Ajax lijkt Westermann binnen te hebben, speler al op teamfoto

0714westermann

Woensdag kwam het bericht naar buiten dat Ajax verdediger Heiko Westermann op het oog heeft als versterking (zie bericht) en dat men dichtbij een akkoord is met zijn huidige werkgever Real Betis. Volgens De Telegraaf is Ajax echter akkoord met Real Betis en komt de speler transfervrij over naar Amsterdam waar hij nog een medische keuring zal moeten ondergaan.

Ajax lijkt de deal al te verklappen want bij het maken van de teamfoto staat Westermann keurig in Ajaxtenue (linksboven). De 32-jarige links- en rechtsbenige verdediger kan uit de voeten in de hele verdediging maar zijn huidige positie is centrumverdediger. Westermann speelde eerder voor Greuter Fürth, Arminia Bielefeld, Schalke 04 en Hamburger SV en kwam 27 keer voor het Duitse elftal in actie. In 2008 behoorde hij wel tot de selectie voor het EK maar kwam niet in actie door een breukje in zijn voet. Mocht de medische keuring geen problemen opleveren dan zal Westermann een tweejarig contract ondertekenen bij Ajax.

Bron: De Telegraaf

0714teamfoto

Related posts

52 Comments

    1. BobbyHaarms

      Nou dat is nog eens snel zeg, eindelijk een stukkie broodnodige routine erbij!

    2. BobbyHaarms

      Nog een aanvaller Seijs? Milik blijft, we hebben een nieuwe Colombiaan en we hebben Zivkovic nog..lijkt me voorlopig voldoende.

          1. Litmanen

            voor Klaassen dan? Ik zie verder geen plek. We hebben Sinkgraven, Bazoer, vdBeek, Schone, Gudelj…
            Man met het minste talent is onze aanvoerder…….

          2. KBouter

            Met minste talent wil ik niet zeggen, maar zoals hij de laatste seizoen speelt heeft hij te weinig rendement, ben het er mee eens dat Klaassen niét mag uitgaan van een vaste basisplaats die hij onder dBoer wel had.

          3. Velibor

            Litmanen voor zon ziyech maak je gewoon plaats vind ik,beste speler vd eredivisie ondanks dat ik het een grote arrogante eikel vind!

          4. dickst14

            Met Zijech erbij waren we afgelopen seizoen ook kampioen geworden en zijn we dit jaar ook niet te kloppen. Hij had z’n geld al dubbel terugverdient dus. Vleugelspelers hebben we: Cerny Youness Muric Al Ghazi.

        1. BobbyHaarms

          Voor de linkerflank zeker wel. Rechts hebben we o.a. ook Cerny nog naast El Ghazi..

      1. De Ajacied

        Hopelijk is hij de speler waar we lang op gewacht hebben met dé ervaring
        Welkom HW4
        ❌❌❌

    1. HURBIE

      Leuk al die wensen voor nog meer spelers ,maar je mag toch maar 11man
      opstellen
      Er is genoeg zo, eerst maar kijken hoe alles verloopt kunnen we altijd in de winterstop kijken of er nog iemand bij moet komen

  1. Iceman

    Zo zo inderdaad De seijs nu nog een goeie aanvaller dus Marc trap die Gaspedaal in en niet remmen voor dat je een goeie ajax waardige spits hebt gevonden.

  2. KBouter

    We missen creativiteit op het middenveld, een speler die een bal ophaal bij de ander die oeverloos balletje breed zit te tikken. Vergeet KJH, Milik blijft nog en zie tijdens de winterstop maar weer verder of Milik weggaat, maar verleng je grenzen om een creatieve speler op het middenveld te halen. In mijn ogen broodnodig.

    1. Indojood

      Idd, KBouter, hierom maak ik mij al een tijdje zorgen. Dit is al een probleem sinds Eriksen weg id. Daarom hoop ik dat Nouri snel opstaat.

      1. 11Younes11

        De oplossing hebben we al in huis: Schone, Sinkgraven en Nouri zijn creatieve middenvelders. Bazoer, Klaassen, Gudelj en vdBeek moeten de meters gaan maken.

  3. EugAjax

    Zeer goede actie van Ajax. Ik moet wel lachen om perceptie bij veel supporters. Gister kwam het in nieuws en nu overeenstemming. Nu denkt iedereen goh dat is snel maar Ajax is hier weken/maanden mee bezig geweest. Ze hebben het knap buiten publiciteit weten te houden. Zo zie je maar weer hoe de media beeld kan vormen bij de buitenwereld. Ik vind hier moet Bosz het mee doen. Enige aankoop evt die ik nog zou toejuichen is Ziyech inderdaad maar ik vermoed dat Ajax daar niet aan komt qua bedragen. Ze zullen nu echt ook eerst moeten verkopen!

    1. Indojood

      Idd, EugAjax. Mensen denken dat het aantrekken van spelers binnen een paar dagen gebeurt. Het is nu half juli (nog anderhalve maand transfermarkt open) en de selectie dreigt zomaar vorm te krijgen. Als je het zo bekijkt heeft Ajax gewoon goed en snel gehandeld. De enige zorg blijft Milik, ondanks alle toezeggingen dat ie blijft. Ziyech zou de kers op de taart zijn. We zullen het zien op 1 september.

  4. Iamsterdam2015

    Of marc en z’n mannen handelen niet of heeeeeel erg traag of ze doe. Het zo snel dat zelfs Verstappen het eng vind!!!! Schiet mij maar lek. Maar goed, ben er blij mee!!!!

  5. -buitenkantje rechts-

    Nou mannen.. Volgens mij zijn we klaar met de selectie.. Westermann met onze Sanchez straks een ijzersterk duo achterin.. Middenveld dik in orde.. Aanval nu dat Milik blijft ook.. En dat voor de voorrondes CL.. ? FdB zou z’n vingers erbij aflikken. Gek toch, dat het nu wel schijnt te kunnen. We zullen masr zeggen dat Ajax een (hard)lerende organisatie is..?

    1. 11Younes11

      Of ze hebben uiteindelijk toch goed dit forum gelezen, BR 😉
      Hier kun je een (w)aardige opstelling mee maken inderdaad, ik zou zeggen:

      Younes, Milik, El Ghazi
      Bazoer, Schone, Klaassen
      Dijks, Riedewald, Westermann, Tete
      Cillessen

      1. 11Younes11

        Mooie mix van jeugd met ervaring. Sanchez en Casierra rustig brengen en kijken of ze iemand uit de basis kunnen spelen (denk dat Sanchez dat het eerst voor elkaar krijgt)

      2. KBouter

        Waarom geen Sanches samen met Westermann in het centrum, die Sanches is wel ff andere categorie dan onze vriend Riedewald hoor.

      3. -buitenkantje rechts-

        Helemaal eens 11Younes11.. Zou wat KBouter zegt ook meenemen.. Sanchez lijkt betere papieren te hebben, maar dat is afwachten. Westermann wn Sanchez lijkt op papier een ijzersterk duo..

        1. -buitenkantje rechts-

          Liefst wel met een ruit op het middenveld. Dus met een 10 en met een 6.. 10 is een mooie positie voor Schöne die dan af en toe vervangen kan worden door Nouri.. De nr 6 mogen Gudelj en Bazoer uitmaken., maar ook Riedewald moet dat volgens mij kunnen.. Wat een luxe…??

      4. -buitenkantje rechts-

        Daar ga ik vanuit 11Younes11.. Zit niet voor niks deze berichtjes in te tikken natuurlijk..?

    1. -buitenkantje rechts-

      Heb je gelijk in.. Zou Ziyech een enorme aanwinst vinden.. Koop hem erbij en je hebt samen met de selectie die we nu al hebben het kampioenschap.

  6. Ramon1

    Goede aankoop maar als veltman en riedewad het goed doen waarom zou je ze er dan uithalen benieuwd wat het plan is met deze jongen

  7. Gero77

    Het zal mij benieuwen….. Zo’n selectie en nog steeds niet met een nulletje of 6 kunnen winnen van een tweedeklasser..

  8. viator

    Toch raar je koopt 3 spelers en het is niet zeker dat ze alle 3 in de basis staan! #koopdanniet

    1. In memory of J.C.

      Dus je koopt alleen zekerheidjes? Sorry die zijn niet te koop. Je koopt spelers voor je selectie en die bestaat uit meer dan 11 mensen. De selectie maakt onderling uit wie de sterkste is voor de betreffende positie. Zoals jij denkt kan een club weinig kopen 🙂

Comments are closed.