Huntelaar : ‘Het is niet zo dat ik op Ajax zit te wachten’

huntelaar_afca

Klaas Jan Huntelaar vertrekt komende zomer waarschijnlijk niet bij Schalke’04 en de kans dat hij voor Ajax gaat voetballen is dan ook bijzonder klein, zo laat Huntelaar weten in een gesprek met VI. Huntelaar werd de afgelopen tijd gelinkt aan Ajax en zou zelfs een clausule in zijn huidige contract bij Schalke hebben staan.

‘Ik weet niet waar de geruchten vandaan komen maar momenteel hoef ik helemaal geen keuze te maken want ik sta nog een jaar onder contract bij Schalke. Er is in de komende transferperiode geen speciale Ajax-clausule. Maar het is ook niet zo dat ik op Ajax zit te wachten. Die indruk wil ik zeker niet wekken, dat ik per se weg wil. Ik zit bij een geweldige club, dat wil ik benadrukken’. Dat Huntelaar eventueel salaris moet inleveren mocht hij toch de overstap naar Amsterdam maken deert de spits niet. ‘Geld zal hierin nooit een struikelblok zijn want als ik voor Ajax kies weet ik dat het minder zal zijn maar geld is voor mij nooit een bepalende factor geweest. Momenteel heb ik nog geen beslissing genomen over mijn toekomst, ik ben er voor mezelf nog niet uit’.

Bron: VI

Related posts

62 Comments

  1. koekkies

    tja die gaat dus nooit komen….had hem er graag bij gezien volgend seizoen.

      1. De Ajacied

        En wij ook niet op Huntelaar
        Allemaal zijn ze het zelfde zeggen A en bedoelen B
        Raf vd Vaart ook al
        Ga toch heen jonge en blijf bij die moffen,
        Nooit meer binnen laten bij Ajax, klaar
        ❌❌❌

        1. Remco425

          Zeker alleen de kop gelezen, die is namelijk nogal misleidend. Wat hij zegt is namelijk dat hij nog geen beslissing heeft genomen. Klein beetje meer respect mag wel. Want op deze manier zal hij ZEKER niet terug willen komen.

    1. AFCA my World

      Je hebt gelijk díe zien we nooit meer terug,hoogstens op de tribune !

  2. Indojood

    Dat wisten we allang. €6,5 miljoen per jaar. Je lijkt wel gek om van zo’n salaris weg te lopen.

    1. FdB=Ajax

      Als je goed leest: Het gaat hem niet om het geld, die gast kan zijn geld niet eens op maken zoveel heeft ie. Hij schat Schalke 04 (en dan vooral de Bundesliga neem ik aan) alleen hoger in dan Ajax, dus kiest hij daarvoor.
      Je lijkt wel gek om voor de lol in de Eredivisie te gaan spelen als je ook nog andere opties hebt.

      1. Indojood

        Ja, en jij gelooft dat. Bijna alle voetballers zeggen dat het niet om het geld gaat. En ik geef hem alle gelijk. Een terugval van 5,5 miljoen.

        1. Toppertje

          Geld of niet, ik denk dat hij zich nog te fit/goed vindt om een stapje terug naar Ajax te doen. Vanuit sportief oogpunt best begrijpelijk.

          1. FdB=Ajax

            Het is natuurlijk niet of/of, maar en/en..
            Geld speelt altijd een rol, maar de eredivisie is gewoon niet aantrekkelijk.
            Kijk naar Kuijt: die schiet er een stuk of 25 in, maar wordt alsnog gezien als een kneus (wat ie ook is), maar zo zitten wij Nederlanders in elkaar, wij houden niet van vedettes.
            Dus wat zou jij doen, stel dat geld geen rol speelde?
            De Bundesliga (gem. aantal toeschouwers: 45.000)
            Of de Eredivisie (18.000) met kans om door iedereen uitgelachen te worden omdat je Ted vd Pavert niet voorbij komt omdat je geen bruikbare ballen krijgt?

        2. Remco425

          Ja ik geloof hem. Wat geld betreft. Daar heeft hij nooit zijn keuzes op gebaseeed, anders had hij allang in de woestijn gespeeld. Maar er zijn zoveel andere redenen om niet in de Eredivisie of bij Ajax te willen spelen. Een aantal redenen heb ik hier al gelezen en dan is geld er niet 1 van.

    2. dickst14

      Ja maar hoeveel heb je nodig.? Als je 50 miljoen op de bank hebt staan dan lijkt het geld mij niet zo belangrijk meer. Zlatan gaat ook niet naar China.

  3. johnie stalker

    Als hij aankomend seizoen net zo’n jaar draait als afgelopen seizoen, lijkt het me niet dat hij volgend jaar nog wordt gevraagd.

    1. BobbyHaarms

      Dan wordt het idd zeuren. Maar een fitte Huntelaar in vorm is altijd welkom bij Ajax, zeker als je voorronde CL moet spelen met zo’n jonge ploeg.

    2. Braatje87

      @ Johnie Stalker ik ben het niet helemaal met je eens. Schalke speelde in een ander systeem waardoor KJH minder voor de goal kwam. Naast het feit dat hij een paar penalties gemist heeft, heeft hij het alsnog naar behoren gedaan.

  4. Charka53

    Ik vind het nogal arrogant wat hij daar zegt ” ik zit niet op Ajax te wachten ” en kan hij wel zeggen dat geld niet zijn drijfveer is ,nou geloof het maar niet hij gaat nog liever voor een zak geld in de woestijn spelen.

  5. afcadeluxe

    waar speelt een voetballer voor,geld of prijzen?kjh dus duidelijk voor het geld,want schalke speelt bagger en doen nooit mee om de titels

    1. BobbyHaarms

      Maar hij heeft nog een contract. En geef hem eens ongelijk met een salaris wat 6x hoger ligt..

      1. afcadeluxe

        nou,voor het geld denk ik hoeft hij het niet te laten,heeft zoveel verdient dat zijn kinderen ook niet meer hoeven te werken,zat verleden seizoen vaak op de bank,en contracten zitten vol met clausules

    2. Remco425

      Inderdaad heel duidelijk afcadeluxe. Waar haal je die info eigenlijk precies vandaan? Want uit dit stuk blijkt dat totaal niet. Of alleen de kop gelezen?

      1. afcadeluxe

        jij kijkt dus geen bundesliga?anders s’maandags opstellingen lezen,zijn naam staat dan onder noemer bankzitter,en wat geld betreft reken zelf maar na wat hij totnu verdient heeft

        1. Remco425

          Dat was afgelopen seizoen inderdaad, niet de jaren ervoor. Dat betekent dus niet meteen dat hij het voor het geld doet. Hij is geen Bogarde. Hij zit nu al aardig wat jaren bij Schalke. Dan krijg je gevoel met de club en die verlaat je niet bij de eerste de beste tegenslag. Als Klaas het voor het geld had gedaan had hij al in de woestijn of MLS gespeeld.

  6. Geroldkohlen

    ik snap hunner zijn redenering wel, hij is duidelijk en eerlijk en dat kan je van andere oud aanbieden niet zeggen zoals raffie! ik hoop dat hij toch nog in ons shirt te bewonderen is, hunter kan makkelijk nog mee bij ons en is een garantie voor goals, hij had ze er wel ingeschoten tegen de graafschap!

  7. Johndevlam

    Ik geef Huntelaar groot gelijk dat hij niet terugkomt. Afgezien van zijn salaris wat hij verdient kan hij ook nog prima mee in de Bundesliga en speelt hij gewoon. Als Ajax zijnde zullen we moeten accepteren dat we alleen spelers kunnen aantrekken die in een groeifase zitten. Bijvoorbeeld Vincent Janssen. Als je zijn carrière verloop ziet loopt die parallel aan die van Huntelaar destijds dus ik zou zeggen trek Vincent janssen aan en we hebben er en prima spits bij. Net zoals Ziyech, als je die ook binnenhaalt haal je heel wat creativiteit binnen en het spel van Ajax wordt dan ook weer leuker om naar te kijken.

  8. Ajax nr 1

    Haha dromers :-))
    Als jullie al fantasie hadden dat Huntelaar zou komen Is hier de uitkomst. De meeste oud-spelers zeggen dat ze terugkomen nou alleen als ze echt te oud en versleten zijn en op de bank bij hun club zitten. Dan komen ze terug ja. Ik hoop echt dat het Bosz wel lukt om het roer om te gooien bij Ajax anders zie ik het weer zwaar in.

  9. Iceman

    Ja en ik hoop dat hij wel de directe versterking krijgt van Marc en de directie want die bemoeien zich ook met alles waar ze geen bal verstand van hebben en waar ze wel goed in zijn doen ook fout dus, en wat betreft Huntelaar ga lekker naar de USA China of de Arabische emiraten lekker Chase geef hem geen ongelijk. En hou je kop over Ajax.

  10. 1976 forever

    Als hij transfer vrij komt kan je hem best 3.5 miljoen per jaar geven

    1. Indojood

      Te grote salarisverschillen geven frictie in de kleedkamer. Alleen van absolute grootheden zoals Messi, C. Ronaldo of Zlatan wordt dat geaccepteerd. Wel ben ik van mening dat het maximale salaris bij Ajax omhoog moet.

      1. Remco425

        Ten opzichte van alle spelers die we hebben, is Huntelaar een grootheid.

      2. Remco425

        Teveel mensen hier lezen alleen de kop en niet het artikel. Zoveel opmerkingen die echt helemaal nergens op slaan. Te belachelijk voor woorden. Als je de artikelen hier niet interesseert, waarom kom je hier dan? Alleen maar om je ongefundeerde gal te spuwen?

  11. Slingertje.

    Blijf lekker weg dan.

    Waarom nog geen artikel over het overlijden van onze oud keeper gert Bals!!!

    1. Indojood

      Zo is het maar net. Historisch besef bij veel supporters is om te huilen.

    2. Indojood

      Alleen Rijkaard was eigenlijk een succes maar die was nog van wereldklasse en echt een kind van de club. Ik ga me niet uitspreken voor een terugkeer van oud-spelers. De kans op mislukken is te groot want het wordt nooit zo goed als de eerste periode.

      1. BobbyHaarms

        Dat is helaas vaak wel de realiteit Indojood, en Rijkaard was idd nog wereldtop toen hij terugkeerde. Toch zou een Huntelaar in vorm niet misstaan bij dit jonge Ajax denk ik. En een Maxwell zou ook nog van grote waarde zijn bij Ajax, al is het een fabel om te geloven dat die nog terugkeert (en gelijk heeft ie met zo’n salaris). De enige in wie ik nog wel vertrouwen heb dat ie ooit terugkeert in goede vorm is Suarez 🙂

        1. Indojood

          Betr. Suarez, hopelijk gebeurt het maar ik reken nergens meer op. Af en toe kortsluiting in zijn hoofd maar wat een geweldenaar is dat toch.

          1. BobbyHaarms

            3 spelers in je elftal met zoveel bezieling en je wordt elk jaar fluitend kampioen.

  12. EugAjax

    Loigsche en eerlijke verklaring van Huntelaar. Hij geeft gewoon eerlijk antwoord op transfer geruchten die uit de lucht zijn gegrepen. Het geeft wel meteen de grootste uitdaging voor Ajax aan. Er is altijd veel commentaar dat Ajax geen goede ervaren krachten aantrekt. De Boer heeft al vaker uitgelegd dat dit niet zo makkelijk is. De salarisverschillen tussen top 5 Europese landen en Eredivisie is dermate groot geworden dat je wel heel veel geluk moet hebben om spelers als Huntelaar aan te trekken. Ik lees soms ze moeten salaris plafond verhogen. De vraag zal zijn tot hoe hoog? En ga je daarmee wel je doel mbt ervaren goede spelers halen. Ik vermoed van niet. Ajax voert een verantwoord financieel beleid en dat zie ik liever dan wat we onder Jol en Boog hadden. En de jaren daarvoor. Waar je nog wel aan kan denken is ervaren ex Ajacieden laten participeren in commerciële revenues en daar creatief in zijn. Maar zelfs dan word het moeilijk.
    Kortom blijft een lastig vraagstuk dit.

  13. KBouter

    Een salaris plafond is niet erg, je kunt spelers motiveren om te komen met een soort beloningssysteem, waar Cruijff ook een voorstander van was.Lage salarissen, maar met hoge premies.

    Bij elke basisplaatst bv 5000 euro extra en bij elk punt 2000 euro extra, gelijkspel of winst kun je belonen, kampioenschap enof bekerwinst belonen, invallers extra belonen ect. Zo voorkom je dat wanneer spelers slecht presteren toch het maximale salaris krijgen.

    Volgens mij gaan spelers dan ook voor elkaar door het vuur, want ze hebben elkaar nodig om veel geld te verdienen.

    1. Velibor

      Ja dat is een mooi streven maar als ze in de rest van Europa wel gewoon het dubbele of nog meer kunnen verdienen zonder dat ze bang moeten zijn dat ze verliezen dan gaan ze nog pleitten!

      1. Velibor

        En daarbij,Huntelaar is een goeie spits en ervaren maar dat is het dan ook he,ik bedoel je kunt wel alles omgooien om hem te halen maar vraag me af of dat het allemaal waard is hoe oneens ik ook met dat salarisplafond ben.

  14. Velibor

    Ff off.t ik zag dat Gert Bals overleden was de voorganger van Heinz Stuy maar toch goed voor 4 landskampioen-schappen en een ec1 finale, familie sterkte toegewenst.

  15. KBouter

    Zeg maar niets Velibor, voor je het weet zitten ze hier te zeiken over zijn 040 achtergrond.

    1. BobbyHaarms

      Had het gehoord dat Gert was overleden idd. Mag hier best vermeld worden lijkt me! R.i.p. en heel veel sterkte voor de familie.

    1. Rinus

      Grote ajacied maar over zijn hoogtepunt, gaat tegenvallen als ie komt…talent in de spits, liefst Milik en twee ervaren kerels op middenveld en verdediging

  16. bloedgroep AFCA

    Waarom word Ajax toch altijd door ex spelers gezien als een laatste toevlucht om nog het laatste pensioenjaartje bijelkaar te sprokkelen…iedereen lijkt bij vertrek een terugkomst aan te kondigen…eerst jaren de club en supporters aan het lijntje houden en dan zo’n uitspraak…zeg dan niets en kom terug of blijf weg…zullen mensen zijn die het er niet mee eens zijn en dat mag…spreek graag voor mijzelf

  17. Heldenzoon

    Dit is naar de Schalke aanhang toe. Als hij gaat roepen: ‘ik wil graag naar Ajax’ breekt daar de pleuris uit. Logisch…

Comments are closed.