Dolberg: ‘Heb mijn best gedaan en de trainer weet wat ik kan’

0707thomas_dolberg

Kasper Dolberg maakte woensdagavond vlak voor tijd de gelijkmaker in de oefenwedstrijd tegen Olympique Marseille en daar is de 18-jarige spits goed over te spreken. ‘Natuurlijk is het fijn dat ik nu deel uitmaak van de eerste selectie tijdens de voorbereiding en als je dan ook nog scoort tegen Olympique Marseille is dat mooi meegenomen’. Of Dolberg aanstaande dinsdag ook mag rekenen op een basisplaats tijdens de wedstrijd tegen PAOK is de jonge Deen duidelijk. ‘We zullen zien. Ik heb vandaag in ieder geval mijn best gedaan, en de coach weet wat ik kan’. Trainer Bosz was achteraf tevreden met de oefenpot tegen Olympique. ‘We hebben twee keer gescoord, goede goals, en veel kansen gecreëerd. Daarbij zag ik nu ook de manier waarop wij willen voetballen, hoog druk zetten, snel de bal terug veroveren en ook in balbezit speelden we goed’.

Bron: Ajax.nl

 

Related posts

37 Comments

  1. marcussboss

    meer dan je best kan je niet doen en dat heeft voor jou dit maal goed uitgepakt! zet deze lijn Door en je word een grote voetballer!!

    1. marcussboss

      de kansen die je krijgt moet je met volle teugen aanpakken en ik kan er echt van genieten wanneer zo’n jong talent dat ook doet! De wil om te winnen uitstraling ontbreekt namelijk bij veel talenten!

        1. marcussboss

          Hoop het ook HURBIE, want dan gaan wij ook van die kleinere clubjes winnen, waar wij toch vaak de punten tegen verspelen.

      1. In memory of J.C.

        Beide handen aanpakken En Met volle teugen van genieten. Jou combi is overigens wel leuk 🙂

        1. Indojood

          Prachtig hè, die malapropismen? Ben het wel eens met marcusboss, er zijn al genoeg mensen die uit hun lul nekken. 🙂

        2. marcussboss

          Hahaha ik las het ook ja toen ik het al had geplaatst #in memory of J.C ??

    2. De seijs

      Klasse Dolberg hou vol die instelling. Misschien word jij die grote waar we al jaren opwachten.

    3. BobbyHaarms

      En deze jongen heeft een goede, frisse uitstraling. Lijkt me zeker niet zo’n Depay-eikeltje met z’n maffe hoedjes. Wat de jeugd betreft die nu tegen het eerste aanhikken maak ik me weinig zorgen, hoop ook dat Nouri nu definitief aanhaakt.

      1. Litmanen

        Bobby, ik heb de wedstrijd gezien. Dolberg deed heel erg zijn best maar was een van de zwakste spelers van het veld. Als hij het gaat redden dan in elk geval dit seizoen nog niet. Gezien zijn leeftijd krijgt hij het krediet wat anderen ( die zelfs jonger waren) niet kregen.
        Hoop dat hij slaagt maar voor nu hebben we er helaas helemaal niets aan.

        1. -buitenkantje rechts-

          Eens Litmanen.. Dolberg was grotendeels onzichtbaar tijdens de wedstrijd.. Doelpunt was natuurlijk voor 90% voor rekening Cassierra.. (Die op mij wel een uitstekende indruk maakte) Had veel meer van Dolberg verwacht.. Dan liever Zivco voor hem in de plaats.

    4. De Ajacied

      1 zwaluw maakt nog geen zomer, maar dat hij potentie en talent heeft dat staat vast.
      Hopelijk gaan we nog veel van hem genieten
      ❌❌❌

  2. Valentino

    Prima motivatie, misschien eens met Zivkovic gaan praten. Die kan hier nog wle wat van leren.

    1. Litmanen

      Valentino, ze zijn even oud maar Zivco is in zijn ontwikkeling als voetballer twee jaar verder. Maar ja, je mag bij Ajax wel talent maar geen karakter hebben.
      Dolberg is het liefste jongetje van de klas, dus die mag wat langer falen als spits.

  3. jojocoolio

    Die komt er wel… Hij is nog wat jong en te licht voor europa maar in de nederlandse comp kan hij zeker mee…

  4. rickert

    Heb het uiterste vertrouwen in deze topper, die staat er wel voor zijn 20e denk ik.

  5. Ajax nr 1

    Zo zie je maar dat de talenten die aangetrokken worden beter zijn als dat Ajax ze opleid. Er gaat toch ook in de jeugd iets verschrikkelijk fout.

    1. BobbyHaarms

      En dat terwijl Ajax bekend staat als zowat de beste jeugdopleiding vd wereld…yeah right ?

    2. Indojood

      Dat is het grote risico, nu Jonk weg is. Wordt er nog wel opgeleid volgens de visie van Cruijff?

      1. BobbyHaarms

        Heb het idee dat het een beetje stokt Indojood, en heb ook sterk de indruk dat er niet meer volgens Johan’s visie opgeleid wordt. De controle daarop is nagenoeg verdwenen nu Wim weg is en Johan er helaas de zere vinger niet meer kan opleggen.

        1. rickert

          Ze laten het naar mijn idee ook liggen op meerdere punten. Het is niet hoe er getraind wordt denk ik. Ik hoor ook veelal ‘het ligt aan de mentaliteit’. Mentaliteit, dat kan je vormen als club. Het is niet dat die jongens hopeloos geboren worden. Ik denk dat er goed gekeken moet worden naar de begeleiding van jonge jongens in een tijd, waarin de spelers niet meer hetzelfde zijn als de heren vroeger… op de knieën voor Jonk, dan moet alles toch wel goedkomen.

          1. BobbyHaarms

            Jonk terug zou geweldig zijn Rickert, denk dat Bosz goed met hem overweg kan. Maar ja, dit bestuur zie ik niet op de knieën gaan hoor. Hooguit om hogerop te komen..

      1. Charka53

        Er zijn er veel en de allerbeste blijven maar laten het soms ook weer afweten .

  6. Mijn Club

    Talenten zijn er meestal genoeg, maar er komt zoveel meer bij kijken.
    Niet geblesseerd raken
    De juiste instelling
    100% leven als een prof
    En vertrouwen en geluk hebben

  7. bloedgroep AFCA

    Volgens mij zeggen wij wel vaker ‘die komt er wel’ maar helaas worden ze dan of te licht bevonden of voor een habbekrats verpatst.

  8. -buitenkantje rechts-

    Wat mij betreft nog te licht voor het grote werk.. Is al mooi voor hem dat hij in oefenpotjes mee mag ballen. Heb hem behalve het inkoppertje nauwelijks gezien.

  9. KBouter

    Zivko is in zijn ontwikkeling 2 jaar verder lees ik…klopt, alleen die ontwikkeling is aan de verkeerde kant van zijn hersenpannetje gegaan. Twee jaar..meerdere malen weggestuurd, bijna alleen maar Jong Ajax gespeeld…en mislukt bij Willem2. Hoop dat de ontwikkeling van Dolberg anders verloopt.

Comments are closed.