Ajax met kater richting Rostov na gelijkspel tegen Roda JC

ajax-rodajc

Ajax heeft de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen niet winnend weten af te sluiten. Tegen Roda JC kwamen de Ajacieden niet verder dan een 2-2 gelijkspel en dat mag gerust een domper worden genoemd met de wedstrijd tegen FK Rostov in het vooruitzicht.
Bekijk hier ons fotoverslag van dit duel.

Ajax begon prima aan de wedstrijd en dat resulteerde al snel in een voorsprong door een doelpunt van Kasper Dolberg die een assist van Davy Klaassen prima afwerkte. Het leek een doelpuntrijk avondje te worden voor Ajax dat frivool van start ging. Echter wist Roda JC tegen te scoren via Auassar en konden de Ajacieden opnieuw aan de bak. Het was wederom Kasper Dolberg die vlak voor rust uit een assist van Daley Sinkgraven voor opluchting zorgde in de Arena en Ajax hiermee met een voorsprong liet rusten. In de tweede helft bracht Peter Bosz een wijziging aan en kwam Amin Younes in het veld voor Daley Sinkgraven. Nadat ook nieuwkomer Traore zijn eerste minuten mocht maken in de Amsterdam Arena was het wachten op de 3-1 maar niets was minder waar. Een dwaling van scheidsrechter Nijhuis bezorgde Roda JC een vrije trap en Van Hyfte scoorde daaruit vlak voor tijd de gelijkmaker. Die dreun kwam Ajax niet meer te boven waardoor het met een lichte kater zich mag voorbereiden op de wedstrijd tegen FK Rostov van aanstaande dinsdag.

Ajax – Roda JC 2-2 (2-1)

‘8 Dolberg 1-0
’17 Auassar 1-1
’44 Dolberg 2-1
’90 Van Hyfte 2-2

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 48.343
Gele kaarten: Riedewald, Klaassen (Ajax), Ananou (Roda JC)
Rode kaarten: Ananou (Roda JC (twee keer geel)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Davinson Sanchez, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Anwar El Ghazi (/82 Mateo Cassierra), Kasper Dolberg (/63 Bertrand Traore), Daley Sinkgraven (/46 Amin Younes)

Opstelling Roda JC: Van Leer, Milec (/57 Brouwers), Ananou, Kum, Van Peppen, Auassar, Gullon (/66 Noor), Ajagun, Van Hyfte, Boysen (/76 Paulissen), Rosheuvel

Related posts

57 Comments

 1. Rickie

  hopelijk gaat het dinsdag beter. anders word het wel een hele slechte dag. heb er wel ontzettend veel zin in.

   1. HURBIE

    Op de momenten dat het er op aan kwam lieten ze het afweten een gemiste kans voor een gemiste zege
    Hoop dat deze nochelante instelling snel word hersteld

    1. marcussboss

     Ja als ze dinsdag met zo’n houding het veld opstappen dan ga ik niet eens kijken. erg jammer dit resultaat en hopelijk dinsdag beter

  1. creutz1977

   of Gudelj of Bazoer eruit… Die hebben niks creatiefs in hun spel… En ghazi… Ook wederom weer zeer zwak…

   1. marcussboss

    El ghazi speelde zeker zwak! geef mij maar cerny en misschien dat ze nouri ook eens bij de selectie kunnen voegen want om zo’n speler kan je toch niet meer heen?

  2. Ajax nr 1

   Kutzooitje en dat tegen Roda nou nou. Op deze manier met zulke middenvelders zal het weer een moeilijk seizoen worden. Vorig seizoen eindigde we ook al zo met dit middenveld. Ajax koop eens versterkingen voor op het middenveld want in dit middenveld heb ik geen vertrouwen.

  1. rickert

   Het spel was prima, alleen moet zo’n wedstrijd uitgespeeld worden. Merk je toch een gebrek aan ervaring.

 2. Hallo1000

  En psv wordt weer kampioen. 100 mil op bank maar investeren ho maar. Er komt een kloof in mn ajax hart, hebben meer
  Mensen hier last van? Na een 2-2 tegen fucking roda? Of ben ik de enige?
  Overmars als je dit soort forums ook leest, koop is wat om
  Ajax weer groot te maken. WZAWZDB klopt allang niet meer, maar alsnog
  WZAWZDB

  1. PvL020

   1. Dit krijg je als je aanvallend voetbal gaat spelen. (1e tegen goal was gewoon concentratie).
   2. De 2-2 was een foute beslissing van Nijhuis…. Was niks aan de hand.

   We spelen nu wel aanvallend voetbal en was echt wel een leuke wedstrijd in de arena.

   Na 4 jaarafbraak voetbal heeft dit tijd nodig, maar ik heb er echt vertrouwen in dinsdag.

   3. Topspelers moet ook naar ajax willen komen al biedt je €200milj…. Ik denk dat dat het grootste probleem in en krijg je alleen maar spelers zover die verhuurd willen of moeten worden

   1. imoJC

    Zoveel aanvallend voetbal heb ik niet gezien hoor. Ipv breien achterin was het nu breien op het middenveld. 2x 10 minuten aanvallen en afjagen is zwaar onvoldoende.

 3. Mooi

  We zijn net bezig en nu al thuis punten verspeeld ,geeft mij een klote gevoel voor de toekomst.

 4. dickst14

  de beste vond ik Sinkgraven
  Maar goed het was tegen roda , dus als je hem wisseld dan …, .. … weet jij het nog??????

  1. PvL020

   Wissels van Sinkgraven en Dolberg zijn gedaan om younes en traore minuten te laten maken, die 2 staan denk iets hoger in de pikorde dan Sinkgraven en Dolberg. Alhoewel ik Dolberg een kanjer vind maar die komt er wel

  2. afcamike

   Wacht even.. je vond Sinkgraven goed?! Die was de eerste helft 1 van de slechtste, elke keer balverlies. Ik weet niet of je de juiste wedstrijd gezien hebt maar vandaag was hij echt slecht. Was blij toen Younes erin kwam

 5. ajaxpers

  Als een spits goed draait zoals Dolberg dan moet je die NOOIT wisselen. Riedewald moet achterin, FDB snapte dat wel.

  1. afcamike

   Ik kan me van Frank nog de wissel van Milik herinneren tegen De Graafschap.. Frank snapte ook niet alles

 6. De Spet

  Het zakte het laatste half uur wel heel ver weg. En Bazoer is gewoon zwaar uit vorm. Veruit de slechtste vandaag, daarbij vond ik Jasper er ook niet goed uitzien. Moet gewoon beter!!!

 7. Hallo1000

  Als Ajax Ziyech wil kopen PvL dan kan dat. Dan nog een fatsoenlijke keeper (Padt (?) en een rechstbuiten (Bruma) voor samen 25 miljoen, heb je milik ervoor terug 5 mil winst en klaar ben je. Bazoer eruit en Ziyech erin. El Ghazi eruit en Bruma rb.
  Dat is pas een CL waardig team.
  Marc come on. We willen geen grapje zijn in europa. We zijn bezig een grapje te worden in eigen land.
  Hoor je Deriksen alweer lachen, de eikel

  1. -buitenkantje rechts-

   Hallo1000.. De beste buitenspelers worden niet opgesteld.. Namelijk Cerny en Muric.. Muric wordt zelfs verhuurd!

   1. Indojood

    De beste middenvelders ook niet. Ik zie het niet zitten met Klaassen en Gudelj. Totaal geen voetballend vernuft.

    1. BobbyHaarms

     Precies. En waar is Lasse Schöne?! Die brengt meer creativiteit dan Klaassen en Gudelj bij elkaar. En waarom haalt ie Nouri niet bij het eerste? Verdient op zijn minst een kans.

 8. quadsboy

  Oefff..!!! Helemaal niet verwacht dit,maar aan de rechterkant mocht al eerder gewisseld worden zag er weer nie uit

 9. Hallo1000

  Als Feyenoord kampioen wordt krijgen ze zon enorm grote bek. Die gun ik t al
  Helemaal niet. Feyenoord doet trouwens wel slim zaken (Kuyt, Elia, destijds Toornstra El Ahmadi Botteghin en noem maar op……)

  1. vak411

   Pfffft.. Die roepen al 20 jaar dat ze kampioen worden.. Op jou na neemt niemand die kakkerlakken serieus…

 10. ajacied1982

  Er zal op het middenveld nog een grote versterking moeten komen.gudelj wat een saaie voetballer.alles in 1 tempo.bazoer hetzelfde verhaal.gebrei om de 16.durf dat geld s uit te geven.moeten we hier genoegen mee nemen na al die jaren.

 11. ajacied1982

  het was dan misschien geen vrije trap.maar wie komt er nou zo dwaas in.er was niets aan de hand.met deze scheidsrechters weet dat dit gebeurt.het is de hele wedstrijd tijdrekken liggen schoppen ballen wegschieten.de eerste helft 1 minuut erbij de tweede 3.rara

 12. HErven

  Durft er nou echt niemand te zeggen dat ze nijhuis ziijn scheidsrechters fluit eens eindelijk moeten afpakken
  Hij benadeelt Ajax iedere wedstrijd weer opnieuw
  Zelden zo’n ajaxhater gezien
  Worst hoog tijd voor videoscheids dan is de subjectieve invloed van scheidsrechters eindelijk ingeperkt

 13. -buitenkantje rechts-

  Dit zijn dure punten.. Wen wijs man zei ooit.. Kampioen wordt je tegen de kleintjes..
  Dit spel van Ajax werkt perfect als je binnen 20 min met 2-0 voor staat zoals dat onder trainer Cruijff wrl vaak gebeurde.. De tegenstand geknakt kon je rustig de score laten oplopen naar 4-0 of hoger.. Probleem zit m in gebrek aan creativiteit op het middenveld en gebrek aan vertrouwen om dit systeem uit te voeren.. Dat krijg je alleen door successen.. Vergeet daarbij niet dat bv Sanchez en Traoré nu net pas asnsluiten.. Zou nu graag een Ziyech en Nouri op het middenveld zien..

  1. Indojood

   Juist, BR, dit probleem bestaat al een paar jaar. Met een middenveld Gudelj, Bazoer en Klaassen op 10 ga je dit nog veel vaker krijgen. Tot halverwege 2013 met Eriksen in een vrije rol ging het nog goed.

  2. EugAjax

   Op zich helemaal waar maar wat iedereen vaak vergeet is dat onder Cruijff tegenover uitslagen als 9-0 8-1 etc ook veel uitslagen als 2-3 tegen Den Haag zaten. Ajax onder Cruijff verloor in twee volatllige seizoenen resp 7 en 6 keer. Dus het moeilijkheidsgraad is gewoon heeeel groot en zelfs een Ajax onder Cruijff met veel meer routine in ploeg had heel wisselvallige resultaten en eindigde straatlengten achter PSV. Dan hoor ik vaak ze hebben wel EC 2 gewonnen en dat klopt alleen waren tegenstanders als Zaragoza en Lok Leipzig en Malmo niet van nivo wat je nu tegekomt als je ver in Europa wilt komen. Overigens wel vorig jaar maar dat was heeeel slecht jaar van Ajax in Europa qua resultaat en spel. Ik wil er eigenlijk alleen maar mee zeggen het is logisch als Bosz met zijn elftal er lang over gaat doen voordat ze dit beheersen. Je mag echt blij zijn als het pas va tweede helft seizoen structureel word mooi spel en resultaat

   1. imoJC

    De doelpunten van Roda staan volledig los van het Bosz verhaal. Dit heeft niets met nieuwe tactiek te maken maar was gewoon belachelijk slecht verdedigen.

    1. EugAjax

     Niet helemaal eens want het was idd zeer slecht verdedigd. Maar vorig jaar leunde de defensie op sterke organisatie wat saai voetbal gaf vasak maar wel degelijk nu willen ze met ruimte in rug spelen en dat vergt nieuwe denkwijzes van heel het elftal en zie je vask dan in begin dat verdedigers niet helemaal de automatismen hebben en ze hebben niet meer de zekerheid van voor hun. Dat betekent dus dat dit doorwerkt ook in standaard situaties. Vrije trap gaf drie man achterin vrij bij tweede paal.

     1. EugAjax

      Als je het zwart wit benaderd niet nee, ik heb het meer over kwaliteit van de verdediging an sich. Die is niet van heel hoog nivo en toen heeft De Boer besloten meer zekerheid in te bouwen. Nu word dat ansders en dat doet zelfvertrowuen van verdedigers in eerste instantie geen goed en dat ziecje terug bij standaard situatie

     2. imoJC

      Sanchez heeft niet onder de Boer gespeeld. Hij was de zwakste schakel gisteren. Foute inspeelpass, verkeerde kant dekken, tegenstander laten lopen, lucht dekken. Opbouwend prima maar verdedigend gisteren zwak. Staat volkomen los van Bosz of de Boer visie.

     3. EugAjax

      Bedoel dat verdediging al heel lang van gemiddeld nivo is. Sanchez is jong komt van ver en heeft net vol seizoen bij een andere club en dus ander systeem gespeeld. Ik ga hem zeker niet afschrijven nog erger het was gisteren ondermaats van hem idd maar als je daar voorbij kijkt zie ik een verdediger met een grote toekomst voor zich. Alleen heeft hij min 1 jaar nodig om aan Ajax te wennen. Anyway Bosz gaat voor hoge moeilijkheodsgraad dus zal nog wel even duren voor het echt draait.

 14. BobbyHaarms

  Laat ze dinsdag maar het tegendeel bewijzen. Denk dat Bosz er goed aan doet om nu eindelijk eens wat ervaring in het elftal te stoppen. Juist ja, Lasse Schöne. Laat Gudelj maar effe lekker banken.

 15. dickst14

  Waarom Sinkgraven wisselen. Volgens mij de beste bij Ajax en de enige met verrassing in zijn spel. Voor Cillissen hoeven we niet bang meer te zijn dat hij vertrekt. Alleen Almere City schijnt nog belangstelling in hem te hebben

 16. Slingertje.

  Lachwekkend dat ze deze wedstrijd uit handen hebben gegeven.
  Die Dijks moet een gaan trainen op zijn voorzetten want zo slecht zie je ze bij een G-elftal nog niet.

 17. fredie

  Lekker gezellig met je zoontje naar Ajax kijken!
  Balen balen.Dit mag niet meer gebeuren in een thuiswedstrijd!!

 18. ajacied1982

  ze moeten de spits eens vaker durven inspelen.elke bal die in de 16 valt in de 16 bij die klanten is gevaarlijk.wat doen ze breien om de 16.maar ik snap het wel elk balverlies is bijna dodelijk met dit middenveld.daarom speelde de boer zulk voetbal.die is ook niet gek

Comments are closed.