There are no ads, please add some


Klaassen: ‘Spelers willen echt niet uit een selectie worden gezet’

1016ado-ajax-goal-klaassen

Davy Klaassen heeft tegenover Metro een reactie gegeven op de gebeurtenissen rondom het eerste elftal waarin Nemanja Gudelj en Anwar El Ghazi uit de selectie zijn gezet. Volgens Klaassen horen dit soort zaken bij het voetbal maar betreurt hij wel de gang van zaken.

‘Op de vraag of dit het einde is voor Gudelj bij Ajax is Klaassen duidelijk. ‘ Ik ga daar niet over maar als hij geen onderdeel meer wil zijn van het team dan is dat zo. Ik heb dan ook liever dat hij het eerlijk zegt dan dat hij de boel gaat lopen verzieken. Soms beland je op de bank en dat hoort ook gewoon bij voetbal. Als ik naar mijn persoontje kijk dan kan ik mij niet voorstellen dat ik hetzelfde zou doen. Als je het niet meer kan opbrengen dan moet je dat eerlijk vertellen en wil je geen onderdeel meer zijn van het team dan houdt het op. Misschien gaan we in de winterstop enkele spelers verliezen en dat zou natuurlijk jammer zijn voor het huidige elftal, maar geloof me, spelers zitten er echt niet op te wachten om uit de selectie te worden gezet.

Bron: Metro


Gerelateerde posts

84 reacties

  1. jojocoolio

   Spelers niet nee… Maar mentale zwakkelingen moet je uit je club verbannen… Een speler die het wil maken zal vechten voor zijn plaats en 1000% geven… Alleen zwakkelingen gaan muiten… Dit had ik nooit verwacht van sommige spelers… Maar goed we moeten verder…

   1. Litmanen

    Mannen ( en vrouwen) dit is een truc om goedkoop weg te komen. Hij heeft een contract tot 2020!
    De enige manier is dus de boel verzieken zodat Overmars zegt: ga maar.
    Ajax moet de Boilesen tactiek gebruiken: niks meer laten doen en contract uitdienen. Einde carriere, eigen schuld.

   1. Amsterdamse Hagenees

    Flikker heel snel een giga end op engnek, ploertebal, mislukt teringaapje.

     1. Litmanen

      Seijs, zou er nog een psychiater te vinden zijn die het met jou zou aandurven? Ben bang van niet. Dat wordt dus TBS zonder zicht op herstel dus vrijlating. En geen internet meer……..

     2. Amsterdamse Hagenees

      Tegen dit soort mensen niet. Die hebben voor de medemens geen greintje respect als ze niet blond zijn en blauwe ogen hebben, dus ik ook niet voor hem. Het is simpelweg een creep. Verspilling van zaad geweest.

     3. De seijs

      Hee Charka53 laat maar gaan joh. Gewoon geen aandacht geven. Je mag tegenwoordig hier niet eens meer trots zijn op een Nederlander! 🙂

     4. Charka53

      Als het zo door gaat worden de echte Nederlanders samen met de zwarte piet in deban gedaan.

     5. De seijs

      Juist en er zijn er hier een paar die daar hard voor lopen. Ze zijn zeker niet trots dat ze Nederlander zijn?

     6. Amsterdamse Hagenees

      Goh Charka, ook zo’n zielepiet dus. Hog, jammer maar goed om te weten. Veel plezier in de eigen enge wereld met Ds. tot nu hoeven alleen maar Ds en jij in de ban gedaan worden. Verder is iedereen van de wereld en de wereld is van iedereen.

     7. Amsterdamse Hagenees

      En Ds er zijn pillen voor jou soort hoor. Definitieve uitwerking hebben ze. Ik kan ze bestellen en ze komen brengen voor je als je wilt.

     8. Charka53

      Een echte Nederlander is iemand die een ander en de normen respecteert en niet zijn ideeën aan een ander wil opleggen .

     9. Amsterdamse Hagenees

      Dan zijn een hoop Nederlanders volgens de visie van Ds geen echte Nederlanders. Daarbuiten zijn dan een hoop niet-Nederlanders alsnog Nederlander. Kortom je definitie rammelt een beetje.

     10. Charka53

      Dit is de mijne , voor mij hoeven niet per se blond te zijn als maar de Nederlandse normen en waarden respecteren maar ik begrijp DS wel hoor .

     11. Amsterdamse Hagenees

      Niet perse blond te zijn …… jaja ….. volgens mij heb je zelf niet in de gaten wat je schrijft. Het begrijpen van Ds in deze zegt mij ook meer dan voldoende eerlijk gezegd.

     12. Amsterdamse Hagenees

      Nee Charka53 racisme heeft niets te maken met vrijheid van meningsuiting. Ds doet aan racisme en jij bent het eens met hem. Denk eerst ff na voortaan.

     13. Indojood

      AH, ten aanzien van Charka53 ben je aan het doordrammen. Trouwens, Zwarte Piet moet blijven, zo leuk om al die blije kinderen (van allerlei kleur en achtergrond) te zien.

     14. Remco425

      Ik vind niet dat AH aan het doordrammen is Indo, hij heeft gewoon gelijk. Het is puur racisme van die 2 en dat kan niet door de beugel. Enne wat zwarte piet betreft, die kinderen zijn net zo blij als hij paars is. Ik kan het weten, mijn dochter is 7. Het zijn de volwassenen die het probleem maken. De kinderen interesseert het niet. Die geloven alles zolang ze maar cadeaus krijgen.

     15. Indojood

      Remco en ook AH, ik kijk naar mijn eigen situatie en zal dit proberen uit te leggen.

      Als ik een discussie heb over Zwarte Piet of over het koloniale verleden van NL word ik vaak geacht een bepaalde positie te kiezen, domweg vanwege mijn huidskleur en achtergrond. “Jij bent niet-blank dus je bent tegen Zwarte Piet. Jij bent Indonesiër dus je stoort je aan verwijzingen naar het koloniale verleden van NL.”

      Dit ervaar ik dus ook als racistisch.

     16. Indojood

      Wat ik ermee wil zeggen is dat veel autochtone Nederlansers die zeggen te ageren tegen racisme, mij in deze posities proberen te zetten.

     17. Remco425

      Dat snap ik Indo en dat doe ik zeker niet. Iedereen heeft recht op zn eigen mening en dit is puur de mijne. Ik reageer puur op jouw reactie naar AH. En of jij blank, zwart, bruin of paars bent doet voor mij niet terzake.

     18. Indojood

      Dat weet ik ook wel maar ik vond het wel zo handig om mijn standpunt in deze te verklaren. Ik vind het contraproductief om, in dit geval Charka53, met alle “geweld” als racist te bestempelen. De seijs is gewoon een domme lul, al door velen van ons geconstateerd en aangegeven. Doe je niets aan. 😎

     19. Remco425

      Vrijheid van meningsuiting. Haha, tot een moslim iets zegt over Nederlanders, dan is het ineens geen vrijheid van meningsuiting. Er is een reden dat racisme verboden is.

     20. Remco425

      Normen en waarden? Die gelden volgens jou en seijsje dan alleen jegens Nederlanders…

     21. Indojood

      Voor mij is Johan Cruijff de belichaming van een echte Nederlander. Avontuurlijk, non-conformistisch, artistiek, anti-autoritair, rebels, vernieuwend, vooruitstrevend, sociaal, pragmatisch, etc. Ongelooflijk wat hij allemaal voor NL heeft betekend.

     22. Remco425

      Met alles wat er op dit moment in Nederland gebeurt? De haat die verspreidt wordt en door 40% van de mensen gevolgd wordt en door nog veel meer getolereerd? De paralellelen die er momenteel zijn naar het Duitsland van de jaren 30? Dat wij in 1945 en alle jaren erna zo blij waren bevrijd te zijn van de nazi’s maar velen in NL nu precies dezelfde ideeën hebben? Nee, ik ben nu absoluut niet trots om een Nederlander te zijn.

     23. Amsterdamse Hagenees

      De haat regeert Remco en dan worden er zondebokken gezocht. Nu zijn alle moslims de lul omdat er een stel radicalen tussen zitten. Vervolgens wordt de haat politiek gevoed waar de radicalen alleen maar heel blij mee zijn. Vergelijking met 40-45 is heel terechtven beangstigend. Daarom reageer ik fel op ditvsoort uitwassen. Zowel veroorzaker als meeloper kan op mijn commentaar rekenen. Al is het maar een druppel op een gloeiende plaat, elk stukje minder racisme is er eentje.

     24. Indojood

      Over haat en zondebokken kan ik prima meepraten. Heb het aan de lijve ondervonden en dat was niet in NL.

     25. Remco425

      Kan ik me voorstellen Indo, maar in NL wordt het gestaag steeds erger en als we het niet meteen de kop in proberen te drukken is het straks te laat. Hans Janmaat werd destijds meerdere keren opgesloten voor zn uitspraken, Geert Wilders komt er steeds mee weg, omdat het steeds meer normaal gevonden wordt. En dat is dus in alle geledingen van de maatschappij.

     26. Remco425

      Inderdaad AH. Hitler gaf de Joden de schuld, Geert Wilders de Moslims en Donald Trump de Mexicanen. Zoals Wilders en Trump tekeer gaan is vergelijkbaar met Hitler in de jaren 30. Die was ook een populist en zijn populariteit groeide gestaag. Wat hij deed vinden we allemaal verschrikkelijk, we vinden Trump ook allemaal een klootzak, maar dezelfde soort engnek in eigen land laten we zn gang gaan en velen vinden hem zelfs geweldig. Ik zal me daar ook ten alle tijde tegen verzetten.

     27. Remco425

      Dus de reactie mag minder? Wat dacht je van de aanstichter, Charka? Dat seijsje is de malloot, een vieze racist. Hij laat zich niet voor het eerst zo uit. Echt, ik snap niet dat deze site daarin geen grenzen stelt.

     28. -buitenkantje rechts-

      Misschien is de Seijs een klein beetje aan het provoceren?? En geniet hij van deze reacties??
      Het is maar een gedachte hoor.. Gooi een hengeltje uit en hap hap hap…

     29. Amsterdamse Hagenees

      Dat iemand ziekelijk geniet van reacties geeft hem of haar nog geen rijbrief alles te kunnen zeggen of schrijven. Er zijn hier mensen die dat hengeltje van hem af kunnen pakken maar helaas doen ze dat niet.

     30. Indojood

      Dat is het ook, BR. Heb zijn gedrag hier wel eens aan de kaak gesteld maar ik heb geconstateerd dat hij niet al te slim is dus heb ik het er maar bij gelaten. 😉

   2. jojo123

    Ik ken een hele afdeling ECHTE nederlanders die ongemotiveerd zijn en niet willen werken. Helaas is het systeem zo dat je ze niet ontslaan of uit het team kan zetten zonder een dossier. Dus ook ECHTE nederlanders doen dat..

  1. Ronald96

   Die wil niet perse uit de selectie gezet worden denk ik, hij wil gewoon vertrekken. Hij vergeet alleen dat dit niet de manier is om dit voor elkaar te krijgen.

   1. BobbyHaarms

    Zo dom zal ie toch niet zijn? Hoe dan ook, dit verdient zeker geen schoonheidsprijs..

   2. Remco425

    Ja hoor, heeft Gudelj zelf aangegeven. Hij kreeg de keus 100% lid van de selectie of helemaal niet. Hij koos voor dat laatste.

    1. -buitenkantje rechts-

     Tuurlijk stuurt hij aan op een breuk.. hoef je geen hersenchirurg voor te zijn om dat te begrijpen..

 1. Mooi

  Als je met goede rede uit de selectie wordt gezet zoals bij deze heren ,geen wordt meer over zeggen links laten leggen .

  1. Remco425

   Ik weet niet wat El Ghazi heeft gezegd. Zijn verwijdering is voorlopig een tijdelijke. Die krijgt voor mij dan ook nog het voordeel van de twijfel.

  2. 11Younes11

   @Mooi
   Je moet Gudelj en El Ghazi niet op 1 stapel gooien, dat zijn totaal verschillende situaties.
   Gudelj wil geen deel meer uitmaken van Ajax 1
   El ghazi liet zich gaan omdat hij juist HEEL GRAAG deel wil uitmaken van Ajax 1. De manier waarop is misschien niet goed, maar wel begrijpelijk.

   1. Litmanen

    Het is nooit begrijpelijk dat je je trainer een duw geeft!
    Als elke speler die gepasseerd wordt dat gaat doen, dan gaat het op vrijworstelen lijken.
    Volwassen worden lijkt me hier noodzakelijk. Dat is hun salaris namelijk ook!

    1. 11Younes11

     Wat ik heb gehoord is dat hij iets heeft geroepen over “vriendjes opstellen” en dat een paar teamgenoten hem lichamelijk tegenhielden.
     Als jij niet kan begrijpen dat een jongen van 21 die misschien wel TE graag wilt (en daarom zijn niveau niet haalt) zijn stinkende best doet en klap na klap moet verwerken, dat zo’n jongen een keer uit z’n slof schiet… Dan zegt dat misschien ook iets over jou

     1. Amsterdamse Hagenees

      Het gaat er om dat die mensen als volwassenen gesien willen worden qua betaling. Dan moeten ze de andere kant ook als volwassene oppakken. Medaille heeft twee kanten. Dat beseft hij nu dus via een harde en terechte les.

     2. Remco425

      Terechte les, absoluut, maar wel een heel ander verhaal dan met Gudeĺj. El Ghazu wordt terecht gestraft, maar daarna is het gewoon klaar en gaan we gewoon verder met hem.

 2. ajaxpers

  Bijzonder dat niemand in ziet wat de rol is van een trainer die niet in staat is om de boel bij elkaar te houden!

  1. Amsterdamse Hagenees

   Leg jij het nog eens uit aan ons. Ik denk dat jij vrijwel de enige bent die het begrijpt, dus ik zou zeggen: alle remmen los en kom met alle overtuigende argumenten die je in huis hebt. De site is yours.

   1. Amsterdamse Hagenees

    En anders ……. heel snel terug naar 010 samen met Litmanen en hier nooit meer komen. Deal?

 3. Amsterdamse Hagenees

  Ajax moet hierin hard zijn en dat kost geld maar dat moet zeker bij Gudelj het geval zijn.

  Als eerste het Boilesen traject en dat is: geen plaats meer voor hem bij de selectie of jong Ajax. Hij krijgt betaald verlof tot einde contract of er moet een club komen die gewoon de hoofdprijs wil betalen als ware er niets aan de hand. Bonussen, kampioenspremies etc die vallen hem niet meer ten deel.

  Afspraken met de vader nader bekijken en bij de eerst volgende mogelijkheid beeindigen. Zolang niet bewezen kan worden dat broertje lief er iets mee te maken heeft kan die gewoon de weg bewandelen van iedere jonge Ajacied waarbij duidelijk is dat niet voldoen ook exit is.

  Ajax blijft dus salariskosten houden maar Guldelj kan alleen weg als er een club komt die wil betalen. Ontslag op staande voet zou heel erg dom zijn en precies in het straatje van Gudelj. Oh ja, voor zijn tribunekaart weet ik nog wel gegadigden 😂.

  1. Remco425

   Ik weet niet AH, ontslag op staande voet met vergoeding die Gudelj zelf moet betalen straf je hem misschien wel het hardst, plus kost het Ajax het minste. Een transfersom hoeft hij zelf niet te betalen, hoe hoog of laag die ook is. Dan komt hij er dus het makkelijkst mee weg. Plus dat je misschien nog een jaar of langer salaris moet door blijven betalen.

   1. Amsterdamse Hagenees

    Ik gun het hem niet zo om ergens anders om korte termijn texgaan voetballen. Hij zegt dat hij wil spelen. Niet kunnen spelen is dus ook een aardige straf.

 4. BobbyHaarms

  Volgens Gudelj in NRC handelsblad is Ajax een schijtclub. Als deze woorden niet verdraaid zijn vraag ik me af wat die droeftoeter in godsnaam bij ons kwam doen.. 🤔

  1. Amsterdamse Hagenees

   Je ziet het op de foto al: Klaassen zegt tegen Gudelj “Eruit en wel meteen”.

 5. Amsterdamse Hagenees

  Gudelj wilde ddestijds alleen van NAC naar AZ als de afkoopsom voor hem goed genoeg was. Enge gedrag zit er dus al langer in.

  1. BobbyHaarms

   En van daaruit naar het buitenland. Moet wel heel raar lopen als dit nu niet alsnog gebeurt.

 6. AJAX 2001

  Gudelj verdiend het na zulke domme uitspraken,
  El Ghazi is puur uit principe terug gestuurd.

 7. EugAjax

  Lijkt me logisch Klaassen, alleen een opstandige Servier heeft dit kunnen bedenken, hetzij met of zonder zijn zaakwaarnemer. Wsl met. Twee mogelijkheden, of contract af laten kopen (incl) marktconforme afkoopsom door Gudelj en zijn management, of Gudelj schorsen voor Ajax 1 en Jong Ajax, trainen mag wel, maar niet met Ajax 1 tot einde contract of totdat er alsnog een club komt voor 2020 weer de eerste oplossing in werking laten treden.

  1. -buitenkantje rechts-

   Zou nog een derde mogelijkheid zijn..
   Hij komt tot inkeer.. Biedt xijn excuses aan voor de groep en ksn via keihard knokken in jong Ajax proberen terug te keren..
   Kleine kans, maar voor hem nu wel het beste denk ik.. Ajax laat hem niet gaan en zal een voorbeeld willen stellen.

   1. EugAjax

    Klopt BR dat is de derde mogelijkheid. Alleen dat geeft veel complicaties en conflicten. Dus beter is indedaad dat voorbeeld stellen, hoewel ik normaal zeker persoon ben voor tweede kansen .

Reageren is niet mogelijk.