Ajax en De Boer nog niet eens over afkoopsom

0221ajax-excelsior_deboer

Frank de Boer heeft besloten om bij Ajax te vertrekken ondanks dat hij nog een verbintenis had voor een jaar. Hierdoor heeft de clubleiding samen met De Boer om tafel gezeten om te praten over de afkoopregeling van het contract van de trainer. Ajax zou willen dat De Boer de afkoopsom van zijn waarschijnlijke opvolger Peter Bosz betaalt maar dat voorstel is verworpen. De clubleiding en De Boer zullen dus een nieuwe datum gaan prikken  voor de financiële afwikkeling van het voortijdig beëindigde contract. De Boer heeft al meerdere keren aangegeven dat hij Ajax door de voordeur wil verlaten waardoor men verwacht spoedig met een oplossing te komen.

Bron: AD

Related posts

66 Comments

  1. In memory of J.C.

    Volgens mij is de afkoopsom een half miljoen voor Bosz. Als dit zo is, is het in mijn ogen lichtelijk zeikerig van Ajax om daarover te gaan zeuren. Geef Frank bij de voordeur een hand en wens hem oprecht veel succes en bedank hem voor alle bewezen diensten.

      1. In memory of J.C.

        Antonajax: de Boer wil geen afkoopsom van Ajax maar Ajax van de Boer 🙂

        1. EugAjax

          Nou De Boer en Ajax praten over afwikkeling contract. Betekent dat De Boer weldegelijk (gedeelteljk) zijn laatste jaar betaald wil worden…

          1. fantommie2

            Hoe kom je er bij. Wat een onzin. Het is ajax dat geld wil. En dat ze dat bij Frank willen halen na al die jaren vind ik onsmakelijk

      2. Pantelic

        laat hem de kosten voor de nieuwe trainer betalen. Hij wil weg en zet AJAX hierdoor voor onkosten. ik heb zo’n voorgevoel dat het net zo’n drama gaat worden als toen Frank en Ronald AJAX verlieten als spelers.

    1. Charka53

      Inderdaad Frank heeft zoveel betekent voor Ajax als speler en trainer ,laat hem gaan al vinden wij de supporters het niet leuk.
      Wat zijn jullie een stelletje geld wolven met zoveel geld op de bank schaam jullie .

      1. dickst14

        dit zou inderdaad schaamteloos zijn om de Boer de afkoopsom van Bosz te laten betalen. Oplossing is nog eenvoudiger : neem Jonk en je hebt een ajacied als trainer en geen afkoopsom nodig.

    2. creutz1977

      idd… vind het schandalig dat ze überhaupt over centen zeuren… kijk wat de Boer heeft gedaan voor ajax… geef hem een hand en mooi afscheid en kappen met dat gezanik over die paar euro’s… te triest

      1. De Ajacied

        Nee Ajax
        Dat siert de club niet hoor
        Laat FdB gewoon gaan, heeft toch ook genoeg opgeleverd met de titels ed.
        Nee weinig respect hoor?
        ❌❌❌

      2. Litmanen

        Jodenclub? Wordt wel erg in de praktijk gebracht. Schandalig na vier schalen!

        1. Indojood

          Hier wordt doodleuk het stereotype over het materialisme van de joden opgevoerd om het standpunt van Ajax in deze kwestie aan te duiden. Schandalig en ronduit antisemitisch. Dat dit fabeltje in de 21e eeuw nog steeds opgeld doet is eigenlijk triest, zeker als het een zelfbenoemde Ajax supporter betreft. Maar van dit misselijke ventje kan je alles verwachten nadat hij de familie Cruijff belachelijk heeft gemaakt, nog geen twee maanden na Johan’s overlijden (zie artikel over Jordi en column in Telegraaf).

          1. Litmanen

            O ja dat is ook zo, we mogen het woord jood alleen gebruiken als het ons uitkomt.
            De naam was idi-jood toch?
            Au!
            Kijk alles maar na wat ik allemaal geschreven heb over Cruijff. Nog nooit een niet respectvol commentaar op de man gehad. Maar zelfs het oneens zijn met al zijn ideeën mocht ook niet he?
            Au!

        2. Teuntje

          Ook ik vind het niet gepast dat Ajax Frank niet netjes laat gaan, echter je opmerking is zo ongelooflijk fout! Ongelooflijk eigenlijk….

          1. In memory of J.C.

            Litmanen, Litmanen toch. Soms zeg je best zinnige dingen maar dan vliegvje vervolgens weer zo verschrikkelijk de bocht uit dat het weer misselijk makend is. Zo ongelooflijk jammer en triest.

          2. Litmanen

            Triest ben je zelf om de naam van Cruijff te misbruiken.
            Was maar gewoon bij je oude namen gebleven, of werd je misselijk van al die commentaren op je achterlijke stukjes?

          3. In memory of J.C.

            In herinnering van JC is misbruik? Je blijft vreemd Litmanen. Ook jammer dat je het stukje van Indojood weer niet begrijpt.

  2. Geroldkohlen

    als ze nu al moeilijk doen om een half miljoen te betalen voor bosz, door te zeggen dat ze willen dat de boer het betaald, vrees ik al weer voor het aankoop beleid deze zomer, stelletje vrekken!

    1. Velibor

      Inderdaad hij wil toch weg? Niet mauwen de boer ,als het andersom was geweest dan had ie ook zen centjes willen hebben en terecht dus nu ook boter bij de vis tenminste als dat de afspraak was maar Frankie is gek op centjes dat was hij vroeger al kijk naar dat Barca verhaal van eind jaren 90,dan gaan de principes in 1x overboord .

      1. paullus

        dat Barcelona verhaal vergeten de meeste hier of ze weten het niet eens
        eerst tekenen en dan niet meer willen spelen voor ajax

      2. Ajaxslied

        het Barça verhaal zit heel anders inelkaar dus hou alsjeblieft je mond hierover

        1. In memory of J.C.

          Klopt en dat heeft Frank inmiddels 100x uitgelegd en excuses voor aangeboden.

      3. fantommie2

        OK. Mensen. NORMAAL betaalt een nieuwe club de afkoopsom voor een trainer die wordt “weggekocht”. Nu gaat hij zelf en missen ze dat. Ze vragen het daarom van Frank. Dit is misschien formeel ok, maar moreel belachelijk.

  3. Blowke

    Ze moeten contact opnemen met ManU
    Louis Van Gaal!
    Krijgen ze waarschijnlijk nog geld bij

  4. Blowke

    Ze moeten contact opnemen met ManU
    Louis Van Gaal!
    Krijgen ze waarschijnlijk nog geld bij

  5. ajaxpers

    Netjes afhandelen en geef hem een standbeeld want we zullen hem gaan missen.

  6. Ajaxslied

    schandalig dat ze daarom durven te vragen. Ik schaam me gewoon voor dit Ajax bestuur bah.

  7. Amoebe

    Als de Boer niet door de voordeur kan vertrekken zoals hij graag wilt zou dit een absolute schande zijn!!

    Cijfermatig gezien heeft hij een ultieme prestatie geleverd, oke het spel was deed soms pijn aan je ogen, en dit zal voorlopig niet meer worden geëvenaard.

    Als dit echt waar is en Ajax houdt zijn poot stijf mag van mij echt de pleuris uitbreken en hoop ik dat alle die-hards elk bestuurslid keihard fysiek onder handen neemt (ik geef rugdekking ?)…..hoe halen die gasten het in hun wrakke harses om hier een issue van te maken!

    Ze moeten zich druk maken om een geweldig afscheidscadeau en zorgen dat ze de supporters erbij kunnen betrekken zodat ook wij onze dankbaarheid kunnen tonen naar de Boer.

    Ik hoop dat het een roddel is want anders kunnen die ratten in alle commissies en besturen die hierover gaan van mij ter plekke dood neervallen.

    Wat een complete misplaatste arrogantie!!!!

    Deze man heeft gezorgd dat wij de laatste jaren trots waren….maar ik denk dat die gasten denken dat zij de reden waren van het succes!!!!

  8. FdB=Ajax

    Volgens mij is het heel simpel:
    – Frank de Boer heeft nog een contract van 1 jaar
    – Frank en Ajax zijn het eens over het feit dat de wegen scheiden
    – Ajax haalt Bosz voor een half miljoen
    – Als Frank naar een andere club gaat, krijgt Ajax hier een vergoeding voor (die ze mooi kunnen verrekenen met dat half miljoen)
    – Als Frank een sabbatical neemt, moet Ajax niet zeiken en zelf dat half miljoen neertellen

    1. Kuijff

      Moeilijker is het volgens mij niet. Waarom landt dit soort prachtig efficiënte logica niet bij de bestuurders?

      Altijd gedoe. Zonde.

  9. Niels1983

    Deze man verdiend zo de deur uit te lopen zonder gezeur om geld als de directie slim is laten ze het ook zo als speler heeft fdb in het verleden ook laten zien dat hij de strijd aan lan gaan met ajax

  10. Pascal tebberman

    Frank je moet gewoon blijven ,Ajax wordt niet meer zoals het was,wel als je iemand met een Ajax verleden doet maar nu ik moet het nog zien ciao?⚓️????⚽️??.

  11. Litmanen

    Lijkt me leuk. Ajax wil perse geld zien en Frank zegt: dan blijf ik nog wel een jaartje.

    Kijk dan hebben we echt een probleem want dan zit je met een trainer die geen zin meer heeft maar zijn plicht nakomt……….

    1. EugAjax

      De bron is AD, niet helemaal betrouwbaar met Ajax info sinds Fluwelen Revolutie. Lees eerste bericht Telegraaf over dit onderwerp.
      a) De Boer heeft intentie uitgesproken om zijn laatste jaar niet uit te dienen
      b) Sar heeft aangekondigd in samenspraak met DB dat ze een financiele regeling gaan treffen, om FdB door voordeur te laten vertrekken.
      c) 1 jaar contract heeft waarde dus Ajax en FdB moeten bedrag voor afwikkeling overeen komen.
      d) indien geen overeenstemming over afwikkeling, vervalt FdB zijn intentie en blijft hij Ajax coach.

      Nu speelt daarnaast ook nog het volgende. Ajax moet nu afkoopsom betalen voor Hun eerste keus trainer. En men wil dus die afkoopsom terug vorderen van
      a) Frank nieuwe club
      of
      b) Frank moet akkoord gaan met lagere afkoop laatste jaar van zijn contract.

      Aangezien Frank nog geen club heeft is b) nu wat Ajax probeert.

      Mochten ze geen overeenstemming bereiken kom je weer bij punt d) uit. Dan is FdB gewoon ook volgend jaar trainer. Beide partijen hebben al aangegeven daar meer dan goed mee te kunnen leven. Als je FdB beetje kent zal dat ook geen probleem zijn evt extra jaar. Maar trust me ze komen er gewoon uit en dan gaat FdB gewoon door voordeur naar nieuwe club of sabbatical. Weer veel emotie om wsl niks .

      1. De seijs

        EugAjax een goede uitleg. Ik zou willen dat er meer van jou soort mensen zijn hier. Jij bent met afstand echt de beste en de betrouwbaarste hier op deze forum. Jij zoekt alles eerlijk uit. Voordat jij wat plaatst. Ik hoop dat jij hier altijd mee doorgaat want er zijn er hier een paar die denken dat ze God zijn en iedereen belachelijk kunnen maken. En zeggen en liegen maar wat bij elkaar. En als ze er niet uitkomen gaan ze die gene maar proberen belachelijk temaken. Nee zo iemand als jij hebben we hier echt nodig. Dan wordt deze forum weer eens een reclame voor de echte ajacieden. Nogmaals ga zo Door man. Jij bent hier de betrouwbaarste.

      2. In memory of J.C.

        EugAjax. Je haalt toch een paar zaken door elkaar volgens mij. Los wat het AD of Telegraaf of wie dan ook schrijft het volgende: Zodra een trainer zelf eerder stopt kan er nooit sprake zijn van een afkoopsom richting de trainer. Staat dat wel in het contract van Frank dan zijn ze bij Ajax echt niet capabel. Er is alleen sprake van een afkoop als de club de trainer weg stuurt. Ajax kan alleen aan een andere club een afkoop vragen als de trainer nog actief in dienst is. Als Frank weg is en geen salaris meer ontvangt of heeft aangegeven per bijv. 1 juni definitief te stoppen, dan is er geen club meer die een afkoopsom gaat neerleggen.
        Wat is nu het geval bij Frank: Ajax zegt financieel nadeel te hebben van een eerder vertrek en dat klopt. Ik vraag me alleen af of het een punt van discussie moet zijn gezien de duur van het contract wat is verstreken en de titels (en daardoor geld) wat is binnen gehaald. Spelers die langere tijd hun diensten hebben bewezen zijn ook of gratis of goedkoop weggegaan dus waarom Frank niet.

        1. In memory of J.C.

          Oh ja, beste de Seijs. Voordat jij gaat strooien met beschuldigingen en andere rare teksten ……… lees je eigen teksten nog eens terug. Mensen zoals jij zijn juist geen reclame voor het forum. In deze opmerking zit geen belediging geen Goddelijk gedrag alleen maar een feit.

  12. Frip

    Echt iets voor de boer als het om geld gaat straks gaat hij weer naar de rechter net als toen hij nog voetbalde en hij samen met zijn broer ook zonodig weg moest

  13. AFCAkenneth

    Aan de ene kant contract is contract, dus terecht wat Ajax eist. Maar als je gaat kijken wat de Boer voor Ajax heeft gedaan en belangrijker nog wat hij financieel gezien binnen heeft gehaald voor Ajax. Vind ik dat ze water bij de wijn moeten doen en hem op hun knietjes moeten bedanken. Niemand heeft meer voor Ajax gedaan dan de boer in de afgelopen 5,5 jaar. In positieve zin dan!

  14. Heldenzoon

    Stel…… 2 maanden geleden had Everton gevraagd naar de diensten van FDB. Dan had Ajax gezegd: kan maar gaat je kosten, want hij heeft een contract.

    In plaats daarvan neemt Frank afscheid en Ajax zegt: het is ok!!

    Dan heeft Everton hem dus voor niets. Kortom, afkoopsom is goed; hij stopt toch! Als Ajax hem had ontslagen had FDB Dan gezegd: ‘laat dat jaar salaris maar zitten’? Dacht ik niet, denk maar terug toen hij 7 jaar tekende en naar Barcelona wilde gaan….

  15. EugAjax

    Jawel imojc lees maar Jaap de Groot colummen en Telegraaf nieuws beter betrouwbaar ivm Ajax dan AD, zeker na de Revolutie

    1. In memory of J.C.

      Je kan nooit geld vragen als je zelf ontslag neemt. Is wettelijk. Dus kan een foutje zijn van Frank maar niet haalbaar en niet bespreekbaar. Lijkt me ook ergens een communicatie storing.

  16. EugAjax

    Tenzij ze allebei “in onderling goed overleg uit elkaar gaan” en ze het anders naar buiten communiceren. Frank heeft trouwens geen ontslagen genomen, maar intentie uitgesproken laatste jaar niet uit te dienen. Dus dat is eigenlijk al helaas politiek verwoorden wat er daad werkelijk aan de hand is. Ik schat in dat beide partijen geconcludeerd hebben beter te stoppen na dit seizoen, en nu voor bewezen diensten wil Ajax FdB toch nog financieel tegemoet komen, zeg maar voordeur verhaal, kan ook zijn dat Ik te lang bij een bank heeft gewerkt hahahaha. Maar ja dat heeft Collee ook hahahaha.

  17. KBouter

    En volgens mij is het niet zelf geld vragen….maar Ajax verlangd van F d Boer een afkoopsom. Wat ik overigens terecht vind, je hebt een contract getekend en emotie of sentimenten tellen niet in het hardere zakenwereldje.

  18. EugAjax

    Imojc, ik haal geen zaken door elkaar, eigenlijk zitten we op 1 lijn, alleen ga jij ervan uit dat FDB al ontslag heeft genomen en niet meer in dienst van Ajax is. Dat is dus niet zo vooralsnog. Hij heeft de intentie uitgesproken niet meer verder te gaan, als Ajax en hij er financieel uit gaan komen. Dat zouden ze in China proberen uit te onderhandelen alleen hebben beide nog geen overeenstemming. Dus volgens mij zijn er nu twee dingen aan de hand.
    a) FDB krijgt voor overeenkomst tussen hem en Ajax een aanbieding van nieuwe club, dan wil Ajax dat nieuwe club afkoopsom betaalt ter hoogte van afkoop Tel Aviv voor Bosz
    b) Ajax wil ‘afkoopsom’ voor laatste jaar met FDB verlagen, ter hoogte van afkoopsom Tel Aviv, om te voorkomen dat Ajax FDB financieel tegemoet komt voor bewezen diensten en meteen daarna een nieuwe club heeft.

    Komen ze er niet uit blijft FDB mijns inziens gewoon trainer volgend jaar, alleen laatste geloof ik niet.

    Kortom meesten denken dat FDB ontslag heeft genomen, maar volgens mij heeft hij een intentie uitgesproken zijn laatste jaar niet te willen uitdienen. Dat is toch net even wat anders. Als hij ontslag had genomen ben ik het grondig met je eens

    1. In memory of J.C.

      Frank heeft zelf openlijk in China aangegeven dat dit zijn laatste wedstrijd persconferentie was. Dus …. 🙂 hij komt niet meer terug als trainer en is gestopt bij Ajax. De intentie is dus inmiddels waarheid geworden.

  19. EugAjax

    Dank je de seijs, echter ik heb ook niet de wijsheid in pacht natuurlijk maar klopt wel dat ik ziet zo van schreeuwen ben maar wel graag eerst goed probeer in te lezen bij verschillende bronnen wat er lijkt te gebeuren. Maar echte verhaal dat weten alleen de heren in kwestie. Maar dat is logisch ?

  20. EugAjax

    Als de intentie al waarheid is klopt dit artikel uit AD niet en ook niet uit de Telegraaf. Overigens gaat iedereen ervan uit dat het opgelost is of word dus voor mij so wie so logisch dat Ajax verder gaat zonder De Boer, ook vind ik het niet raar dat Ajax en De Boer gedeelte van laatste jaar aan betaling willen regelen en ik vind het niet raar dat Ajax een evt afkoopsom bedingt bij nieuwe werkgever of waarde van laatste contract daarop aanpassen. Ik ben het dus eens dat hij niet terug komt zou ook raar zijn nu nog. Maar misschien heb je gelijk en hebben ze allemaal al wel overeenstemming hoe ze uit elkaar gaan. Kan Bosz meteen tekenen na Israëlisch competitie en beker lees 24 mei

  21. Indojood

    Het gaat er niet om wanneer het ons uitkomt maar wat we ermee willen zeggen.

    Ik ben me ervan bewust dat de associatie joden en Ajax niet overal gesteund wordt, binnen en buiten de joodse gemeenschap, maar “jood” in mijn nickname heeft zeker geen antisemitische connotatie. Jouw omschrijving van de club Ajax als “jodenclub” n.a.v. hun standpunt in een financiële kwestie is absoluut antisemitisch. Dit is een stereotype wat al eeuwen lang in stand gehouden, naast vele anderen, en een van de vele oorzaken van alle ellende die het joodse volk eeuwenlang heeft moeten ondergaan.

    Over Cruijff, jij hebt vorig jaar toen de problemen van de organisatie naar boven kwamen op deze site een anti-Cruijff geluid laten horen. Weergaloos als voetballer, verder een voortdurende bron van onrust, wist je te vertellen. Het is nog allemaal terug te lezen en het staat nog vers in mijn geheugen. Toen Jonk ontslagen was en de breuk met Cruijff definitief was, stelde jij voor in alle naïeviteit dat men maar naar Barcelona moest vliegen voor een lijmpoging. Toen Cruijff kwam te overlijden huilde jij net als iedereen. En begrijp me hier goed, ik trek jouw verdriet over Johan’s overlijden absoluut niet in twijfel. Nog geen twee maanden later beticht je Jordi van zakkenvullen en maak je hem belachelijk voordat hij zijn eerste officiële column nog moet schrijven want volgens jou had Cruijff’s dochter dit ook kunnen doen. Verder geloof je het verdriet van Jaap de Groot niet. Of je het wel of niet met hem eens bent, deze man stond en staat dicht bij de familie Cruijff maar volgens jou huilde hij alleen maar omdat hij bang was zijn baantje te verliezen.

    Dat ik dit nog moet uitleggen geeft aan hoe dom en onbenullig jij bent. Au!

    1. ritchy

      waarom ga je niet in de politiek je verwoord het perfect niet links en niet rechts maar recht door zee

      1. Indojood

        Haha, ritchy. Bedankt.

        Nee, zo gauw je de politiek ingaat zie je dat alle idealen bij het grof vuil gezet worden. Dat zie je nu meer met mevrouw Sylvana Simons, zgn. vechtend tegen racisme en voor vrouwenrechten maar vervolgens doodleuk zich aansluit bij het Nederlandse filiaal van de Turkse APK, een partij die uit is op een islamitische dictatuur en een president heeft die zich voordoet als de woordvoerder van IS.

        Ik hou het wel bij maatschappelijke betrokkenheid en liefdadigheidswerk, in volledige anonimiteit.

        Nogmaals bedankt voor je complimenten, dat waardeer ik wel.

  22. Indojood

    Ach, zo ben ik nou eenmaal. 🙂 Vind het ook leuk om te doen. Het zal ook wel te maken hebben met mijn jeugd in Indonesië waar je werd geacht je bek te houden en waar racisme en onrecht aan de orde van de dag waren.

  23. ritchy

    gewoon het laatste contract jaar ingeleverd en geen geld meegeven of betalen

Comments are closed.