is ongeduldig. We hebben de weg nu ingeslagen om ons te richten op jongere spelers. Dan moet je ze ook de tijd geven. Ik ben niet bang dat het te snel voor hem komt. Hij blijft erg rustig onder alles. Het moet iets speciaals zijn om hem onder de indruk te krijgen. Jo Dahl Tomasson gaf aan dat je een naakte vrouw voor hem kan zetten en dat hij dan nog niet reageert.’


Gerelateerde posts

27 reacties

  1. jood84

   ik zie hem liever niet uitkomen voor Denemarken nu, want straks schiet kasper er 2 of 3 in en dan kunnen we hem zeker niet meer behouden bij Ajax. Maar dat is mijn idee maar

  1. BobbyHaarms

   Iets te hard naar mijn idee. Vergeet niet dat het Kasper zelf was die aangaf kapot te zijn na een wedstrijd én training. De bedoeling was om hem heel rustig te brengen, maar er wordt nu al volop gebruik van hem gemaakt. Gaat zich vroeg of laat wreken.

   Begrijp me niet verkeerd want we hebben echt goud in handen met Dolberg en hij maakt het keer op keer waar. Maar het seizoen duurt nog heel erg lang en we spelen nog op 3 fronten mee. Af en toe rust voor Dolberg is echt geen overbodige luxe in deze fase.

   1. Charka53

    Daar heb je helemaal gelijk in BobbyHaarms maar de medische staf zal het toch goed monitoren of doen ze maar wat

 1. KBouter

  Mooi voor die jongen, nu gaat het hard met zijn naam internationaal te vestigen. Krijgt Ajax nog een hele kluif aan om hem te behouden in de toekomst.

  1. frenkynairo

   voor mij is het een mix tussen wat kbouter zegt en wat bh zegt. goed die internationale ervaring. Maar een heel seizoen Ajax 1 is misschien al teveel. en dan nu nog Denemarken erbij wordt wat veel. Maar veel succes en heelhuids terugkomen!

 2. Amsterdamse Hagenees

  Dan is het vast de vrouw van onze Litmanen hier geweest. Die kan onmogelijk knap zijn. Als het een Scandinavische blonde is geweest moet hij direct naar de dokter 🙂 🙂

   1. KBouter

    Milik was onze spits die ons 35 mio opbracht….moeten we van Dolberg nog afwachten-)

    1. AJAX 2001

     Met de stijging van de prijzen de laatste tijd (105 mln voor pogba) zou dolberg ons misschien wel 1,5x zo veel kunnen opleveren.

    2. jood84

     ik ben bang dat ze voor Dolberg wel meer willen betalen. als Milik 35miljoen waard is. Wat zou Dolberg dan waard moeten zijn?

 3. JohnDoe77

  Leuk voor hem! Rustig brengen en lekker ervaring opdoen die weer van nut is voor Ajax! Geniet er maar van, mooie beloning!

 4. -buitenkantje rechts-

  Gaat veel te hard met die jongen.. fysiek moet hij nog erg groeien.. ik vind dit bijna inverantwoord.. hij is nu basisspeler bij Ajax waar hij bijna elke week 2 wedstrijden heeft.. daarnaast nu ook nog interlandverplichtingen.. Dolberg zou op deze leeftijd eigenlijk rustig gebracht moeten worden.. af en toe invallen en af en toe een bekerwedstrijdje.. Je kunt zo wachten op een terugval.. zie Bazoer als voorbeeld.

  1. Amsterdamse Hagenees

   De echte grote onder ons kunnen dat aan. Niet om qua spel te vergelijken maar qua leeftijd: Johan zijn eerste interland was ook op zijn 19e en daarvoor had hij toch ook al aardig wat gespeeld in het eerste van Ajax (sinds zijn 17e). Tegenwoordig is de fysieke begeleiding stukken beter dus we moeten ook hem ook niet als Chinees porcelein gaan behandelen.

   1. Amsterdamse Hagenees

    Terugval kan ook komen met rustig brengen. Kleine terugval heeft hij trouwens al gehad en hij is inmiddels alweer scherper in zijn spel.

Reageren is niet mogelijk.