There are no ads, please add some


Bosz op zijn hoede voor uitduel met Heracles

0725peter_bosz

Ajax keerde vrijdagmiddag terug uit Athene waar het een 1-2 overwinning behaalde op Panathinaikos en richt het vizier vanaf nu weer op de competitie waar het zondag Heracles Almelo treft, een oude bekende van trainer Peter Bosz die niet gerust is op het treffen in het Polman Stadion.

‘Heracles heeft flinke stappen gemaakt de laatste jaren en ze hebben Europees voetbal gehaald waar natuurlijk veel aandacht voor is geweest. Ik herken de speelstijl van de club wel al was het vorige week tegen Excelsior niet goed. Toch staat het vrij goed en kunnen ze het tegenstanders behoorlijk lastig maken. Aan de andere kant beschikken wij ook over een fitte selectie en zal ik bepaalde spelers opnieuw moeten teleurstellen. Dat doe je niet graag als trainer, zeker niet als spelers het verdienen. Kijk alleen maar naar Cassierra die bij Jong Ajax vier keer scoorde. Echter doe ik het in het belang van Ajax. Je probeert te voorspellen hoe een wedstrijd kan gaan lopen en welke wissels je eventueel moet gaan plaatsen’.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

80 reacties

  1. De seijs

   Voorlopig is elke wedstrijd een finale. Dus ja ajax moet elke week op zijn hoede zijn! Deze selectie is er voorlopig nog niet. Het blijft billenknijpen.

   1. Charka53

    Dat zal zo nog een hele tijd blijven hoor zo lang ze zelf bang zijn voor elke tegenstander en dat de tegenstander weer respect krijg voor Ajax.

  2. jojocoolio

   Geen gelul gewoon drie punten petertje, heracles is geen europeese suptop… En doe me een plezier en begin met Boer in de goal….

   1. Litmanen

    Eens. Ondanks dat ik door sommige mensen geslacht wordt, breng rust achterin. Als Krul niet kan, dan Boer maar. Centrum zoals het was met Veltman en Riedewald, Dijks en Tete ( of die jongen uit J.Ajax).

    Dan zeggen mensen, ja maar dAn is de opbouw zo sloom en langzaam. Maar dat is het nu ook, want onze middenvelders staan nooit opengedraaid. Dan speel je dus niet in want die bal komt terug.

    Tete is aanvallend een drama, dus daar zou je die jongen uit de jeugd kunnen neerzetten. Gudelj er voor en daarvoor Schone en Ziyech. Jammer voor Klaassen, want er moet weer een rechtsbuiten gaan staan. Cerny of Ghazi.
    Rust in de tent achterin is op dit moment het allerbelangrijkste want zelfs met 2-0 voor zit ik nog met samengeknepen billen.

     1. Litmanen

      Ja lachen he? Kijk even naar de statistieken van dit jaar en dezelfde periode vorig jaar. Dat scheelt een berg tegengoals!!!!!!

    1. KBouter

     Nu lul je wel heel stom…Sanches is de laatste tijd de betere op het veld. ipv dat je gewoon zegt dat Veltman wel naar Almere kan, wil je hem weer in hef centrum ten koste van de betere. Iets minder drinken mag ook wel.

     1. In memory of Johan Cruijff

      Zie optie onderaan. Sanchez kan als linker CV ipv 4gever. Kan Veltman rechts CV en Tete en Dijks aan de buitenkant. Wat Litmanen zegt: …… inderdaad beetje dom 🙂

     2. KBouter

      Deels..Riedewald moet je op 6 laten nu, verder je optie om Sanches LCV te zetten heb ik nog niet over nagedacht, omdat het een rechtszaak is. Maar soms werkt het, en een centrum Sanches- Veltman (in normale doen) lijkt ook wel wat

     3. In memory of Johan Cruijff

      Ik laat Riedewald ook op 6. Sanchez schijnt het als LCV ookmgoed gedaan te hebben bij zijn vorige club. Dus ……

 1. theomar

  Elke wedstrijd moet iedereen op scherp staan. Onderschatting mag niet meer. En Iets meer gebruik maken van Dolberg. Is de beste spits. Ik snap dat het lastig is om spelers te passeren, maar dat hoort bij profvoetbal.

 2. -buitenkantje rechts-

  Terecht dat hij op zijn hoede is.. De bravour en zelfvertrouwen zijn ver te zoeken.. Op dit ogenblik is Ajax kwetsbaar.. Spelers zijn onzeker over hun positie en de manier waarop ze moeten spelen..

    1. HURBIE

     Bij Ajax is daar idd geen tijd voor
     Maar nu komt de tijd dat het toch echt moet
     Anders is het met de Winterstop over en uit Bosz

  1. -buitenkantje rechts-

   Even een standaard compliment aan de tegenstander.. En zeggen dat hij verder gaat op de ingeslagen weg..
   Waarschijnlijk betekent dat gewoon weer dezelfde opstelling als tegen de Grieken.?

   1. Toppertje

    Ben ik ook bang voor. Terwijl het geen kwaad kan om eens wat te doen. Czerny voor Younes en Tete voor Veltman. Het raamwerk staat dan gewoon. Laat Ziyech lekker doen wat ie wil en misschien wordt het dan wat.

   2. HURBIE

    Nee alstublieft niet
    Boer
    Tete Sanchez Ride Dijks
    Klaassen Ziyech Schone
    Traore Dolberg Cassiera

    1. Toppertje

     Nou Schone liep er donderdag ook bij alsof hij een marathon gelopen had. Nee de tijd voor hem is voorbij. Inruilen voor vd Beek en je hebt een prima opstelling.

    2. -buitenkantje rechts-

     Prima opstelling Hurbie.. Je bent ook al overgestapt op 3 spitsen zie ik??
     Verder zou je idd Schöne een kans kunnen geven. Hoewel ik net als Toppertje vd Beek of Nouri een kans zou geven.

    3. KBouter

     Laten we eens stoppen met dat geschreeuw over Schone….zijn tijd is voorbij denk ik, denk je nu echt..nu Bosz het lastig heeft dat hij Schone expres erbuiten laat? Op de training zal hij het wel niet laten zien, daarbij vind ik dat een 12de of 13 de man jeugdspeler moeten zijn, zoals Nouri..vd Beek , Cerny ect. Gun Schone een mooie transfer hoor.

  1. HURBIE

   Amsterdamse bravoure is er niet meer
   Logisch enigste Amsterdammer is TÊTE
   En die is niet opgesteld

 3. Jimmy1971

  Ophouden nu. Er is op dit moment meer concurrentie dan ooit in de selectie !! Stop met dat calimero-gedrag dat hoort niet bij onze club , gewoon knippen en scheren dat Heracles !!!!

 4. Indojood

  Bosz zal wel weer met Gudelj en Klaassen starten. Hun gebrek aan creativiteit zorgt ervoor dat er geen progressie en verbetering in het spel zit.

 5. Michel6172

  Gewoon winnen is het tegenwoordig niet @Jimmy1971, snap je doelstelling wel maar even voor de duidelijkheid. De wedstrijden die gewonnen zijn waren helemaal niet overtuigend. Ver van dat. Kwa namen staat er een team maar kwa vermogen ligt het ver onder de maat.

  1. Jimmy1971

   Klopt Michel6172 , europees heb je zeker gelijk !! maar als je als Ajax gaat roepen dat je bij Heracles op je hoede moet zijn , dan profileer je jezelf niet als topclub !
   Dan gaan de spelers het straks spannend vinden of ze wel van Heracles winnen , dat kan toch niet met deze selectie !

 6. War

  Eerst Klaassen definitief uit het team verwijderen, voegt niets toe, loopt als een kip zonder kop in het rond en Gudelj eruit daarvoor in de plaats Bazoer en Ziyech op de plek van Klaassen, Traore op rechts en Dolberg in de spits.

  1. Widi

   Je bent in de War…….Klaassen speelt misschien soms wat ongelukkig, maar hij is desondanks van grote waarde.

   1. ajaxhoger

    Van grote waarde , laat me niet lachen man , daar ligt het probleem juist , hij loopt als een kip zonder kop rond , geeft geen fansoenlijke paas af , heel en heel soms voldoet hij .
    Scorend vermogen van hem is ook niet alles , en dat mag blijven staan , terwijl we de nieuwe op de rechtbuiten plek zetten terwijl hij middenvelder is .
    En hij heeft veel scorend vermogen , wij zijn goed in spelers op de verkeerde plek zetten , hij zet dadelijk krul toch ook niet in de verdediging , waardeloos zo iets

    1. Toppertje

     Mee eens. Begin steeds meer te geloven dat Klaassen onderdeel van het probleem is. Zelf speelt ie meestal wel redelijk maar door zijn positie wordt het team als geheel kwetsbaarder.

    2. Widi

     Kan iemand jou laten lachen? Klaassen heeft dit seizoen al vaak gescoord en ook belangrijke goals gemaakt. Verder loopt hij heel veel zonder bal. Juist dat is wat Ajax ondrrscheidt van echte topclubs: heel veel beweging zonder bal. Dat is nodig om ruimte te maken.

     1. Indojood

      Veel bewegen is niet persé goed, juist bewegen en positie kiezen. Op het juiste moment vertrekken. Klaassen loopt veel en onnodig, bovendien is het korte passwerk van hem ondermaats en leidt vaak tot balverlies. Klaassen wordt vaak de maat genomen als men het heeft over de Ajax voetballer van vandaag. En zoals Toppertje hierboven zegt, dat is het probleem. Veel arbeid, waarvan een groot gedeelte nutteloos en creatief tekort komend. Nouri moet de maat zijn.

     2. Widi

      Kijk naar Bayern, Dortmund, Man City, Real Madrid……er wordt heel veel gelopen om ruimte te maken voor elkaar en om verdedigende ploegen stuk te spelen. Klaassen loopt ook om ruimte te maken. Bovendien wordt hij te vaak niet begrepen door ploeggenoten, waardoor hij de bal niet krijgt. Kijk gewoon zelf en let er eens op.

     3. Indojood

      Ik let goed op, er wordt goed en slim bewogen. Ik deel jouw enthousiasme voor Klaassen niet, zijn type spel wordt door veel mensen gewaardeerd maar ik zie dit dus als kaalslag, veel lopen en bewegen, weinig creatief, niets des Ajax dus.

     4. Toppertje

      Nou Widi jij hebt mij in ieder geval aan het lachen gemaakt. Ajax onderscheidt zich door heel veel beweging zonder bal? Vroeger wel. Nu staan ze meestal te kijken wat de man met bal doet. Klaassen is daar wel een uitzondering op. Waarom ik denk dat Klaassen onderdeel van het probleem is is dat hij meer als veredelde spits speelt en we daardoor op het middenveld onvoldoende grip hebben. Ik denk dat met de huidige spelers het beter is om terug te gaan naar 4-4-2. We hebben toch geen buitenspelers die buitenom komen. Alleen in een dergelijk systeem is er plaats voor Klaassen want hij heeft heus zijn kwaliteiten los van het feit hij de snelheid niet heeft om echt top te zijn.

  2. KBouter

   Klaassen is in vorm dé man van dit elftal…kijk zijn leerlingen eens, en kijk eens hoe vaak hij voor de goal op de juiste plek staat. Dat is een gave..nu nog de juiste mensen om hem heen aub

  3. Gepe

   War,Klaassen is de man die 4 van de 10 doelpunten maakte,en die bij 2 andere een assist gaf,en die voegt niks toe volgens jou? Je moet overdag niet drinken…..

   1. In memory of Johan Cruijff

    Je moet meer naar het totaal plaatje kijken. Doelpunten alleen zijn niet zaligmakend, die kunnen ook door anderen gemaakt worden. Het gaat om de bijdrage in de hele wedstrijd.

    1. Widi

     Zijn bijdrage is juist groot. Als de andere middenvelders en de aanvallers ook een stuk dynamischer waren, kon de man in balbezit ook iets anders doen dan rondspelen. En zonder doelpunten word je nooit kampioen.

 7. ajaxpers

  Fijn dat iedereen begint in te zien dat pb de kwaliteiten van zijn spelers niet kent en geen verstand heeft van positiespel. Wij hadden de afgelopen seizoenen de beste verdediging van de Eredivisie maar hoe wankel is het nu niet. Zitech gehaald voor meer creativiteit en bovendien op rechtsbuiten heb je El Ghazi, traore en Cerny. Maar ja, het is volledig zinloos wat wij hier ook zeggen.

  1. Indojood

   Wat is daar fijn aan? Ik schep er geen plezier in om mijn gelijk te halen danwel mijn ongelijk bewezen te zien. Wanneer Ajax een nieuwe trainer aanstelt dan is het onze taak om deze te steunen en de tijd te geven. Vanaf dag één is er bijzonder veel weerstand tegen PB om uiteenlopende redenen. Veel mensen, waaronder jij, zien hem graag falen. Ik begrijp een dergelijke houding niet want een falende trainer en falende spelers is slecht nieuws voor Ajax. En het gaat tenslotte om het welzijn van Ajax.

  2. Toppertje

   Wat een raar verhaal Ajaxpers. Waaruit zou blijken dat PB zijn spelers niet kent en geen verstand van positiespel heeft? Zit eerder in de spelers zelf. We kunnen voor deze selectie de reincarnatie van Cruijff zetten maar daar gaan we echt niet veel beter van worden. We hadden de minst gepasseerde van de Eredivisie maar tegen een paar Europese laagvliegers was het niks.

  3. Widi

   Of jij je nu ajaxpers noemt of toon……je wil alleen maar de club, de trainer en de spelers afzeiken. Vorig seizoen klaagde je ook over verdedigers en nu waren ze plotseling de beste.

 8. Iamsterdam2015

  Weet ie wat mij nou het meeste verontrust?? Het feit dat je als ajax( supporter) ” bang” bent om punten te verliezen tegen, met alle respect, clubs als heracles. Waar je voorheen dit soort wedstrijden en die in europa zorgeloos voor de buis ging zitten of in het stadion, heb ik nu al de kriebels en een :” ow mojn god als dat maar goed gaat” gevoel. Dat verontrust mij en daarom denk ik dat het echt aan PB ligt eant met dit materiaal moet je gewoon in de nek van feyenoord en psv hijgen. Nu voelen ze niks anders dan een zorgeloos lekker warm zomerbriesje…….

 9. In memory of Johan Cruijff

  Ik zou Sanchez links als CV gaan proberen. Daar heeft hij bij zijn oude club ook gespeeld. Dan kan de achterin Dijks Sanchez Veltman Tete spelen. Daarvoor Riedewald Ziyech Nouri/Schone/Klaassen en voorin Younes/Casierra Dolberg Traore/Cerny/el Ghazi. Alle spelers als eerste genoemd bij / hebben mijn voorkeur.

  1. In memory of Johan Cruijff

   Riedewald als zekere nummer 6 en de andere middenvelders een zwervende vrije rol.

Reageren is niet mogelijk.