Bosz: ‘Bekijken nog of we wel echte nummer 6 in selectie hebben’ (Incl video)

0707peter_bosz

Peter Bosz heeft nog geen beslissing genomen over de speelwijze van het middenveld, zo laat hij weten tegenover Ajax TV. ‘We zijn nog naar de spelers aan het kijken. Spelen met een echte nummer tien, zoals Ajax vorig jaar deed, is zeker een mogelijkheid. Het heeft er ook mee te maken of we een echte nummer zes hebben.’

‘We hebben in ieder geval spelers op het middenveld die kunnen lopen, van ‘box tot box’ kunnen spelen. Klaassen, Gudelj, Sinkgraven, Van de Beek, Bazoer kunnen dat allemaal. We zijn nog aan het kijken of we een speler hebben die echt als specifieke nummer 6 kan spelen. Als die speler er is, kun je met twee lopers ervoor gaan spelen. Is zo’n speler er niet dan zullen we toch met een tien gaan spelen.’

Bron: AjaxTV

Related posts

74 Comments

  1. polaroids

    Is dit een om pad Van der Vaart toch in te lijven? Of was hij geen 6?

    1. marcussboss

      al zou van der vaart een nummer 6 zijn, hoeft deze nog niet te komen. ten 1e: te laat en ten 2e: deze speler komt te kort en is alsmaar geblesseerd?

        1. -buitenkantje rechts-

          Het “frikandellen gate” met Maxim is een beetje een eigen leven gaan leiden.. Maar vd Vaart blijft een klasbak..Zou hem met zijn ervaring graag bij hebben!

      1. Litmanen

        Schei eens uit! Vd Vaart kan op 70% nog de beste van Ajax zijn. Hebben jullie die jongen ooit zien voetballen? Een leider met een gouden pass en een fantastisch spelinzicht.

  2. marcussboss

    Ik vind opzich Gudelj wel een echte 6! loopt zich elke wedstrijd het schompus en is een echte strijder❌❌❌verder denk ik dat Bazoer het ook wel kan, hoewel hij nog wel veel loopt met de bal..

    1. rickert

      Mee eens, beiden zouden dit kunnen uitvoeren. maar even eerlijk jongens…. Sinkgraven box to box??

      1. 11Younes11

        Ik ben het eerder met Bosz eens… Gudelj, Bazoer en Klaassen zijn echte centrale middenvelders (geen 10 en geen 6), dus een sobere (liefst ervaren) verdedigende middenvelder a la Poulsen zou niet verkeerd zijn. Lukt dat niet, dan zou ik inderdaad met een 10 gaan spelen en daarvoor vind ik Sinkgraven en Schone het meest geschikt.

          1. -buitenkantje rechts-

            Verwacht dat Nouri dit seizoen regelmatig in Ajax 1 te zien zal zijn.. Ik hoop op 10..

          2. Litmanen

            Heb het idee dat Henk Spaan Nouri voral goed vindt. En goed in Jong Ajax is iets anders dan het eerste. Zie Zivco! Absolute topscorer in Jong en wil maar niet dat stapje maken.

  3. nick-afca95

    Bazoer lijkt me wel een echte 6. En zou Gudelj er misschien ook uit de voeten kunnen? Ik vind dat we wat betreft middenvelders best goed zitten. Doe mij maar een spits en 1 of 2 buitenspelers erbij!

    1. Charka53

      Nou dat is dan ook al weer geregeld Bosz en zonder een cent uit te geven.

    2. jood84

      volgens mij kunnen gudelj en bazoer op 6 spelen. Dus Bosz moet op zoek naar wat anders.. Een KANON van een spits

        1. -buitenkantje rechts-

          Ben benieuwd naar Zivco.. Misschien grijpt hij onder Bosz nu zijn kans.. Straks om 16.00 even kijken

    1. Valentino

      Zich is een 10, het gaat om een 6. Maar 10-6= 4 en aangezien Bosz aangeeft dat we defensief krap zit lijkt het zo rekenkundig prima onderbouwd waar de proiriteit ligt. Op naar een ervaren 4 :p.

      1. dickst14

        Zijech is een 10 en een 9 en een 11 en een 6 en een 7. Hij is kwaliteit en scorend vermogen. Als we dan toch niets doen op de transfermarkt haal hem dan. Kan ook prima een bal vast houden in de spits.

        1. -buitenkantje rechts-

          Heb Ziyech ook graag erbij.. Maar we hebben ook al Schöne en Nouri en Klaassen voor de 10

    1. Indojood

      De middenvelders mogen ook wel eens vaker scoren. Het mag niet alleen van de spits afhangen.

    2. Geroldkohlen

      klopt indojood! maar op dit moment hebben we genoeg middenvelders, liefste heb ik ziyech erbij maar of dat gebeurt betwijfel ik, maar een ervaren spits is wel echt nodig ,maar het duurt allemaal te lang bij ons het is gewoon belachelijk!

      1. ajaxhoger

        Geroldkohlen je heb helemaal gelijk , en zo gaat het elk jaar , ze wachten net zo lang tot ze zeker weten dat de voorronde Cl niet gehaald word door veelste weing ervaring .
        Met deze snotneuzen gaan we echt niks winnen , en wie word erop afgerekend , dan is Peter bosh de sigaar .

        1. -buitenkantje rechts-

          Komt denk ik geen spits meer bij.. Hoop nu dat Zivco zijn kans grijpt.. Hij moet het nu laten zien!

  4. giorgio76

    Gudelj is de loper en bazoer daarachter ipv anderson zoals vorig jaar.gudelje is gevaarlijk naar voren toe en stabiel voor evt meeverdedigen en bazoer is gevaarlijk als hij op komt en niet als hij al in positie staat en als je wel met tien wilt spelen is klaassen geen tien

  5. AFC98

    Misschien wel riedewald op 6, wat hij 1,5 seizoen geleden ook speelde. En dan Veltman en die Sánchez centraal met dijks en tete op de flanken?

  6. bloedgroep AFCA

    ziet ernaar uit dat straks de verdediging staat als een huis..het middenveld is een blok….maar wie gaat ze er voorin inleggen? Volgens mij moet je scoren om te winnen.

  7. Gert Ajax

    Bazoer zou de beste optie voor een 6 zijn zie gudelje liever voorin zijn steentje bijdragen dan is hij het gevaarlijkst.

  8. PvL020

    Toch wel een heerlijke rustige trainer tegen over ajax tv. Duidelijk en met visie….

    1. In memory of J.C.

      Oke Hubert, jij krijgt je zin: ik heb net zo’n lekker ijsje gegeten. ardbei, banaan wn mango met een dot slagroom. Heerlijk. Is dit een onderwerp waar je naar op zoek bent Hubert?

      1. In memory of J.C.

        Beste Hubert, het is een voetbalapp. Weet je waar ze dan over praten? IJsjes.

    2. Indojood

      hubert, er is ook grindr voor figuren zoals jij die niet geïnteresseerd zijn in voetbal.

    3. Indojood

      Vind Bazoer wel een goeie op 6, maak me wel zorgen over het gebrek aan creativiteit op het middenveld. Hoop dat Nouri snel kan doorbreken.

  9. EugAjax

    Dit is wel interessant eerlijk gezegd. Bosz gaat kijken of we wel een echte 6 hebben zo niet dan spelen we met een 10!!!! Laat De Boer nu al geconcludeerd hebben na een heel slecht en saai seizoen 2014-15 dat deze selectie wsl beter voor de dag komt met een 10, Klaassen en vergeleken met seizoen ervoor klopte dat ook, ondanks dat spel nog steeds niet altijd even sensationeel was. Ben benieuwd wat Bosz concludeert binnenkort………mijns inziens zijn er namelijk geen echte nummer 6 we zullen zien en vooral kijken hoe men dan weer reageert op Ajax met een 10 hahahaha.

      1. Indojood

        Hij is geobsedeerd door wat wij zeggen hier. Moet maar eens gaan bloggen.

        1. EugAjax

          Heren zit jullie beetje te dollen haha Amsterdamse humor haha. Komt goed we zitten meer op 1 lijn dan ik laat blijken ??

  10. Iceman

    Ja maar Daly komt niet te rug hoor hij zal wel elders in england gaan spelen als mourinho hem niet nodig heeft

  11. Rinus

    Hij laat zijn keus dus afhangen van zijn “materiaal”??? Als nieuwe coach heb je toch een visie? Wil je met een echte 6 spelen en heb je die niet, dan probeer je die toch te halen?

    1. tijger238

      Bosz is er echt allang uit heren. Hij heeft de echte 6 voor Ajax al in zn hoofd. Het wordt ern verassing en een ijzersterk middenveld. Hij wilt er nog een verdediger bij en schuift (hoop ik) Riedewald naar voren als 6 met Bazoer en Klaassen ervoor. Inshallah!!

  12. hubert

    beste indojood ik ben 66 jaar was al ECHTE SUPORTER van ajax toen jij nog niet eens geboren was dus jou reaktie slaat nergens op. maar zoals dit is geen ajax site naar een zeursite

    1. In memory of J.C.

      Hubert, reageer zelf eens af en toe inhoudelijk. Scheelt een stuk. Geef eens aan wat jouw mening is over de speelstijl de afgelopen tijd. Ben jij van mening dat he naar Ajax zit te kijken of naar een gemiddeld ere divisie clubje.

      1. In memory of J.C.

        Oh ja en als dit een zeur site is waarom lees je hier dan de commentaren?

      2. De seijs

        Imojc en jij zegt zeur side? Jij doet niet anders. Jij zit iedereen zo’n beetje hier met taalfouten te verbeteren. Terwijl je zelf ook genoeg taalfouten maakt. Kijk maar weer eens hier boven. Let vervolgens voortaan eens meer op je eigen dan iedereen hier maar telkens moeten verbeteren. En ga je collega’s maar lopen zieken want daar schijn je ook zo’n handje van te hebben. In goed Nederlands je bent gewoon een ordinaire opnaaier. En oja je bent voorspelbaar.

        1. In memory of J.C.

          Schat, het was een commentaar op Hubert. Weer je periode? In goed Nederlands: bek houden.

          1. De seijs

            Als je begrijpend kan lezen heb ik het ook daar over. En oja het is precies zo Ik het verwoord. En zoals jij reageert hier boven is precies wat ik van jou collega’s te horen heb gekregen. Wel uitdelen maar niet incasseren.

          2. In memory of J.C.

            Wil je me nu uit mijn tent lokken met praten over mijn collega’s die jij gesproken zou hebben. Succes ermee.

          3. KBouter

            De seijs…jammer dat je hier op een voetbalforum…en je hoeft hier helemaal geen vrienden te zijn….jammer dat je iemand probeert af te zeiken over zijn privé situatie. Totaal onnodig en ook niet gewaardeerd. Tenminste, niet door mij.

  13. Mijn Club

    Ik houd mijn hart vast voor dit seizoen. Weer een veel te jong elftal. En als we iets te weten zijn gekomen in de afgelopen jaren, is dat je ansoluut NIET zonder voldoende ervaring kunt. Ik blijf het ombegrijpelijk vinden. Bovendien maak ik me zorgen om onze voorhoede.

      1. -buitenkantje rechts-

        Daarentegen hebben we een ijzersterk middenveld.. Deze jongens moeten meer gaan brengen en dus ook meer gaan scoren..

  14. Joep

    We moeten ook weer gaan zorgen dat er een spelers extra is op het middenveld. Door het inschuiven van een verdediger bijvoorbeeld Riedewald. Net als in het verleden met Frank Rijkaard. Of als Jari daar speelde.

  15. In memory of J.C.

    Lees net dat van Rhijn en Clement voorlopig niet bij de 22 van vandaag zitten. Teken aan de wand voor van Rhijn.

    1. -buitenkantje rechts-

      Hoor net van Rhijn ver in onderhandeling is met een andere club en op eigen verzoek niet speelt..

Comments are closed.