Milik: ‘Ik miste vertrouwen van De Boer’

0815ajax-willem2_milik

Tegenover De Telegraaf is Arek Milik openhartig over zijn verhouding met Frank de Boer. ‘Voor een spits is het vertrouwen van de coach broodnodig. Bij Ajax wist ik nooit waar ik aan toe was. Zelfs toen ik in de laatste tien wedstrijden twaalf keer scoorde, wist ik niet of ik het volgende duel van de eerste tot de laatste minuut zou spelen’, aldus de Poolse spits.

Dat hij in het beslissende duel tegen De Graafschap naar de kant werd gehaald voor niet spitsen als El Ghazi en Van der Hoorn deed hem pijn. ‘Het is te vroeg om te zeggen of ik volgend seizoen nog in Amsterdam speel. Pas na het EK wil ik samen met de club een keuze maken. Ik zal in elk geval een gesprek moeten voeren met de nieuwe trainer. Nee, De Boer heb ik niet meer gesproken, alleen een hand gegeven.’

Bron: De Telegraaf

Related posts

27 Comments

    1. BobbyHaarms

      Dat hoop ik ook. Maar Milik moet beseffen dat je bij een topclub ALTIJD moet knokken voor je plek. Nieuwe ronde, nieuwe kansen..

      1. Rvdt020

        Knokken voor je kansen, als je 12 goals in 10 wedstrijden hebt gescoord, hoeveel meer moet je dan nog knokken om te weten dan je de volgende wedstrijd gewoon 90 minuten speelt ?

        1. BobbyHaarms

          Dat is een meer dan uitstekend gemiddelde, absoluut. Wil er alleen mee aangeven dat je dus elke wedstrijd scherp moet zijn bij Ajax anders sta je ernaast. Schijnbaar was het de tactiek die Frank anders deed besluiten, al moet je je afvragen WELKE tactiek.

    2. Charka53

      Dat kan wel maar er waren zat wedstrijden waar hij niet te zien was en door het waardeloze spel kwam er ook geen ballen van de vleugels dus het is iedereens schuld.

      1. Reno

        Maar wij vonden dat je het prima hebt gedaan zonder vertrouwen!
        Maar ons vertrouwen heb je!

  1. EvdB

    Milik heeft wel een punt….
    Kijk maar hoeveel vleugelspelers en spitsen er onder de Boer wel niet zijn gekomen en gegaan …..
    Heeft ook met vertrouwen te maken die een speler van zijn coach krijgt

  2. HURBIE

    volgens mij waren er meer spelers met dit probleem
    Zag je vaak in het onzekere spel wat ze vertoonden

  3. jojo123

    De boer heeft niet alleen hem maar ook veel anderen geen vertrouwen gegeven zodat het spel helemaal niet ten goede kwam. Natuurlijk heeft milik soms minder gespeeld maar dat komt niet alleen door hemzelf maar ook dat anderen minder spelen. Sommige spelers moest De Boer gewoon iets meer tijd geven en niet na 1 tot 2 mindere wedstrijden aan de kant houden. Dan had hij beter de aanvoerder aan de kant kunnen houden. Wat dat betreft is de boer een beetje te selectief…. Al met al zal Milik in elk team aan de lopende band scoren, mits de trainer ..

    1. Litmanen

      Zoals ik al schreef, De Boer had een paar vriendjes lopen die veel meer krediet kregen dan andere spelers. Neem nou Schone, hoe vaak heeft die het elftal niet gered. Maar nooit zeker van een plaats.

      Blijft een feit dat Milik een spits is voor een tweespitsensysteem, dus geen Ajaxspits. Dat ene been dat hij mist zal hem altijd weer opbreken.

  4. hansjmn

    Iedereen heeft vertrouwen nodig om te presteren, wil niet zeggen dat je ook altijd 90 speelt! Wel heeft hij de laatste wedstrijden gescoord en ik denk dan ook dat een wissel tegen de Graafschap op zijn minst geen juiste beslissing was! Het is gebeurt! over en gedaan! Benieuwd hoe hij scoort in Frankrijk we zullen hem volgen

  5. Dagrump

    Hij heeft ook te weinig vertrouwen gekregen van FdB!! Je gaat een rechtsbuiten die niet in vorm is, niet in de spits zetten!!

  6. bloedgroep AFCA

    Milik moet gewoon nog blijven…gewoon wat meer rijpen en speeltijd afdwingen

  7. Vakje129

    Jammer dat de boer hem zo heeft laten zwemmen , ik vindt het een goede speler waar nog veel meer in zit en met de juiste aanvoer over de vleugels scoort hij makkelijk .Vanavond maar eens kijken hoe hij het tegen het Nederlands elftal doet,?

  8. Ajaxslied

    lol wat zijn jullie zielig zeg nu frank kwalijk nemen dat hij milik niet genoeg vertrouwen gaf maar jullie lopen elke transfer periode te schreeuwen om een ervaren spits lekker veel vertrouwen heeft hij gekregen van de fans zeg. Geloof mij nou maar over 5 a 6 jaar zit hij bij een topclub

    1. Remco425

      Mee eens, ik heb het hele jaar geroepen dat hij te weinig vertrouwen kreeg, van zo’n beetje iedereen. Ik hoefde er ook geen spits bij. Als hij alle wedstrijden had gespeeld was hij topscorer van NL geweest.

  9. fjonkman

    Ik denk dat het hoe dan ook afwachten word wat voor een EK Milik speelt. Voor hetzelfde geld speelt hij als een drol en laten topclubs het afweten. Kortom… Eerst dat EK maar afwachten!

  10. KBouter

    Frank de Boer heeft die jongen onnodig gekrenkt, met de gemiddelde wat Milik heeft, droomt elke spits van. Frank de Boer had ook zo streng moeten zijn voor zijn lievelingetjes zoals Veltman toen die als een krant speelde, of voor onze aanvoerder Klaassen. Nee…kom niet aan zijn vriendjes.

  11. Hazez

    Ik hoop dat milik er vanavond 3 in knalt hahaha mooie dikke vinger naar het Nederlandse voetbal

  12. VanDattem

    Ik wil niet achteraf afgeven op onze Frank, maar ik vond dit tijdens het seizoen al; hij heeft Milik niet goed behandeld, en sterker nog – dat heeft ons mede het kampioenschap gekost. Met die wissel tegen De Graafschap als toppunt!

  13. fantommie2

    Misschien scoorde hij wel zo veel omdat hij op deze manier door Frank gestimuleerd werd. In fases van de afgelopen twee jaar dat hij wel ‘het vertrouwen kreeg’ speelde hij vaak als een krant.

  14. Ajax nr 1

    Daar hadden wel meer spelers last van. De Boer heb niemand beter gemaakt wel onzekerder.

  15. Ramon1

    Ja een spits heeft vertrouwen nodig dat hoor ik al jaren mja als je nou huntelaar haalt en mschien dolberg erachter dat zou niet verkeerd zijn denk ik

Comments are closed.