There are no ads, please add some


Dolberg: ‘Voor mezelf nog accepteren niet elk duel te kunnen spelen’

0726ajax-paok_dolberg

In de nieuwe Ajax Life krant een uitgebreid interview met Kasper Dolberg. De jonge Deen verbaast iedereen met zijn uitstekende start in het nieuwe seizoen, zijn eerste in de hoofdmacht. Vanzelf gaat het echter allemaal niet. Dolberg stelt dat de fysieke belasting bij het eerste elftal behoorlijke impact heeft. ‘Ik moet van de trainers meer ‘aan staan’ tijdens de training. Meer inzet en concentratie tonen. Dit seizoen is elke training pittig en vergelijkbaar met een wedstrijd. Alles gaat sneller. Ons spel vraagt veel van onze fysiek. Ik voel nu dat ik vorig jaar beter had kunnen trainen. Ik werk harder en ben elke dag moe. Mijn lichaam en hoofd hebben het even zwaarder.’

De fysieke belastbaarheid van de Deen is een belangrijke reden dat Peter Bosz hem niet alle duels wil laten starten. ‘Iedereen let goed op en waak voor overbelasting. Ik begrijp de uitleg dat ik niet elk duel kan spelen. Ik moet het alleen nog voor mezelf accepteren.’


Gerelateerde posts

31 reacties

 1. KBouter

  Goede instelling, jonge gasten gaan ook allemaal met een terugslag te maken krijgen, dat is een onderdeel van het proces, waar Bosz voor waakt. Gelukkig heeft Ajax met deze selectie mogelijkgeden genoeg om Dolberg af en toe gewoon tust te geven. Dit seizoen gewoon rustig brengen.

  1. BobbyHaarms

   Die terugslag hebben we nu van nabij mee kunnen maken met Bazoer. Niks mis mee en heel logisch ook, maar als je nagenoeg een heel seizoen top speelt en iedereen je op handen draagt en nu een paar maanden minder, staat de critici al klaar met hun hakbijlen om hem af te slachten. Ook dat hoort bij het leerproces! Het is te hopen dat Kasper dit allemaal bespaart blijft, maar het lijkt me een rustige en bovenal verstandige jongen die nu zelf al aangeeft dat hij het moeilijk vindt. Al is het in mijn ogen dé spits van Ajax mogen we nog niet verwachten dat hij er wekelijks staat. Hoop dat Ajax dit ook goed beseft.

   1. KBouter

    Dat doen ze wel Bobby, trust me. Gewoon verstandig zijn en tegen kleine clubs en bij voorsprongen op tijd rust geven.

    1. FrankiC

     Hij moet JUIST ook spelen tegen kleine clubs. Niet alleen tegen zware tegenstsnders met 1 kans per wedstrijd. Daarvan raakt een spits in een dip. Hij gaat genoeg minuten pakken, want hij is onze beste spits en een stabiele jongen.

   2. paulvos

    Valt allemaal niet mee he jochie, veel en zwaar trainen. Maar als je zo doorgaat dan kom je er wel.

  2. koote207

   Daar gaan we nog heel veel schik aan beleven en uiteindelijk zal hij wel voor de hoofdprijs weggaan

 2. Jimmy1971

  Goed dat hij het zelf ook al ziet , hebben er genoeg gehad met te weinig geduld ( Bouy , Kishna , etc .)

  1. HURBIE

   Wat heb je eraan om de boel te forceren heb je alleen jezelf mee op een bepaald moment en dan kan je helemaal niet spelen voor jou klote en voor de toeschouwers en je medespelers.
   Goed trainen en goeie voeding en proberen de boel heel te houden
   SUCCES TOPPER

 3. Charka53

  Rustig aan jongen je bent nog jong je tijd komt wel en dan ben je blij dat je een rustdag heb.

 4. -buitenkantje rechts-

  Langzaam brengen deze jongen..
  Natuurlijk is hij gretig.. Maar je moet hem niet te vroeg afbranden.. We hebben met bv Cassierra of Traoré prima vervangers.. Lekker blijven trainen en werken aan je fysiek..

 5. 11Younes11

  Wat een talent heeft deze jongen, lang geleden dat we echt een typische Ajax-spits hebben gehad die kan meevoetballen en goals maken. Als hij een tegenslag gaat krijgen, moet hij de rust bewaren, maar dit zit meestal wel goed bij die Denen.

 6. Michel6172

  We hebben van je genoten en dat gaan we zeker weer doen, belangrijk is dat het z’n tijd gaat krijgen dat de ontwikkeling nog meer vruchten gaat afwerpen dan dat je tot nu toe al gedaan heb. Dolber, je ben een echte Ajax spits waar van we heel veel van gaan genieten in de aankomende tijd. Neem je tijd kerel en accepteer dat alles op z’n pootjes terecht komt in een positieve zin. Jou instelling om het te moeten accepteren geeft al aan wat voor karakte je bezit. Ajax is trots op je. ?

 7. Amsterdamse Hagenees

  Dit stond twee drie weken geleden ook al als topic volgens mij. Exact dezelfde tekst. Dat het interview nu gepubliceerd is maakt het niet nieuw.

 8. ajacied078

  deze jongen gaat eriksen achterna richting Europese top. als die zo blijft ontwikkelen wordt het echt een top spits niveau Barcelona real enz

  1. BobbyHaarms

   Nou over het algemeen gedijen Denen uitstekend bij Ajax. We hebben het hier niet over een Boilesen..

 9. JohnDoe77

  Deze kerel gaat het echt maken! En het is wel slim om niet alle wedstrijden te spelen. Hij is heel jong, niveau is een stap omhoog dus rustig opbouwen. Jij komt er wel Kasper!

Reageren is niet mogelijk.