Opstellingen Ajax – Roda JC: Sanchez en Dolberg in de basis, Traore op de bank

opstelling_ajax

Ajax begint om 19:45 uur aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2016/2017 waarbij Roda JC de tegenstander is. Joel Veltman mist het duel door een schorsing waardoor Davinson Sanchez zijn opwachting maakt  in de basis. Bertrand Traore begint vanaf de bank.

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Kenny Tete, Davinson Sánchez, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks; Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj; Anwar El Ghazi, Kasper Dolberg, Daley Sinkgraven

Wissels Ajax: Diederik Boer, Heiko Westermann, Nick Viergever, Donny van de Beek, Lasse Schone, Bertrand Traoré, Mateo Cassierra, Amin Younes

Opstelling Roda JC: Van Leer, Milec, Kum, Ananou, Van Peppen, Gullon, Ajagun, Van Hyvfte, Auassar, Boysen, Rosheuvel

 

Related posts

109 Comments

    1. De seijs

      Ziet er goed uit. Met deze jongens en in de 2e helft Traore voor Dolberg moet er een ruime overwinning in zitten. Succes ajax

    2. De Ajacied

      Wat is die Nijhuis toch een ongelofelijke lul van een scheids, als hij Ajax kan naaien dan doetbhij het
      ❌❌❌

    1. ritchy

      Westermann word gauw afgeschreven beetje jammer fdb maakte ook fouten maar dat zijn ze blijkbaar vergeten

      1. Litmanen

        Sorry, maar Westermann kan echt niet met meer dan tien meter ruimte achter zich spelen, dus als Ajax een iets zwakkere tegenstander heeft dan heb je helemaal niets aan hem. Zonde van het geld.

  1. Geroldkohlen

    zet hem op boys! ik ben op vakantie ,maar ik zal geen moment missen! hoop dat traore zijn debuut voor ons maakt, en meteen 2 goals maakt! maar het belangrijkste is de winst en dat we heelhuids van het veld stappen, met oog op dinsdag!

  2. Ajax_the_best

    Opstelling ziet er goed uit, ben heel benieuwd hoe Traore al in het systeem past. Succes Ajax!!!!!

  3. Wembley71

    Laat die Westermann effe lekker met rust. Wel makkelijk scoren hier. Ja het is kut voetballer maar wat voor klasse speler zitten hier op de site dan? Neem aan dat de EvdB’s, de Danny’s en Litmanen’s van deze site gewoon maandagmorgen gewoon weer de post rondbrengen of vakkenvullen. Niks mis mee maar die worden toch ook niet als randdebiel weggezet

  4. AjaxFanAlways

    onze verdediging krijgt wel vaak een stom doelpunt tegen. vorig seizoen hadden we in de eerste 10 wedstrijden amper een tegengoal. nu al 2 tegen 2 lage ploegen….

      1. AjaxFanAlways

        ja excuus aanvallend voetbal… ik vind dat je dan alsnog tegen kleine cluppies dat niet mag gebeuren. en als je in de verdediging gaten laat liggen tegen rostov is dat erg dodelijk. daar moet bosz echt wat aan doen. nog geen enkele wedstrijd de 0 gehouden…

  5. Geroldkohlen

    dit is dan weer klote! maar goed, met deze speelstijl weet je ook dat je goals tegen kan krijgen dat is het risico! dat zei ik vanaf het begin al toen bosz trainer werd, Vitesse had precies hetzelfde . we moeten zorgen dat we meer goals dan de ander maken, dan verliezen we ook niet ,zei een groot man ooit!

    1. Geroldkohlen

      hahaha valentino zou je bijna zeggen he, gewoon genieten nu van dolberg, want er komen ook tijden van een terugval aan. daar moeten we rekening mee houden. lekker laten groeien in de schaduw van traore o.a., dan zal hij zich ontwikkelen tot een topper! maar het gaat goed zo

  6. Geenemotie

    Het tempo is veel te laag. Weinig acties. Dolberg knap gedaan. Guldelj moet niet de spil van de aanval zijn. Mis Bazoer, ontzichtbaar.

  7. PvL020

    Sanchez bevalt toch nog toe, heeft diepgang. Paar keer terug op cilessen maar das logisch… Veltman mag wel oppassen

  8. KBouter

    Wat ik al dacht…CV is gewoon met rugnummer zoals het hoort 4 en 5 voor Riedewald en Sanches. Veltman als RCV ipv Sanches geen schijn van kans.

  9. Mauheb

    @Sonsee, heb niks met sinkgraven, en geloof me, hij heeft het niet voor ons aller Ajax, het is geen killer, maar een ventje.

  10. lezerG

    Ajax speelt nu al leuker dan de afgelopen jaren. Als de resultaten nou ook nog komen gaan we gouden tijden tegemoet.

  11. lezerG

    En daar istie: Traoré! Kom op man, scoren bij je debuut zoals het een echte Ajax spits betaamt!

  12. Nielsz.AFCA

    Het ziet er echt niet goed uit hoor achterin, straks krijg je nog de deksel op de neus..

  13. Geenemotie

    Los dat het geen vrije trap was, staan we echt slecht te verdedigen. Ook aanvallend matig. Dolberg goed. Verder……

  14. fjonkman

    Paf… Deksel op de neus.. Dat krijg je ervan als je denkt dat je de klus wel even zult klaren. Zelfs van een matige ploeg als Roda niet winnen.. Triest

  15. Cootje Adriaanse

    Dat Ajax loop je schijnbaar zo doorheen. Zie een ploeg als psv in de arenda zo met 0-5 winnen. Daar hebben we helemaal niets tegen in te brengen.

  16. Geenemotie

    Laten we deze snel vergeten en hoop dat ze wakker zijn geschud. Ajax moet gewoon veel scherper zijn.

  17. ajaxhoger

    Het voetbal is beter als vorig jaar , de verdediging is zwaar kut , ze leren nog steeds niet van hun fouten , tegen een betere club sta je vlug met 3 a4 nul achter .

  18. Iceman

    Fuck off dit zijn dure punten en wat een kut verdedeging in laatste minuut dat mag toch nooit gebeuren? Ajax ga schamen echt Ajax onwaardig..

  19. Bert62

    Ach ze leren het nooit, veel te gemakzuchtig. Dit elftal schreeuwt om Ziyech, dus kloothommel van een Overmars, actie graag en snel een beetje homo

  20. Geroldkohlen

    bewijst weer dat de speelstijl van bosz ,enorm veel risico met zich mee brengt. dit is weer een afgang zeg! ik denk dat we nog maar snel moeten gaan handelen op de transfermarkt! punten laten liggen tegen dit soort tegenstanders, kan je een kampioenschap kosten!

  21. AjaxJay070

    Dit brengt Bosz zijn spelopvatting met zich mee. Hebben we voor gekozen dus geef hem een half jaar de tijd.

    1. Geroldkohlen

      als je een club traint die altijd strijd om de prijzen , dan krijg je geen half jaar de tijd. en dat weet bosz hopelijk ook wel!!

  22. Mikeeo079

    Ja je zag het gewoon gebeuren, eerste helft speelde ze echt goed veel druk en genoeg kansen, 2de helft zakt het zo als gewoonlijk weer in en je ziet het aankomen…………. Tijd voor actieeeeee

  23. EugAjax

    Ja dit zit er in met kamikazen voetbal van Bosz. Eerste helft was redelijk goed maar het spel kost veel energie. Zag je in tweede helft terug. Leek erop dat Ajax laatste 25 minuten er helemaal doorheen zat. Verder vond ik 3 wissels in voorhoede beetje vreemd. Gebeurt niet vaak dat een spits word gewisseld die twee keer scoort. Bosz moet verder blijven bouwen ondertussen een ironsich feitje. Met het ‘saaie’ voetbal onder De Boer werd Roda JC met slechts 6-0 verslagen………Bereid jullie maar voor op een heel inconsistent eerste helft van seizoen. Met beetje geluk is speelstijl en conditie in tweede helflt van het seizoen op het nivo wat je van Ajax mag verwachten. En dan maar hopen dat we niet te ver achter staan met de kerst.

    1. imoJC

      Ik ben net thuis en lees van jou al de meest slechte analyse ooit. Gefeliciteerd. Waar heb jij de wedstrijd gekeken? Misschien doe ik morgen een poging maar voor nu welterusten.

        1. EugAjax

          Slaat nergens op ik heb al voorspeld dat eerste helft seizoen heel wisselvallig word en ik heb al aangegeven dat De Boer al had geconcludeerd dat met deze selectie niet te aanvallend gespeeld kan worden vandaar dat hij wat zekerheden inbouwde. Lees maar terug. Tegelijkertijd vermoed ik dat Bosz het uiteindelijk op de rails krijgt maar zeker niet voor de winterstop

          1. Indojood

            Ik weet wat je geschreven hebt en je lachtte er vrolijk bij. Hahaha, we gaan met Bosz nog lachen en veel tegendoelpunten krijgen, iets in die geest was het.

            Voorspellen is heel makkelijk, je kunt gelijk hebben of er naast zitten. Als je gelijk hebt kan je hier de stoere jongen komen uithangen, als je het mis hebt kan je altijd zeggen dat je blij bent dat Bosz je ongelijk heeft bewezen heeft. Ik vind het niet zo indrukwekkend. Erg kortzichtig om de wedstrijd van vorig jaar tegen Roda erbij te halen. Wat als Ajax straks goed speelt en bijvoorbeeld weer eens wint in Utrecht? Gaan we dan de omgekeerde vergelijking doen? Wat een onzin.

            Ik zie dezelfde fouten als vorig jaar met een schromend tekort aan voetballend vermogen op het middenveld. Dat valt me tegen van Bosz als Cruijjf-adept. Je moet een druk middenveld hebben met creativiteit. Gudelj is te traag en Klaassen loopt als een kip zonder kop rond. Bazoer was ook niet super maar daar zie je heel af en toe nog een voetballende oplossing. Hoop dat Bosz dat gaat beseffen en met terugwerkende kracht de columns van Jopie nog eens terugleest.

  24. Mauheb

    Tssssss gaan we weer!! Als je tegen dit soort tegenstander zo de doelpunten tegen krijgt, pffff vergeet het maar mede ajacieden!!

  25. Arnold711

    Het was zeker niet best. En inderdaad heeft tijd nodig om dit te leren. Alleen tweede goal was een grote fout van het middenveld niet goed mee verdedigen. Vond Dolberg en Sanchez er uit springen. De rest ver onder de maat. Cilissen is een angstige keeper geworden na het trapje van Huntelaar. Jammer.

  26. Basl

    Het is zonde….een troost, resultaat is doorgaans niet goed voor een europese wedstrijd die ze wel goed spelen en winnen.

  27. -buitenkantje rechts-

    Heb de wedstrijd niet gezien, masr wel gevolgd.. Er wordt veel gesproken over de verdediging.. Maar verdedigen begint voorin.. Kijk daarbij voornamelijk naar Younes en El Ghazi.. Verder te weinig creativiteit en vertrouwen dit systeem te spelen..
    Dit geeft weinig vertrouwen voor Rostok die zich gespecialiseerd hebben in countervoetbal.

  28. Indojood

    Bosz maakt dezelfde fout als FdB door met Klaassen op 10 te spelen. Met een 10 spelen alleen als je 3-4-3 speelt. Zo roep je de problemen over jezelf af. Er is ook veel te weinig voetbal op het middenveld. Gudelj is te traag, Klaassen en Bazoer lopen als een kip zonder kop rond. Het beste tot nu was met Riedewald op 6.

Comments are closed.