There are no ads, please add some


Ajax houdt 5,2 miljoen euro over aan Europa League deelname vorig seizoen

europa_league

De UEFA heeft dinsdag de totaalbedragen bekendgemaakt die de voetbalbond aan clubs heeft uitbetaald voor hun prestaties in het vorige Europese voetbalseizoen. Ajax kreeg in totaal een bedrag van ongeveer 5.2 miljoen euro uitbetaald.

Voor de zo teleurstellend verlopen groepsfase in de Europa League kreeg Ajax een deelnamepremie van 2,4 miljoen, 884.600 aan prestatiebonussen en 1.540.378 uit de marketing en tv-pot. Daarnaast kreeg Ajax nog een extra 400.000 euro aan ‘solidariteitsbijdrage’ voor clubs die al vroeg in de voorrondes van de Champions League strandden. Liverpool was de absolute grootverdiener in de Europa League vorig seizoen met een bedrag van bijna 38 miljoen euro gevolgd door Tottenham Hotspur met bijna 21 miljoen.

Bron: UEFA.com


Gerelateerde posts

21 reacties

 1. jojocoolio

  daar zal mark netto wal blij mee zijn…. lekker voor op de bank … en dan bedoel ik niet de bank die naast het veld staat ???

  1. PvL020

   Kan je op wachten, zulke opmerkingen maar worden wel een beetje flauw nu. Altijd hetzelfde, wat nergens op slaat.

 2. theomar

  Europa League blijft een fooienpot. Maar gezien de prestaties vorig jaar van Ajax in EL valt dat nog mee.

 3. Steviemore

  Hoe kan het dan Liverpool zoveel binnenharkt joh? Is dat alleen maar tv inkomsten ofzo, want gewonnen hebben ze hem niet

 4. Jimmy1971

  Toch ook maar serieuzer nemen deze competitie !!
  Ten eertste past dat beter bij ons huidige nivo , ten tweede kan je daar als je ver komt dis toch ook nog wel aardig verdienen ..

Reageren is niet mogelijk.