There are no ads, please add some


Ajax onder 19 start vanavond in IJsland nieuw UEFA Youth League avontuur

youth_league

Ajax onder 19 start vanavond om 18.00 uur een nieuw UEFA Youth league avontuur. Hoewel Ajax zich niet heeft weten te plaatsen voor de Champions League mag de Onder 19 op basis van de landstitel bij de A-junioren toch deelnemen. Net als vorig seizoen komt de Onder 19 daardoor in het knockout-traject van de landskampioenen. De winnaars van het knockout traject schuiven na de winter in bij de winnaars van de UEFA Youth league poules met de jeugdploegen van de CL-deelnemers.

Ajax treft om 18.00 uur in IJsland Breidablik, de kampioen bij de A-junioren in IJsland. De selectie van Ajax is versterkt met Matthijs de Ligt (17), Carel Eiting (18) en Deyovaiso Zeefuik (18). Zij komen meestal uit voor Jong Ajax. Linksachter Mitchell Bakker speelt EK-kwalificatiewedstrijden met Oranje onder 17 en ontbreekt dus.

Vorig seizoen bereikte de jonge Ajacieden uiteindelijk de kwartfinales van de Youth League waarin het uiteindelijk werd uitgeschakeld door Chelsea, zie bericht.


Gerelateerde posts

31 reacties

 1. KBouter

  Laten we hopen dat ze dit jaar meer geluk hebben dan vorig seizoen, toen ging ineens onterecht als ik me herriner het licht in de kwartfinales ineens uit.

  1. paulvos

   Veel succes jongens, en hopelijk minimaal zoveel mooie wedstrijden als vorig jaar met als het ff meezit de finale te behalen en die dan ook weet te winnen.

 2. BobbyHaarms

  Deze jongens zijn gewoon zo goed! Heb er vertrouwen in dat ze ver gaan komen, en mochten ze Chelsea wederom treffen is dit dé kans om te laten zien wie er nou eigenlijk echt beter is.

    1. Widi

     Chelsea 1 heeft zich niet geplaatst. En Chelsea onder 19 is geen kampioen van Engeland geworden.

Reageren is niet mogelijk.