There are no ads, please add some


Krul wil na jaar Ajax niet terugkeren naar Newcastle en hoopt op transfer

0822TimKrul

Ajax heeft Tim Krul voor een jaar gehuurd van Newcastle United en hoopt de sluitpost zo snel mogelijk in te zetten. Krul is herstellende van een zware kruisbandblessure maar is naar eigen zeggen nu geheel pijnvrij waarbij hij hoopt deze maand zijn rentree te maken bij Jong Ajax. In gesprek met Het Parool laat Krul weten dat hij een jaar wil knallen bij Ajax en daarna hoopt op een transfer na elf jaar Newcastle United.

‘Het belletje van Marc Overmars kwam precies op tijd want ik wil nu een jaar knallen waarna ik door de voordeur hoop te vertrekken bij Newcastle. Ik heb veel aan de club te danken maar na elf jaar is het tijd voor een nieuwe uitdaging en die ligt nu eerst bij Ajax. Het herstel van mijn blessure verloopt prima en stiekem heb ik al het wedstrijdschema bekeken waarbij 16 oktober natuurlijk heel speciaal is voor mij want dan spelen we uit tegen Ado. Het was een ontzettend zwaar jaar voor mij want naast mijn blessure degradeerde Newcastle en kon ik bijna geen wedstrijd kijken want de club zit in mijn hart. Ik wil weer snel in het doel staan en een goed seizoen draaien daarna zien we wel verder’.

Bron: Het Parool


Gerelateerde posts

59 reacties

  1. De Ajacied

   Blijf het vreemd vinden dat Ajax een keeper huurt die nog niet geheel hersteld is van zware knieblessure,
   Eerst maar eens kijken waar Krul staat, Onana doet het ook best goed hoor
   ❌❌❌

   1. Remco425

    Ik heb al aan verschillende mensen die hetzelfde zeiden gevraagd of ze een ander reeel alternatief hadden. Ik heb daar tot op heden nog van niemand antwoord op gekregen.

    1. Litmanen

     Je hebt gelijk, maar zoals 010 is uitgekomen bij Jones hadden wij daar ook kunnen uitkomen.
     Verder heb ik herhaaldelijk gezegd dat Padt inmiddels een goede en rustige keeper met uitstraling is geworden.
     Je hebt dus eigenlijk geen gelijk….
     Krul is duur en onzeker. Verder, als hij straks goed is heeft hij Ajax voor een half seizoen gebruikt om bij een grotere ckub binnen te komen.
     Ik krijg steeds meer een heel onprettig gevoel bij deze deal.
     Intussen hopen dat Onana niet te veel punten gaat kosten, want de verdediging is doodsbang met die jongen erachter.

     1. Remco425

      Eindelijk iemand die met namen komt, maar ik ben het niet met je eens. Ten 1e overdrijf je door te stellen dat het maar voor een half jaar is, hij mist sinds zijn overgang maar 1 maand. En tot nu toe kost Onana ons nog helemaal geen punten, want hij heeft nog nauwelijks fouten gemaakt. Ik weet nuet waar het wantrouwen vandaan komt. Degenen die ons de meeste punten hebben gekost was nog Cillissen en de complete verdediging. Ten 2e vind ik zowel Padt als Jones geen volwaardige opvolger van Cillissen. Het zijn leuke keepers, maar geen top. Cillissen was dat ook niet meteen, maar we hadden op dat moment Vermeer als 1e keeper. Hij had een jaar om te wennen. Daarnaast zou het aantrekken van Jones of Padt definitief een streep door Onana zetten, terwijl hij in potentie beter is. Nu is er een overbruggingsjaar met Krul en kan Onana het volgend seizoen van hem overnemen. En mocht Onana het dan ook niet redden, dan zit heeft Ajax bij Krul een optie tot koop bedongen. Al met al dus veruit de beste oplossing.

     2. Litmanen

      Bij Ajax mag geen keeper van 20 in de goal staan. Echt veel te jong. Als ze Jones hadden gehaald had dat een overbrugging geweest. Met Padt had Onana de strijd aan moeten gaan.
      Onana is echt veel te druk en nerveus. Doet me erg aan een jonge Vermeer denken.
      En fouten heeft hij al gemaakt. Denk even aan de “lekke” bal.

     3. In memory of Johan Cruijff

      Ach zolang hier op het forum iemand de naam litmanen mag gebruiken met hele rare ideeen over voetbal mag er ook een 20 jarige bij Ajax in het doel staan hoor 🙂

     4. Remco425

      Jones was geen overbruggingsjaar geweest en dat was geen fout van Onana. Hij redde en stompte de bal redelijk opzij, het was duidelijk weer een blunder van de verdediging die die 2 man helemaal vrij lieten staan.

   1. BobbyHaarms

    Klopt, dat maak ik hier ook nergens uit op. Klinkt meer als dat Krul Ajax juist gebruikt als springplank voor een mooie transfer. Overigens niks mis mee, dan kan Onana het daarna overnemen óf de concurrentie aangaan met een andere keeper. Misschien Stekelenburg tegen die tijd?

 1. -buitenkantje rechts-

  Even de juiste volgorde Krul..
  Eerst volledig revalideren en je vorm terug krijgen bij jong Ajax.. Dan misschien vaste waarde bij Ajax1. Ik vind namelijk Onana ook goed keepen.. Misschien dan kijken of je een transfer kan afdwingen die je hetzelfde salaris biedt als je nu verdient.
  Ik vind het zo onverstandig dat je net nieuw bij een club bent, zelfs mig geen wedstrijd gespeeld hebt, al te gaan praten over een transfer..

  1. Remco425

   Klopt BR, maar hij geeft wel aan te willen knallen bij Ajax. Dus hij is wel super gemotiveerd. Daar gaat het om. Dat hij na dit jaar weer weg is, was al nagenoeg bekend, aangezien het een huurperiode van 1 jaar is. Niets nieuws dus.

    1. In memory of Johan Cruijff

     Waarom dom. Ajax moest iets doen op laatste moment. Zolang Jasper niet weg was kon je geen tweede eerste keeper aantrekken. Met Onana en Boer op de achtergrond is Krul een goede optie. Jongen wil zich straks om vele redenen bewijzen waaroneder Ned. elftal. Kan dus voor meerddre partijen goed uitpakken. Andere officiele eerste keeper was er niet op die trmijn voor sluiten transfermarkt.

     1. BobbyHaarms

      Precies, dit was naar mijn idee ook de beste optie voor dat moment. Onana is leuk voor de toekomst maar vind ik persoonlijk nog niet stabiel genoeg voor Ajax 1, ook al doet ie zijn best. Prima om Krul voor dit jaar te huren.

 2. Joeguh9

  Had liever een keeper die volledig gefocust is op een carriere bij ajax en niet nu al aan een vervolgstap denkt!

  1. Valentino

   Of juist wel, extra gemotiveerd om zich te laten zien om zo die transfer te krijgen die hij wil.

 3. Jimmy1971

  Beetje dom en weinig respectvol , praten over je volgende transfer wanneer een club je toekomst net ‘gered ‘ heeft door je , voordat je wedstrijdfit bent ,een mooie kans te geven ..
  Misschien vind je het wel leuk bij Ajax ?!

     1. Remco425

      Maar hij heeft geen nieuwe poot nodig. Alleen even herstellen en dat is bijna gebeurt. Wel bij de les blijven Hurbie ?

 4. Gepe

  Onana vind ik nu nog te licht voor het grote werk. Bij iedere terugspeelbal begint mijn linkeroog spontaan naar rechts te trekken,zal vast een goede keeper worden,maar ziet er nu gewoon nog erg onzeker uit. Krul moet i.d.d. eerst maar ’s fit worden,en zich daarna weer bewijzen,hij is er immers een jaar uitgeweest. Pas als hij de status van vaste eerste keeper heeft,moet ie verder kijken. Misschien nog een club in het buitenland,misschien lekker dicht bij huis,bij AJAX. Maar Onana weer naar Jong-Ajax verdrijven!

 5. Michel6172

  Ja dat vind ik ook” Onana kan misschien dan wel keepen maar voor Ajax 1 is ie net niet de keeper die ze moeten hebben bij Ajax 1. En wat krul betref, ik hoop dat ie het gaat waar maken. Goede Keepers te krijgen schijnt nog steeds een probleem te zijn in Nederland.

   1. Remco425

    Ook die reeel zijn en van een goed niveau? Namen mensen, ik wil namen. Dit gewoon blijven roepen is te makkelijk.

 6. In memory of Johan Cruijff

  Goh, die jongen geeft antwoord op een vraag en wordt vervolgens hier afgemaakt. Iedereen mag aan zijn toekomst denken maar hij niet dus.

  1. Remco425

   Inderdaad ImoJC. Daarbij is het een huurperiode van 1 jaar en was dus al voor 95% bekend dat hij daarna weer weg is. Hij zal wel aan zn toekomst móeten denken want als Ajax hem na dat jaar niet meer wil heeft hij niks.

    1. Remco425

     Je hebt gelijk, hij had een jaar bijgetekend, was ik even vergeten. Maar het is wel heel gewoon dat hij aan zn toekomst denkt. Doe jij denk ik ook regelmatig.

  2. -buitenkantje rechts-

   Belangrijkste woord: denken..
   Hij had ook kunnen zeggen eerst maar eens te willen revalideren en belangrijk voor Ajax te zijn..

 7. KBouter

  Krul heeft een blessure gehad en kan zich mooi in de kijker spelen bij Ajax…en Ajax zat met een probleem sinds Jasper weg ging. Krul is een topsporter en zal gewoon voor het hoogste gaan wat hij krijgt, en dat is ook begrijpelijk. Sneu sommige reacties over hem.

   1. dickst14

    Als hij snel gaat spelen en goed gaat keepen wel ja. Anders is het een lose lose situatie voor iedereen. We staan inmiddels al 5 punten achter na 5 wedstrijden

    1. Remco425

     Morgen moeten ze tegen elkaar dus worden er sowieso punten verspeeld. Daarnaast is het maar 3 punten op psv, de enige echte concurrent. feyenoord doet het even leuk, maar dat is ieder jaar in het begin. Als ze morgen verliezen kunnen ze ook zo weer 8 wedstrijden op rij verliezen.

     1. dickst14

      Ik reken daar niet op dit jaar. Voorlopig is het belangrijkste om zelf onze wedstrijden te winnen. In Eindhoven worden zo wie zo punten verspeeld. Maar wij moeten wel winnen.

     2. dickst14

      Het is naief om te denken dat dit altijd gebeurt. Eens in de 20 jaar worden ze kampioen. Wij moeten vanaf nu gaan voetballen.

     3. BobbyHaarms

      Dat denk ik dus ook Dickst14, laat dat 010 maar schuiven. Ze worden jaar na jaar uitgelachen door ons maar die zie je wel met zeer beperkte middelen sterker en sterker worden. Het dubbeltje kan voor die kakkies deze keer zomaar de goede kant op rollen..

Reageren is niet mogelijk.