Ajax schittert bij vlagen tegen hekkensluiter PEC: 5-1

0924ajax-pec_dolberg

Ajax heeft in de eigen Amsterdam ArenA een ruime competitie  overwinning geboekt op hekkensluiter PEC Zwolle. Na een moeizame start liep de ploeg van Peter Bosz uiteindelijk uit naar een 5-1 overwinning.

Bekijk via deze link het fotoverslag van dit duel.

Ajax keek al vroeg tegen een achterstand aan toen Wout Brama ontsnapte aan de aandacht van de Ajax-verdediging en geheel vrij de 0-1 kon binnen schieten. Ajax herpakte zich snel door twee twee corners van Ziyech. Davinson Sanchez was twee keer het eindstation van zo’n scherp aangesneden voorzet vanaf de zijkant. De Colombiaanse verdediger poetste in de achtste minuut de vroege openingstreffer van Brama weg en zette Ajax in de 38e minuut met een tweede rake kopbal zelfs op een voorsprong.

In de tweede helft nam spits Kasper Dolberg het stokje over van Sanchez als doelpuntenmaker. De naam van de naam verscheen eveneens tweemaal op het scorebord. Twee fraaie treffers waar de klasse van de jonge Ajax-spits vanaf droop. De sterk spelende Bertrand Traoré was verantwoordelijk voor de 4-1. De aanvaller uit Burkina Faso danste door de Zwolse verdediging en ronde koelbloedig. De 5-1 van Dolberg viel na een hard schot van afstand, die via de lat achter de lijn viel. Scheidsrechter Jochem Kamphuis zag niet meteen dat er was gescoord, maar voelde zijn horloge trillen en wees gedecideerd naar de stip. De doellijntechnologie deed zijn werk.

Ajax-PEC Zwolle 5-1 (2-1)
4. Wout Brama 0-1
8. Davinson Sánchez 1-1
37. Davinson Sánchez 2-1
55. Kasper Dolberg 3-1
58. Bertrand Traoré 4-1
63. Kasper Dolberg 5-1

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Toeschouwers: 48.088
Gele kaarten: Holla, van Polen, Verdonk (Allen PEC Zwolle)

Opstelling Ajax:
Onana; Veltman, Sanchez, Viergever, Sinkgraven; Schöne (60′. Riedewald), Klaassen (79′. Van de Beek), Ziyech; Traoré, Dolberg (75′. Cassierra), Younes;

Opstelling PEC Zwolle:
Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk; Brama, Holla (65′. Warmerdam), Marinus (76′. Saymak); Menig, Achahbar, Thomas (’45. Ehizibue).
Wissels PEC Zwolle: Saymak, Mokthar, Sandler, Begois, Ehizibue, Warmerdam, Schenkeveld, Karagounis, Hauptmeijer, Brock-Madsen.

Related posts

50 Comments

    1. Litmanen

      Absoluut mee eens. Twee heerlijke avondjes in 1 week. Tijd geleden hoor dat we zo verwend zijn. Bedankt mannen!!!!

  1. BobbyHaarms

    Sánchez, Dolberg, Ziyech en Traore waren m.i. de beste spelers vanavond. Verdedigend valt er nog een hoop werk te verrichten, maar dit Ajax is eindelijk weer leuk om naar te kijken!

    1. Widi

      Ik zit alles een beetje te lezen hier vanmorgen. Ik kom wat commentaren van jou tegen. Had je heel veel gedronken? Of waren het pillen?

      1. koote207

        Nee hoor was nuchter (bijna) gisteren, heb een leuke avond gehad in de arena maar ik begrijp niet waarom iedereen weer in hossanastemming is, laten we dit om te beginnen deze week eens vasthouden!

  2. Indojood

    Nog genoeg ruimte voor verbetering maar het is weer leuk om naar Ajax te kijken. Traoré was aan het swingen, Ziyech is nu al belangrijk en Dolberg gaat een hele grote worden…

    1. Charka53

      Dat is Zeker maar we gaan de goede kant op ze krijgen vertrouwen en dat bevordert het spel .
      Wat me opvalt dat Klaassen een stuk minder opvalt omdat hij nu niet de kar hoeft te trekken zoals vorige competitie en een paar wedstrijden van dit seizoen.

        1. Charka53

          Het gaat er weer op lijken , we gaan weer genieten en kunnen met opgeheven hoofd zeggen dat we Ajacied zijn.

        2. BobbyHaarms

          Als het verdedigend nu ook nog wat beter voor elkaar komt dan heb ik alle vertrouwen in een goede afloop dit seizoen. Ben trouwens nog aan het nagenieten van gisteren..man man wat is dat lang geleden 🙂

  3. creutz1977

    weer avondje genieten,.. eindelijk staan spelers waar ze moeten staan en tonen ajax waardig spel….

  4. Geroldkohlen

    gudelj blijft voorlopig lekker zitten! Ziyech en lasse waren weer goed! mooie goals met redelijk tot goed voetbal. Bosz luistert eens een keer het is een wonder, nu nog een paar anderen op de bank! onana ook goed gekeept!!

    1. Indojood

      Bosz leest mee hier. Wij moeten onszelf credits geven omdat we hier continue de visie van Cruijff laten horen want wij zijn Ajax!

      1. -buitenkantje rechts-

        Tuurlijk leest hij mee.. Hij heeft op 2 posities na bijna onze opstelling staan.. Maar daar gaan we ook nog aan werken..??

  5. Yarive

    Weet iemand wat er gebeurde tijdens dat opstootje op de F-Side? Kon het niet zo goed zien van waar ik zat. Voor de rest wel dik, en dik tevreden over het resultaat! ✖✖✖

  6. hubert

    Wat een grote onzin dat bos zou meelezen en luistert naar jullie. geloof me dat doet hij zeker niet ook al zouden jullue dat graag willen eerst moest hij vertrekken en nu we gewonnen hebben is P.B. weer top. totdat ajax weer verliest en zal hij wel weer moeten vertrekken tjonge jonge zeg

    1. -buitenkantje rechts-

      Nou nee Hubert.. Je hebt gelijk dat sentiment soms snel kan omslaan hier. Maar los daarvan worden ook hele reële en bruikbare commentaren gepost..?

    2. Indojood

      hubert, ik heb gesproken met Bosz na de wedstrijd en hij heeft me bedankt hiervoor. Echt waar. Ik zei: “Niks te danken, hoor. Gewoon doen wat Johan zegt en dan komt het goed.” ?

  7. vak411

    Ben benieuwd welke inlognaam peter bosz hier zit. Hij leest veel hier en neemt onze adviezen keurig over. En het werkt peter!

  8. Jimmy1971

    Ik ben blij dat Bosz nog niet tevreden is en denkt dat er meer in zit , dat denk ik ook , geef die man nou even de kans ! De Boer maakte ook wel eens fouten ( zelfs laatste wedstrijd , wissel Milik ) alleen had hij meer krediet als jongen van de club ..
    Zit ook een stuk in de mentaliteit van de spelers , die zich nu kunnen optrekken aan geboren winnaars en broodvoetballers als Sanchez en Ziyech !

    1. Widi

      Je ziet Sanchez middenvelders al aanspreken op (het verzaken van) hun taak, zoals bij de tegengoal. Hij is echt een aanwinst.

      1. KBouter

        Klopt..dat viel mij ook op bij die tegentreffer. Daar zat hij Schone op zijn huid, dat hij er dichter op moet staan.

          1. KBouter

            Ik denk dat dat onbewust al gebeurd..ik ben geen fan van Viergever, maar ik constateer dit seizoen dat hij een stuk rustiger en stabieler is. Misschien komt dat onbewust omdat hij een steekhoudende naast hem heeft.

  9. f-side64

    en schone speelde ook goed daar kan gudelj in g1 10 j aan tippen dus schone lekker laten staan zolang hij nog 1 contract heb bij ajax.

  10. Slingertje.

    Mooi dat Sanchez 2x scoorde.
    Eindelijk weer een lekkere pot gezien al kwam het wat langzaam op gang maar de 2e helft was toppie.

Comments are closed.