Van der Vaart: ‘Terugkeren bij Ajax zou ik wel heel mooi vinden’

0405vandervaart

Rafael van der Vaart staat momenteel onder contract bij het Spaanse Real Betis maar heeft het daar allerminst naar zijn zin. De Oud-Ajacied is op een zijspoor beland en heeft grote twijfels of hij ook de komende twee seizoenen nog wil uitkomen voor de club. Een terugkeer naar Ajax ziet de middenvelder overigens nog steeds zitten, zo laat hij weten tegenover VI.

Van der Vaart was al eerder in beeld voor een terugkeer naar Ajax, maar de onlangs vertrokken Frank de Boer zag vooral een rol als spits voor de Heemskerker. Dat zag Van der Vaart niet zitten. ‘Mijn carrière is zeker nog niet over en ik ben topfit. In het begin van het seizoen had ik een enkelblessure en daarom speelde ik niet bij Betis. Ik heb geen idee waarom ik daarna geen speelminuten heb mogen maken maar het is wel frustrerend. Een terugkeer naar Ajax zie ik zeker zitten maar ik weet natuurlijk niet of de nieuwe trainer wel interesse heeft. Ik zou het overigens wel heel mooi vinden want ik kan zeker nog drie tot vier jaar mee. Als je liefhebber bent, wil je voetballen. Ik sta overal voor open’.

Bron: VI

Related posts

72 Comments

  1. Skills

    Alsjeblieft niet hij is altijd geblesseerd en toen hij al terug kon komen, kwam hij niet

      1. BobbyHaarms

        Wat ik nog het meest frappante vind is dat Raffie dit met droge ogen zegt. Hij laat alle opties open ja, maar als meneer ergens anders meer kan verdienen zegt ie wederom weer “nee”. Jammer Raffie, maar het gesol met Ajax houdt een keer op. Succes in je verdere carrière.

        1. dickst14

          Je hebt gelijk. Triest dat hij Ajax zo behandeld. Totaal geen Ajax hart. Weg blijven aub

        2. Litmanen

          Sorry Bobby, maar dat bedoelde ik nou, voor dit soort voetballers ga ik naar de Arena. Laat maar komen, ik weet zeker dat hij vorig jaar niet kwam omdat De Boer bij voorbaat zei dat hij alleen voor de spitsbelasting mocht komen.
          Raffie is geen spits….

          Tegen alle meningen in: laat maar komen die man. Eindelijk weer een beetje niveau in Amsterdam. Hij heeft zelf aangegeven dat ook vorig jaar het geld het probleem niet was.

          1. BobbyHaarms

            1 ding is zeker Litmanen, hij brengt wel ervaring mee en dat is broodnodig bij dit Ajax. Maar feit blijft dat hij meermaals heeft lopen sollen met Ajax, ondanks die rode loper met uitstekend salaris in het vooruitzicht. Het houdt een keer op met die uitgestoken hand om zijn carrière uit het slop te halen..

          2. Litmanen

            Ik blijf er bij. Ik denk dat Raffie afhaakte omdat hij alleen voor de spits gehaald zou worden. De Boer wilde zijn favoriete jonge middenvelders niet opzij schuiven ( lees Klaassen) . VdVaart wilde graag, maar niet als spits. Dat iedereen het hier alleen maar over geld heeft klopt niet. De Boer had dit trouwens wel wat eerlijker naar buiten mogen brengen.

            Een vdVaart op 75% is nog altijd veel beter dan welke speler bij Ajax nu. Op het middenveld dan.

          3. creutz1977

            eens bobby… ajax snakt naar ervaring… En dat heeft hij zeker… En kan je hem ongelijk geven? als ik ergens het viervoudige per jaar kan verdienen… Dan kan ik alles prachtig vinden, maar dan zou ik ook voor het geld gaan… Je moet niet vergeten… op zijn 35/36 is het voetbal toch wel afgelopen dan moet je gewoon financieel binnen zijn… hoop dat hij komt hij brengt veel inzicht met zich mee…

          4. BobbyHaarms

            Heb veel liever Sneijder terug, die kan het niveau namelijk WEL aan.

          5. Geroldkohlen

            Ik ook liever sneijder!! daar heb je meer aan, raffie is vaak geblesseerd is totaal niet fit en naar mijn mening opgebrand! veel zeiden dat ook over heitinga waarom zou dat anders zijn met raffie!

        3. Geroldkohlen

          precies hoe ik erover denk dat hij het nog durft te vragen/ zeggen! als ik van een jeugdspeler moet kosten dan is hij het wel! vaak genoeg dat welles nietes spelletje gespeeld! maar nu mag hij wegblijven dikke doei met raffie!!

    1. De seijs

      verleden jaar widen hij niet. En nu hij op de bank zit wil hij graag naar ajax. Jammer V d Vaart maar dat gaat niet gebeuren. En je bent ook niet fit. Jij bent gewoon klaar .

        1. De Ajacied

          Vorig jaar mocht hij nog komen, maar toen wilde deze geldwolf nog ff wat Spaanse euro’s pikken,
          En
          Nu
          Willen
          We
          vd Vaart
          Niet
          Meer !!!!!!
          Sukkel dat je bent
          ❌❌❌

          1. Litmanen

            Beetje doorgedraaid? Kun je 1 speler van Ajax opnoemen met meer ervaring, meer talent, meer gogme en meer scorend vermogen dan hij? Denk het niet, zeker niet die houten Klaassen.
            En een beetje respect voor een oud-Ajacied.
            In Engeland doen ze dat beter met hun vedetten.

          2. De Ajacied

            @litmanen
            Nee hoor, dat is mijn mening en ik denk vele met mij
            ❌❌❌

    1. Charka53

      Inderdaad ajax26 , nu hij op een zijspoor staat is Ajax in beeld als hij die stap eerder had gedaan hadden we hem met zijn routine goed kunnen gebruiken nu niet meer Rafael te laat.

  2. Ed69

    Van mij mag je wegblijven!
    Toen wilde je niet en nu moeten we je niet, opzouten!

    1. FdB=Ajax

      Haha, compleet andere spelers. Serero heeft nul spelinzicht bijvoorbeeld

  3. Valentino

    Nou blijft ie maar lekker weg. Middenvelders zat.
    Wel typisch hoor, nu blijkt dat hij nergens aan de bak komt wil hij wel terug.
    Kan gehad, niet gepakt en nu is het klaar.

  4. EugAjax

    Van der Vaart is niet meer beter als wat we al hebben lopen op middenveld. Vaak geblesseerd. Middenveld Klaassen, Bazoer, Gudelj is goed, wel te weinig creativiteit. Dat gaat vd Vaart ons ook niet meer brengen.

  5. HansHarder

    Een oudspeler met 109 interlands verdiend altijd een kans! Het is aan de speler zelf die kans te verkloten of aan te pakken!

    1. Amoebe

      Nou als hij zonder transfergeld komt en speelt op basis van wedstrijdpremies dan ben ik het met jou eens.

      Maar op basis van dikke contracten (ook in slechte tijden) en zo blessure gevoelig als hij én met het kunstje van verleden jaar….nee dank je.

  6. koekkies

    idd direct laten komen voor klein basis salaris en belonen naar prestatie dat zou de enige voorwaarde kunnen zijn.

  7. vanzanten

    Vorig jaar wilde hij zogenaamd ook al terug, tot er ergens anders meer te verdienen was. Volgens mij was hij daarna ook niet bijzonder positief over onze club. Ik zou hem dan ook liever niet meer terugzien.

  8. koensiemerink

    ik zien ze terugkeer van reafel van der vaart zie ik wel zitten bij ajax

  9. Teuntje

    Vorig jaar zat zijn privésituatie een stuk ingewikkelder in elkaar. Dat zal ongetwijfeld meegespeeld hebben in zijn beslissing.
    Ik zie hem graag terugkeren naar Ajax. Denk dat hij het eredivisie niveau prima aankan en met zijn ervaring een toevoeging aan de groep is!

  10. Ramon1

    Ik denk toch dat die die jonge gasten veel bij kan brengen en nog echt wel genoeg minuten kan maken

  11. KBouter

    Hij moet gewoon doen waar hij goed in is, lekkere chickies doen, scheidingen, ruzie maken in de media met Sylvie, janken in de media dat hij Damien zijn zoon te weinig ziet, roepen bij elke club waar hij op de tribune zit dat hij in de basis hoort, schreeuwen van afstand dat hij en Heitinga nog steeds beter zijn dan wat er nu bij Ajax zit…maar wat hij NIET moet doen is elk jaar janken om een terugkeer bij Ajax, want wij hebben hem echt niet nodig!!

  12. MichyWZAjax

    Je zou moeten afwachten wie er weg gaan want ondanks hij niet meer snel enz is kan hij in de eredivisie nog wel makkelijk mee denk ik

  13. PvL020

    Wel de ervaring die we zoeken toch jongens??? Of is dit ook weer niet wat alle criticasters hier bedoelen ????

  14. Niels1983

    Mocht Klaassen vertrekken en Ziyech niet komen dan zeg ik doen wel jammer dat hij de vorige keer heeft geweigerd vorig jaar zomer en winter zijn er duidelijk lijntjes naar hem uitgegooid en toen kwam hij niet

  15. bloedgroep AFCA

    Tja heb het eerder gezegd….eerst niet willen dan niet aan spelen toekomen en dan terug willen….wij gaan voor de beker, landstitel en de CL…toen je fit was wou je niet wat voor kans hebben wij nu met jou erbij….nee dankje

  16. Gert Ajax

    Niet meer aan beginnen deze man is zelden fit ervaring graag maar wel fitte ervaring.

    1. Mijn Club

      Sorry voor de hoofdletters, maar als hij komt, ben je als Ajax niet meer geloofwaardig bezig. Kon vroeger al geen wedstrijd volmaken, zal dan inmiddels al helemaal niet meer kunnen. Ga maar naar China of de zandbak !

  17. theomar

    Vd vaart, jou hebben we niet meer nodig. Jouw niveau is veel te laag. Ik was al blij dat je vorig jaar niet bent gekomen naar Ajax. Blijf weg aub en doe geen rare uitspraken meer. Ga lekker met pensioen. De groeten.

  18. Cootje Adriaanse

    Lekker wegblijven. Vond het vorig jaar al niet verstandig toen het ter sprake kwam. Veel geblesseerd, verre van fit, paar kilo te zwaar, allerlei privé bagger die je er gratis bij krijgt. Geen wonder dat hij niet speelt bij andere clubs. Lekker blijven waar je zit. Succes!

  19. ferike

    Als hij goed koffie kan zetten en schoenen poetsen, is hij welkom. Zolang hij maar niet denkt dat hij dit niveau aankan
    (Op het veld). In de kantine moet wel lukken ???

Comments are closed.