Veltman heeft de oplossing: ‘Ligt niet aan kwaliteit maar aan de instelling’

1206ajax-willem2_veltman

Joel Veltman kwam na de zeperd tegen Willem II even zijn verhaal doen voor de camera van Fox Sports en daarbij liet Veltman weten dat de Ajacieden het wel even op tachtig procent zouden klaren tegen de club uit Tilburg. Niets was minder waar en het was Willem II dat dankbaar gebruik maakte van de lakse instelling van de Ajacieden.

‘Tijdens de wedstrijd had ik het gevoel dat we er niet vol voor gingen en op tachtig procent begonnen aan de wedstrijd. Na de vroege openingstreffer moet je zeker scherp zijn en dat waren wij niet. Na de tegentreffers wilden wij druk zetten maar dat lukte niet. Dat heeft niks met kwaliteit te maken maar puur met instelling. Komende week moeten we tegen Rostov en dat is weer een andere wedstrijd. Wij moeten scoren en hun niet maar er moet wel degelijk iets veranderen’, aldus Veltman die tegen Willem II Kenny Tete weer op de bank hield.

Bron: Fox Sports

Related posts

92 Comments

    1. hansjmn

      Verdedigend is het drama sinds PB de achterste lijn heeft verandert! We hebben in drie wedstrijden al weer 5 uit het net gevist en slechts 6 gescoort. Er is nog geen beleving in het spel.

      1. BobbyHaarms

        Dat Veltman tot deze legendarische ontdekking komt zeg. Die instelling en beleving missen we al een paar jaar.

        1. BobbyHaarms

          Goede vraag. Veltman was overal maar behalve waar ie moest zijn. Tete gewoon terug als RB dus. En ik begrijp dat ze Traore hebben gehaald hoor, alleen achteraf….?(speelde gisteren ook dra-ma-tisch), maar Dolberg heeft laten zien dat het een echte spits is die fantastisch kan scoren. Moeilijke situatie….een speler als Traore laat je natuurlijk spelen, maar een Dolberg kan zomaar uitgroeien tot een spits die er 20 inknalt als je hem het vertrouwen geeft. En dan heb je ook nog eens een Cassierra rondlopen..

    2. De seijs

      Wat een verschikkelijke eikel die Veltman. 4 jaar staat die klootzak al in het eerste na 4 jaar is het nog steeds niks . Ja na de wedstrijd het grootste woord die lul moet in de wedstrijd zijn mond eens open doen. Maar dan is het een dood vogeltje. Wat een verschrikkelijke paardelul. Daar win je de oorlog niet mee. Wat een lul!

      1. -buitenkantje rechts-

        Veltman op rechtsback was destijds een noodgreep van FdB.. Wat hij verrassend goed uitvoerde.. Is natuurlijk niet zijn plek.. Hij moet in de slag voor een basisplek als CV. Om hem nou als lul uit te maken omsat hj wel de pers te woord staat slaat nergens op.. Het was een collectief falen.. De vraag die je moet stellen is.. Hoe kan het dat een team zo collectief faalt?? Wat is hier aan de hand??

      2. Iamsterdam2015

        Nou het is geen eikel en een klootzak dat vooropgesteld. Als hij tegen rostov in de 92’ste minuut de 0-1 maakt sta je ook te springen in je huiskamer als een klein kind……of is hij dan ook een eikel en een klootzak???? Verder heeft hij goeie mediatraining gehad, dat dan weer wel.

    1. HURBIE

      Ik zou wel zoveel willen schrijven en zeggen ,maar daar wind ik mezelf veel te veel mee op
      En dat zijn de ongemotiveerde Kloodzakken die jullie zijn helemaal niet waard

      1. Litmanen

        Ik weet dat de aanvoerder als eerste voor de camera gevraagd wordt. Dat betekende dat Klaassen geen zin had.
        Veltman neemt dan in elk geval WEL zijn verantwoordelijkheid om de pers te woord te staan. Ook al kwam er dan niks zinnigs uit.
        Bosz moet gewoon met Veltman/Riedewald in het centrum spelen. Dat ging prima vorig jaar.

        1. -buitenkantje rechts-

          Ben met je eens dat we terug moeten naar automatismen Litmanen.. Alleen is er volgens mij meer aan de hand.. Vond de wedstrijdinstelling een motie van wantrouwen van spelers richting Bosz.. Als je al 3 maanden je mond vol hebt over hoog spelen en de 5 sec regel.. En dit is wat spelers laten zien is er meer aan de hand..

          1. Litmanen

            Dat zou best eens kunnen, maar dan zou hij veel harder moeten ingrijpen. Bij twee bussen moeten de ballen van de zijkanten komen. Nou Younes en Ghazi gaan meestal binnendoor. Op rechts geen back die buitenom komt, Dijks geblesseerd, dan moet je dus echte vleugelspelers laten spelen, want nu liep steeds het centrum vol.
            Tactisch heel erg slecht.

    1. BobbyHaarms

      Die 10 anderen mogen in dezelfde spiegel kijken, niemand was vanavond het Ajaxshirt waardig. En Veltman kan beter even een poosje bankman worden.

      1. Charka53

        Inderdaad BobbyHaarms het was weer eens verschrikkelijk slecht maar onana was vind ik niet schuldig aan de tegen goals er werd weer een slecht verdedigd.

      2. Geroldkohlen

        100% waar Bobby! en het ergste is het word gewoon niet beter! veltman de bank op en zet aub tete weer terug, koop godverdomme ziyech en krul speel 3-4-3! .
        achterin: tete, Sánchez,dijks

        middenveld: riedewald,klaassen bazoer(gudelj),ziyech.

        aanval: younes,troare,cerny.

        zo zou ik het graag willen zien verdomme!

        1. -buitenkantje rechts-

          Eens Gerold.. Maar hoe verklaar jij de collectieve wanvertoning? Ik zag een motie vsn wantrouwen richting Bosz van de spelers.. De onwil straalde ervan af..

          1. Geroldkohlen

            ja klopt BR! als spelers niet voor een trainer willen werken dan is er ook geen chemie, en zal het op een drama uitlopen. ze geloven blijkbaar niet in zijn speelstijl, ook ik heb mijn twijfels. ik ben blij dat we weer aanvallend gaan spelen ,maar op de manier hoe bosz speelt krijg je ook veel goals tegen! verder vind ik wel degelijk dat we bepaalde kwaliteiten missen. en wat ik mis zijn de rotzakjes in het veld die er op klappen, en medespelers op hun klote zal geven als ze niet presteren! naar mijn mening is er geen natuurlijke leider en dirigent in het team. en het gebrek aan echte ervaring dat een aanwinst zal zijn. we zijn de rijkste club van nl dat nu bijna in het rechter rijtje staat!

          2. Geroldkohlen

            eens Bobby! sneijder en ziyech zouden ook mijn opties zijn! in zo’n wedstrijd als gister had je hun kwaliteiten nodig!

        1. BobbyHaarms

          Als hij zo blijft prutsen wel Zlatan. Maar ik heb gisteren een hoop spelers gezien die speelden met hun basisplaats..

  1. dickst14

    ongelofelijk 90 minuten, en jullie kunnen het niet opbrengen. Ik sta op straat als ik mijn werk zo lamlendig doe.

    1. dickst14

      oplossing is gewoon 90 minuten volle inzet zoals afgelopen woensdag en zoals ze in Duitsland Spanje Engeland en alle andere landen elke wedstrijd doen.

      1. hansjmn

        Precies, daarm zijn die competities ool zoveel sterker dan de eredivisie! Jonge jongens en het tempo van de veteranen

      2. -buitenkantje rechts-

        Waarom is die inzet er niet Dickst? Gebrek asm geloof in tactiek en systeem? Dat is wat ik zag..

  2. Indojood

    Hoop dat Jong Ajax volgende week in zijn geheel in de basis staat. Zij hadden van dit Willem II gewonnen.

  3. Indojood

    Veltman en Klaassen als de meer ervaren spelers mogen worden geacht als leiders van dit elftal op te treden. Niets van dat alles! Zij zijn de grootste faalhazen met zijn tweeën.

    1. dickst14

      Zij zijn ook nog jong. Ajax had en heeft een type Guardado nodig dan hadden we nu geen voorronde CL gespeeld en 9 punten gehad. Overmars ruilen voor Gerbrands en het probleem is opgelost.

      1. EvdB

        Ja die lampies hebben het goed voor mekaar daar
        Slagvaardig en koopmanskunst
        Worden zo fluitend kampioen

      2. MokumAFCA

        Ach donder op met je Gerbrands. Overmars heeft goede dingen gedaan en wil ook veel uitgeven voor Ajax, maar het enige waar jij aan kan denken is Kopen, kopen en kopen en de jeugd en de rest kan stikken. Middenveld is vol, verdediging is vol(behalve keeper als jappie weg gaat) en met de aanval is hij nog bezig. Het is niet allemaal in 1 dag gefixt

  4. ajacied1982

    dan zou ik daar maar s mee beginnen veltman.want kwaliteit heb je niet echt.gewoon een simpele voetballer die bij willem 2 net mee zou kunnen.

  5. Rinus

    Dezelfde instelling waardoor we de titel misgelopen zijn, er zit iets goed fout in deze selectie maar kan de vinger niet direct wijzen. We missen zoiezo gif, ervaring en LEIDERSCHAP in het team! Ik roep de hele zomer al dat er van mij nog veel meer wegmogen, en Marc moet snel handelen komende 1,5 week. Ik zeg; Ziyech, Sneijder, Krul

  6. Cootje Adriaanse

    Je moet je ogen uit je kop schamen als dat je uitspraak is Veltman. Mensen betalen een godsvermogen voor en steken veel kostbare tijd in hun dierbare Ajax om ze op zijn minst tijdens een wedstrijd hun best te zien doen. Dus 100% vol passie en trots en vechtlust.

    Van dit soort excuses, die ik al te vaak heb gehoord van spelers de afgelopen seizoenen, word ik kotsmisselijk!

    Op dit moment kan ik geen greintje respect opbrengen voor deze groep spelers!

      1. Cootje Adriaanse

        Daar kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen Buitenkantje Rechts. Wij zien natuurlijk ook niet alles van wat er achter de schermen gebeurt. Echter, als het, zoals Veltman aangeeft, aan de instelling ligt, dan kan ik daar totaal geen respect voor opbrengen en moeten er harde sancties worden genomen. Spelers moeten altijd in hun hoofd hebben dat zij 90 minuten lang moeten strijden voor hun supporters. Kom dan niet aan met dat de instelling niet helemaal lekker was. Vooral een type als Veltman oogt mij namelijk niet altijd even fris op mentaal gebied. En juist tegen een Willem II moet je het veld ingaan met de gedachte om hun aanhang te willen trakteren op een monsterscore. Voor iedereeen een lekkere opsteker. En met een vlotte 1-0 zou je verwachten dat er direct ruimtes ontstaan waardoor je kunt werken aan een hoge score. In plaats daarvan zakte het spel in als een pudding. Instelling, zegt Veltman.

        Ik sta nog altijd achter de visie van Bosz. Domineren, snel de bal terugveroveren en vooruit willen voetballen. Dat zou de basis moeten zijn en blijven. Ook al heeft dat tijd nodig en gaan we daarmee prijzen missen dit seizoen.

        Enkele keuzes snap ik echter niet. Tete is een van onze betere spelers en hoort gewoon op rechtsachter. Desnoods, of misschien wel JUIST ten koste van Veltman. Ik blijf erbij dat ik Veltman overgewaardeerd vind en een van de zwakke schakels van Ajax.

        Daarnaast zien we al maanden een ploeterende El Ghazi. In de basis een frivole typische Ajax-voetballer, maar al geruime tijd zoekende naar vorm. Daar zou ik een jeugdspeler in vorm neerzetten.

        Verder vind ik dat Ajax ook deze transferperiode weer heeft gefaald in het binnenhalen van een gedegen ervaren voetballer die in het team de lijnen kan uitzetten. Westermann is al jaren over de top en faalde jammerlijk in Griekenland. Als die daadwerkelijk is aangesteld op basis van een tip van Van der Vaart, vraag ik me af wat ons scoutingsapparaat zo’n heel jaar doet. Ajax mist een leider in het team. Jongens als Veltman, Viergever, Cillessen (ex), Klaassen en El Ghazi krijgen nu al het stempel dat zij de ervaren jongens in het team zijn en het team op
        sleeptouw moeten nemen, maar dan begrijpt men naar mijn idee niet wat onder een leiderstype wordt verstaan. Zij beheersen die kwaliteiten namelijk totaal niet.

        1. Geroldkohlen

          ben het met je eens cootje, maar ik vind wel dat Ajax altijd moet strijden om de prijzen en de prijzen moet pakken. anders is het ondanks het aanvallend voetbal, een gefaald seizoen!

  7. ajacied1982

    je kunt niet eens schieten met dat verstijfde been van je.beetje reuren met die bal in de hoop dat ze m niet afpakken en doorlopen naar de keeper.je denkt dat je goed bent.

  8. ajacied1982

    ik zou mn mond dichthouden na zon wanprestatie.ga maar s op tijd je nest in en god bedanken op je blote knieeen dat je bij gebrek aan beter bij ajax erin staat.ik erger me elke week dood aan je

  9. Ajaxslied

    lol veltman bij de 2de goal werd je kinderlijk eenvoudig uitgespeeld snap niet waarom Tete er niet staat.

  10. Valentino

    Ik zie onderhand liever Westerman op het veld dan Veltman. Denk dat zelfs Westerman zich niet zo kinderlijk weg laat zetten.

  11. Ajaxleon

    Wat een stomme conclusie Veltman, een ploeg als willem twee moet je op tempo weg kunnen spelen, vsndaag bewezen dat te veel spelers de kwaliteit voor ajax niet hebben. Waar is Tete? Vorig jaar een van de beste verdedigers, wasrom moet Dijks als een linksbuiten zo ver naar voren spelen. Na 24 secondes scoren, maarde redt van de wedstrijd niet tot vijf secondes kunnen tellen, om het spelletje van de trainer te spelen. Bosz weet spelers niet beter te maken,

    1. -buitenkantje rechts-

      Denk dat je beter kunt zeggen dat de spelers niet geloven in de manier van spelen van Bosz..

  12. Gero77

    Als het aan de instelling ligt dan zou ik als een motherfucker die instelling veranderen stelletje verwende kut jochies…

  13. ajax26

    We kunnen wel over de spelers wat zeggen.
    Al de trainer niet de juiste mannetjes op de juiste plek zetten dan hebben we niks aan.
    Hoe haal je het in je kop om tete gwn op de bank te zetten daar gaat hij al de fout in.
    Ik heb zo ie Zo geen enkel vertrouwen in de trainer vanaf het moment dat hij een contracy had getekend

  14. a.p.

    we hebben dure voorhoede wie heeft er vandaag weer gescoord Klaassen er moet wat gebeuren half nederlan lacht ons uit roda 2-2 , willem 2 … 1-2, maar wat nu mijnheer B.

    1. -buitenkantje rechts-

      Tijd voor crisisberaad a.p. Dit kan niet bij Ajax.. Is gewoon onmogelijk! Schurkt tegen werkweigering aan.. Man en paard moeten worden genoemd.

  15. Valentino

    Ik heb ook nog wel een oplossing. Zijn er eigenlijk meerdere. Ziyech en Krul voor het einde van het weekend vastleggen, Cerny bij jong Ajax weghalen en woensdag op rechts ipv El Ghazi, Tete weer gewoon rechtsback en Veltman op de bank.
    Na de transfers van Ziyech en Krul te hebben afgerond nog verder speuren naar aanvallende en misschien ook we verdedigende versterkingen.

  16. Renti

    Het slechtste elftal ooit !! Geen ziel geen karakter geen bestuur. Alleen geld. Jong Ajax is beter ( Wim Jonk ). Triest voor alle supporters dat de eens zo mooie club zo naar de verdoemenis wordt geholpen door dit walgelijke bestuur en rvc. Hoop maar ben bang dat dit voorlopig niet goed komt. Verkopen en cashen dat is het belangrijkste wat voor deze clubleiding geld. Voor iedereen weer een geweldig weekend…….!!!!!!

    1. BobbyHaarms

      Nou laat dat geweldige weekend maar zitten. Ik heb een kuthumeur dankzij onze “helden” gisteren, en morgen op het werk ben ik de eerste tegen wie ze met een rotgrijns goedemorgen gaan zeggen.

  17. Rubenkw14

    Wat een kut uitstraling van allemaal gvd kut gedrag, ga nou eens voetballen en klap er nou is op met z’n alle. Ga er nou is een keer voor met 200% inzet

  18. -buitenkantje rechts-

    Ik denk dat hoofdvraag gesteld moet worden…
    Hoe kan het dat een team collectief faalt en speelt met deze instelling..
    Heb in eerdere reacties sl aangegeven dat het verdacht veel op werkweigering leek.. Geen geloof in de manier van werken van Bosz.. Totaal geen durf.. inzet en bezieling.. Meerdere systemen willen spelen met vetschillende spelers en gebrek aan resultaat. Basisspelers wisselen.. In ieder geval tijd voor crisisberaad.. Dit mag en kan gewoon niet bij Ajax!!

  19. PvL020

    Maar misschien wel logisch dat het aan de instelling ligt, want het spelidee van Bosz ligt Ajax blijkbaar niet….. Er isvolgens mij totaal geen klik………

  20. De Spet

    Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gast. Mouwtjes opstropen mannen!!!

  21. KBouter

    Zó…iedereen weer gezond wakker, en termen als Jonk, FdB, Bosz-Kakkerlak, verwende kutjochies en wat nog méér kunnen eindelijk ff weer een paar dagen de kast in.

  22. Slingertje.

    Die Veltman is nog dommer dan dat hij er uitziet. Pure onkunde bij veel spelers van Ajax en ook de instelling is waardeloos. Die Bazoer moet maar eens een maandje op de tribune gaan zitten want die presteert helemaal niets en loopt met een verschrikkelijke arrogantie over het veld. Ik hoop dat Bosz keihard gaat ingrijpen want dit kan echt niet.

  23. Bob0667

    Hebben die overbetaalde arrogante niet Ajax waardige spelers geen olympische spelen gekeken? Wat een inzet bij de hockey- handbal – en volleybaldames. Ga daar eens eens een paar teainingen meedoen. Loon naar werken geen geld bij verlies verwende broekies.

  24. pietprecies

    Die flapdrol maakt altijd fouten als het er op aankomt, daarom beter om hem rb te zetten want cv zou hij toch inmiddels wel moeten kunnen maar wordt nogsteeds als een pupil voorbij gespeeld..

  25. Wembley71

    Als het aan de instelling ligt kun je net zo goed de eerste de beste NMA’er er in gooien. Bakt er ook geen kloot van maar knokken wel, daar zal het niet aan liggen. M.a.w de perfecte wedstrijd instelling?

Comments are closed.