There are no ads, please add some


De Boer en Spaan begrijpen onvrede El Ghazi: ‘Traoré presteert al weken niks’

0926ajax-groningen_elghazi2

Anwar El Ghazi is door de technische staf van Ajax voor een maand teruggezet naar het tweede elftal. Reden voor de straf is een ruzie met trainer Peter Bosz. El Ghazi zou de trainer geduwd hebben en hem hebben gevraagd of hij nog meer vriendjes ging opstellen, doelend op zijn concurrent Bertrand Traoré, waarmee Bosz eerder bij Vitesse al werkte.

Dit seizoen huurt Ajax de aanvaller van Chelsea, maar hij speelt tegenvallend. Ajax-volger Henk Spaan vindt dat El Ghazi inmiddels de voorkeur moet krijgen als rechtsbuiten. “Zittend op de reservebank kijkt El Ghazi al wekenlang naar het speeltuinvoetbal van Traoré. Zo gek was zijn vraag dus niet of Bosz nog meer vriendjes ging opstellen. Zijn er soms afspraken tussen Ajax, of Bosz, en Chelsea gemaakt over de hoeveelheid wedstrijden die Traoré moet spelen? Ik zeg: enkele reis Londen die Traoré. En El Ghazi in het eerste, na excuses aan Bosz voor het omver duwen, anders verkopen ze hem niet eens aan Middlesbrough”, aldus Spaan in zijn column voor het Parool.

Ook Ronald de Boer kan zich wel vinden in de onvrede die heerst bij Anwar El Ghazi over het gebrek aan speeltijd bij Ajax. Ook hij vindt het een vreemd verschijnsel dat een Chelsea-huurling meer speeltijd krijgt dan een eigen opgeleide aanvaller als El Ghazi. “Op zijn positie blijft Bertrand Traoré het vertrouwen maar houden van Bosz. Terwijl Traoré zeker de laatste weken helemaal niks presteert op de rechtervleugel”, aldus De Boer. “Zijn spel is veel te vrijblijvend: je kunt hem nooit in de diepte lanceren, hij wil de bal in zijn voeten, probeert een trucje, draait eens om zijn as en dat is het dan.”


Gerelateerde posts

89 reacties

  1. koote207

   Het is toch zo, hij presteert helemaal niets…… maar ja als el ghazi goed maar dan ook echt goed zou zijn zou hij echt wel in de basis staan!!

   1. dickst14

    Mee eens. Hij viel onverschillig in tegen Feyenoord en speelde niet echt gedreven tegen de

    1. Charka53

     Ook geen reed dus ik begrijp de frustratie van El Ghazi en Bosz kan hier niet mee om gaan anders had dit niet nodig geweest .

     1. f-side64

      dan is bosz totaal ongeschikt als ajax coach tete bazoer en riedewald zitten in de zelfde situatie als anwar.

     2. Litmanen

      Er zijn meer mogelijkheden dan Ghazi of Traore. Beiden momenteel veel te slecht voor de basis. Dus beiden niet opstellen.
      Zet Nouri maar op de vleugel of Cerny. Die twee knallen van de energie!

  2. De seijs

   Die El Ghazi is het hele seizoen al niks. En Traore is net ietsjes minder slecht. Bosz heeft gewoon gelijk.

     1. Remco425

      Was zelfs een stuk minder dan Traore. Maar goed, de waan van de dag regeert en alles van 2 weken geleden en daarvoor is alweer vergeten…

   1. Teuntje

    Durf ik niet zo stellig te beweren. Als Anwar met de speeltijd van Traoré nog steeds beroerd speelt, wel. Met die luttele minuten die hij tot nu toe kreeg vind ik het geen eerlijk vergelijk

    1. HURBIE

     Je heb zomaar kans dat 4 spelers die vorig jaar goed presteerde zomaar voor weinig de deur uitgaan

     1. 11Younes11

      f-side64 begint alweer lekker aan stoelpoten te zagen, volgens mij deed je dat de afgelopen jaren met FdB ook de hele tijd.
      Ik zie ook liever El Ghazi dan Traore, maar er is helemaal niets aan de hand. Een trainer maakt keuzes en wissels zijn niet blij. Niks aan het handje dus. En Ajax speelt veel leuker voetbal dan ik de laatste jaren heb gezien en ze behalen goede resultaten in Eredivisie, KNVB-beker en Europa League dus hou toch op

     2. f-side64

      ik heb nooit getwijfeld over frank maar een trainer die geen feeling heb met ajax moet er niet de godezonen de les gaan lezen dat doen ze maar in de provincie.

     3. Litmanen

      Helemaal eens Younes11. Bosz speelt veel aantrekkelijker dan De Boer. Dat hij Traore de hand boven het hoofd houdt is wel onbegrijpelijk. En verplicht door Chelsea kan het niet zijn want het jaartje Traore kost Ajax twee miljoen!

     4. Remco425

      Dat denk ik ook, maar die presteerde vorig seizoen dus helemaal niet goed, op de 1e paar wedstrijden na.

     5. Litmanen

      Laten we nou eerlijk zijn. Het loopt op de vleugels na hartstikke goed bij Ajax. Ik blijf Riedewald een betere voetballer dan Viergever, maar zolang die niet faalt kun je hem er niet af halen.
      Sinkgraven is veel verrassender dan Dijks, dus bij zwakkere tegenstanders volkomen logisch.
      Tete was vorig jaar uit vorm en tegen Kozakkenboysoiet hij zien dat het niet veel beter is nu.

      Er wordt gezegd dat Ghazi goed inviel, maar ik heb alleen een ongeinteresseerde El Ghazi zien invallen en tegen Kozakkenboys door de alleronderste grens.
      Bazoer, zelfde verhaal.

      Dus buiten Riedewald ( dat blijft hoe dan ook een groot talent) lekker doorgaan. Alleen Traore terugsturen naar London in de winterstop en Cerny of Nouri op die plek en op die van Younes als die niet beter gaat presteren.

    2. Velibor

     Teun ik vind het allebei gewoon kloten,Cerny erin die andere twee zijn of in de winterstop of na dit seizoen toch weg dus wtf.

    3. frenkynairo

     nou teuntje voordat traore op rechts kwam te staan. stond el ghazi rechts hele wedstrijden en was het niks. zelfs de wedstrijd tegen willem 2 toen bosz het helemaal omgooide was er maar 1 speler die slecht speelde en dat was anwar. en was iedereen hier super negatief over hem. dus heeft voldoende tijd gehad en niet gepresteerd. ik zou traore opstellen en er 60ste min vanaf halen voor cerny. totdat cerny zich bewezen heeft en hij basis kan spelen.

   2. Charka53

    Leuk voor onze eigen jonge spelers die wel goed spelen en goed gemotiveerd zijn maar toch geen kans krijgen omdat zondig een Traore moet spelen die er ook niets van bakt . Dan maar een gemotiveerde met weinig ervaring maar wel dreiging voor de goal.

 1. KBouter

  Als Traore van die plek niet, dan nog Al Ghazi niet, dan zie ik daar liever Cerny. Al Ghazi eerst een tijd laten zien in Jong Ajax dat hij zijn vorm weer terug heeft.

  1. BobbyHaarms

   Helemaal met je eens KBouter. Ik begrijp de beweegredenen van de heren best wel, immers Traore doet maar wat. Maar een El Ghazi is al maanden uit vorm dus verdient Cerny de kans op de rechtsbuitenpositie en dan mag El Ghazi daarachter proberen zijn vorm weer terug te vinden. Dolberg is de onbetwiste nummer 1 als spits, dus ik denk dat het beter is afscheid te nemen van Traore, deal of geen deal met Chelsea.

   Ik snap de gevoelens van El Ghazi, maar dit soort gedrag mag nooit getolereerd worden bij Ajax.

   1. Teuntje

    Snap je betoog, maar als je het idee krijgt dat je voor Jan Doedel aan het trainen bent en bv niet serieus wordt genomen, zou ik ook best wel pissig worden

    1. HURBIE

     Dan heeft hij nog niet het recht om op deze manier zo tegen de trainer te doen dat is zeer onprofessioneel dus daar heeft BOBBY H helemaal gelijk in Teun

     1. Teuntje

      Je hebt absoluut gelijk, Hurbie dat je respect moet blijven tonen. Ik heb ook een bloedhekel aan agressie etc., maar toch stel nou (ik ben niet op de trainingen, dus weet niet exact is voorgevallen) dat je “gezocht” wordt door je trainer en niet serieus genomen, dan snap ik toch wel de frustratie.
      Is, hetgeen ik schets, volledig uit de lucht is gegrepen, is de actie van El Ghazi volledig fout en de straf compleet terecht.
      Ik kan Bosz niet helemaal plaatsen qua karakter, vandaar mijn twijfel

     2. HURBIE

      Teun dat probleem heb ik ook met Bosz en er zullen er wel meer zijn denk ik ,wij zijn niet de enigste

    2. Remco425

     Hij is niet voor Jan Doedel aan het trainen, hij kreeg afgelopen week 2x de kans zich te bewijzen, maar dat deed hij niet. Dan is het logisch dat hij een keer niet bij de selectie zit. Cerny liet het bij Jong Ajax al weken zien dus logisch dat hij boven de falende El Ghazi wordt verkozen.

   2. Remco425

    Klopt. Traore presteerd al weken niet, El Ghazi al meer dan een jaar niet. Dussss….

   3. Ajaxslied

    Cerny speelt liever op links.
    Wat van mij ook wel mag want vind younes ook niet veel.

 2. paullus

  die ronald botox loopt zins zijn broer weg is bij ajax
  alles bij ons af tekraken
  en elghazi speelt al maanden kut
  zelf tegen kozakken boys
  bakte hij er totaal niks van

   1. Remco425

    Nogmaals, onder FdB kreeg El Ghazi heel veel vertrouwen en was hij ook niet goed. Heeft daar dus helemaal niks mee te maken. El Ghazi moet niet zeiken maar gewoon keihard werken om weer de vorm van begin vorig seizoen te krijgen. Maar dat is alweer erg lang geleden.

    1. Ajaxslied

     Na zijn goede periode heeft hij meerdere blessures gehad en was dus totaal niet fit. Een fitte el Ghazi heeft gewoon veel vertrouwen nodig en veel speel minuten dan komt zijn goede spel zeker terug.
     Hij denkt ook veel meer aan zijn mede spelers met hem en cerny op de flanken zal Dolberg ook veel beter uit de voeten komen

 3. f-side64

  bosz is gewoon 1 eigenwijs stuk vreten en over zijn uitstraling ga ik het niet eens hebben

 4. RonJ64

  Traore terug sturen, scheelt je hoop geld en krijg je een teveredener El Ghazi, komt vanzelf goed hoop ik en anders hebben we Cerny nog..?

  1. Remco425

   Hadden we Traore vorig seizoen ook al dan? Kwam het toen ook allemaal goed met El Ghazi?

 5. Slingertje.

  el Ghazi presteert ook al weken niets maar zo lopen er nogwel een paar rond waaronder Klaassen en Gudelj.
  Het zou mij niets verbazen als er in de winterstop een aantal gaan vetrekken bij Ajax.

 6. PvL020

  Nee…. El Ghazi heeft wekelijks laten zien dat je niet om hem heen kan ???!! Maar Spaan en de Boer hebben wel gelijk omtrent Traore… Ik blijf zeggen Cerny dan maar

 7. ajaxpers

  Deze voorbijganger denkt alleen aan zijn eigen prestaties en niet wat op lange termijn goed is voor Ajax. FDB is weer beschikbaar dus hopen dat men op tijd wakker wordt en hem aanstelt.

  1. BobbyHaarms

   Zeg ben je wel helemaal lekker Ajaxpers? Dat sommige dingen onder PB niet helemaal gladjes verlopen zal ik zeker niet ontkennen. Maar op het gebied van voetbalplezier en aantrekkelijk voetbal dank ik God op m’n blote knieën dat FDB weg is bij Ajax, en dit staat los van het respect wat ik voor Frank heb!

   1. Remco425

    Klopt Bobby, we hebben dit seizoen al vaker kunnen genieten dan de afgelopen 4 jaar bijelkaar onder FdB.

    1. BobbyHaarms

     En dat zal wel niet veel beter zijn geworden nu zijn grote vriend Frank op straat staat ?

 8. Remco425

  Zo grappig weer hier. Een jaar lang kon El Ghazi bij 95% van de mensen hier helemaal niets goed doen. Afgelopen week na Kozakken Boys zelfs nog niet. Want El Ghazi krijgt de laatste weken juist weer kansen, maar die pakt hij gewoon niet. Maar nu speelt Traore een paar weken niet goed en wordt er hier een opruiend stukje over geplaatst en moet Traore opzouten en is El Ghazi ineens weer geweldig en moet hij opgesteld worden. Op basis waarvan dan? Op basis van de mening van 2 buitenstaanders? Zoveel mensen hier waaien met alle winden mee, ongelofelijk. En dat alleen maar omdat ze dan weer kunnen zeiken.

  1. Amsterdamse Hagenees

   Je kan een heel leuk stuk vol met tegenstrijdiheden maken van diverse mensen hier. Het leuke is dat ze hetvzelf niet eens in de gaten hebben. Ze lullen om te lullen maar kunnen net zo goed supporter zijn van fc flubbercup.

 9. jojo123

  Jammer, terwijl traore volgend jaar tich weer weg is, kan Ajax beter ghazi of cerny opstellen, terwijl laatstgenoemde net als Younes toch iets te licht zijn voor europees voetbal. Het is ook nog opvallend dat de huidige buitenspelers (younes en traore) nog geen goede voorzet kunnen geven terwijl ajax jarenlang zulke spelers had, zowel voorzet als rendement voor de goal. Geef hem gewoon vertrouwen, dan zal hij het laten zien. Wellicht is Bos niet de juiste trainer voor Ajax. Zelfs Cassiers is nog gevaarlijker dan Traore…

 10. f-side64

  zelfs de tattoe van me jack russel is nog 5 klasse beter dan bertje uit 1 of andere bananen republiek.

  1. Amsterdamse Hagenees

   Kijk Pascal, als je nu toch nog online bent. Ga je gang ajb. Zijn van die mensen die je hier kan missen als kiespijn.

    1. f-side64

     traore is wel goed als zwarte piet of mag dat niet meer van ned. meest gestoorde vrouw genaamd s. simons

     1. Remco425

      Racisme is altijd verboden geweest en jij bent 10x gestoorder dan zij met je achterlijke uitspraak.

    1. Amsterdamse Hagenees

     Tsja, bewijst dat je hier alleen maar op de site bent om idiote uitspraken te doen. Als je nu nog niet weet wie Pascal is hoor je hier dus echt niet thuis.

     1. Amsterdamse Hagenees

      Laat maar, we weten al dat je dom bent. Blijf het nu niet aantonen. Je doet alsof je alles volgt maar lezen is een probleem voor je.

 11. -buitenkantje rechts-

  Onvrede moet je ook hebben als je niet in de basis staat! Zou niet best zijn als je dat niet had. De mensen met kwaliteit zetten dat om in positieve energie om zich extra te bewijzen.. mentaal zwakkeren gaan blind om zich heen schoppen.. zie El Ghazi.
  Daarnaast is er nog de kwestie van respect en gezag voor de trainer. Die wordt door het omduwen en de uitlatingen van El Ghazi met voeten getreden. Hij komt er wat dat betreft nog erg goed vanaf.. maandje Jong Ajax.
  Als ik trainer was geweest was het exit. Definitief!
  En voor degenen die nu weer zeggen dat El Ghazi moet spelen ipv Traoré wil ik zeggen.. Bekijk de invalbeurten van ElGhazi mog eens terug.. Geen schim van wat hij kan zijn. Volkomen terecht dat hij niet speelt.

  1. f-side64

   respect en gezag moet je verdienen en als bosz de voorkeur blijft geven aan zijn lover traore krijg je het ook niet hij is trainer bij ajax niet bij 1 provincie clubje

 12. Forever nr14

  Cerny op rechts Bosz, en die vriend van je met een speedboot snel terug het kanaal over sturen, en El gahzi pfffff lekker bij Jong Ajax laten, gefrustreerd of niet!!! Je blijft met je poten van je coach af! Dombo

 13. afcadeluxe

  zeg het al een poosje traore is middenvelder/pingelaar leuk om te zien als we 4-0voorstaan maar haalt nooit achterlijn maarja ik heb geen cursus knvb gehad dus zal ik het wel verkeerd zien…..

 14. AFCA my World

  Weg weg weg die Traore,kan nix is nix en word nix,iedereen is beter als hij,liever gisteren als vandaag weg ! Wat een snertvoetballer !

 15. EugAjax

  El Ghazi is te ver gegaan op de training. Het heeft ook geen zin om trainer aan te spreken op ‘vriendjes keuzes’. Dat is rechtstreeks solliciteren naar een straf. Ik vind dat Ajax zeer goed heeft ingegrepen. Geen halve maatregelen nemen als een speler je beticht van subjectieve keuzes. Mbt onvrede moet ElGhazi naar eigen presteren kijken en niet naar anderen. Traore speelt niet goed, maar verdient een tijd de kans. zoals El Ghazi vorig jaar lange tijd voorkeur heedt gehad op rechts. Ik ben wel eens dat Cerny eraan komt dus Traore zal nu echt snel beter moeten worden.

 16. Amsterdamse Hagenees

  Als Traore dezelfde tijd krijgt als Klaassen staat hij tot minimaal start van de lente wel in de basis hoor.

Reageren is niet mogelijk.