Dramatisch Ajax verliest thuis van Willem II: 1-2

ajax-willem2

Ajax heeft ook de tweede thuiswedstrijd in de Eredivisie niet winnend weten af te sluiten. Daar het vorige week nog bleef steken op een 2-2 gelijkspel tegen Roda JC was het vanavond Willem II dat een behoorlijke dreun uitdeelde in de Arena en met 1-2 won van de formatie van Peter Bosz.

Ajax begon voortvarend aan de wedstrijd en al na een minuut stond de 1-0 voorsprong op het scorebord door een doelpunt van Davy Klaaassen en gingen de toeschouwers eens goed zitten voor een avondje doelpunten in de Arena. Het was echter Willem II dat via Erik Falkenburg op gelijke hoogte kwam en nog geen drie minuten later wist de Spanjaard Fran Sol er zelfs 1-2 van te maken. Vlak voor rust viel Mitchell Dijks uit met een blessure en werd vervangen door Nick Viergever.

In de tweede helft ging Ajax op jacht naar de gelijkmaker waarbij Riechedly Bazoer in de kleedkamer was achtergebleven en werd vervangen door Daley Sinkgraven. Met name Donny van de Beek en Bertrand Traore lieten het na om te scoren. Willem II rook dat er een stunt zat aan te komen en het waren met name de mannen van trainer Bosz die dit niet konden voorkomen. Anwar El Ghazi was nog dichtbij de 2-2 maar zijn vrije trap werd uit de hoek gedoken door de keeper van Willem II. Het inbrengen van Mateo Cassierra mocht niet meer baten voor de Ajacieden die dan ook met een striemend fluitconcert het veld in de Arena verlieten.

Ajax – Willem II 1-2 (1-2)

‘1 Klaassen 1-0
’28 Falkenburg 1-1
’31 Sol 1-2

Scheidsrechter: Higler
Toeschouwers: 45,405
Gele kaarten: Peters, Lachman, Van den Boomen (Willem II)

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Davinson Sánchez,  Jaïro Riedewald, Mitchell Dijks, (/44 Nick Viergever),  Riechedly Bazoer (/46 Daley Sinkgraven),  Davy Klaassen, Donny van de Beek,(/73 Mateo Cassierra),  Anwar El Ghazi, Bertrand Traore, Amin Younes

Opstelling Willem II: Lamprou, Van Anholt (/75 Heerkens), Lachman, Peters, Joppen, Van den Boomen, Falkenburg (/87 Ogbeche), Ojo, Andrade, Sol, Haye (/73 Calcan)

Related posts

168 Comments

          1. De seijs

            Als je voor ajax bent denk je aan ajax . En niet hoe jij hem vind. Dat doet er niet toe. Het gaat om ajax.

          2. marcussboss

            klopt! ajax staat voorop! maar de spelers mogen hen ballen uit hun broek schamen! op de laatste speeldag het kampioenschap verneuken en dan zo starten? ze zouden zichzelf het schompus moeten lopen en vechten voor wat ze waard zijn, maar in plaats van dat lopen ze als vedettes over het veld (gemiddeld +/- 20 jaar) hopelijk krikt het niveau snel omhoog, maar anders zie ik het heel erg somber in!!

          3. BobbyHaarms

            Idd Marcus! En het doet pijn om te zeggen, maar bij bv. die kakkies zie je tenminste de wil om koste wat kost te winnen! Bij ons is het fantasieloos, inspiratieloos, en met een instelling dat het allemaal wel goed komt want wij zijn Ajax..pfffffffff ja idd wij zijn Ajax. Eerst lachten ze ons alleen in Europa uit, nu zelfs al in Tilburg. Tilburg ja, waarvan we dat clubje al 55 jaar schaterlachend terugstuurden vanuit Amsterdam. Schaam me op dit moment om Ajacied te zijn..

    1. Geroldkohlen

      sorry maar dit kan gewoon niet! nieuwe trainer of niet, je kan nooit maar dan ook nooit als Ajax zijnde verliezen van Willem 2! dan gaan de idioten positivo’s ook nog kletsen dat we rustig aan moeten doen! en dat een nieuw systeem tijd gaat kosten!!! Ajax is een club dat altijd moet presteren, met de beste spelers!!! en maar roepen dat een speler als ziyech overbodig is, en tete een van de weinige die weet wat verdedigen is zit op de bank!!!! dit is ongelooflijk!!!!! ik had al geen hoge pet op van bosz, Marc en co, maar dit gaat te ver traore kan nog geen goal maken tegen Willem 2!!! dit word een triest seizoen schandalig gewoon, Ajax is van een club waar andere clubs vroeger van beefde van angst, naar het lachertje van Nederland en Europa gegaan! dit is diep diep triest

      1. creutz1977

        dit heeft niks met kwaliteit of trainer te maken… Dit is puur gebrek aan inzet bij spelers! ze vinden zichzelf altijd zo geweldig…. Maar passie en inzet.. nou nergens te vinden… hoop dat Bosz straks harder gaat optreden… trap die Bazoer en onze geweldige aanvoerder maar is op de bank… Geen inzet dan lekker met je k.t op de bank…. Wat is lachertje zeg!!!

        1. Bert62

          Dat bedoel ik, en dat heeft psv juist wel en daarom worden zij kampioen en wij in de midddnmoot als we geluk hebben.

        2. Geroldkohlen

          als trainer zijnde moet je de spelers ook kunnen motiveren! lukt je het als trainer niet dan ben je op de verkeerde plek!!! maar ziyech is niet nodig toch? of een echte verdediger op de bank zetten daar heeft de trainer ook geen invloed op zeker? met talentjes, jaknikkers en schoolknaapjes red je het niet!!! en ik heb al eens gezegd bosz speelt aanvallend voetbal, maar met zijn systeem krijg je ook veel goals tegen en kom je straks op de 7de plek terecht!!! maar (nu met sarcasme) ach we spelen toch lekker aanvallend voetbal, met onze geweldenaren! op deze voet verder ,dan voorspel ik binnenkort witte doekjes voor bosz en marc !

          1. creutz1977

            nogmaals maakt geen ruk uit wie je vandaag voor de club had staan.. dit heeft niks met een trainer te maken maar met arrogante inzet van spelers.. Ben blij dat Bosz er is… Alleen Overmars moet eerlijk zijn en euro’s inzetten want je mist echt creativiteit

          2. -buitenkantje rechts-

            We degelijk Creutz.. Duidelijk een geval van gebrek aan wisselwerking en geloof in trainer-spelers..

          3. Geroldkohlen

            over het overmars gedeelte klopt! hij had echt gewoon ziyech moeten halen! bosz heeft mij nog steeds niet overtuigd, en het is er ook zeker niet beter op geworden! ook zijn keuzes snijden geen hout! en wat zegt het, als spelers voor een trainer het werk niet willen doen???

        3. Litmanen

          Ik snap het ook niet. Ze willen iemand met een steekpass. Sinkgraven en Schone op de bank. Dan wil je dus geen steekpass, want dat zijn de enige die dat kunnen!
          Nee, lekker Bazoer en Klaassen als dwazen laten rondhuppelen, dat schiet op.
          Na rust was het voor Sinkgraven ook niet meer te doen.
          Onze spitsen liepen elke mogelijkheid tot diepte helemaal dicht.

    2. BobbyHaarms

      Geen passie, geen bezieling, geen ervaring….zelden zo’n slecht Ajax moeten aanschouwen en weer zonde van mijn zaterdagavond. Veltman lekker op zijn ouwe stek terugzetten of even lekker laten banken, en Tete terug op zijn vertrouwde plek zetten, schande dat hij niet speelt. Rest van het team speelde ver onder zijn niveau, echt Ajax onwaardig en je vraagt je af waar de mannen met hun hoofd zitten….soms ook bij een transfer? Waarheen dan, Telstar? En dan die broodnodige ervaring en creativiteit?? Schöne erin aub…dit kan zo niet langer!!

      1. rickert

        deze wanvertoning op gebied van motivatie en prestatie is echt het dieptepunt in jarenlang Ajax. Voor mijn gevoel is de stijgende lijn die erin leek te komen, heel, maar dan ook heel hard ten val gekomen.

      2. dickst14

        Ik heb totaal geen bezieling gezien na de 1e minuut. Schandalig. Bazour denkt dat hij Zidane is en verdedigt totaal niet mee. Hopelijk gaat PSV zijn aankopen van Siem de Jong en Ramselaar annuleren omdat ze daar de jeugd in de weg staan zoals Zyech bij Ajax zou doen. En zo niet. Dan is het seizoen voor Ajax in AUGUSTES al voorbij.

    3. Charka53

      Dit was verschrikkelijk slecht , een verdediging van lek m’n vestje de aanval droevig , onze nieuwe aanwinsten met onder andere treurore kunnen naast westerman gaan zitten en waar zit Dolberg op de bank.
      En Bosz wat ga je nu eens aan doen of is je doel bij de eerste vijf .

    4. Toppertje

      Nog even in de herhaling naar de 1-1 kijken en kijk waar Dijks staat op het moment van balverlies. Dat heeft niets meer met een back te maken.

      1. Ajaxslied

        Ja was echt bizar dijks liep veelste ver voorin heb younes bizar veel back zien lopen omdat dijks bleef hangen

    5. jojocoolio

      Ik zit nog op me vakantie adres en denk dat ik daar heel blij om moet zijn…. Hoop dat het woensdag beter gaat…

    6. dickst14

      De beste transfer zou zijn om die Gerbrands van PSV naar Ajax te halen. Die heeft er wel verstand van.

    7. dickst14

      Heel triest. Ajax moet Gerbrands halen van PSV. Die weet wel wie hij moet halen en hoe hij dat moet doen. Overmars/Westerman belachelijk gewoon.

    8. De seijs

      Er is er maar een die ajax weer laat voetballen zoals ajax hoort te voetballen. En dat zeg ik al jaren L V GAAL hij is de enigste maar dan ook de enigste ik zeg halen voordat het echt te laat is.

      1. BobbyHaarms

        Wat moet je nog met die ouwe dorpsgek van Gaal? Die man heeft zichzelf volslagen belachelijk gemaakt tijdens de machtsstrijd tussen Cruijff en het bestuur. Die Judas is nooit meer welkom in Amsterdam, zelfs niet als tourist.

        1. imoJC

          Je moet compleet doorgesnoven zijn als je van Gaal wil binnenhalen. Ik word voor die periode in ieder geval meteen teletekst supporter.

        2. De seijs

          vGaal is trainer de beste , over macht en weet ik veel wat dikke schijt. Je moet hem als trainer beoordelen. En wat jij of iemand anders over hem denkt dat doet niet terzake. Dat is helemaal niet relevant. Het gaat om de trainer v Gaal. Om zijn prijzenlijst. En dat hij ajax weer laat stralen dat is wat we nodig hebben.

          1. marcussboss

            Heb je gelijk in de seijs, maar kan hij niet gewoon de taak van overmars innemen? hij kan daarnaast misschien ook adviseren! dat zou al een hele verbetering zijn voor ons club denk ik? van Gaal is i.i.g. een man met een visie, kent het aller ajax en denk dat hij met zijn kennis en contacten vele spelers binnen kan slepen

          2. BobbyHaarms

            Nou dat zagen we bij Manchester United wat een toptrainer het nog is. ? Asjeblieft zeg, van Gaal is en was definitief klaar bij Ajax. Er lopen helaas genoeg enge mannetjes rond bij Ajax die Cruijff een smerige streek hebben geflikt (Henrichs en zijn vriendjes) en de club naar de verdommenis helpen, dus laten we de grootste Judas van Gaal heel ver weghouden. Vreselijke man.

      1. Bert62

        En dan nog beweren dat we genoeg middenvelders hebben. Meer dan de helft kan/mag bij het grofvuil

      1. creutz1977

        kijk is goed naar het middenveld daar ligt het probleem… bazoer wandelt maar wat rond en doet aan tikken terug… Davy scoort maar verder brengt hij ook weinig creatiefs en loopt ook maar wat… niks van felheid… Donny kan je niks aanrekenen… sinkgraven natuurlijk niet alles ging goed maar probeert creatief te zijn… ons middenveld is gewoon om te lachen zo slecht… duurt gewoon een eeuwigheid voordat ze een bal bij de aanvallers krijgen en vraag dan niet hoe

          1. creutz1977

            Davy op plek bazoer… Ziyech op 10… bazoer met Gudelj strijden om een plek… sinkgraven stand in voor ziyech… En Donny stand in voor Davy…

  1. Cees1966

    Lekker dat je na drie wedstrijden je seizoen al naar de klote hebt geholpen. Dank aan het geweldige aankoopbeleid wat met het jaar slechter wordt, en maar inzetten op de jeugd die de toekomst hebben! Stelletje slappelingen, daar gaat weer jaar voor jan lul naar die arena.

  2. Teuntje

    Spelers hebben totaal geen houvast van hun trainer. Geen automatismen, geen herkenbaar systeem en ga zo maar door.
    Ik zie Ajax onder Bosz totaal geen stappen maken en vrees dat met deze selectie en deze coach het een ellenlang seizoen gaat worden

  3. Ajax nr 1

    Echt Marc we hebben niemand nodig. Dat hebben we vanavond wel weer gezien. We doen het met deze knaapjes. Echt bedankt voor de bonussen.

  4. Kevke87

    ziyech ziyech ziyech!!!! misschien is hij toch nodig hoor!! in elk geval een speler die wat extra’s kan brengen in een wedstrijd zoals vandaag

      1. Ajax nr 1

        Dit lig niet aan de trainer hoor. Als jij bij een werkgever begint en ze verkopen je werktuigen en je voorbereidingen zijn dan voor niets geweest. En bepaalde spelers worden niet aan getrokken die je als elftal nodig heb.Nou trainer heel veel sterkte want erg veel succes zal je niet hebben. Bobo’s schaam jullie diep want ik doe dat wel.

        1. PvL020

          De trainer vind ook Ziyech niet nodig, houdt Schöne op de bank die creatief is, Cerny buiten de selectie laat en El Floppie laat staan……….

  5. PvL020

    Ik ben ff helemaal klaar met dat voetbal. Gelukkig volgende week 3 weken naar schotland…..

    1. Teuntje

      Met de olympische spelen zie je bezieling, bevlogenheid en de absolute wil om te winnen.
      Moet zeggen dat ik de overstap naar verwende voetballers errug groot vind.
      On topic, schotland is geweldig, dus geniet!!

  6. ritchy

    waar blijft de routine ik had lasse schöne wel verwacht die kan de ploeg op sleeptouw nemen

  7. AFCAkenneth

    Het ligt niet aan 1 speler, het is een collectief falen. Zoals ik eerder al heb aangegeven heb ik totaal geen vertrouwen in de speelstijl. Zojuist geeft PB de ploeg openlijk de schuld terwijl het duidelijk niet goed staat, lijkt me toch zijn taak. Dit is dan ook niet op te lossen met een creatieve speler. 1 ding moet je Frank nageven, hoe beperkt de selectie en het voetbal ook was hij heeft er altijd het maximale uit gehaald!

      1. vak411

        Er stonden helemaal bovenin een paar jongens op de trap.. Eerst kwamen ze het zeggen en 10 min later komen ze met 20 man en veel kabaal die gasten van de tribune afhalen. Toen gingen er zich veel mensen vanuit andere vakken bemoeien en kwamen helpen.. Kansloos

  8. KBouter

    Wat onrustig op het oude vak 410, en die knakker die steeds in de microfoon zit te bleren moeten ze meteen die microfoon afpakken, of laat hem dat ding aub inslikken.

  9. EugAjax

    Zoals Cruijf al zei “resultaat zonder kwaliteit is saai, kwaliteit zonder resultaat is onzinnig”…………..maar hoe moeten we dan het noemen als het niet alleen saai is maar ook nog eens onzinnig!!!

    1. marcussboss

      zijn wij supporters nou zo slim of zijn zij nou zo dom? Een blinde kan nog zien dat deze speelstijl niet aanslaat

  10. Iamsterdam2015

    Soms heb je van die momenten dat je blij bent niet in het stadion te zitten maar elders….. Ik zit lekker in griekenland en ben blij dat ik dit ff heb gemist.

  11. ajaxpers

    De beste verdediging van de Eredivisie met de minste tegengoals onder FDB is nu het lachertje van NL. Bosz, bespaar ons dit en stap morgen op.

    1. dickst14

      Dit ligt niet aan Bosz, maar aan de lamlendige instelling van de spelers en het fantastische scouting en aankoopbeleid. Zyech zou Nouri in de weg staan, maar Nouri zit niet bij de selectie???

  12. skel

    Ik heb het al eerder gezegd…….ajax gaat niet voor voetbal maar voor geld……koop en verkoop. …..alleen maar kleuters aankopen en geen routine…..niet te zoeken in de CL…..en ook in het kampioenschap niets te zoeken……als supporter wordt je ieder jaar weer n de maling genomen……

  13. -buitenkantje rechts-

    Haalt Bosz de kerst?
    Erg opportuun om daar nu al over te beginnen.. Lijkt het.
    Masr als woe wordt verloren zijn zo lijkt het al twee prijzen vergeven.. Niet halen CL en kampioenschap.. Ja, denk ook het kampioenschap.. Nu al 5 pt achter tegen relatief makkelijke tegenstanders.. Met een steeds wisselende tactiek zullen er nog (veel) meer punten verspeeld worden..
    Bosz wil Ajax aanvallend laten spelen maar wisselt daarbij van systeem en spelers.. De tweede helft werd gekozen weer voor de 3-4-3 opstelling.. Hou daar nou maar eens vast en probeer dit systeem te perfectioneren en te automatiseren.. Zorg voor iedere positie een dubbele bezetting en laat de spelers weten voor welke plek ze in aanmerking komen.. Zorg voor een sterkte-zwakte-analyse en versterk je op zwakke plekken met spelers die of erg talentvol zijn of zich hebben bewezen..
    Wat nog belangrijker vanavond.. Miste bij de spelers het geloof in systeem Bosz.. Er was geen geloof.. geen inzet.. geen durf.. Onvoorstelbaar na zo’n snelle openingsgoal. Wat in de voorbereiding te zien was zagen we vanavond nog steeds..

  14. ajacied1982

    trieste lui.die jongens doen hun best.DIT IS HET MEER NIET.GEEN KWALITEIT.de graafschap roda jc willem 2.bus voor goal en wij totaal geen kwaliteit.maar lekker geld op de bank houden.wij trouwe supporters blijven jullie wel trouw.je moet je gewoon schamen voor zon club

  15. Teuntje

    Wat is dan het systeem Bosz? Snel druk zetten? Wilde Frank ook iedere week graag zien, maar het kwam er mondjesmaat uit.
    Misschien moet PB realistisch zijn en erkennen dat het met deze selectie gewoon never nooit gaat gebeuren. Hij zal iets anders moeten gaan bedenken.
    Als ik hier lees dat hij de schuld nu al bij het team neerlegt…zeer slechte zaak!

  16. Iceman

    Met alle respect voor de andere clubs in onze Eredivisie. Maar een Ajax moet gewoon verdomme winnen van de kleintjes want daar verspeel je de competitie en niet tegen de grote clubs Ajax ga je dood schamen in je eigen Arena. Echt belachelijk dit niet te geloven.

  17. ajaxpers

    Is er 1 speler die onder PB het beter doet dan onder FDB? Hij gaat deze selectie kapot maken.

  18. Emilio4Ajax

    Kan de onzekerheid te maken hebben met het aankomende vertrek van C? En wie vertrekt er nog meer?? Zijn dr mischien jongens bij die meer weten dan ze vertellen of is t gewoon een afspiegeling van de samenleving, waar de jeugd verwacht dat het allemaal wel goed zal komen. Ook met een minimale inzet… mn riante salaris krijg ik toch wel…!

      1. Indojood

        Gehersenspoeld door de FdB doctrine en kunnen niet meer anders? Dan kunnen we beter Jong Ajax opstellen. Die hebben die ballast niet.

        1. -buitenkantje rechts-

          Die kant begin ik ook op te denken Indojood.. En laat Jonk het seizoen maar afmaken.. Is volgens mij de enige die de jongens kent en weet hoe te spelen volgens de Ajaxmanier.

  19. Indojood

    Op een gegeven moment viel mijn blik op dat grote Cruijff spandoek en kwam ik tot het besef dat met zijn overlijden Ajax ook is heengegaan. Ik keek de schermutselingen in 425 nog eens aan en later heb ik iets gedaan wat ik nog nooit heb gedaan, voor het eindsignaal het stadion verlaten.

    Er is geen trainer ter wereld die deze club weer aan de praat krijg zonder het kritisch oog van de grote meester. Bosz niet, FdB niet, LvG niet, Rijkaard niet.

    Tegen beter weten in heb ik de moed er in gehouden sinds het overlijden van Johan maar ik realiseer me nu dat zonder hem ik er geen vertrouwen in heb.

    De toekomst ziet er zeer somber uit.

      1. a.p.

        410 met de trommel maar wwer snel terug naar boven, anders denk ikwordt het straks beneden ook hommeles. je kan niet zomaar tieners met 30 ers en ouderen samen laten werken

    1. Cootje Adriaanse

      @Indojood: ik heb al jaren het idee dat het geliefde en vertrouwde Ajax een tijdje geleden, zo rond de overgang naar de Arena i.c.m. de beursgang, al is heengegaan en we met z’n allen al heel lang aan het proberen zijn om dit (tegen beter weten in) zonder resultaat te reanimeren.

    2. BobbyHaarms

      Pijnlijk om te geven, maar je krijgt een duimpie erbij Indojood. Het spandoek van onze meester symboliseert voor mij het huichelachtige klimaat bij Ajax van betweters en poenscheppers, de mensen waar Johan zich terecht van had afgekeerd.

      Eigenlijk zit Ajax al ruim 20 jaar in een neerwaardse spiraal in de vorm van de beurs, het einde van De Meer, het afgrijselijke logo, de Arena, het afhaken van nagenoeg alle grote Ajacieden, en het op geld beluste bestuur en de aandeelhouders. Dus ja…..Ajax is daadwerkelijk doodziek.

      Je zal het ongetwijfeld ook hebben, en vele anderen ook….maar wat missen wij en wat mist Ajax Johan! Komt dit ooit nog goed zonder Johan vraag ik me oprecht af…

      1. imoJC

        Weet je wat pas erg is: Johan dacht dat de een groot deel van de huidige Ajax mensen achter hem stonden. Een hoop mensen hebben hun huidige functie aan hem te danken. Zo weinigen zijn hem daar dankbaar voor. Het is in en in triest.

        1. BobbyHaarms

          Het geeft daarmee gelijk aan wat voor mensen er bij Ajax in de top zitten. Onbegrijpelijk dat die Henrichs zijn rotkop daar nog mag vertonen..Johan was veel te goed van vertrouwen, maar dat vertrouwen hebben ze op een vreselijke manier misbruikt.

      2. Indojood

        Het was een reality check, Bobby. Ik heb hier ellenlange epistels geschreven over het wel en wee van Ajax en wat ik vind dat er verkeerd gaat. Heb de laatste maanden dus ook min of meer mijn kop in het zand gestoken en de problemen bij Ajax genegeerd. Maar er is feitelijk niets veranderd sinds de breuk met Cruijff en Jonk.

          1. Indojood

            Wim Jonk terughalen voor de jeugdopleiding en het plan weer tevoorschijn toveren. Zijn wie we altijd zijn geweest. Bosz moet radicaal breken met het FdB verleden. Dat kost je wellicht dit seizoen maar anders kom je nooit van die onzin af en blijven we voor altijd grossieren in middelmatigheid.

          2. -buitenkantje rechts-

            Zag vanavond een motie van wantrouwen van spelers richting Bosz en dat is heel ernstig..
            Ben voor terughalen Jonk.. maar dan als hoofdtrainer.

          3. BobbyHaarms

            Met beiden eens. Het plan Cruijff mag hoe dan ook niet verloren gaan (als er al iets van over was). Maar de bezem zal erdoor moeten mannen en flink ook, te beginnen bij dat bestuur. De neuzen staan en stonden verre van dezelfde kant op en dat wordt de laatste seizoenen pijnlijk duidelijk. En dan die allesverstikkende beurs….wat zou het een zegen zijn als we daar vanaf gaan.

            Ajax is al heel lang Ajax niet meer en ik ben bang dat dit ook nooit meer goedkomt. Wat Indojood al terecht aangaf, met het overlijden van Johan lijkt het helemaal wel alsof de heren vrij spel hebben gekregen. De zere vinger op de pols is weg en dat komt ze maar al te goed uit.

        1. KBouter

          Helemaal mee eens, ik denk ook niet dat Jonk terugkomt, tenminste..dan moet er eerst een man of 20 verdwijnen bij Ajax, het hele TH en daarbij Henrich en Co. Gelukkig word dat clubje steeds kleiner door natuurlijk verloop, maar nog steeds zitten er mensen met nevenfuncties om zichzelf te verrijken en omdat het een machtgevoel geeft. Cruijff had dat jaren geleden al door en werd zwaar tegen gewerkt door de echte klootzakken bij Ajax…Henrich, Coronel en mensen met eigen belangen bij Ajax.

  20. imoJC

    Tegen Rostov was iedreen positief dus deE wedstrijd komt zeker niet op het conto van Peter. Dit was collectief afwezig zijn van een team wat zijn trainer volledig in de kou laat staan. Naast een verschrikkelijknalechte wedstrijd ook nog een stel randdebielen in het oude 410. Op een gegeven moment ging er een stoet van ouders met huilende kinderen uit het vak naar huis. Te belachelijk voor woorden. Hele tijd isioten die anderen en dds beveiliging liepen uit te dagen. Als het spel van Ajax het plezier al niet vergalt doen de wigen supporterrs het wel. Ben blij dat er even wen paar weken ruat Ijn vwb thuiswedstrijden. Wven helemaal geen zin in. En dan lees ik ook weer de roep om van Gaal. Ik was al misselijk.

      1. imoJC

        Ik heb repect voor de beveiliging. Die gingen er vol in om te proberen de anderen veilig te stellen.

  21. KBouter

    Man man…de wereld vergaat niet, eerst allemaal halleluja dat Bosz er is, ff een tegenvaller en tissues zijn niet aan te slepen.

    1. imoJC

      Kbouter het was wel echt heel erg slecht en heel erg inspiratieloos. Ik betaal wel een paar honderd euries om te komen kijken. Ik heb niet gevraagd om een slaapmiddel. Dit is gewoon niet te verkopen. Niets ten nadele van Bosz, puur het team wat een belachelijke instelling toont.

      1. KBouter

        Helemaal mee eens , maar lees overal Bosz rot op enzo maar deze wedstrijd was echt een verkeerde instelling van het team. En daarbij, iedereen was ook wel heel slecht. Net wat ik eerder zei, dat vroege doelpunt kon nog wel eens nadelig kunnen zijn. Ik neem aan dat deze wedstrijd niét de trent gaat worden dit seizoen, dus afzeiken doe IK vooralsnog niet.

    1. -buitenkantje rechts-

      Hadden ze maar een sniperdag Johan.. Paar scherpschutters hadden we wel kunnen gebruiken..? Sorry.. Wat galgenhumor..

  22. ajacied1982

    lekker alles verkopen.niks terug halen.allemaal veelste duur.westermann niveau is prima.we worden door iedereen voor lul gezet.ga maar lekker dom aanvallen met deze prutsers.tegenstander lacht zich dood ook al kunnen ze er niets van.klootzakken

    1. imoJC

      Ja hoor. Gezellig met zijn familie rond de tafel. Je gaat echt niet dood van een verlies partij.

    2. -buitenkantje rechts-

      Hij zal het hopelijk fysiek wel halen Jeroen.. Denk dat alles afhangt van de komende 3à4 wedstrijden..

  23. ajacied1982

    heb fox sports net opgezegd.heb wel wat beters te doen dan mn weekend te laten verpesten door die loosers.bedankt kloothommels.verwende nikskunners

  24. a.p.

    wat een avond..onze spelers moeten zich schamen ook de technische staf moet zich schamen . schuldigen ik weet het niet maar wij 4 echte supporters zeiden niets in de auto op weg haar huis

  25. a.p.

    er staat 45000 toeschouwers , nu die waren er zeker niet , terecht vind ik , na het debacle van verleden week en nu is nog erger

  26. Mauheb

    Wat een schande en wanvertoning! En dit ia nog zacht uitgedrukt! Overmars>Oprotten>en neem dat zooitje mee! Diegene die dan mag beslissen! Alles in werking stellen om Toon Gerbrands weg te kopen, bij de regerend kampioen, en kampioen 2016/2017! Wat hij ook mag kosten! Die heb er verstand van tenminste!
    Schande dat “we” dit nog pikken, als ik in het stadion zit, en kijk eens rond, hoe iedereen er gelaten naar zit te kijken, naar dat geploeter op het veld, zonder inzet en passie, dan denk ik tssssss blijf lekker thuis joh, en bespaar je de moeite om naar dit stelletje slappelingen wekelijks te gn kijken, die zich moeten schame dat ze het ajax shirt aan mogen trekken!
    Triest in en in triest! Word het niet eens tijd voor actie??????

  27. Remco072

    Na jaren ben ik dan maar weer eens naar Ajax geweest samen met mijn dochtertje van 12 jaar. Wat een wanvertoning 1e klas zeg….. werkelijk niet te bevatten wat ik qua voetbal h

  28. Rubenkw14

    Misschien is het wel goed de we nu een paar keer op ons bek gaan! Dat dalijk de oogjes open gaan dat het zo echt niet verder kan!

  29. EugAjax

    Ik begrijp dat iedereen teleurgesteld is inclusief ik ook. Ajax onwaardig dit. Waar ik me wel aan stoor is dat er een behoorlijke stroom is die als het tegenzit in spel of resultaat en in dit geval zelfs beide dat meteen naar FdB word gewezen. Dat is wel heel slecht!!!!! Volgens mij is de goede man al sinds mei weg en heeft Ajax gekozen voor een trainer die volgens de buitenwereld en supporters meer een Cruijff man is. Dat is wsl ook zo maar wat de meesten niet willen zien is dat er twee problemen zijn hier, mss drie.
    Bosz is niet alleen Cruijff adapt hij denkt zelfs nog veel aanvallender als Cruijff, dat op zich hoeft geen probleem te zijn zij het niet dat Bosz het niet lukt om spelers in zijn denkrichting mee te krijgen, vooralsnog. Tweede probleem is dat Bosz niet de autoriteit van Cruijff heeft, vnl komt dit terug in commentaren na de wedstrijd. Bosz legt vaak schuld bij spelers neer in de media, terecht of onterecht dit gaat tegen je keren op termijn en lijkt nu zelfs wel op korte termijn. Bosz is totaan inflexibel in zijn denkwijze. Als het probleem al is dat volgens vele de ‘FdB doctrine’ dit veroorzaakt draai ik het liever om. Als je al weet dat er een speelstijl zo ingebakken zou zitten moet je misschien als technische staf de veranderingen stap voor stap naar je hand zetten en niet in 1 keer alles of niets, ik hoor dan vaak yeah 3-4-3 moeten we spelen, nou dat heeft vorig jaar ons de titel gekost, nee niet tegen de Graafschap, mijns inziens tegen Utrecht. Ik vind het heel makkelijk naar FdB wijzen, dat gaat helemaal nergens over en is je afkeren van de werkelijke problemen. En dan weer verwijzingen naar die grote stille man Jonk, die nooit wat zei intern alleen lekker in de media naar de hand van Cruijff, heel politiek. En zeg me eens vrienden van Jonk, welke jeugdspeler is rijp voor eerste elftal die afgeleverd is onder zijn beleid, en nu niet komen met “hij mocht zijn werk niet afmaken…of iets” in vier jaar zal hij toch wel wat gepresteerd hebben…….de enige die recht van spreken had is mijn grote idool Cruijff. Helaas is die er niet meer en dat geef ik toe nu hij er noet meer is en de andere die Ajax groot heeft gemaakt of iig gehouden, Van Gaal, is met pensioen en word verketterd hier door velen denk ik idd dat oplossen problemen weleens een te grote uitdaging kunnen zijn.
    Toch blijf ik van mening dat Ajax en Bosz hebben gekozen voor radicale wijzigingen in speelstijl met voorgaande jaren. Dus ja start is meer dan dramatisch maar aan eind van het jaar worden prijzen verdeeld en niet eerder. Dus ik geef hem nog steeds voordeel van twijfel. Hoewel twijfel wel steeds groter word tav Bosz. En voor de rest hoop ik dat FdB niet tot 2030 de schuld krijgt van alle mindere wedstrijden en resultaten……….zeer maar dan ook zeer omterecht Ajacieden!!! In twaalf jaar heeft Ajax vier titels behaald even op Wikipedia maar opzoeken wie ook alweer de trainer was………

    1. Indojood

      Nouri, De Jong, Cerny en ook Vd Beek als ie met zijn maatjes speelt, acht ik rijp voor de basis, zeker na wat we gisteren gezien hebben. FdB heeft prima werk verricht maar is na 2013 een verkeerde weg ingeslagen. Alles gebaseerd op positiespel en taken uitvoeren met de onbegrijpelijke keuze om een 10 in Klaassen te zien, snap ook niet dat Bosz dit voortzet. Blijf bij mijn stelling dat er 4-3-3 of 3-4-3 met een controleur op 6, een creatieve geest in een vrije rol en één of twee middenvelders met loopvermogen, gespeeld moet worden. Ajax heeft het vertrek van Eriksen niet opgelost en de huidige spelers blinken uit in gebrek aan creativiteit en vernuft en kiezen constant de verkeerde oplossing, hoe meer anti-Cruijff wil je het hebben. Deze ontwikkeling is FdB wel degelijk aan te rekenen maar verbloemd door de successen hebben veel mensen de problemen niet onder ogen willen zien.

      Afkeren van de werkelijke problemen:
      – Negeren rapport Ling, benoemde pijnpunten zijn nog steeds valide.
      – Ontslaan van Jonk, pleitbezorger plan Cruijff.
      – Veroorzaken breuk met Cruijff.
      – Verlaten plan Cruijff en als een kip zonder kop de club blijven runnen.

      Overmars kreeg nota bene nog applaus voor zijn interview van afgelopen week. Ik heb een man gehoord die complete onzin uitkraamde. Verdedigt zijn beleid met een miskoop van € 7 miljoen (Sinkgraven), wil alleen geld uitgeven aan de juiste speler, in zijn optiek is dat hopen op een meevallertje. Roept dat Ziyech niet nodig is maar dat eigen talent voorrang heeft. Intussen wordt Cerny aan het lijntje gehouden en moeten De Jong en Nouri nog steeds debuteren.

      De club Ajax dwaalt steeds meer af van de eigen identiteit. Dit is jaren het geval op het niet-voetbal gedeelte. Had gehoopt dat Bosz het tij kon keren maar inmiddels deelt hij mee in de algehele malaise. Kwaliteit is altijd ons handelsmerk geweest maar tegenwoordig blinken we uit in middelmatigheid.

      1. Indojood

        P.S., ik reken Bosz dit niet aan. FdB is zelf opgestapt en Ajax werd gedwongen een nieuwe trainer aan te stellen. Ik ben van mening dat als je uit deze vicieuze cirkel wilt komen, je niet de weg van de geleidelijkheid moet kiezen. Hiermee bedek je de boel weer met de mantel der liefde en wordt middelmatigheid gehandhaafd. Breek de boel af, bouw het opnieuw op en neem een tussenjaar op de koop toe. Het schizofrene beleid van nu gaat ons niks brengen.

        1. BobbyHaarms

          Helemaal met je eens Indojood, maar hoe moet of kan Bosz dit in zijn uppie aanpakken? Speelstijl cq poppetjes op de juiste plek is 1, maar verder? Er is helaas veel meer mis bij Ajax en ik vrees dat Bosz moet vechten tegen de bestuurlijke bierkaai..

          1. Indojood

            Bobby, ik denk niet dat het gaat lukken. In mijn bijdragen zeg ik hoe ik het zou willen zien, ik zeg niet dat het ook gaat gebeuren. Als Johan het niet lukt, lukt niemand het. Vandaar dat mijn reactie van gisteren na de wedstrijd bruut realisme is. Ik heb er geen vertrouwen in. Ajax zal best een rol van betekenis blijven spelen in de Eredivisie en zijn kampioenschappen nu en dan meepikken maar gaat deel uit maken van de grauwe grijze middelmaat die door 010 en vooral door 040 is bepaald. Resultaatvoetbal. Ik geef niks om resultaatvoetbal, precies de reden waarom ik Ajacied ben. En we weten resultaat zonder kwaliteit is saai.

      2. EugAjax

        Dus eigenlijk Nouri en Beek, waarvan Nouri een creatieve speler is volgens mij. Cerny en De Jong zijn aangekocht, wel volgens beleid Jonk, maar of dat met zijn opleiding methode te maken heeft…ik ben het grondig met je eens dat er na Eriksen geen oplossing is gevonden voor zo een type speler, maar is dat juist gebrek aan de opleiding, lees jaren Jonk, of aan aankoopbeleid? Dat is een zeer relevante vraag. Met zo een creatieve speler zou spel zeker ten goede komen. Maar is Zoyech die man? Creatief zeer zeker, maar meeverdedigen ho maar en dus gaan er gaten vallen. Komt bij dat ik vermoed dat hij niet de juiste mentaliteit heeft voor Ajax. Rapport Ling was echt een lachertje in de zin duidelijk subjectief en met vooroordelen geschreven. Overigens, dat ben ik met je eens, pijnpunten genoemd, vooral in functie omschrijvingen TH leden en eerste elftal staf leden. In mijn optiek hebben ze juist hier wel gevolg aan gegeven en is alles veel duidelijker ingevuld. Ontslaan Jonk was logisch, Ajax is geen eenmanszaak. Breuk met Cruijff triest inderdaad, maar dat kwam ook mede doordat hij als revolutieleider niet in Amsterdam kon zijn. Dat gaat gewoon niet op afstand een toko runnen, maar blijft triest en dat neem ik alle voetbaljongens kwalijk, incl Jonk. Zij hadden er gewoon uit moeten komen, maar Jonk wilde niet rapporteren als hoofd opleiding aan directie en hoofd TH! Dat kan in mijn beleving echt niet, en communiceren is niet zijn sterkste punt, wat wel moet als hoofd opleiding. Ajax heeft plan Cruijff minder verlaten als meesten denken. Wel hebben ze nuances aangebracht in opleiding, vnl verandering performance coach werk niet meer afzonderlijke sessies, met 10 van dat soort coaches, maar meer verweven in voetbal sessies. Kan op termijn goed uitpakken.
        Overmars doet in mijn optiek gewoon goed werk. Er staat een goede selectie die iig met mooi voetbal om de Nederlandse prijzen moet kunnen voetballen. Daar zijn geen excuses voor. Ik ben het wel eens dat van de drie jongens Cerny, Nouri n De Jong er dit jaar zeker 1 moet doorbreken en 1 heel veel speelminuten moet maken en daar dus goed genoeg voor is. Cerny ipv El Ghazi zou ik willen zien aantal wedstrijden achter elkaar en mss Bazoer even aan de kant voor Nouri. Ik blijf zeggen Klaassen is 1 van de betere en heeft meeste rendement. Gudelj blijf ik type Wouters vinden alleen helaas niet dat nivo.

        1. Indojood

          EugAjax, nog wat quotes voor jou van je grote idool, vlak nadat het ontslag van Jonk definitief werd en de breuk met Cruijff dus ook:

          – Bij Ajax gaat ze verder waar ze mee bezig zijn, alleen niet meer onder mijn naam.
          – Er wordt niet gespeeld volgens mijn normen en waarden. In mijn visie hoort het middenveld vol en de technische kwaliteit op niveau te zijn. Maar bij dit Ajax is het middenveld leeg en houdt het technisch niet over.
          – Als zoveel zaken anders worden ingevuld, zoals ik daarover denk, dan moet je de boel gewoon loskoppelen. Dat gaat nu gebeuren en daar kan ik prima mee leven. Want zo werkt het niet.
          – Voor mij is het voetbal van Barcelona en Bayern München de norm. Een norm die ik ooit zelf heb bepaald. Alleen werd mijn norm niet binnen Ajax gehanteerd. Dan houdt het op.
          – Ik merkte dat er niet alleen niets met mijn advies werd gedaan, er werden ook beslissingen genomen die de problemen zouden vergroten. Toen de bestuursraad toch het beleid van de raad van de commissarissen goedkeurde om Wim Jonk weg te sturen, was ik er klaar mee. Wel heb ik nog aangegeven dat het aan de leden van de club was om de bestuursraad te corrigeren en na te denken over een nieuwe structuur. Nu wordt toegestaan dat mensen van buiten het voetbal ineens leidend binnen Ajax kunnen zijn.

          Ik vind het altijd bijzonder dat mensen roepen dat de visie van Cruijjf wordt gevolgd terwijl hijzelf dat niet vond.

          1. EugAjax

            @ indojood ik weet wat Cruijff heeft geroepen en hij legde vinger bijna altijd op zere plek en ik ben het ook nog eens met hem, er zijn alleen twee heel groot verschillen met Barca en Bayern, bezijdens het veranderde voetballandschap, waar Barca en Bayern door hun naam, financiele middelen en competitie waar ze in spelen tot in de eeuwigheid een team kunnen samenstellen die jarenlang met elkaar kunnen blijven spelen en waar doorselecteren kan op het moment dat Bayern en Barca dat ZELF willen. Wat ik hiervoor heb geschreven dat kon in tijd van Cruijff als speler EN trainer ook bij Ajax dit gecombineerd met een opleiding opgebouwd volgens zijn normen (ik heb het pver destijds). Daardoor kon Ajax structureel op zo een hoog nivo meedraaien. Dat is na Bosman arrest volledig anders. Het is bijna niet meer mogelijk om jaren achtereen met de vaste kern een elftal op te bouwen. Laat staan dat het niet eenvoudig is om een spelsysteem erin te slijpen dat heel nauw luistert in onderlinge afstemming op veld, buiten de technische basis kwaliteit van de spelers die idd stuk lager ligt dan vroeger. Maar het e ht grootste verschil is dat toen Barca en Bayern hun beleid gingen opzetten hebben ze de hele organisatie tegelijkertijd aangepakt en niet alleen de technische zaken beleid. Of alleen de jeugd opleiding. Een goede club zorgt ervoor dat alles op elkaar is afgestemd. Technische zaken (dus ook de scouting, iets wat team Cruijf niet heeft opgepakt vanaf het begin, en destijds ook toegegeven door Cruijff)Commerciele zaken, Financiele zaken, jeugdopleiding. Dit alles om het eerste elftal te laten uitblinken en te laten presteren. En daar wrikt hem de schoen, Cruijff en zijn team hebben ‘genoegen’ genomen, of moesten dat nemen, met alleen beheer krijgen van technische plaatje. En als laatste als je een revolutie opstart en je bent de leider dan moet je er zijn wil je volledige controle houden. We weten allemaal dat Cruijff dat niet kon en dus ABSOLUUT geen verwijt naar hem maar daarom neem ik het de voetbaljongens wel kwalijk dat ze zelf scheurtjes hebben laten ontstaan in hun eigen opgezette organisatie en ja dan geef je de niet voetbalmensen weer de gelegenheid om de messen te slijpen. Anyway ik denk nu wel dat voetbalmensen dit inmiddels door hebben en ze stap voor stap macht naar hun toe aan trekken zijn. Met vd Sar als directeur en Bergkamp als hoofdverantwoordlijk voor de voetbal technische zaken. En ja ik weet daar heb ik meer vertrouwen in dan jij. En OK ben het met jou en Cruijff eens, we mogen niet meer van plan Cruijff spreken, dus laten ze het dan maar op de Ajax manier doen, dat zou het nivo van Cruijff dan iig nog benaderen ???

          2. Indojood

            Luister EugAjax, ik pretendeer niets hier. Ik geloof en volg slechts zijn visie. Jonk wordt ontslagen vanwege gebrek aan communicatie en het niet opvolgen van regeltjes maar mensen die verraad plegen aan Cruijff blijven vrolijk zitten. Geeft aan dat het voetbal allang niet meer leidend is. Als je het niet eens bent met hem, geef dat dan ook aan en lul er niet meer over. Ik zie die halfbakken houding ook altijd in jouw reacties terug. Cruijff is mijn idool, ik ben geintrigreerd door zijn denken maar zijn visie is niet meer mogelijk want Bosman arrest en blablabla. Toch is Ajax goed bezig en volgt de visie van Cruijff.

            Mischien heb je wel meer gelijk maar daar gaat het mij niet om. Je weet toch hoe het is met Cruijff. Je gaat er 100% voor of niet. En als het na 5 jaar niet werkt en je hebt er als club alles aan gedaan om het te laten slagen, dan neem je er afscheid van en ga je het anders doen. Maar zo gauw Cruijff bij Ajax kwam, zag je meteen de destructieve krachten met Henrichs als boegbeeld in beweging komen. Helaas zullen we nooit gaan weten. Wat ik wel weet, als ik terugkijk op onze clubgeschiedenis en de zijne, dan heeft de Meester altijd gelijk gehad.

  30. Slingertje.

    Ook Bosz kan van mietjes geen kerels maken.
    Dat overbetaalde tuig moet zich kapot schamen over deze wanprestatie. maar dat doen ze niet want ze zijn met hele andere dingen bezig.

  31. EugAjax

    @indojood op papier komen dingen weleens anders over dan iemand bedoeld. Ik denk en ben ervan overtuigd dat zijn visie op zeker kan werken. Ik probeer slechts aan te geven dat het voor clubs als Bayern en Barca stuk makkelijker is door hun machtige financiele concurrentie positie en doordat bij begin van hun beleid de hele club op elkaar werd afgestemd dus niet alleen de opleiding. En omdat het niet makkelijk is was er natuurlijk maar 1 leider die dat kon uitvoeren en dat was Cruijff zelf. Alleen kon dat helaas niet meer. Zit je er noet bovenop of, zoals bij Ajax gebeurd is, komt er een splitsing binnen je eigen samegestelde team, niet zozeer vanwege inhoud maar meer op basis van verantwoordelijkheden, en daar ben ik zo teleurgesteld over in alle voetbaljongens, dan ben je verloren en dan komen heren als Henrich idd weer hun macht claimen. Van dat laatste baal ik net zo hard als jij eigenlijk van het hele verhaal

    1. Indojood

      EugAjax, ben het met je eens. Ik stel zaken vrij zwart wit voor maar we komen tot dezelfde conclusie.

      Natuurlijk is het niveau van Bayern en Barca onhaalbaar. Je moet er wel altijd naar willen streven zodat je i.i.g. in de eigen de Eredivisie de hegenomie in handen hebt. Met een gedegen jeugdopleiding, de vetste bankrekening en grootste aantrekkingskracht zou dit vrij eenvoudig moeten zijn. Zelfs dat lukt ons niet meer. Inderdaad, ik ben ook zwaar teleurgesteld in het TH en directie, Johan heeft voor hen de weg geplaveid, gezorgd voor de invulling van posities en het te volgen beleid op papier gezet. Godverdomme, ze hebben het gigantisch verkloot!!!

  32. Iceman

    Ik lees hier en daar dat er geschreven wordt dat menssen lopen te zeuren en te zeiken maar GVD als je als Ajax zijnde in je eigen Arena binnen 24 seconden met 1-0 voor komt moet bij rust met 5-0 voor staan mee eens of niet??

Comments are closed.