There are no ads, please add some


Bosz: ‘Spelers beginnen te begrijpen wat we van ze vragen’

0725peter_bosz

Peter Bosz was na afloop voor de camera van Fox Sports tevreden, maar had ook het nodige aan te merken. ‘Ik vond Ajax goed staan,. We hebben het over 90 minuten gezien gewoon goed gedaan. Maar in de eerste helft hadden we het lastig. Lastig om eronder uit te voetballen. We hadden toen ook nog teveel balverlies. In de tweede helft was dat een stuk beter. Je ziet er gewoon dat er heel veel voetbal in de ploeg zit. Het zijn allemaal jongens die vooruit willen en vooruit denken. Maar ik vond wel dat die jongens die dus heel goed kunnen voetballen een aantal malen onnodig balverlies leden. Dat mag deze spelers niet overkomen. Met 5-1 is er veel hosanna. Maar ik kijk verder. Ik denk dat wij nog beter kunnen.’

Bosz werd opnieuw gevraagd over wat hij vond van Hakim Ziyech. ‘Ik vond hem foutloos,’ zo reageerde Bosz sarcastisch. ‘Iedere keer al die vragen over die jongen. Ik heb niet één basisspeler, ook niet elf, maar misschien wel 20 of 22. Op de bank zaten allemaal jongens die normaal in de basis horen te staan. Het is aan mij om nu te zorgen dat we zo goed mogelijk samen gaan spelen en dat er een team van gesmeed wordt. We moeten er nu niet eentje uitkiezen. Ik vond het vandaag als team goed staan en over 90 minuten gezien hebben we het als team gewoon goed gedaan.’

Toch wilde de coach ook positief afsluiten. ‘Langzamerhand beginnen de spelers te begrijpen wat we van ze vragen. Dat kan nog beter, maar we zijn wel op de goede weg.’


Gerelateerde posts

47 reacties

   1. BobbyHaarms

    Dat niet, maar Bosz zijn punt van kritiek is wel logisch. Aanvallend zeer goede dingen gezien, maar ook dat we verdedigend nog steeds zeer kwetsbaar zijn. Dan heb je de mazzel dat je PEC treft want een beetje tegenstander straft dit genadeloos af. Desalniettemin een heerlijke overwinning gezien die naar meer smaakt.

    1. Charka53

     inderdaad BobbyHaarms er komen nog echte tegenstanders , dan zien we wel of het echt beter gaat.

     1. BobbyHaarms

      Als iedereen maar op zijn vertrouwde positie gezet wordt, zijn taken maar goed uitvoert én de vrijheid houdt om zelf acties te maken. Aanvallend zit het echt wel snor, denk zelfs met afstand de beste aanval van de eredivisie. Alleen is het zo aanvallend dat je er haast niet aan ontkomt dat er af en toe gaten vallen, daar zal echt hard aan gewerkt moeten worden. Maar goed, als je er 1 meer maakt dan je tegenstander kan je nooit verliezen 🙂

     2. Widi

      Die gaten zorgen er ook voor dat een tegenstander het probeert, en dat geeft ons weer ruimte……de afgelopen jaren was alles dichtgetimmerd, maar duurde het daardoor aanvallend ook allemaal veel te lang, waardoor er nooit ruimte was.

     3. BobbyHaarms

      Precies Widi! Nou dan 100 x liever af en toe de deksel op je neus krijgen dan 90 minuten oeverloos rondtikken en als supporter zijnde verdwaasd de Arena uitlopen en je afvragen wat je hier in Godsnaam deed.

      Je betaalt grof geld om je cluppie te zien schitteren, en dat hebben we jarenlang niet gekregen. Nu kan ik niet wachten totdat de volgende wedstrijd weer begint. Zie het verschil..

 1. koote207

  Niet te vroeg juichen Peter zo goed was het echt niet, je geeft een 7 zag ik..?? Hoe kom je daarbij een mager 6je was meer op z’n plaats

  1. creutz1977

   mager 6je? je wint lachend met 5-1… flitsende aanvallen… En dat geef jij een 6? nou dikke 7 van mijn kant… genoten van Ajax.. spelers staan op de juiste plek.. verdedigend, middenveld en aanval was gewoon prima vanavond…

   1. koote207

    Hoe kom je daar nou bij, voor het zefde geld sta je met de rust met 1-3 achter, ze fietsten er zo makkelijk doorheen, het is Pec en die staan laatste en dan zo spelen, moet je donderdag en zondag niet doen, dan staan we weer voor lul

    1. creutz1977

     sorry koote207, dat is echt dikke onzin… aanvallend spel staat gelijk aan dat tegenpartij ook wel is een kans krijgt… Maar jij schets het wel erg overdreven dramatisch

     1. koote207

      Ik zeg niet dat het slecht is deze wedstrijd, maar we moeten nu niet net doen of we met wervelend spel een geweldige tegenstander omver hebben gespeeld, wij zijn Ajax en moeten eens vechten en de ballen uit de broek lopen neem een voorbeeld aan Klaassen, kijk eens bij de 1-1 hij staan als enige met z’n armen in de lucht de rest inereseerd het geen kloot! Heb je dat stuk van Frank de Boer gelezen..?? Dan weet je wat ik bedoel…

     2. creutz1977

      tuurlijk ben met je eens dat er zeker ruimte is voor verbetering.. Gelukkig wel… Maar dat het tikje breed of achteruit… het op safe spelen gelukkig steeds meer verleden tijd is… kijk op deze manier met meer plezier naar ajax..

 2. Indojood

  Dat is onzin. Bosz heeft te lang aan de basisspelers van vorig jaar vastgehouden. Die wedstrijd tegen Willem II is een geschenk uit de hemel. Zijn oogjes zijn open gegaan.

 3. Litmanen

  Kan ik me wel in vinden. Eerste helft speelden vooral de middenvelders nogal slordig, maar dit is al met al toch een verademing ten opzichte van de afgelopen paar jaar. Prachtige acties en heerlijke goals!

  1. PvL020

   Middenveld speelde voor het eerst zo, dus dat was ff wennen. Wel heerlijk met Klaassen (terwijl hij nog beter kan), Schöne en Ziyech

 4. -buitenkantje rechts-

  Tja.. Zulke dombo’s die spelers hè.. Na 7 wedstrijden beginnen ze eindelijk pas te begrijpen wat je van ze vraagt. Heeft verder niks te maken dat je bijna iedere wedstrijd andere spelers selecteert en op andere posities zet. O ja, en al drie verschillende tactieken hebt uitgeprobeerd.. Het is eerder dat ondanks jouw gezwalk de spelers verbazend goed presteren..
  Maar goed..
  Vanavond in de tweede helft echt weer genoten van een aantal rasvoetballers. Denk dan met name aan Traoré en Ziyech.. Ook Schöne weer goede wedstrijd en Dolberg heeft laten zien toch echt een groot talent te zijn.. Twee prachtige goals! Hoewel ik wel vond dat hij af en toe nog nèt niet scherp genoeg was voor de goal. Langzamerhand gaan we de goede kant op. De wedstrijd van afgelopen woensdag is een zegen geweest voor Ajax.. Denk eerder toeval dan wijsheid. Maar afgelopen woensdag zag Bosz hèt middenveld van Ajax met geweldig spel! Daardoor kregen we vanavond de broodnodige wijzigingen in het team.. De poppetjes op de juiste plek is al genoeg Peter.. Gelukkig hebben we genoeg kwaliteit op dit ogenblik, zodat de spelers het verder zelf wel invullen..

 5. Michel6172

  Nou idd, de spelers zijn zo dom dat ze het nu pas begrijpen volgens meneer Bosz. Hahaha de pannekoek!!
  Heb er ook van genoten, de supporters hebben altijd in de spelers gelooft, we hebben gewoon een hele goede team daar staan met onzettend veel creatie mogelijkheden. De kritiek die er kwam op sommige spelers waren soms terecht maar ook soms onterecht. Bosz is gewoon een “piloot” die niet weet om met zo’n motor als Ajax draaiend te krijgen. Ik denk en weet bijna wel zeker dat het puur mentaliteit is van de spelers zelf. Zij moesten wennen aan zo’n brokken piloot als meneer Petr Bosz, met nu het licht gezien te hebben van we doen het wel op onze manier. Dus meneer Peter Bosz, de spelers beginnen nu te begrijpen dat ze het maar op hun manier doen. Want jou systeem zien we niet er in, dit is puur Ajax mentaliteit. Door aandringen van supporters is Ziyech gekomen, jij had hem niet nodig. Allemaal van dat soort bullshit. De pluim en eer gaat daarom vanuit mij kant 100% naar de spelers en niet naar jou gedram.

  1. Widi

   Die like zal je jezelf wel gegeven hebben voor een warrig verhaal dat een combinatie is van open deuren en onjuistheden, 6172.

   1. Michel6172

    Oh ja, like me zelf??? Nee zeg gewoon wat ik er van denk. Vind jij dat onduidelijk en onjuist. Vind dat best Widi. Ga daar niet moeilijk over doen.

 6. Teuntje

  Ik vind dit toch een redelijk zelfingenomen reactie van PB. PB goochelt al 7 wedstrijden lang met de spelers. In geen 7 wedstrijden de zelfde opstelling gezien en geen enkele vastigheid voor de spelers. Dat de individuele klasse (met name Ziyech) er voor zorgt dat tegen de allerlaatste uit de lijst gewonnen wordt, laat bij mij de zon nog niet schijnen.
  Om dan te zeggen dat zijn systeem eindelijk begint in te dalen….ik heb de wedstrijd dan toch duidelijk anders beleefd.

  1. Michel6172

   Zo is dat Teuntje, hoe kan je dan zeggen dat de spelers beginnen te begrijpen wat ze van ze vragen.

 7. Michel6172

  Bosz werd opnieuw gevraagd over wat hij vond van Hakim Ziyech. ‘Ik vond hem foutloos,’ zo reageerde Bosz sarcastisch. ‘Iedere keer al die vragen over die jongen.? Vind je raar dat ze dat weer vragen. Jij had rare uitspraken over hem gedaan na prima inzet van deze jongen de afgelopen keer. Je moet een toegeven dat je fout zat met “we hebben Ziyech niet nodig, je moet een toegeven dat Ziyech een onzettende belangrijke pion is in ons Ajax. Natuurlijk zijn er 20 of wel 22 andere goede spelers maar laat we over één ding duidelijk wezen, Ziyech maak wel een verschil. Dit zag je vanavond ook weer terug in de wedstrijd. Ik zeg nu sacastisch, meneer Peter Bosz, tja daar heeft Ajax wat aan.

 8. EugAjax

  Ik heb de wedstrijd nog even helemaal terug gekeken. Over 90 minuten mogen we voor nu tevreden zijn en heeft Ajax meer dan verdiend gewonnen. En met veel leuke momenten en goed spel. Echter de eerste helft liet een kwetsbaar Ajax zien en een betere tegenstander als PEC had zomaar 3 of 4 goals kunnen of moeten maken. Dan was het andere wedstrijd geweest. Ik besef dat als je zelf meer aanvalt er meer ruimte is voor tegenstander maar dat moet er wel uit gaan te zijner tijd. Verder genoten van Sanchez, Dolberg en Ziyech. Die drie met name. Ook Klaassen en Schone wil ik niet onvernoemd laten. Dankzij deze twee spelers kon Ziyech uitblinken op middenveld. Extra groot compliment dus voor Klaassen. Hij is tot nu toe de man bij Ajax geweest en topscorer van NL, maar weet dat hij zich nu weg moet cijferen voor Ziyech om samen de tandem van Ajax te worden. Deze twee gaan Ajax aan voetballen hpuden!!! Mbt Bosz zijn opmerking het klipt. Ik denk alleen dat het niet zo zeer met begrijpen te maken heeft maar meer met trainen en herhaken en herhalen en herhalen zodat automatismen kan groeien. Mannen ga zo door en ik voorzie eerder stabiliteit in mooi spel en resuktaat dan na winterstop, mijn eerdere voorspelling??⚽️⚽️

   1. EugAjax

    Als je er 5 noemt is inderdaad gevaar groot dat je iemand tekort doet. Traore speelde ook goed en maakte mooi doelpunt. Ook Veltman speelde goed ja wsl heel het elftal….in tweede helft althans. Echter de 5 die ik noemde vielen mij extra op thats all

 9. Germain

  Wij werken niet dagelijks met deze 20 basisspelers, maar Bosz en zijn staf weten verdomd goed waar de verschilletjes tussen de spelers zitten. Wij oordelen over de kwaliteit van de wedstrijden en die gaat er zienderogen op vooruit. Het seizoen is net begonnen, ik ben dik tevreden. Nu Standard verslaan met echt Ajax voetbal ipv tikkie breed en tikkie terug. Niet voetballen om niet te verliezen maar spelen om te winnen. Daar betalen we graag voor, succes donderdag PB.

 10. ajaxpers

  De ernst van de situatie mbt deze trainer wordt niet begprepen. Maar ja, daarvoor is er ook meer IQ en EQ nodig. Nogmaals niks tegen pieter post als mens maar wel als trainer. Snap je het onderscheid of is dat ook al moeilijk?

   1. Indojood

    Ik heb vanochtend gelezen dat de spelers onder FdB er geen plezier in hadden. Bij Inter lopen er tenminste winnaars.

    1. Widi

     Ik heb het Frank horen zeggen. Laten we het beste eruit halen: onze spelers kunnen nog iets meer winnaars worden.

Reageren is niet mogelijk.