AJAX MELDT OFFICIEEL: PETER BOSZ NIEUWE TRAINER AJAX

0511peter_bosz

Ajax, Maccabi Tel Aviv en Peter Bosz hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Bosz naar Ajax, zo meldt Ajax via de officiële kanalen. Bosz tekende een contract van drie seizoenen, dat ingaat op 1 juli 2016 en afloopt op 30 juni 2019. Naast Bosz maakt kok assistent-trainer Hendrie Krüzen de stap van Maccabi Tel Aviv naar Ajax. Krüzen tekende eveneens voor drie seizoenen en was eerder ook bij Heracles Almelo en Vitesse assistent van Peter Bosz.

Bosz (Apeldoorn, 21 november 1963) speelde in zijn actieve voetballoopbaan van 1981 t/m 1999 bij verschillende clubs in Nederland, Frankrijk, Japan en Duitsland. Hij kwam acht keer uit voor het Nederlands Elftal. Als hoofdtrainer was hij in het betaalde voetbal actief bij De Graafschap, Heracles Almelo, Vitesse en Maccabi Tel Aviv, tussendoor was Bosz technisch directeur bij feyenoord.

Directeur Edwin van der Sar op de officiële website: ,,Met Peter Bosz denken wij een trainer in huis te hebben gehaald die onze talentvolle selectie nog beter kan maken. De clubs die hij trainde speelden onder hem altijd technisch verzorgd en aanvallend voetbal en dat past bij Ajax. Peter is ervaren en heeft een duidelijke visie. Wij zijn erg tevreden met het feit dat hij naar Ajax komt.”

Bosz zelf is ook blij: ,,Dit is een mooi moment voor mij als trainer. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik dolgraag in de Nederlandse top wilde werken. Om die reden had ik ook een bepaling in mijn contract bij Maccabi op laten nemen, waardoor ik deze stap nu kan maken. Het is eervol dat Ajax mij benaderde voor deze functie. Ik ben ontzettend ambitieus en dat is Ajax ook. Dat wist ik al, maar dat bleek eens te meer uit de gesprekken die we voerden. Ik had het liefst afscheid van Maccabi genomen met bekerwinst. Het is nu tijd voor vakantie zodat ik daarna vol energie kan beginnen aan de klus in Amsterdam.”

Op maandag 27 juni start de A-selectie de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Bron: Ajax.nl

Related posts

81 Comments

    1. antonajax

      Tja, hopelijk mooi en aanvallend AJAX voetbal. Wie de trainer ook is maakt me niet zoveel uit. Als er maar weer eens wat te genieten én te winnen valt bij ons AJAX!!

      1. f-side64

        nou als de rvc zich aan het beleid houden van zuinig zijn dan word het helaas nx in europa frank is niet weg gegaan omdat hij het wilde maar omdat de al bovengenoemde heertjes te beroerd zijn om eens flink te spenderen.

          1. f-side64

            nou dat zie ik niet gebeuren ze bonus word bij elke verkoop 10 % hoger en wedde dag we met bosz ook weer opgescheept worden met 3de rangs spelers die nog slechter zijn dan met wat we allemaal gehaald hebben in het verleden kan ff niet op alle namen komen zoveel hebben al het ajax gedragen ik noem er 4 boillessen zimling 4g moisander mido atouba vd hoorn civ nog wat lodeiro machlas Gabrich bojan cuenca

          2. AFCA my World

            Behalve met van de Hoorn ben ik eens met je opsomming van waardeloze toevoegingen, maar Bosz heeft het vermogen om middelmatige spelers toch top te laten presteren ,en meestal ook met verzorgd en aanvallend spel, ik ben er blij mee dat hij gekomen is, ik denk ook dat hij Ajax weer meer allure kan geven !

      2. AjaxKat

        Niet mijn keuze, maar welkom PB. Hij heeft onze steun hard nodig.

        Maar… waar ik echt niet bij kan (ook de schuld van de communicatie-afdeling van Ajax) is dat ik nog nergens heb gelezen wat zijn persoonlijke mening is over Ajax. Nu komt ie uit z’n eigen woorden over als een carrière-beluste trainer die bij de eerste beste betere aanbieding weg is (wat ie nu dus flikt bij Macabi).

    2. HURBIE

      Bosz van harte welkom bij de mooiste club van Nederland AJAX
      Hoop dat je ons kampioen maak
      Zoniet dan sturen we je het BOS in SUCCES

    3. De seijs

      Nou Bosz welkom bij de mooiste moeilijkste club van Nederland. Ik hoop dat je een paar stevige schoenen heb.Want die zal je nodig hebben. Succes.

  1. rickert

    welkom Peter, hopelijk vind je je draai hier, scheelt dat we dan de naam van Gaal nooit meer hoeven te horen, als je het lekker doet.

  2. Wesleyvandijk98

    Nu het al gebeurd is kunnen we net zo goed achter hem staan succes Peter laat zien dat je 010 verleden achter je laat en nu vol voor 020 gaat

  3. Pim Ruisendaal

    Waarom een kakkerlak als trainer? Terwijl ze ook van Gaal konden nemen als trainer of iemand anders.
    Konden ze geen betere aannemen dan een oud Feyenoorder?
    Hij is in Israël wel kampioen geworden maar dat stelt niet echt veel voor. En ben niet onder de indruk bij hem. Maarja ik merk het wel hoe het gaat met hem aan het roer.

    1. Oosterse Ajacied

      Niet kampioen en geen beker. Maar bij Ajax heeft ie beter materiaal. Succes Peter. Laat ons versteld staan!

    2. Remco425

      Dus jij wilde liever de judas die Cruijff in zn rug heeft gestoken dan de trainer die Cruijff naar Israel heeft gehaald en dus in de lijn Cruijff past?? Ben jij ook altijd tegen Cruijff geweest, ook na zn overlijden, of ben je gewoon een hypocriet?

  4. EugAjax

    Welkom Peter laat het net niet seizoen van je bij Tel Aviv in je vakantie van je afglijden, dan doen wij dat met ons net niet verhaal ook om vanaf volgend seizoen de hele wereld te verrassen met mooi aantrekkelijk voetbal met mooie resultaten.

  5. Indojood

    Welkom Peter Bosz. Veel succes en laat ons weer genieten van mooi voetbal, dan komt het wel goed met de resulaten.

  6. dioajax

    welkom peter…hoop de beste voor je…breng onze ouwe ajax gezicht terug…hoop voor goeie versterkingen,attractive voetbal en kampioen worden…en een goeie plek in europa deze jaar….

  7. woody79

    nu maar eens ophouden met dat kakkerlakken gelul. er is voor hem gekozen. ik heb in bosz meer vertrouwen dan in the ded of de gladiools. gefeliciteerd peter en laat ons weer frivool voetballen. hoop dat je een waardige selectie onder je hoede mag hebben

    1. Remco425

      Helemaal mee eens woody! En velen zijn blijkbaar vergeten dat onze door iedereen geliefde Cruijff hem naar Israel heeft gehaald en dus in de lijn Cruijff past waar iedereen zo zn mond vol van heeft. Dan moeten we gewoon blij zijn met Bosz. Want voor Cruijff en tegen Bosz, dan ben je gewoon hypocriet.

  8. SPHAFCA

    Neem aan dat de mensen die het er niet mee eens zijn volgend jaar mei ook niet naar de huldiging komen? Dat gezeik om niks.

    1. SPHAFCA

      Prima trainer die aanvallend en verzorgd voetbal speelt, hebben we de afgelopen 5 jaar anders niet gezien

      1. Geroldkohlen

        dat zal alleen gebeuren, als de heertjes daar boven de vinger van de knip halen, dat is iets wat Frank.niet voor elkaar kreeg! anders word het nog niks of hij gaat aanvallend spelen en scoren we er 4 maar krijgen we er ook 4 tegen, maar ben benieuwd.

        1. BobbyHaarms

          De heertjes daarboven kunnen beter vertrekken Gerold, nog beter 🙂

  9. Geroldkohlen

    ben benieuwd, hij moet mij in ieder geval eerst nog overtuigen, want ik vind het nog steeds maar niks dat hij trainer is van ons aller Ajax, en had liever iemand anders die ook wat uitstraalt, maar goed alles is beter dan van Gaal! hoop dat je me kan overtuigen Peter en er voor zorgt dat ik ongelijk krijg, en dat ik vol achter je kan staan, we zullen eerst maar eens zien waar we staan rond de winterstop! succes Bosz!

  10. pietprecies

    Je kan er van vinden wat je wilt maar we gaan zeker aanvallend voetbal krijgen. Ik ben wel benieuwd of het ook effectief en niet naief gaat zijn.
    We kunnen lullen over fdb wat we willen maar met het puntentotaal van afgelopen seizoen was hij zo ongeveer alle 7 jaar er voor kampioen geweest en we kregen ook weinig tegen. Saai was het wel.

  11. Heldenzoon

    Goede keuze, lijkt me niet iemand die in de achtergrond alleen maar ja-knikt. En dat Feijenoord verleden? Ach, die revolutie leider stond ooit ook eens te juichen op de Coolsingel …….

  12. Pascal tebberman

    Nou vingers cross hopen dat AFC Ajax kampioen mag worden met deze feijenoorder maar mannen jullie moetten het doen laat jullie fans niet in de steek zet ze onder druk champs ciao ? ⚓️??????⚽️.

  13. Geenemotie

    Ik heb veel vertrouwen in Peter Bosz. Prima trainer, heeft hij laten zien in sub top. Nu echte top. Blijf bij je visie en sta op echte versterking in Ajax. Mix van talent en ervaring is basis voor succes.

    1. f-side64

      nou met fietstas heeft bosz nx gewonnen dus zo goed is hij absoluut niet zelfs met Chelsea huurlingen was het niet om aan te zien dat voetbal van dat clubje uit arnhen

  14. PvL020

    Welkom Peter, succes en snoer iedereen die negatief is, daar kan je niks mee, de mond.

  15. Rinus

    Als FdB het niet red met deze groep, waarom Peter Bosz dan wel??? Zonder versterkingen vloeken we alles bij elkaar hier in oktober

  16. Iamsterdam2015

    Henry kruzen als assistent!!!!!! Who the @€~£}*{={~ is Henry kruzen?!?!?! Nou jongens, met de winterstop staan we 4e van onder !!!!!!!

    1. Cootje Adriaanse

      Was Bergkamp nou zo toegevoegde waarde? Misschien achter de schermen, maar ik heb er al die jaren niets over gehoord.

  17. Kingerwin

    Yes Yes Yes !!!!!! Prima keus. Ik ben al fan van hem sinds hij trainer was van Heracles. Waar hij vroeger zelf heeft gespeeld interesseert mij geen reet. Suc6 Peter

  18. polaroids

    Welkom Peter, als je ook nog spelers mag kopen spelen we CL en worden we kampioen.

  19. Iceman

    Heel veel succes Peter Bosz mijn steun heb je alvast maak ons aller Ajax kampioen met mooi aanvallend voetbal Go For IT Ajax forever and allways

  20. VanDattem

    Dat hele 010 verleden doet me niet zoveel. Ik vind het gewoon een lulhannes qua uitstraling, maar sinds enkele uren blijkbaar onze nieuwe trainer. Laten we dus het beste ervan hopen en hem (en ons) het mooiste gunnen. Zou fijn zijn als hij zichzelf de Ajax flair toe-eigent.

  21. Joep

    Gelukkig is er nu bekend gemaakt dat Peter de nieuwe trainer gaat worden. Welkom Peter, en heel veel succes bij onze club.

  22. In memory of J.C.

    Peter, welkom en succes. Met mijn voetbalmaatje afgesproken dat we dit jaar alsnog weer een seizoenskaart nemen. Soort van tonen van vertrouwen. Laat ons weer genieten van aanvallend spel.

  23. ajaxhoger

    Ze melden ook dat hij deze selectie beter gaat maken , met andere woorden ,
    er komt niet veel bij , als dat zo is weten we al dat we geen kampioen gaan worden .
    Hoorde we maar eens dat er een paar goede spelers worden gekocht , maar niks van dit alles
    Ik wens Peter Bosz veel geluk , dat zal hij nodig hebben , een ding is zeker dat hij geen angst hazen voetbal speelt

  24. Cootje Adriaanse

    Wat een goed nieuws! Ik heb veel vertrouwen dat deze trainer Ajax wél aan het voetballen krijgt, spelers wél beter maakt, spelers wél tot op het bot weet te motiveren voor een wedstrijd en supporters wél weer laten genieten en hun kind weer net trots naar het stadion mee nemen.

    Succes Peter! Laat Ajax weer swingen zoals het hoort!

  25. afcadeluxe

    ik steun hem in ieder geval,hoop alleen dat het geen jaknikker is en de rvc overtuigt dat er ook geld uitgegeven moet worden om prijzen te winnen

    1. f-side64

      dat zou 1 naaistreek ten aanzien van frank zijn als bosz mag wel spenderen.

      1. afcadeluxe

        ja dat wel maar bosz heeft hopelijk zelf gezien waar het aan schorte de laatste jaren en ajax het op talent alleen niet redt

  26. Iamsterdam2015

    Lees diverse reacties hier. Waar de een blij is houdt de ander (ondergetekende) zijn hart vast. Tuurlijk moet het allemaal nog blijken maar Ajax is wel FF anders dan Vitesse Heracles of maccabi tel aviv. De druk is vele malen groter want nu MOET je presteren en kan ieder punt verlies al een hoop stress opleveren. Ik hoop dat hij spelers haalt waar we echt wat aan hebben en dat hij zijn tactiek ook kan en mag toepassen. Niet dat iedere week een andere speler tactiek of angst voetbal. Gewoon ballen dan komt het misschien wel goed. Maar ik blijf mij afvragen of hij de juiste man is. Ik geef hem in ieder geval de voordeel van de twijfel.

  27. Slingertje.

    Het zou fijn zijn als deze telentvolle selectie eens flink wordt versterkt met wat ervaring want met deze mietjes win je de oorlog niet dat heben we in Doetinchem wel gezien.

  28. Geroldkohlen

    ik heb het gelezen ontdooid, en ik kan alleen maar zeggen ik hoop het dat het goed uitpakt, en dat de visie en lijn van Cruijff nu eindelijk eens doorgezet wordt.

  29. theomar

    Goed dat Peter komt. Maar meteen een contract voor drie jaar is wel optimistisch gedacht. Hopelijk presteert hij zo lang

  30. bloedgroep AFCA

    Peter is nu AJAX dus sta achter hem…neem aan dat hij het verschil tussen Amsterdam en Rotterdam weet en hij bewust heeft gekozen voor AJAX…dus forza Peter make us proud

  31. Oosterse Ajacied

    Peter Bosz, wie kent hem niet? Peter Bosz Peter Bosz wordt een echte Ajacied ?

  32. dennis78

    jammer dat we nu een zelfde soort trainer hebben binnen gehaald. net geen kampioen net geen beker. laat hij dit seizoen maar eens zien dat we met beide in onze handen staan. en dat ik ongelijk heb met dezw trainer.

  33. Heldenzoon

    Wat een onzin allemaal over wat hij wel of niet als trainer heeft gewonnen. Rijkaard degradeerde met Sparta en ging naar Barcelona…… Geef Bosz gewoon een kans

Comments are closed.