Bosz: ‘Wat verdediging betreft is het bij ons best mager’

0511peter_bosz

Peter Bosz is inmiddels volop bezig met de selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen en heeft met Cassierra en Davinson Sanchez tot nu toe twee aankopen mogen begroeten. Toch verwacht Bosz dat er op verdedigend vlak nog wel wat kan gebeuren omdat de trainer van mening is dat het wel wat mager is wat verdedigers betreft. ‘Mike van der Hoorn is vertrokken en Davinson Sanchez mogen wij straks verwelkomen na zijn wedstrijden om de Copa Libertadores, maar al met al blijft het wel magertjes. Het zou kunnen dat daar nog wat bijkomt. De prioriteit ligt niet op die positie, vind ik. Maar in het voetbal komt dat soms voorbij en dan moet je toeslaan’, vervolgt Bosz.

Bron: Ajax.nl

Related posts

68 Comments

  1. De seijs

    We hebben toch een hele goeie jeugt. Dus wat is het probleem? we hebben er net weer een paar een contract gegeven.

    1. Ajax nr 1

      Je hebt ervaring nodig in de verdediging De seijs een paar bomen van kerels. Ja Mr Bosz ziet het goed. Nogmaals met de jeugd alleen red je het niet.

      1. De Ajacied

        Nee dat klopt Ajaxnr1
        Maar de jeugd is zeker de toekomst,
        Dat zie je aan Tete, Bazoer, vd Beek etc. Etc. Dus erg bang ben ik er niet voor hoor
        ❌❌❌

        1. HURBIE

          Als de Bobo’s van bovenaf msar gehoor geven san de wensen van de trainer

      2. De seijs

        Ja dat snap ik Ajax nr 1. Het is ook als een steek onder water bedoelt.

          1. jood84

            we zitten mager in verdediger.. kom laten we nog meer verdedigers verkopen en jochies van 16 a 17 terugkopen. kunnen we weer klagen ?

          2. paullus

            bosz wil verdedigers en daar hoor van rijn vd hoorn ik denk dat viergever ook niet in zijn plan past

          3. paullus

            ze moeten wel ajax waardig zijn en als je nu niets in je jeugd hebt zal je moeten kopen

          4. jood84

            Ja maar je scout toch vanaf zeer jong? dus je kan wel 10 middenvelders per team scouten, maar daarmee vul je geen elftal snap je? en je ze weten echt al jaren dat ze geen fatsoenlijke verdedigers opleiden.. Doe er wat aan dan.

          5. jood84

            een voetbalclub is tegenwoordig net als een bedrijf runnen. Dus voorbereid zijn is best handig, net als het anticiperen opdat er wat jeugd weggaat uit de opleiding omdat ze weggaan voor het geld of sommige die niet goed genoeg zijn.. Maar je moet wel blijven zoeken en doorselecteren

  2. Amoebe

    Prioriteit ligt niet op die positie zegt ie….volgens mij moeten we juist weer die opkomende laatste man hebben om een overtal te creëeren op het middenveld.

    Dus het lijkt mij dat het wel een aandachtspuntje is, net zoals de vleugelspitsen.

    1. 11Younes11

      Mee eens, Amoebe..
      Maar volgens mij is die Sanchez wel een gast die op durft te komen, hij kan ook op het middenveld uit de voeten dus dat zegt wel wat. Dat schijnt een speler te zijn die zich heel snel populair gaat maken omdat hij acties durft te maken en risico in zijn spel legt. Ben erg benieuwd naar deze jongen!

        1. Amoebe

          Ik denk dat een inschuivende laatste man vooral degelijk moet zijn!

          Bazoer is daarvoor niet de juiste man denk ik.

    2. De seijs

      Juist Amoebe dat zeg ik ook al heel lang .Veltman is niet goed genoeg. Is een middelmatige speler. We moet een betere. Veltman heeft al te lang zijn kans gehad. Op rechtsback kan hij veel beter uit de voeten. Maar daar staat Tete en die is echt goed. Dus we moeten zeker er nog iemand bij voor op de plek van Veltman.

      1. In memory of J.C.

        Veltman heeft na een bliksemstart een terugvalletje gehad. De tweede helft van vorig seizoen heeft hij laten zien dat hij heel veel in zijn mars heeft. Met nu een nieuwe trainer zie ik Veltman nog meer groeien en zie ik in hem een van de vaste waarden voor het Nedrlands elftal. Het is een jongen die erg leergierig is, fouten durft te maken maar hier ook van leert. Als hij zijn lange trap nog meer gaat gebruiken kan hij mensen over 30 meter weg sturen. Voor mij een van de spelers die juist geen discussie is vwb wen basis plaats.

        1. De seijs

          Veltman leert al 4 jaar in het eerste. Ik heb nog nooit een speler van ajax dit moge zien doen. Maar met een nieuwe trainer aan het roer hoop ik echt dat dit stopt hij heeft zijn kans meer dan gehad. Hoog tijd voor wat nieuws.

          1. In memory of J.C.

            Veltman de uterde op zijn 20e en werd, vooral na Barcelona, een Veldheer genoemd. Het Ned. Elftal kwam al (te) snel. Hierna een dip maar een geweldige terugkomst afgelopen seizoen. Inderdaad, hij leert nog steeds, gelukkig wel. Hij is nu 24 en broodnodig vwb zijn ervaring. De jeugt(jou quote 🙂 ) heeft hem nodig in het elftal. Dus ajb niet iets nieuws maar gebruik maken van de goed ervaring die er is.

          2. De seijs

            Weer echt flauw van jou om een snelle tik fout te herhalen. Echt kinderachtig. Ik verbeter dit soort zaken nooit. Het gaat om het verhaal. Maar om eenkeer een uitzondering temaken het is debuteerde imojc. En de tweede helft van de competitie afgelopen jaar speelde hij rechtsback en dat deed hij goed wat ik al verschillende malen hier vertelden . En routine? Met zoveel fouten telt dit niet. Hij is na vier jaar nog steeds (jammer genoeg) geen zekerheidje.

          3. In memory of J.C.

            Goh, ik wist het. Voorspelbaar je reactie 🙂 Dank je en goede nacht 🙂 🙂

          4. In memory of J.C.

            Ach rickert, we houden van elkaar 🙂 seijsje komt wel eens een pilsje pakken in Hillegom.

  3. bloedgroep AFCA

    wat betreft middenveld en aanval ook wel hoor….waar blijven die kanonnen?

  4. ajacied078

    prio ligt in de spits en op 6. twee sloopkogels moeten we hebben. 1 met doelpunten en een grote muur op 6 waar niemand langs komt

  5. dennis78

    ja. leuk zo’n verdediger maar dan komt je jeugd nooit door. wie ga je dan op de bank zetten. zonde van hun ontwikkeling. gewoon een spits en vleugelspeler. misschien sneijder nog en dan op naar het kampioenschap.

  6. War

    Tja, Peter Bosz wil wel van alles, net zoals de supporters, maar Ajax beloofd van alles maar er gebeurd zoals gewoonlijk weer niets, ook dit jaar vliegen we eruit in de voorronde.
    Het blijft toch gewoon een kwestie van eerst investeren en dan oogsten .

    1. HURBIE

      IDD War er moet toch echt nog wat bijkomen
      Leuke goeie jonge spelers voor de competitie maar niet voor de CL

  7. EugAjax

    Opvallende uitspraak want meesten verwachten ervaring op middenveld of in de voorhoede. Bosz is nu dus al onnavolgbaar hahahaha. Een echte Cruijff adept dus. Dat word genieten

    1. BobbyHaarms

      Haha ja dat had ik ook verwacht EugAjax. De gelatenheid vind ik ook opvallend (er kan tot eind augustus van alles gebeuren). Een feit, dat zeker. Maar denk dat je nu niet meer te lang moet wachten met eventuele aankopen, en tevens duidelijkheid van je spelers moet hebben (willen blijven of vertrekken) en niet afwachten wie er nog overblijft eind augustus.

    2. KBouter

      Heb je het verhaal wel eens gelezen?

      De prioriteit ligt niet op die positie, zegt hij dus mischien ligt zijn prioriteit WEL op het middenveld?

      1. Indojood

        Is moeilijk voor velen hier, KBouter. Men leest graag op een manier zodat het aansluit op een vooroordeel wat ze hebben.

      2. EugAjax

        Ik lees wel goed want er staat inderdaad geen prioriteit, maar vervolgens zegt hij “maar in voetbal komt er weleens wat voorbij en dan moet je toeslaan…..” Dan heeft Bosz het niet over een middenvelder maar over een verdediger, zo nu jij weer hahahaha

        1. Indojood

          Nee, je leest niet goed. Bosz vindt invulling op andere posities belangrijker maar zal niet nalaten een verdediger aan te trekken wanneer de mogelijkheid zich voordoet. Prima te volgen voor iedereen, behalve voor jou blijkbaar.

          1. EugAjax

            Wacht nou maar tot de eerstvolgend aankoop, ze hebben dus al een verdediger die zich als buitenkansje presenteert. Let maar op! En goed om te lezen dat ik ook onnavolgbaar ben ??

  8. dioajax

    en eindelijk zien we een coach die echt de problemen ziet in de verdediging…niet zo als de boer dat we een hele goeie elftal hebben en dat we heitinga contracteerde om bij de bank te zitten…goed gedaan Bosz…nog kritieker worden en ook bij de rvc…koop ervaring…GOED GEDAAN BOSZ…

  9. Velibor

    Trek maar een blik Slowaken of Tsjechen open of zijn die tegenwoordig ook al niet meer te betalen?

  10. jojo123

    Inderdaad is het wat magertjes. Wat er nu voornamelijk loopt zijn backs. Nodig is een extra centrale verdediger met meer body en lengte.

  11. ajaxhoger

    HIer het lijstje kanonnen waar ze interesse in hebben bij ajax als vedediger , wat een armoedig klote beleid bij ons zeg .

    Denzel Dumfries (Sparta)
    Afgelopen seizoen uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de Jupiler League, gepromoveerd met Sparta en een van de meest talentvolle, zo niet dé meest talentvolle verdedigers op zijn positie. Er is zelfs interesse van PSV en Queens Park Rangers. Dumfries (20) kan als rechtsback en in het centrum van de defensie uit de voeten. Ajax is voor hem wellicht de ideale springplank naar de top.
    Timo Letschert (FC Utrecht)
    Liefst vijf miljoen vraagt FC Utrecht voor Oranje-international Letschert. Jaren geleden werd de stopper weggestuurd door Ajax: niet goed genoeg. Bij FC Utrecht ontpopte de inmiddels 23-jarige Letschert zich alsnog tot een speler die potentie heeft voor de top. Deze zomer heeft hij zijn zinnen gezet op een stap hogerop. Klein probleem: het pittige prijskaartje – zo’n vijf miljoen euro – dat Utrecht om de nek van Letchert heeft gehangen.
    Rick van Drongelen (Sparta)
    Piet de Visser adviseerde Van Drongelen (17) eerder dit jaar om voorlopig bij Sparta te blijven. De speurneus van Chelsea beschouwt de piepjonge verdediger als één van de grootste talenten op de Nederlandse velden. Een interessant vraagstuk voor Van Drongelen: komend seizoen twintig á dertig Eredivisie-duels spelen namens Sparta óf bij Ajax aan het allerhoogste niveau ruiken en in de leer gaan bij internationals als Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Joël Veltman?
    Derrick Luckassen (AZ)
    De 21-jarige Luckassen geldt in Alkmaar als een groot talent. Eerder dit jaar viel zijn naam zelfs even bij PSV. De jeugdinternational is een ongepolijste diamant die nog veel te leren heeft. Voordeel: Luckassen is inzetbaar als back én in het centrum. Bovendien is hij dikke vrienden met Ajax-talenten Donny van de Beek en Appie Nouri.

    b

    1. In memory of J.C.

      Stukje met humor van een site die je nooit serieus mag nemen.

      1. In memory of J.C.

        Daarbij staat er duidelijk dat het suggesties van voetbalprimeur zijn en niet van Ajax. Voor niet copy-paste gedaan dus 🙂

  12. Gert Ajax

    Een goeie bikkel voor de verdediging een type zoals poulsen zou mooi zijn.

  13. KBouter

    Haha..ja dit bericht stond op het vage primeur, maar het komische vond ik wel dat hij in de “leer” moest bij Tete..Riedewald of Veltman. Tete en Riedewald die nog nat achter de oren zijn, en een Veltman die het al lastig zat heeft.Wel humor zulke berichten.

  14. Gert Ajax

    Dan zou ik voor letscher gaan heb hem bij roda en fc utrecht gevolgd zeer goede verdediger!

  15. AFCA my World

    Waarom doe je van de Hoorn dan weg ? Zeer grote fout dat gaan we nog wel zien !

  16. Vakje129

    Ik snap niet dat het bestuur nu wel overstag gaan met de vele aankopen , tewijl de Boer niet eens de kans kreeg om een speler aan te schaffen , is men wakker geworden ??

  17. ritchy

    en gelijk heeft hij gehad eerste wedstrijd blunders in de verdediging verliezen van een amateurclub uit Oostenrijk met 4-3

    1. ajaxhoger

      Waardeloze kut kub hangen wij aan erg zat , ben ik nu de enigste die zich dood ergerd of hoe zit dat , wat een kut zooi dit ajax , een elftal van nul komma nul , zelfs JUUL DE KORTE ZIET DAT HET KLOTE IS
      Maar het blijft mijn club , ook leuk je eigen heel het jaar kapot t ergeren , ik snap het echt niet waarom die klote klappers het voor het zeggen hebben bij de RVC , ze hebben net zo veel verstand van voetbal als een koe

Comments are closed.