There are no ads, please add some


Ajax erkent fout voormalig 410:’We hebben een inschattingsfout gemaakt’

0315heerenveen-ajax_support

Tijdens de wedstrijd tegen Willem II was er strijd op de verkeerde plek, namelijk in de vakken 424 en 425; het oude vak 410. Er ontstond een flinke confrontatie tussen een deel van de fanatieke Vak 410 aamhang dat niet mee kon verhuizen naar de onderste ring en de beveiligers waarbij over en weer diverse klappen vielen. Dit kwam omdat Ajax is haar wijsheid had besloten plots van deze vakken een familievak te maken en dus mochten de fanatieke fans plots niet meer staan terwijl zij dat van oudsher wel gewend waren.

Ajax erkent nu zelf toch ook ‘communicatie- en inschattingsfouten’ gemaakt te hebben:Wij beseffen dat we een inschattingsfout hebben gemaakt en zijn druk bezig om passende maatregelen te treffen om dergelijke incidenten met ingang van de eerstvolgende thuiswedstrijd te voorkomen’, zo laat de club in een brief weten. Ajax heeft de gedupeerde kinderen en ouders uitgenodigd voor de ontmoeting met FC Utrecht. De fanatieke ex-410 supporters krijgen nu een andere plek toegewezen in het stadion en kunnen terecht in de vakken 404 tot en met 408. Ajax geeft verder aan tot de winterstop bezig te zijn met de safe-standingtribune op Zuid. Als deze verbouwing gereed is, hoopt men genoeg plek te hebben in het nieuwe sfeervak.

Bekijk hieronder de volledige mail van Ajax aan de achterblijvers van het voormalige 410:

Beste,

Na de incidenten in de voormalige sfeervakken 424 en 425 bij de eerste twee competitiewedstrijden zijn wij uitgebreid in beraad gegaan. Dit beraad had maar één doel: voorkomen dat deze situatie zich herhaalt. Simpelweg omdat wij boven alles de veiligheid van alle supporters in de ArenA willen waarborgen.

Daarbij keken we allereerst naar onszelf. Wij hebben communicatie- en inschattingsfouten gemaakt rondom het invullen van één groot sfeervak op Zuid 1 en de daarbij behorende verplaatsingen. Hiervoor bieden wij onze excuses aan. De frustratie die ontstond toen bleek dat wij niet iedereen konden verhuizen, is zeer begrijpelijk. Wij hadden het geheel beter moeten organiseren. Maar dat mag voor geen enkele supporter een reden zijn om overlast te veroorzaken, wangedrag te vertonen of geweld te gebruiken.

De vakken 424 en 425 zijn met ingang van dit seizoen familievakken, waarin ook onze jeugdspelers en hun ouders plaatsnemen. Wetende dat dit een ongewone setting is voor jou en de overige supporters die niet konden verhuizen naar Zuid, benadrukten wij dat de huisregels strenger gehandhaafd zouden worden dan in het verleden. Eén uitvloeisel daarvan is dat staan op de tribune niet langer wordt toegestaan. Uiteraard weten wij dat de wens groot is om juist wel te kunnen staan, maar om veiligheidsredenen kunnen wij hier niet aan voldoen.

De gedragsregels hadden als doel om een harmonieuze sfeer te creëren en te behouden. Maar helaas bleek dat niet haalbaar tijdens zowel onze thuiswedstrijd tegen Roda JC als Willem II. Er werd met bier gegooid, gescholden, gerookt en het verzoek om te gaan zitten werd niet opgevolgd. Met als gevolg een nare confrontatie tussen enkele supporters en stewards. Uiteraard ontvingen wij daarna veel boze reacties van geschrokken ouders. Een zeer spijtige uitkomst, die wij in de toekomst moeten voorkomen.

Daarom voelen wij ons helaas genoodzaakt om jou en de overige supporters die nog naar Zuid willen verhuizen tijdelijk een andere plaats in het stadion aan te bieden. De mogelijkheid bestaat dat jij nu de dupe bent van andermans gedrag en dat betreuren wij, maar om de veiligheid in het stadion te kunnen waarborgen, is er wat ons betreft geen andere optie. Voor de volledigheid merken we op dat ook op deze andere plekken de huisregels van kracht zijn en gehandhaafd zullen worden.

Wij bieden je graag een plek aan op de lange zijde vakken 404 tot en met 408. De exacte plaats kun je hier zelf selecteren. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Nadat je een plaats hebt geselecteerd ontvang je van ons een vervangende kaart voor onze thuiswedstrijd tegen Vitesse. Na deze wedstrijd sturen wij jou een nieuwe seizoenkaart. Jouw huidige seizoenkaart is vanaf 8 september niet meer bruikbaar. Mocht je onze thuisduels in de Europa League willen bijwonen, dan kun je tot die tijd de barcode op je seizoenkaart gebruiken om kaarten of een passe-partout te bestellen. Echter niet voor de eerder benoemde familievakken, maar vanaf morgen 9:00 uur wel voor het door jou gewenste Zuid 1. Passe-partouts voor dit tribunedeel kun je hier bestellen.

In overleg met de ArenA doen we er alles aan om de nieuwe safe standing constructie op Zuid 1 komende winterstop uit te breiden. Zodoende hopen wij dan weer enkele honderden supporters van de wachtlijst te kunnen halen. Tegen die tijd ontvang je hoe dan ook bericht van ons omtrent de voortgang. In de tussentijd doen we graag een beroep op jouw geduld en verantwoordelijkheid richting je mede-supporters, zodat iedereen met plezier naar de ArenA kan komen.

AFC Ajax

Gerelateerde posts

40 reacties

  1. De seijs

   Ja eerst krijgen de vaste supporters de zwarte piet. En na 2 weken zeggen ze dat ze zelf een inschattingsfout gemaakt hebben. Ook erg amateuristische. Het virus zit schijnbaar echt overal bij ajax. Beetje jammer ?

   1. Litmanen

    Hier blijkt weer: de angst regeert.
    In plaats van keihard ingrijpen tegen geweldadige hooligans worden de heren overladen met knuffels.
    Want stel je voor, het geweld keert zich tegen je.

  2. jojocoolio

   Er worden wel meer fouten gemaakt bij ons alles ajax… Maar dan meer bestuurlijk omtrend de selectie ???

    1. HURBIE

     Welke afdeling functioneert nou wel bij het zogenaamde grote AJAX
     Is er geen rotzooi dan maken ze het bij AJAX wel

  3. Ajax nr 1

   Nog een inschattingsfout. Dat Is de zoveelste in een paar jaar. Heren van het bestuur en RVC en het lachwekkende TH jullie kunnen vertrekken want jullie zijn de ZWAKSTE SCHAKEL
   DOEIDOEI.

   1. Indojood

    Toch is dit wel slordig. Van harde kern vak naar familievak. Dan moet je er 100% zeker van dat alle VAK410 elementen verdwenen zijn.

    1. Remco425

     Natuurlijk is het slordig, dat heven ze zelf ook aan. Maar die supporters zijn zelf verantwoordelijk voor wat ze daar hebben gedaan. Als jij daar had gestaan was je ook niet gaan matten omdat je moest zitten, hoe graag je ook zou staan.

     1. Indojood

      Helemaal met je eens maar dat is ook het probleem. Ik heb vroeger vaak genoeg op F en S/SS gestaan om te weten hoe het werkt. Die “supporters” gaan echt geen sorry of wat dan ook zeggen en die hebben helemaal geen boodschap aan gezinnen met kinderen. Als je zo’n harde kern opruimt en dwingt te verhuizen dan moeten ze tot en met de laatste persoon eruit gewieberd worden.

     2. Litmanen

      ja, het liefst tussen de tralies. We praten hier over doorgesnoven idioten die hun zin willen hebben, dus gebruiken ze geweld. De enige manier die ze beheersen.
      Zoals eerder vermeld, ik ben zelf ooit van mijn vak gejaagd door de fside. Van Praag gaf ze vervolgens na veel geweld en dreigementen hun huidige vak.
      Na meer dan 30 jaar heb ik daarna nooit meer een kaartje gekocht.
      De geschiedenis herhaalt zich.

  4. bloedgroep AFCA

   haha…een inschattingsfout…weet wel waar het fout is gegaan…zuurstof gebrek bij de geboorte van de bedenkers van dit geniale plan

 1. Valentino

  Ik zag de titel en dacht, die bedoelen vast dat ze te laat waren met de transfer van Ziyech. Dat ze die al binnen hadden moeten halen voor het seizoen begon.

  1. rickert

   Ik dacht dat het ging over dat Bazoer alsnog niet vertrekt, Traore geen centrumspits bleek te zijn of dat ze dachten dat de selectie compleet was zonder Ziyech.

 2. Harrie

  Berouw komt na de zonde eerst goed nadenken en dan wat doen niet op deze manier wie zijn weer de duppe de trouwe supporter

 3. MijnMokum

  Als je dus niet op zuid 1 staat is er dus geen enkele kans meer om sfeer te ervaren, jammer…

 4. imoJC

  Ik zit in 425 en heb ook gezien dat de beveiliging flink is uitgedaagd. Los waar de fout is gestart zijn er aan beide kanten flinke fouten gemaakt. Op het moment dat kinderen huilend de tribune tijdens de wedstrijd verlaten moet je ook als supporter denken: we moeten dat anders oplossen . Maar ik zag vele supporters waarbij denken simpelweg niet meer mogelijk was. Die gingen ook volledig uit hun plaat. Nogmaals, ook al ligt de start van de foutenreeks misschien niet direct bij de supporters, hun vervolgacties waren ook benedn peil. Veel supporters in 424 die er niets mee te maken hadden dachten: yes, rellen.

  1. Ajax1958

   Ik ken iig 1 vader met zoontje van 11 die seizoenskaart hebben ingeleverd. En waar gaat het om? Dat de achterste rijen niet mogen staan, maar dat wel gewend zijn/waren?

   1. imoJC

    Je weet ook waar het bier makkelijk naar toe gaat als je alleen maar staat. Het waren rijen met zittende en staande supporters, dat geeft frictie.

 5. EugAjax

  Het siert Ajax dat men dit aangeeft, echter het zou dan ook de supporters eens sieren excuses aan te bieden aan alle familieleden, die op de familie tribune zaten en kinderen die in nauw kwamen terwijl ze vol verwachting eens naar Ajax kwamen kijken. Ook excuses aan de stewards van de supporters zou op zijn plaats zijn. Ajax mag dan een inschattingsfout hebben gemaakt, en dat vind ik ook (oude fanatieke tribune al een familie tribune maken), dat geeft nog niemand het recht om geweld te gebruiken tegen mensen die of hun werk komen doen of gewoon hun club met hun kinderen willen komen kijken. Dus Ajax kijkt in de spiegel en heeft zelfkritiek, nu graag de supporters, maar gezien de reacties hier al is het blijkbaar helemaal normaal wat daar is gebeurd. Valt zeker ook onder “old fashioned football”………omdat er vaak tegen modern football geprotesteerd word.

  1. Remco425

   Helemaal mee eens Eug. Kritiek op Ajax is makkelijk, maar bij Ajax zijn ze in ieder geval dapper geweest om hun fout toe te geven. Die supporters daar zijn zo dapper niet. Nee, die komen alleen maar met nog meer kritiek. Maar uiteindelijk zijn zij degene die die mensen en vooral kinderen de angst hebben aangejaagd, waardoor ze huilend weg zijn gegaan, van wie de dag waar ze waarschijnlijk lang naar uit hebben gekeken, volledig verpest is. DAT vinden zij blijkbaar dapper.

 6. koote207

  Belachelijk hoe onzorgvuldig ze hier mee omgaan.!! Moet je eens kijken met wat voor een enorme supporters groep ze te maken hebben, ze snappen niet dat wij veel belangrijker zijn dan zei zelf “de passanten”

 7. WezepAFCA

  Er moet toch altijd eerst iets gebeuren voor er wordt gehandeld dat is met alles zo in nederland.
  Dus nu de suporters worden verplaatst lijkt het probleem voorbij!! En door

Reageren is niet mogelijk.